Şimdi Ara

Bakan’dan AKN açıklaması: “İnternet kullanımına sınırlama getirilmeyecek” (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
1
Favori
6.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tekilas T kullanıcısına yanıt
    Olayı siyasete bağlayıp yapılan iylestirmekeri olumsuz görme hastalığını bu forumda çık kişide olduğu için seni magruz görüyorum ki yukarda milli eğitim bakanlığına çakmış biri olarak bu hastalıktan kurtulun forum normale donsun



    İki yıl önce bu AkN kararı açıklandığında donanimhaber ve diğer siteler devlet bizi kazikliyor telekom yeni tarife açıkladı bıdı bıdı ötmeye başladı ne oldu pozitif ilestirme dışında .



    Şimdi yine iylestirme var ama aynı kafalar yine bıdı bıdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arseyus kullanıcısına yanıt
    Bakanın açıklamasıni geçtim btk 2 yıl önceden açıkladı bu karar genişbant için geçerli mobili ilgilendirmiyorki mobilin alt yapısı buna uygun değil zaten zaten uygun olmadığını AkN hızı olarak 128kbit olarak belirtiler.belki btk 2 yıl aradan geçti 128 yetersiz kalıyor 256 yapalım der en fazla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyice uyuz olmaya başladım, biri diyor ankara öbürü diyor real mardin!

    akn var mı yok mu_? başlıycam akn! (sine)
  • beyazsoy B kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sen mevzuyu tam bilmiyorsun. Mobil paketten bahsetmiyorum. Geniş banta akk kalkıcak kota gelecek. Türk telekom kullanıcıların hepsine bu mesaj gitti. Bundan sonra akk olmayacak ama kota olacak.

    Mesela 24 mbit 100 gb kotalı internetin var kotan bittikten sonra hızın eskiden 8 düşüyordu artık 10 düşecek.

    Sanırım senin bundan haberin yok. Akk kalktı kota geldi. Biz kota mevzusunu tartışıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arseyus kullanıcısına yanıt
    Olaya hakimm tabiki iki yıldır karar ortada



    iİki tartışma var bu konuda. Genişbantta btk kararı açık ocakta sınırsız diye satılan paketler kesinlikle sınırsız olacak turktelekkom istediği kadar kivransin sonuç değişmez AkN kararının başında telekom ve kablo net benzer paketler açıklamış ama uygulayamadilar. Ama bundan sonra kotali sattığı paketlerde ancak bunu uygulayabilir sınırsız diye satiysa asla uygulayamaz



    Mobildeki AkN tartışması daha muglak çünkü altyapı onlar için yeterli olmadığı için büyük AkN mobil için devam edecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TncyKrmn kullanıcısına yanıt
    Hocam bakan gayet dümdüz kalkacak demiş geçmiş. Ancak Türk Telekomun açıkladığı kota uygulaması teknik olarak bakarsak akn değil. Ancak pratikte akn gibi hatta daha kötü bir uygulama.

    Burada insanların söyledikleri şu: Bu tarzda politik söylemler her zaman oluyor. Ancak sokakta uygulama farklı oluyor. Kimse de ses etmiyor. Bakan açıklamış diyorsun ama açık bir ifade ile Türk Telekomun açıkladığı tarife sistemi olmaz, o tarifeyi geri çekecekler ve gerçekten kotayı kaldıracaklar da dememiş.

    Ben bu işi uzun bir zaman yaptım. Teknik kısımda da, bürokratik kısımda da bilgim var. İsterseniz daha geniş de açıklayabilirim. Bu olayın daha çok çeşitli yöntemlerle nasıl yapılacağını da anlatabilirim. Ama çok çok net çerçevesi çizilmediği müddetçe kota her zaman olabilir.

  • Bu şekilde gerçekten işimiz zor. Şimdi TT çıksa dese ki "Sınırsız 8 Mbit internet 59 TL. Üstelik ilk 50GB 24 Mbit bizden hediye." Hiçbir sorun teşkil etmez yasaya göre. Sadece reklam açısından kötü ve zorlayıcı olur. 24 Mb değil 8 Mb olarak tanıtırlar. Ama istediklerini öyle veya böyle sunmuş olurlar.



    Hangi firma ne kadar kıvranırsa kıvransın. Bir dönem nasıl mesaj 2 kontör dü, konuşmaların dakikaları çok pahalıydı da sonra neredeyse sınırsız hale geldi bedavadan az pahalıya. Bunda da öyle olacak. Şindiden 2-3 firma var muslukları açan ve rekabeti zorlayan. Reklamları biraz artınca eninde sonunda kabul edecekler. Onlar da yapacaklar. Çok kalmadı o günlere.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    Chp.mi yönetiyor ülkeyi onunda mı suçlusu chp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akn kalkacak internet hızı düşecek diyor. Akn de zaten internet hızı düşmüyor muydu sadece sayın bakan akn ye akn demeyin diyor.

  • AKN sonrası hızı birkaç mb arttırmışlar, sadece olan bu. Ve ayrıca bu bir seçim yatırımıydı, oda geçti zaten, artık normale dönüş...

