Şimdi Ara

Bakım Sonrası Aracın Fazla Yakması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    2016 model Cla 180d aracımın 3 ay önce senelik periyodik bakımını yaptırdım. Garantisi bittigi için,2 senedir parçalarını kendim tedarik edip bi ustaya yaptırıyordum. Son bakımıda kendi ustama degil,yol uzerinde acik dukkani musait olan bi ustaya yaptırdım. Son bakımdan sonra yakıtta inanilmaz bi artış basladi. Bakımı yapan ustayi arayip durumu soyledim,bakim yeni degerler normale doner dedi. Bu zamana kadar pek fırsat bulup ilgilenemedim fakat her gecen ay full depo- km oranim azaldi. Depoyu sürekli fullerim ve son kez doldurmamdan itibaren bugun 350 km de ışık yandı. Pandemiden dolayi cok fazla uzun yol yapamiyorum,surekli ev-iş arasi yogun trafikte gunde 10km anca yapıyorum. Daha oncede ayni sekilde kullanirdim ve sehir ici ortalama 700-750km yapardım. Fakat bakimdan sonra once 450-400 ve son dolumda 350km yaptim. Bugun bi kac ozel servisi aradim,bazilari hava filtresinden dedi,kimi subap dedi,kimiside kizdirma bujisi. Öncelik araci cihazi baglayip ariza tespiti yapariz dediler. Aracim 72bin km,makyajli kasa,sorun ne olabilir,daha önce tecrübe edinen arkadaslar bilgi verirse sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.







  • kaputu kaldırıp baktınız mı mazot filtresi değiştiyse bi hortumlara bakın sızıntı var mı. usta yakıt hortumlarını tam takamamış olabilir ve yakıt kaçağı olabilir. %50 artış mümkün değil başka türlü. kızdırma bujisiyle alakası yok
  • Ulan ne subapmış   Allahın belası ustacıklar

  • Enjektör işemesi denen şey olabilir mi? Gaz yememe, rölantide dalgalanma, çekiş düşüklüğü, egzozda fazla duman var mı? Aşırı yakıt tüketiminin belirtilerinden biri halk arasında enjektör işemesi diye tabir edilen durum. Belirtileri tam yazarsanız arkadaşlar daha net bir şeyler söyleyebilir.

  • Ne filtre takıldığını görmediyseniz büyük ihtimal ucuz sahte filtre ve yağdan kaynaklı artış olmuştur. Kaliteli malzemelerle tekrardan bakım yaptırın derim.

  • filtreleri önce orjinal takın tabi yağı da tekrar değiştirin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: emir.ksk

    kaputu kaldırıp baktınız mı mazot filtresi değiştiyse bi hortumlara bakın sızıntı var mı. usta yakıt hortumlarını tam takamamış olabilir ve yakıt kaçağı olabilir. %50 artış mümkün değil başka türlü. kızdırma bujisiyle alakası yok

    Bugün aracı kullanmadım,pazartesi son bakım yaptırdığım yere gidip kontrol edicez. Aslında bakımdan sonra böyle bişey başıma geleceğini anlamıştım,bakım yapan kişi sanırım pek anlamıyodu işten. Yağı bile fazla koymuştu,ertesi gün geri çekti fazla yağı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cnt84

    Bugün aracı kullanmadım,pazartesi son bakım yaptırdığım yere gidip kontrol edicez. Aslında bakımdan sonra böyle bişey başıma geleceğini anlamıştım,bakım yapan kişi sanırım pek anlamıyodu işten. Yağı bile fazla koymuştu,ertesi gün geri çekti fazla yağı.



