Şimdi Ara

# BAKMADAN GEÇMEYİN! #Bedava template,kodlar,scriptler,AdanZye Herşey (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
948
Cevap
12
Favori
941.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • süper gerçekten çok işime yaradı
  • BEDAVA JAVA APALETLER

    Animenu.zip
    Animasyonlu Menu 82,3 KB
    bar.zip Hareketli Ayırma Barı 2,62 KB
    bocek.zip Resim üzerindeki böcek 13 KB
    button.zip Menu Butonları 4,31 KB
    car.zip Şehirde Giden Araba 10,3 KB
    daktilo.zip Sesli Daktilo 13,9 KB
    epano.zip Elektrikli Pano 13 KB
    halka.zip Uzaydaki Harfler 48,7 KB
    haresim.zip Yana Doğru Kayan Resim 11,9 KB
    hlink.zip Hareketli Link 6,49 KB
    ilan.zip Hareketli İlan Tahtası 3,4 KB
    ilan2.zip Hareketli İlan Tahtası II 9,34 KB
    menu.zip Alttan Açılan Menu 15 KB
    menu97.zip Windows 97 Menusu
    neon.zip Hareketli Pano 19,0 KB
    noel.zip Yılbaşı Ağacı 24,4 KB
    pano1.zip Pano 3,37 KB
    resimy.zip Resim Üstü Kayan Yazı 8,99 KB
    saat.zip Saat 19,2 KB
    saat2.zip Saat II 5,04 KB
    seslib.zip Sesli Buton 9,20 KB
    seslibut.zip Sesli Mail Butonu 9,47 KB
    slayt.zip Slayt Gösterisi 33,2 KB
    star.zip Muhteşem Yazı Gösterisi 28,5 KB
    supano.zip Süper Hareketli Pano 14,8 KB
    tavan.zip Tabanda Kayan Yazı 18,6 KB
    yilan.zip Dalgalı Resimler

    TIKLAYIN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0mad34 -- 19 Haziran 2005, 15:50:53 >




  • Her zaman yapılan 10 tasarım hatası



    Aslında bu liste 100 tasarım hatası olarak genişletilebilir çünkü o kadar çok hata yapıyoruzki web sitelerimizde gerçekten hepsine değinmek imkansız. Burda en ölümcül hatalardan bahsedeceğim.

    1. Siteyi planlamadan işe başlamak: Siteyi dizayn etmeye başlamadan önce oturup kalem kağıt ile yazıp çizmeli düşünmeli, eldeki materyallere göre sayfa yapısı sayfa sayısı ne olacak neleri içerecek kime hitap edecek baştan çok iyi hazırlanmalı.

    2. Kontak bilgilerini sayfaya koymamak: Mutlaka her sitede "temasa geçin" butonu olmalı her sayfanın altına basitçe emailinizi koyun. Eğer e-ticaret yapıyorsanız kontak bilgisi olmayan bir site kesinlikle bu işten vaz geçmeli. Kimse sizinle temasa geçmese bile insanlar size ulaşabileceklerini bilince daha rahat edeceklerdir. (Tabi burada mail adresi toplayıcılarına da dikkat etmek gerekir.)

    3. Kırık linkler: Sitenizi kendiniz test etmeyi unutmayın ziyaretçilerin sitenizde çalışmayan bozuk link görmesi iyi olmaz.

    4. Eskimiş bilgi: Bu çoğu web sitesinin sorunudur, eskimiş bilgileri güncellemek çoğu zaman tembel webmasterlara ağır gelir. Bu yüzden kaybedeceğimiz imajımız ileride kaybedeceğimiz paramız demektir.

    5. Çok fazla karışık yazı karakteri ve rengi: Sayfalarınızın tümünde aynı karakteri kullanmalısınız bir sayfada en çok 2 veya 3 ayrı karakter ve renk kullanın.

    6. Artık sayfalar: Tüm sayfalarınıza bir "anasayfa" linki koyun. örneğin biri sizin sitenizi bir arkadaşına önerdi, siteye giren kişi girdiği sayfadan anasayfanıza gelemiyorsa işiniz bitti demektir.

    7. Geri tuşunu iptal etmek: Bazı web siteleri, özellikle porno siteler, tarayıcınızdaki geri tuşunu iptal ederek veya tıkladığınızda başka reklam siteleri açarak gereksiz çabalar içine giriyorlar fakat bunun ziyaretçilerinizi kızdırmaktan başka bir şeye yaramayacağını bilin.

