Şimdi Ara

Bakaya iken, nasıl yoklama kaçağı oldum?-ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.. YAŞIM 30 bu ana kadar onlarca konu okumuşumudur.. ama bugün elime gelen bir belge ile ne yapacağımı şaşırdım.. 2002 de İstanbul ünversitesine kaydoldum. 7 yılda bitmediği için askerliğım tecil olmadı.. ancak İstanbul üni deki 4ncü ylımda ikinci üniversite olarak Anadolu üniversitesi açaıköğretim 4 yıllık işletmeye de ikinci üniversite olarak kayıt yaptırmıştım.
    iyi kötü şu anda 4ncü sınıf ın güz derslerini alıyorum. bitmesine 1 dönem kalıyor.
    2 yıl öncesine kadar yoklama kaçağıydım 2 yılda bir eve kağıt gelirdi.. GBT lerde falan çıkmazdım. Ama nasıl salaklık ettiysem, bir tanıdığım askerlik şubesinde bir tanıdığı oldunu söyledi, şube müdürüne git durumu anlat kaçaklığını ertelet dedi (açıküniversite de okuyorum ya, ona istinaden, bu arada 28 yaşındayım.). oraya gittim, beni direkt muayeneye yolladılar. boş bulundum, askere elverişli yazısı verdiler. şubeye götür dediler..
    Verdim, iyi tamam dediler yolladılar.. 1 yıl sonradan bir öğrendim ki, yoklama da yaptırdığıma göre artık resmen bakaya olmuşum.. Sonra evime kağıt geldi, meşhur, "Bakaya duruma düştüğünüzden dolayı..." diye başlayan cinsten..
    Onada iyi dedik, dikkat ederiz yakalanmamaya çalışırız diye.. Evime hırsız girdi, hırsızı bulduk, davaya adımız karışmasın diye ondan bile şikâyetçi olamadım. E-devletten de sorguluyorum sürekli, hakkıma dava açılmışmı diye, o da yok. ama trafik çevirmelerinden ve gece bar-kafe olanylarından da uzağım. 1 oğlum oldu, kendi işim var, 4 gün önce babam hastaneye kaldırıldı, 4 gündür yoğun bakımda. ve işyerim kapalıyken postacı bir evrak bırakmış..işte asıl sorum burdan başlıyor..
    Şimdi ben zaten bakayaydım. gördükleri yerde, yakalayıp, 15 gün süre verip git şubene teslim ol diyecekler diye bekliyordum.. E ne oldu da son gelen evrakta Yoklama kaçağı durumundasınız diyor? acaba açıköğretim beni otuz yaşıma girmeden önce yinemi tecil ettirdi otomatikman? sonra 30 yaşımı doldurunca yoklama kaçağı işlemleri sıfırdan mı başladı benim için? ya da nedir bu ızdırap, lütfen bir fikir bildirin bu duruma.. internette aramadığım yer kalmadı. benim gibi olan hiç kimseye ulaşamadım.

    BAKAYA MIYIM? YOKSA YOKLAMA KAÇAĞIMIYIM?







  • kimsenin bir fikri yokmu ??
  • Yoklama olduğuna göre bakayasın abi Biran önce işlerini halledip askerliğin yolunu tutmanı öneriririm
    başlayınca biter, başlamadığın hergün sıkıntı içinde olursan allah yardımcın olsun...
  • ah be arkadaşım, ev var, eş var, çocuk var, işyeri var.. baba hasta, anne emekli, ev kira, işyeri kira, kredi kartları ağzına kadar dolu.. beni askere almaları demek, 2 aileyi bi minibüse koyup uçurumdan denize atmaları demek..
    yani en azından benim için öyle..
  • Bedelli'yi bekleyin hocam eninde sonunda çıkacak,1 milyon insan mağdur,aileleri,işveren olup kaçak olanlarıda düşünürsen bu sayıyı 10'la çarpmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 15 Mart 2014; 22:34:15 >
  • Bedelli bedava verilmiyor .Enaz 30bin tl isterler .Bunuda herkes ödeyemez .Bedelliyi ancak zengin kısım bekler .Umarım kısa dönem yapıp dönersiniz .6 ay dayanabilcek kadar maddi durumunuz varsa çok beklememeniz tavsiyemdir.
  • bi türlü şu illetten kurtulamıyorum.. en verimli yaşta, bütün işimin gücümün ortasında gel askerlik yap diyorlar..
  • işte bu durumlara düşmemek için okulum biter bitmez askerliğe başvurdum. durumunuz gerçekten zor bence işinizi bi şekilde düzene sokun ve askere gidin en kısa zamanda
  • bedelli sağolsun.. konu hort... ben terhis :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.