    Alıntıları Göster

    3 ay önce orjinal parçaları alıp değişim yaptırdım,yalnız bu defa mann marka yoktu hengst marka hava filtresi aldım. Umarım hava filtresinden yapıyordur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huan8

    Enjektör işemesi denen şey olabilir mi? Gaz yememe, rölantide dalgalanma, çekiş düşüklüğü, egzozda fazla duman var mı? Aşırı yakıt tüketiminin belirtilerinden biri halk arasında enjektör işemesi diye tabir edilen durum. Belirtileri tam yazarsanız arkadaşlar daha net bir şeyler söyleyebilir.

    Aracın ne çekişinde nede başka bi yerinde sorunla karşılaşmadım,Tek sorun yakıtın %50 artması. Bakımdan sonra farkettim çok yaktğını,acaba dedim yakıt filtresimi kaçırıyor. Kontrol ettim ama kaçak falan yoktu. İnternette biraz araştırdım,bi kaç ustayada telefonla sordum genelde hava filtresi diyolar. Hava filtresinin bu kadar önemli bi parça olacağını tahmin edemedim :) Bakalım pazartesi bakınca anlıycaz. Acaba filtreyi falanmı ters taktılar,ters takılma ihtimali varmı?





  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Önce kontrol ettiricem,belki kaçak falan vardır yada yanlış takılan bi parça. Eğer olmazsa tekrar değiştiricem tüm filtre ve yağı

  • Dura-Ace kullanıcısına yanıt

    Tüm parçaları kendim alıp götürdüm ve gözümün önünde değiştiler. Fakat değişimi yapan kişi biraz acemi gibi geldi bana,sanki bişeyleri yanlış taktı. Geçen sene ki bakımda mann marka almıştım,3 ay önce mann marka yoktu hengst marka hava filtresi almıştım.

  • Hava filtresi orjinal değilse tam yerine oturmuyordur ( bazı yan sanayi filtreler tam oturmaz) büyük ihtimalle yakıt tüketimi buradan artıyordur. Hava filtresinin dandikliğine göre diğer filtreler de kötüdür diye riske atmadan değiştirilir. Ama çok bilindik bir marka ise tabi yağ ve yağ filtresi ve orjinal olduğuna emin isen ( Orjinal Mann filtresi ve orjinal Mobil yağ gibi ) değiştirmeye gerek yok. Çünkü yağ filtresi ve yağ yakıt tüketimini arttırmaktan ziyade motorun aşınmasını hızlandırır zaten sahte ise motoru yersiniz. Kısacası ilk olarak hava filtresine bakın, sonra diğerlerine.


    @Cnt84




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 15 Ocak 2021; 21:12:54 >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam,pazartesi ilk iş kontrol ettirip ona göre önce hava filtresini değiştirip deniycem.

  • Kayınpederimin özel oto servisi var ve bir gün ''ben varken aracını neden yetkili servise götürüyorsun'' kavgası yaparken getir şu lifte kaldırayım bakayım kontrol edeyim aracını dedi, aracı lifte koyup bir kaldırdı 1 ay önce yetkili serviste yaklaşık 1000 TL verip bakımını yaptırdığım aracımın yakıt filtresi şıkır şıkır akıtıyordu, bana dönüp ''bravo harika işçilikleri var'' demişti. O günden sonra anladım ki tanıdık bildik ve tecrübeli usta candır.

  •  

  • kızdırma ve subap diyene bir daha arabanı emanet etme...


    Sen arabayı çalıştırıp ısınmadan klima kalorifer rezisdans uzun far sırayla ve toplu şekilde yüklen bakalım araç tepki veriyor mu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    kızdırma ve subap diyene bir daha arabanı emanet etme...


    Sen arabayı çalıştırıp ısınmadan klima kalorifer rezisdans uzun far sırayla ve toplu şekilde yüklen bakalım araç tepki veriyor mu?

    Pazartesi servise gitmeden onuda denerim hocam

  • Kış ayınca fazla yakar ondan olabilirmi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FOCUSSTYLE

    Kış ayınca fazla yakar ondan olabilirmi

    Hocam geçen sene kışın en düşük 600km yapıyordum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.