    8. Yeni pencereler açmak: Bir zamanlar kullanıcı sitenizde bir linki tıkladığında içeriği yeni bir pencerede açmak modaydı fakat şu an bu sadece insanların canını sıkmak olur. Reklam açısından işe bakmak gerikirse sadece 1 tane reklam penceresi haklı görülebilir.

    9. Uzun yükleme süresi: Eğer siteniz bedava hizmet verilen yerlerin birindeyse bu mazur görülebilir. Fakat siteniz profesyonel bir hizmet alıyorsa sitenizin yavaş olması affedilmez. Bir de sitenizi çok büyük resim yüklemeyin ki ziyaretçi beklerken sıkılmasın, tabi beklerse.

    10. En son teknolojiyi kullanmak: Bazen insanı büyüler fakat bazen ziyaretçileri kaçıran bir sorundur, özellikle ziyaretçi sitenizi görüntülemek için bir program indirmek zorunda ise veya siteniz bir tarayıcıda görünüp diğerlerinde görünmüyorsa bu sizin için ölümcül olabilir.


    Alexia



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0mad34 -- 19 Haziran 2005, 15:29:41 >




  • Web sitenizi tanıtın



    -Meta Tag Kullanımı
    -Arama Motorlarına Kayıt


    GİRİŞ:

    Bu devirde Internet ile haşir-neşir olan biri iseniz, mutlaka ve mutlaka bir Web sitesi yapmışsınızdır. Her şeyi güzelce yaptınız. Güzelce bir Web alanı alıp sitenizi büyük bir umutla gönderdiniz. Doğal olarak sitenizin ziyaretçi oranının her geçen gün artmasını bekleyecek ve isteyeceksiniz. Ama bakıyorsunuz ki sitede yeller esiyor. Çok normal bir olay. Siteyi yapmak için ne kadar uğraştıysanız, sesini duyurmak için de en az o kadar çaba sarf etmeniz gerecek. Malum sitenizin adresi Internet kullanıcılarının içine doğmayacak ya! Siz de sitenizin adını duyurmak için, gerekli arama motorlarına veya toplist'lere kayıt yaptıracak ve sayfalarınıza ilgili kodları ekleyip hitinizi arttırma çabalarına girişeceksiniz. Nedir bu gerekli kodlar? Tabii ki META Tag'leri. İsterseniz öncelikle META Tag'i nedir? Ne işe yarar? Gibi soruları yanıtlayarak başlayalım.

    META Tag'ler, mutlaka sayfalarınızda bulunması gereken, kullanımı oldukça basit HTML unsurlarıdır. META Tag'ler sayfaya ait önemli bilgilerin bulunduğu HTML kodlarıdır. Yani hazırlanmış olan sayfanın, kim tarafından hazırlandığı, sitenin tanımı, telif hakları bilgileri vs. bu kısımda yer alır. Ayrıca, sitenizin arama motorları tarafından fark edilmesi için gerekli anahtar kelimeleri de (keywords) bu kısma yazarak, sitenizin arama motorları tarafından tanınmasını ve gerekli kategoriye yerleştirilmesini sağlarlar. Internet üzerindeki arama motorları şu an META Tag'ler üzerine arama yaptıkları için, size de öncelikle sayfanızdaki bu Tag'leri doğru bir şekilde düzenlemek düşüyor. Bu sayede siz üzerinize düşen görevi yaptıktan sonra gerisi arama motorlarına kalıyor.

    META TAG'LERİN SAYFA İÇİNDE KULLANIMI :

    Şimdi sayfa içerisinde META Tag kullanımını, örneklerle anlatalım. Aşağıda verdiğimiz kodları kendinize göre düzenleyip sayfanızın içersindeki, satırlarının arasına yerleştirin.

