Şimdi Ara

Bakan Uraloğlu: Muhtemelen 2026'da 5G'ye geçeceğiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
2.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bakan Uraloğlu: Muhtemelen 2026'da 5G'ye geçeceğiz
    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5G teknolojisine uygun zamanda doğru piyasa şartlarıyla geçmeyi düşündüklerini belirterek, "Muhtemelen 2026'da 5G'ye geçeceğiz." dedi.



    Uraloğlu, Gazi Üniversitesi Konser Salonu'ndaki "U FEST Gazi Üniversitesi CIVIL Ankara 2024 Etkinliği"nde gençlerle bir araya geldi.



    Ayrıca Bkz.Türk Telekom CEO'sundan 5G açıklaması: "Yerlilik oranı yüksek 5G'ye geçmek daha anlamlı"



    Haberleşmenin önemine değinen Uraloğlu, Turksat 6A'nın bu sene fırlatılacağını belirterek, fiber ağ uzunluğu ve 5G'ye ne zaman geçileceği hakkında şu açıklamalarda bulundu:



    "Hepimizin en kıymetlisi veri. Orada yerli ve milli olmadığınız sürece kendinizi yeterince güvende hissedemezsiniz. Onun için mutlaka yerli ve milli iletişim araçlarını geliştirmeliyiz. Bizim uzayda beş haberleşme uydumuz var, altıncıyı göndereceğiz. Bu ay içinde yer teslimini yapmayı planlıyoruz. Haziranda yörüngesine göndermeyi planlıyoruz. Afrika'nın ve Orta Doğu'nun önemli bir bölümünü kapsayacak. Türkiye'de geniş bant abone sayımız 94,3 milyon, nüfusumuzu geçti. Fiber ağ uzunluğumuz 549 bin kilometreye erişti. Buna da yatırım yapıyoruz. 5G teknolojisine uygun zamanda doğru piyasa şartlarıyla geçmeyi düşünüyoruz. Muhtemelen 2026'da 5G'ye geçeceğiz."



     




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/bakan-uraloglu-muhtemelen-2026da-5gye-gececegiz/3156908







  • Şu an Nijerya'dayım, hatta şu an Starlink kullanıyoruz, daha önceden MTN 5G modem router kulanıyordum internete bağlanmak için, 600-700 Mbps'leri gördüm, inanmayan için aha sayfası, ulan halen bunların ülkeyi ileri götüreceğinie inanan varsa, umarım ucuz et kuyruğuna gidecek para bile nasip olmaz İnşAllah...
    https://shop.mtn.ng/5g-broadband-router.html
    Hiç bir operatörün kapasitesi yeterli değil 4.5 g ile ne verdilerde 5 g ile ne verecekler sınırsız tarifem var ama bilin ne oluyor insanların kullanımına göre 180 mbps ile 3 mbps arasında hız değişiyor uçurum resmen buda aslında operetlerin nasıl sırtımızdan ihya olduğunu gösteriyor siz önce 4.5g halledin
  • Acelesi yoktu ya

  • Hiç bir operatörün kapasitesi yeterli değil 4.5 g ile ne verdilerde 5 g ile ne verecekler sınırsız tarifem var ama bilin ne oluyor insanların kullanımına göre 180 mbps ile 3 mbps arasında hız değişiyor uçurum resmen buda aslında operetlerin nasıl sırtımızdan ihya olduğunu gösteriyor siz önce 4.5g halledin

  • Ben hala mutfakta telefonla görüşmek için camın kenarında yere bağdaş kurup oturayım.

  • 2018'de kullanıma sunulan teknolojiyi 2026'da kullanacağız. Tabi ''MUHTEMELEN''
    Galaksinin bizi kıskandığına yemin edebilirim ama ispatlayamam

  • 2026da 6G yaygınlaşacak, 6g için testler başladı bile.

  • Şu an Nijerya'dayım, hatta şu an Starlink kullanıyoruz, daha önceden MTN 5G modem router kulanıyordum internete bağlanmak için, 600-700 Mbps'leri gördüm, inanmayan için aha sayfası, ulan halen bunların ülkeyi ileri götüreceğinie inanan varsa, umarım ucuz et kuyruğuna gidecek para bile nasip olmaz İnşAllah...
    https://shop.mtn.ng/5g-broadband-router.html

  • GSM Operatörleri altyapıda 5G için yatırım yapmadan bu kadar beklenmesi GSM aboneliğimiz her saniyesi için kazıklanmadır!

  • Muhtemelen?

  • Yöce dövletimiz 5g ye ne zaman geçiceğinden habersiz.

    Basurluların ne zaman ....çacağını bilmemesine benzio.

    Bu millete de bu yaraşır goçum benim.

