Şimdi Ara

Bakır Kablo, Cat6 kablo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba evimde su anda TurkNet 100 luk tarife kullanıyorum ama hattim 88 destekliyor diye oyle tanimladilar. Sikinti surada baglantimin snr degerleri dustu komsular internet baglatinca eskiden ulasilir hiz baya yuksek gorunuyordu. Kopma vs sorunu yasamiyorum ama tam hiz alabilmek ve pinglerde iyilesme icin acaba kutudan daireye kadar gelen kabloyu yenilesem veya cat6 ile degistirsem bir sey degisir mi ? Apartman 20 yillik normal bakir kablo geliyor. Cat6 ile degistirmeye calissam icindeki sadece iki kabloyu mu kullanicaz ? Yardimci olursaniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Cat6 döşeyin bayağı bir fark olur ama 20 yıllık binada hiç tesisat yenilemesi yapılmadı ise. Eskinin ikili telefon kablosundan internet alıyorsanız cat 6 ile değiştirdikten sonra büyük bir fark yaratacaktır.

    Şöyle örnek vereyim. Benim binada 20 25 yıllık fakat 7 sene önce telefon panosu arızalandı yağmur suyu falan girdi pano komple değişti ve dairelere ca5 kablo çekildi. Ben bu şekilde 16 mbps hızı sorunsuz alıyordum. Ama geçen hafta türknete geçtim altyapı yenilenmeside oldu bu yüzden geçtim ve modem arayüzünde 120 mbps altyapı 35 mbps tanımlı hız alıyordum ping 90 100 civarıydı.

    Eve gelen cat 5 kablonun 20 metrelik kısmından kesip cat6 ile ek yaptım altyapı 135 mbps oldu hız yine sabit olduğunda 35 ping ise 70 en fazla 80 oluyor. 20 metre değiştirme sebebim uğraşmak istemedim daireden kutuya kadar tahmini 60 metre kablo gidiyor ben bunun 20 metresini değiştirdim. Ama kablo ek yaparken tecrübem olduğu için güzel bir ek yaptım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fark olmaz

    Bunu gece geç saatlerde insanların çoğu modemlerini kapattıklarında görebilirsin. Modem Snr değeri yükselecektir

    Yani kabloluk durum yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.