    AUTHOR
    META Tag'e gelen bu eklenti ile sayfayı hazırlayan kişinin, kişisel bilgileri bu kısımda belirtilir. Bu Tag'in sayfalarda kullanımına çok az rastlarız. Eğer hazırladığınız sayfa içerisinde, isim kullanılmasına izin verilmiyorsa, bu Tag'i kullanarak sayfanın kimin tarafından yapıldığını belirtebilirsiniz. Kullanılışı:



    DESCRIPTION
    Bu Tag Web sayfanızın kısa bir tanımının yer alacağı kısımdır. Mesela siz Yahoo!'dan bir arama yaptırdınız ve bir çok site sıralandı. Bu sitelerin linklerinin hemen altında o site hakkında açıklayıcı cümleler bulunuyor. İşte siz de kendi sitenizi en doğru şekilde tanıtacak cümleleri Description bölümüne yazacaksınız. Bu sayede arama yapanlar, siteniz hakkında bilgilere sahip olacak ve sitenizden yararlanabilecekler. Size düşen görev, sitenizi en iyi şekilde tanımlayacak birkaç cümle yazmak olacaktır. Aşağıdaki örnekte bir Web design sitesinin tanımını görüyorsunuz. Gerekli kısımları kendi sitenize uyarlayın.



    KEYWORDS
    İşte META Tag'inin en önemli takısı Keywords. Şu an bir çok arama motoru, veritabanındaki siteleri Keywords Tag'ine göre araştırma yapıp önümüze sunuyorlar. Hani bazen arama yapınca ilgisiz ve bir o kadar da alakasız sayfalarla karşılaşıyoruz ya, işte bunun sebebi bazı akıllı Webmaster'ların Keywords'lerine akıllarına gelen her şeyi yazmalarıdır. Bu sayede sitelerinin hitini arttırmayı sağlıyorlar. Bu durumda bizleri hayatımızdan bezdiriyor. Bu Tag içersine sitenizi en iyi şekilde tanımlayacak, istediğiniz kadar anahtar kelime yazabilirsiniz. Örnekte bir Web design sitesinin anahtar kelimeleri yer alıyor.



    GENERATOR
    Sayfanızı hangi Web editörüyle hazırladıysanız bu kısma programın adını yazmanız gerekiyor. Merak etmeyin zaten hazırladığınız birçok editör bunu size bırakmadan, büyük bir özveriyle yapıyor. Kullanımı;


    COPYRIGHT
    Bu Tag'i kullanarak sayfanızın telif hakları ile ilgili bilgilerinizi ekleyebilirsiniz. Kullanılışı;



    Bu tür Tag'leri düzenleyen programlar da mevcut. Yani bütün bu kodları teker teker yazmak istemiyorsanız bu programları kullanabilirsiniz.

    SİTEMİZİ ARAMA MOTORLARINA KAYIT ETTİRELİM:

    Sayfamızın META tag'lerini düzenledik. İşi sağlama almak için, arama motorlarına sitemizi nasıl kaydederiz öğrenelim. Şu an bir çok arama motoru veritabanını, ziyaretçilerin kayıtları üzerine genişletmiş durumda. Siz de kendi sitenizi arama motorlarına kaydederek hitinizi arttırabilirsiniz. Sizler için, popüler arama motorlarına nasıl kayıt olunacağını inceledik ve adım adım anlattık.

    ALTA VISTA
    http://www.altavista.com/
    Bildiğimiz gibi Alta Vista şu an en çok kullanılan arama motorlarından bir tanesi. Sizde sitenizi buraya kaydettirerek hitini bir nebze de olsa arttırabilirsiniz. Aşağıdaki adımları teker teker uygulayarak sitenizi Alta Vista'ya kaydedebilirsiniz.

    1. Önceliklehttp://www.altavista.com/ adresine bağlanın ve en alt taraftaki "Submit a Site" linkine tıklayın.
    2. Karşınıza çıkan pencere de "AltaVista Search Index" kısmındaki "Submit" linkine tıklayın ve devam edelim.
    3. Karşınıza çıkan form da sitenizin ismini yazıp "Submit URL" düğmesine basın. Son olarak "Thank You" mesajını alacaksınız.

    EXCITE
    http://www.excite.com/
    Bir diğer popüler arama motoru ise Excite'dir. Ama arama kalitesi ortalamanın üzerine çıkmıyor. Ama basit arama seçeneklerini kullanarak aradığınızı kolayca bulabilirsiniz. Şimdide Excite'ye sitemizi ekleyelim:

    1.http://www.excite.com/ adresine bağlanın ve en alt kısımdaki "Add URL" linkine tıklayın.
    2. Bu bölümdeki ilk seçenek olan "Excite Plus" sitenizi makul bir ücret karşılığında bir çok arama motoruna ekliyor. Ama biz bu seçenekle ilgilenmediğimiz için hemen alt taraftaki "Click here" yazan linke tıklayın.
    3. Karşımıza doldurmamız gereken bir form çıkıyor. Aynen aşağıdaki gibi doldurun.