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    İş bankası üzerinden Chp ortak mı oluyor Türk Telekom'a? Bu kafaya nasıl ulaştınız?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TncyKrmn

    Millet okuduğunu mu anlamıyor yoksa ben mi okuduğumu yanlış anlıyorum? Bakan , gayet net şekilde "AKN kalkacak , AKN'nin kaldırılması dolayısıyla aboneler herhangi bir dilekçe vermeyecek. Bu uygulama nedeniyle de ilave ücret alınmayacak. Yani sizi arayıp yeni sözleşme teklif edemeyecekler , hızınız artık akn'siz olacak deyip sizden ek ücret istenmeyecek demiş. Bir de bakanın açıklamasının tamamı yazan yerde "Ek paketler için ücret alınmayacağını ifade etti." gibi bir yazı görmedim ben , nasıl "bakanın söylemi kafa karıştırdı" demiş editör onuda anlamadım.
    ISS ler akn hakkını kotaya döndürdü. Telekom da kota yi asar isen ücretsiz yari hıza düşerek devam diye birşeyler çıkardı.



    Şimdi bakanın değildi ile telekom un yaptığı kafa karıştırmiyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: daytone1

    Benim anladığım ise telekom çalışanıymış gibi çalışanlar var internet aleminde. Bakan net olarak akk kalkacak dedi.. bitti. hala çok yerde falan filan diyenler var..
    Sen bunu telekoma anlat. Adamlar akn yi kota diye çevirip hızını yarıya indirip sınırsız diye yutturma peşinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 20 Kasım 2018; 12:49:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafa

    Bazılarını memnun etmek imkansız. Adam az çok açıklama yapıyor. Chp milletvekilleri neden susuyor. Biri de bu konuyu gündeme getirsin. Türk Telekom ile ilgili Soru önergesi versin bakana. Ama yok biz bu konuda konuşan tek siyasetçiyi de yerden yere vuruyoruz. Bize akn müstahak.
    Yıllardır mağara da misin? Soru önergesi veren CHP, akn için kampanyaya destek veren CHP.



    Siz a habere devam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iam.eren İ kullanıcısına yanıt
    Eleştiri zoruna mi gidiyor? Tabi kula kulluk etmek içinize işlemiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi burada ince ince kelime oyunları var

    Yasa diyor ki AKK kalkacak ve belli bir noktadan sonra hızın düşmeyecek diyor.

    Türk telekomda yasaya harfiyle uyarak kendine yeni bir sistem yaratmış ve yasaya takılmıyor.

    Türk Telekom diyor ki Ben AKK li tarifelerin hepsini kaldırıp kotalı tarife yapıyorum. Ve kota bittikten sonrada senden ekstra ücret almak yerine bedavaya baika bir paket tanımlatıp yoluna devam ettiriyorum diyor.



    Yasal mevzuat açısından Türk Telekomun önünde hiçbir engel yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Benim anlatmama gerek yok, ben bana düşeni fazlasıyla yaptım-yapıyorum. en son yaptığım şey ile müdürlüğe emniyet yetkilileri çağrıldı.

    Benim yazımda ise dokundurmamı anlamamışsın..
    Şu ana TELEKOM yalakalarına sözüm.. bizleri bağı şeylere alıştırmaya çalışıyorlar.
  • beyazsoy B kullanıcısına yanıt
    Tamam işte bizde aynı şeyi anlatıyoruz.

    Hali hazır'da zaten AKN'siz paketler vardı. Şimdi AKK kalktı ve kotalı paketler çıktı. Şimdi kotalı paketin AKK'den farkı nedir?

    Sen diyorsun ki AKN'siz paketlerde var. Bende sana diyorum yıllarca zaten AKN'siz paketler vardı fiyatları pahlı die kimse alamıyordu. İnsanlar AKK kalksın die kampanya başlattı ve Türk Telekom AKK kaldırdık diyip yerine kota getirdi.

    Şimdi sonuç ne? Yine insanlar 100 GB'li internet alıcak hızı bilmem kaça düşücek.

    İnsanların en dadik paketi AKK'siz olarak 100 TL'den almaya maddi durumu yetmiyor. Kaldı ki hemen yanımızda olan Bulgaristan'da ülkemizde ki aynı fiyatlara oranla gigabit internet sağlanıyor. Yıl 2019 biz hala AKK kalktı die uğraşırken kota olayını başımıza çıkardılar.

    AKN, AKK, KOTA, DÜŞÜK HIZ, KADEMELİ HIZ, YÜKSEK FİYAT tüm bunların hiç birini istemiyoruz. Devlet Bakanımızın bu yönden bir konuşma yapsaydı herşey yerine oturacaktı.




  • şuan 2 mbps alıyorum 5 vermesi lazımken 8 der yine altyapu yok moruq der yine 2 mbps :D

  • Tabii ki sınırlama getiriliyor. Türk Telekom kelime oyunlarıyla müşteriyi yanıltıyor. AKN li tarifelerde AKN kalkmıyor. AKN dolduktan sonra hız düşürülüyor yine. Bu ülkede işler ne zaman olması gerektiği olacak merak ediyorum. Kimse kanun yönetmelik tanımıyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.