  • yıl 2024

    kullandığımız teknoloji 2008


    16 sene geriden geliyoruz



    Bakan Uraloğlu: Muhtemelen 2026'da 5G'ye geçeceğiz
  • 5G ile kimse kişisel kullanımda aman aman bir fark beklemesin belki Vodafone aboneleri biraz hisseder o da Vodafone 4.5G'de saçma sapan bantlarda küçük parçalar aldığı için şu an orda düzgün hizmet veremiyor 5G'de güzel bir frekans alırsa ordan düzgün hizmet verebilir. Yoksa günlük kişisel kullanımda 50mbps gayet yeterli ve bunu Turkcell ve Türk Telekom 4.5g ile çok rahat verebiliyor genel nüfus kapsamasına bakıldığında(istisna yerler illaki vardır.) 5G zaten yapısı gereği endüstriyel kullanımı hedefler ve kullanım senaryolarından para getirisi olanların da çoğu bu yöndedir.

    Onun dışında da kapasite olarak gayet yeterliler emin olun sektörün içinden bildiriyorum. Ama kimse elindeki kapasiteyi var diye zaten avrupada abone başı geliri açık ara en düşük olan ülkede zorunda kalmadıkça kullanmaz. Ülkedeki en dolu tarife 700 lira civarında ki bu fiyat abone başı gelirde bizden bir basamak üstte yer alan portekizin ortalamasından biraz fazla.

    Sonuç olarak telefonun ekranında 5g yazması kullanıcıların %90'ından fazlası için hiç bir şey ifade etmeyecek, kimse 5g gelince uzaya gönderemediği roketleri göndermeyecek o yüzden buna gelene kadar yetersiz fiber ağına, gereksiz ve saçma yönetmeliklere, internet üzerindeki sansür politikasına ağlayın önce.





  • Kotalı olduktan sonra ister 10g olsun ne fark eder? 5-10-20 gb paketleri 3-4 saat yerine 1 saatte bitiririz şaka gibi...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DasheriM kullanıcısına yanıt

    Paraya kıyıp yüksek pakete geçicen ben bitirmiyorum.


    Cok geç.

  • Ben daha Vodafone'a çekmiyor diye bağlanamıyorum. Selamlar Vodafone :D geç geç..

  • 5G'de aynı 4K gibi alanın kullanamadığı bir teknoloji oldu ülkede. Geçmiş açıklamalara bakarsak 2026'da gelmez. Tarih öteliyorlar. 2029'da 3 öperatörün 2G, 3G ve 4.5G lisans hakları biteceği için 2029'da büyük bir ihale olur ve 5G 2029'da gelir.

  • Millet 5G için Telefon aldı. Aldıkları telefonlar bozuldu. Hala 5G gelmedi. 2026 deniliyor. Muhtemelen bu gidişle 2028 seçim zamanına denk getirecekler. Buraya yazdım 4 yıl sonra bakarsınız.



    Emin olun telefonlar pek çekmiyor(internet) alt Yapı Yetersiz 5G ye bir an önce geçilmesi gerekiyor. Zaten 5G gelince yavaş yavaş kotalar yükselecek. Bugün verilen internet ile 10 yıl önce verilen internet kotaları aynı değil. Tamam bir anda 200 Gb internet vermezler ama yavaş yavaş 200-300 Gb internet kadar gidecektir.



    Türk telekom mobil şuan 70 Gb internet+ sosyal medya ve bir sürü uygulama kotadan yemeden 395 TL ye satıyor. 70 Gb bazı kişiler için az olabilir ama dediğim gibi yavaş yavaş yükselecek bu kotalar.

  • 5G'yi 6G'yi geçtim, 5000 yıldır rezalet upload hızları olan internet servisleri veriliyor, "e kadar" ifadeleriyle tüketicileri sömürüyorlar. 4,5G altyapılar 3G hızında çalışıyor. İhtiyaç olduğunda da tüm şebekeler çöküyor... Daha ne diyeyim.

    Bunlara çözümünüz yoksa ne getirirseniz getirin, benim için hiçbir anlamı yok.

  • 2026 ne la

    2026 ne arkadaş

    Rezillik ya, rezillik arkadaş

    2026'da Çin uydudan 6G kullanır belki

    Bunlar zerre utanıp sıkılmadan 5G diyor

    Yaa sabır Allah

    Yaa sabır

    Gel artık Starlink, gel arkadaş. Kurtar bizi rezillikten bir nebze olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 6 Mart 2024; 17:24:30 >
  • oğlumun şeyini geçersiniz, gene böyle bi bakan da 2023de geçeceğiz demişti, biraz utansalar Afrika ülkeleri 5G ye geçti biz 2026dan bahsediyoruz, o zaman da 2028 derler... Ne günah işledik de bunlara denk geldik Allah'ım...

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.