    Your URL: Sitenizin adresini yazın.
    Your Email: Mail adresinizi yazın.
    Primary Language: Burada "Other" seçeneğini seçin.
    Geographical Location: Ülkenizi seçin.

    4. En sondaki seçenekte de sitenizin kategorisini belirleyin ve son olarak "Send" düğmesine basın. Karşınıza "Thank You" yazan bir pencere gelecektir. Bundan da anlıyoruz ki sitemizi başarıyla eklemişiz.

    INFOSEEK
    http://www.infoseek.com/
    Bu siteye bağlandığınızda otomatik olarakhttp://www.go.com/ adresine yönlendirileceksiniz şaşırmayın. Çünkü site Go Network iletişim ağının bir parçası oldu. Sözü fazla uzatmadan sitemizi veritabanına ekleyelim. Aşağıdaki adımları takip edin:

    1. Önceliklehttp://www.infoseek.com/ adresine bağlanın ve karşınıza çıkan pencerenin en alt kısmındaki, "Ad a URL" linkine tıklayın.
    2. Karşımıza çıkan sayfada yapmamız gereken tek şey adres kutucuğuna sitemizin adresini yazmak ve "Add/Update Site" düğmesine basmak.
    3. Bu aşamadan sonra sitemiz veritabanına ekleniyor. İsterseniz üst kısımdaki "Submit your URL" kutucuğuna sitenizi yazarak daha fazla arama motoruna kayıt yaptırabilirsiniz.

    LYCOS
    http://www.lycos.com/
    Aşağıdaki adımları takip ederek sitenizi Lycos arama motoruna kayıt ettirebilirsiniz:
    1.http://www.lycos.com adresine bağlanın ve en alt taraftaki "Add Your Site to Lycos" linkine tıklayın ve devam edelim.
    2. Karşınıza çıkan sayfada yapmanız gereken tek şey sitenizin adresini ve e-mail adresinizi gereken yerlere yazıp, "Add Site to Lycos" düğmesine basmak.
    3. Bundan sonraki aşamada site Lycos'un veritabanına ekleniyor. Ayrıca size çeşitli kayıt seçenekleri de sunuluyor. Bunları kullanarak bedavaya veya belirli bir ücret karşılığı sitenizi sizin yerinize çeşitli arama motorlarına ekliyorlar.

    Ayrıca belirli bir ücret karşılığında, sitenizi otomatik olarak yüzlerce arama motoruna kaydettirebilirsiniz. Bunların dışında bu kadar siteye teker teker bağlanıp kayıt yapmak size zor geliyorsa, arama motorlarına kayıt programlarını kullanabilirsiniz.


    ALEXIA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0mad34 -- 19 Haziran 2005, 15:31:44 >




  • Web hostumu seçerken neye dikkat etmeliyim ?



    Kuracağınız web sitesinin gereksinimlerini belirleyip, bu iş için ayırmayı düşündüğünüz bütçeye karar verdikten sonra sıra web hosting firmaları arasında tercih yapmaya gelir.

    Firma seçimi aşamasında yanlış yapmamanız için size bir kaç tavsiyemiz var:

    1) Seçtiğiniz firmalar hakkında araştırma yapın

    Size uygun hosting paketi sunan firmaları belirledikten sonra, o firmalar hakkında yazılmış yorumları, yapılmış değerlendirmeleri okuyun. Örneğin hostbul.net/firmalistesi.asp adresinden yüzlerce firma hakkında binlerce yoruma ulaşabilirsiniz. Aynı şekilde hostbulforumlari.net'e giderek firma hakkında yapılmış yorumları aratabilirsiniz.

    Google'da ve webmasterların yoğun olarak ziyaret ettiği forumlarda arama yaparak çeşitli yorumlara ulaşabilirsiniz.

    Her okuduğunuza inanmayın! Bazı yorumlar firma tarafından veya rakipleri tarafından yazılmış olabilir.

    2) Firmanın referanslarına bakın

    Firmanın web sitesindeki referanslara göz atın. Yeterli sayıdalar mı? Önemli referansları var mı? Firma hakkında geniş yorum almak için referanslarda bulunan bir kaç sitenin webmasterına mail atarak hosting firmalarından memnun olup olmadıklarını, teknik desteğin yeterli ve hızlı olup olmadığını sorun.

    3) Firmaya e-posta atarak cevap süresine ve kalitesine bakın

    Bir firmanın teknik desteğini ölçmenin en kolay yolu e-posta atarak onları test etmektir. E-postanızda cevabı sitede yazıyor olsa bile teknik konularda sorular sorun. E-postanızı uzun tutmaya özen gösterin ve bolca soru sorun. Cevapta her sorunuza itinayla cevap verilmiş mi yoksa baştan savma bir cevap mı gönderilimiş inceleyin.

    Eğer telefon veya msn desteği veriyorlarsa o yolları da kullanarak teknik desteklerini her yoldan test edin.

    4) Firmanın sipariş sırasında size onaylattığı hizmet sözleşmesini okuyun.

    Hizmet sözleşmelerindeki küçük maddelerde ilk başta görünmeyen maddeler olabilir. Dikkatle okuyarak size vaad edilen özelliklerin hizmet sözleşmesine nasıl yansıtıldığını inceleyin. Genellikle sınırsız olarak belirtilen özelliklerin okuduğunuz sözleşmede sınırlandırıldığını görebilirsiniz.

    Eğer hizmet sözleşmesi yoksa, o firmadan hizmet almayın.

    5) Firma gerçekten şirket mi kontrol edin

    Firmaya mail atarak ticaret odasına kayıtlı olup olmadıklarını sorun ve bu bilgileri talep edin. Bir çok amatör firma web hosting işini şirketleşmeden yapmaktadır. Bu tip firmalar ortadan yok olurlarsa izlerini bulmanız oldukça zor olacaktır. Şirketleşmiş firmalarda ise böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.

    6) Firmanın ofis adresini ve telefon numarasını isteyin

    Her ihtimale karşı firmadan adres ve telefon bilgilerini alın. Eğer şüpheniz ve imkanınız varsa verdikleri adrese giderek veya telefonla onlara ulaşarak doğruluğunu kontrol edin.

    7) Para iade garantisi olan firmaları tercih edin

    Çoğu firma memnun kalmayan müşterileri için 15 gün veya 30 gün süreli para iade garantisi sunar. Bu garantiyi sunan firmalardan hizmet almanız daha sonra size fikrinizi değiştirebilme olanağı sağlayacağı için yararlı olacaktır. Firma para iade garantisi yerine ücretsiz deneme hesabı sunuyorsa, bu fırsatı da değerlendirmenizi öneririz.


    Ozan Tüzün
    Hostbul.net Site Yöneticisi




  • PHP KURULUMU

    1. PHP Triad Kurulumu ve Kullanımı :

    * PHP kurulumunun anlatıldığı pdf formatındaki dokümanı indirmek için buraya TIKLAYIN

    Birçok kişinin sorduğu ve sormaya devam ettiği bir soru var: "Bilgisayarımda php dosyalarını nasıl çalıştırabilirim?". Bu ve bunun gibi soruların yanıtı PhpTriad adlı programda saklı. Peki nedir bu PhpTriad acaba, nasıl kurulur, nasıl kullanılır acaba. Bu programı tavsiye ettiğim kişilerden aldığım sorularda bunlar. Bu yazıyı yazmamın nedeni de bu sorulara artık yazılı olarak bir doküman sunabilmek. Aşağıda aşama aşama sizlere PhpTriad'ın nasıl kurulacağı ve nasıl ayarlanabileceğini anlatacağım.

    PhpTriad Nedir : Apache, MySQL, Php ve phpMyAdmin programlarının birleştirilerek tekbir pakette toparlanmış şekline PhpTriad denir.

    PhpTriad'ın Özelliği Nedir : Bu program sayesinde yukarıdaki programları teker teker kurup ayarlamalar yapmanıza gerek yoktur. Tek yapmanız gereken exe dosyasını indirip bilgisayarınıza kurmak ve aşağıda anlatacağım şekilde çalıştırmak hepsi bu kadar.

    PhpTriad'ı Nereden İndirebilirim : Bu programı şu adresten indirebilirsiniz:
    Windows sistemler için:
    http://prdownloads.sourceforge.net/phptriad/phptriad2-2-1.exe?download yada
    http://switch.dl.sourceforge.net/sourceforge/phptriad/phptriad2-2-1.exe

    PhpTriad'ı Nasıl Kuracağım : Bu programı yukarıdaki adresten indirdikten sonra tek yapmanız gereken çift tıklamak ve setup yapmasını beklemek. Kurulum bittikten sonra Done butonunu tıklayın hepsi bu kadar. Ayrıca tavsiyem bilgisayarınızı yeniden başlatmanızda fayda vardır.

    PhpTriad'ı Nasıl Kullanacağım : Bu programı kullanabilmek için öncelikle C:/apache/mysql/bin dizinindeki "winmysqladmin" başlıklı ikonu tıklamanız gerekiyor. Karşınıza kullanıcı adı ve şifresi isteyen bir ekran çıkacaktır. Burada yazacağınız kullanıcı adı ve şifre sizin her zaman kullanacağınız olan Database Kullanıcı Adı ve Şifresi olacaktır. Dikkatli yazmanızı tavsiye ederim. Bu işlem sadece ilk kurulumda yapılacaktır. Ve MySQL sorunsuz olarak çalıştığı zaman bilgisayarınızın sağ alt köşesindeki saatin sol tarafına bir ikon atacaktır (bu ikon trafik lambalarına benzemektedir). Eğer bu ışıklardan kırmızı yanıyorsa MySQL'da sorun var demektir. Eğer yeşil yanıyorsa MySQL sorunsuz olarak çalışmaktadır anlamı taşır.

    Daha sonra Başlat'a tıkladığınız zaman buraya Programs isimli bir klasörün atılmış olduğunu göreceksiniz. Bu menünün üzerine geldiğinizde açılan dizinde şu programı çalıştırın: Programs/PhpTriad/Apache Console/Start Apache. Bu programı çalıştırdığınızda karşınıza bir MSDOS ekranı çıkacaktır ve Runing Apache yazacaktır. Bu da sorunsuz şekilde çıktıysa eğer bu pencereyi kapatmadan küçültün ve sürekli açık kalmasına dikkat edin. Artık php dosyalarınızı internete bağlı olmadan izleyebilirsiniz.

    PhpTriad'ı Nasıl Kullanacağım: Bakmak istediğiniz php dosyalarınızı şu dizin içerisine koymanız gerekiyor: C:apachehtdocs Aksi taktirde dosyaları açmayacaktır. Bu dizin sizin için ana dizindir yanihttp://localhost'tur/ 'tur. Php dosyalarınızı bu dizine yükledikten sonra İnternet Tarayıcınızı çalıştırın ve adres bölümünehttp://localhost/dosyaadi.php yazdığınız anda sisteminizin çalıştığını göreceksiniz.

    Databaseleri Nasıl ve Nereye Yükleyeceğim: Database işlemlerinizihttp://localhost/phpMyAdmin adresinden yapabilirsiniz.

    İşte PhpTriad programının kullanımı ve kurulumu bu şekilde eğer yinede aklınıza takılan bir yer varsa bunları forumlarımızdan mutlaka sorunuz. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Herkese kolay gelsin...




  • HIT ARTTIRMANIN YOLLARI

    Bir web siteniz var, fakat bu sitenin istediğiniz çoğunluğa, hak ettiğiniz kitleye ulaşamadığını düşünüyorsunuz. İşte burada size web sitenizin daha iyi tanıtımının yapılması ve ziyaretçilerin sayfanızı bulmasına yardımcı olacak bazı bilgileri sunacağız.

    1. Arama Motorlarına Kayıt Yaptırarak Ön Sıralarda Çıkmak
    Arama motorlarını internete girenlerin % 95'i kullanmaktadır ve buradan istedikleri bilgileri aratıp ulaşmak istediği sayfaları bulmaktadırlar. Siz de insanları aradıkları zaman bulabilecekleri bir siteniz varsa doğru kelimeleri kullanarak sonuca ulaşabilirsiniz. Dünyanın en çok ziyaret edilen ve en doğru sonuçları çıkardığı öne sürülen Google bu alanın en iyisi. Sitenizi doğru şekilde kaydettirerek sitenize günde yaklaşık 100 kişinin gelmesini sağlayabilirsiniz.


    2. Kısa ve Akılda Kalan Alan Adları
    Adres çubuğunda bulunan isim sizin sitenizin kişiliğini ortaya koymaktadır. Alan Adı seçimi yaparken hem içeriğinize uygun ve kısa hem de akılda kalıcı bir alan adı bulmalısınız. Bunu başardığınız taktirde sitenize bir kere giren kişi siteyi unutmayacak yaklaşık olarak bir ay içerisinde sizin sitenizi tekrar ziyaret edecektir. Bu da size büyük bir katkı sağlayacaktır.


    3. Hızlı Erişim
    Web sitelerimizi genelde güzel durmaları için güzel resimlerle şık fotoğraflarla döşemeye çalışırız. Bu uygulama göze hoş gelmekle beraber sayfanın açılımını yavaşlatacak, ziyaretçiyi memnun etmeyecektir. Bu doğrultuda sayfanızdaki hostunuzu yoracak resimleri, scriptleri kullanmamak en güzelidir. Hele ücretsiz hostingleri kullanıyorsanız kesinlikle anasayfanızın 60 kb 'ı geçmemesi ve resimlerin boyutunun çok büyük olmaması gerekir. Geocities tecrübesine dayanarak :)


    4. Banner ve Link Değişimleri
    Web siteleri arasında yapılan banner ve link değişimleri çok yararlı olacaktır. Özellikle benzer içeriğe sahip siteler arasında yapılan banner ve link değişimleri iki tarafa da büyük katkılar sağlamaktadır. Mesela ziyaretçi aradığını iki site de bulabilir. Ayrıca bu değişimler arama motorlarına da yardımcı olmaktadır.


    5. Kaliteli İçerik
    Sörfçüler gezdikleri sitelerde aradığının da fazlasının bulunmasını ister. Gördüğü içerik ne kadar fazlaysa o siteye gösterdiği önem de o kadar fazladır. Eğer bir girişinde bütün siteyi gezebiliyorsa zaten o ziyaretçi o siteye bir daha gelme gereği duymaz, fakat o kadar çok içerik varsa ve bir seferde bütün hepsini gezemiyorsa bu o ziyaretçinin en kısa sürede yarım kalan sörfünü tamamlamak için siteye tekrar gireceğinin belirtisidir.


    6. Aktiviteler
    Web sitelerinde yapılan aktiviteler çok önemlidir. Özellikle ziyaretçilerin online katıldıkları, birbirleri aralarında mesajlaşabildikleri ortamlar çok sevilmektedir. Örneğin ; Mesaj Panosu, Link Bankası, Maillist ,Ziyaretçi Defteri vs.. Bu aktivitelerde ziyaretçiyi memnun edecek ve o siteye tekrar girmesini sağlayacaktır.


    7. Toplistler
    Toplistler ; web sitelerinin istatistiklerini tutan, istatistiklere göre sıraya dizen web siteleridir. Bu sitelere üye olarak sitenizin istatistiklerinizi tutturabilir ve takip edebilirsiniz. Üst sıralarda yer alırsanız sitenize ziyaretçiler gelir. Fakat burda Toplist seçimi de çok önemlidir. Eğer hitiniz düşükse çok büyük sitelere, toplistlere katılmanın bir anlamı yoktur. Daha düşük ve hitinize uygun toplistlere kayıt olmak her zaman için daha yararlıdır.


    8. Hit Makinaları
    Yukarıda anlattığımız hit arttırma yollarının dışında, size hiç bir yarar sağlamayacak olan fakat toplistlerde üst sıralara çıkmanızı sağlayacak olan web trafik sitelerine üye olabilirsiniz. Buradan gelen ziyaretçiler sizin sitenizi hiç bir şekilde bilmez, gezmez ve içeriğiyle ilgilenmez. Sadece hitiniz artmış olur. Bu yolu kimseye tavsiye etmiyoruz.




  • YÖNLENDİRME SERVİSLERİ

    1st.to

    Çok kısa ve akılda kalabilen bir yönlendirme hizmeti sağlıyor. (1st.to/isminiz)

    ven.cc

    "/" işareti istemiyor ve kısa bir ad istiyorsanız iyi bir seçim. (isminiz.ven.cc)

    4going.to

    Eğer gezme, tozmaya yönelik bir sayfanız var ise iyi bir seçim. (4going.to/isminiz)

    cjb.net

    Dünyanın en ünlü url yönlendirme firması fakat çok rağbet gördüğünden midir bilinmez önceleri reklamsız olan site artık sayfanıza pop-up koyuyor (isminiz.cjb.net)

    cybername.net

    Hızlı bir server ile hizmet veren ve 100'e yakın domain seçeneği sunan başka bir firma.

    da.ru

    Yönlendirme yapılabilecek bir rus firması. Oldukça hızlı fakat altta çok ufak bir boyutta banner çıkıyor.

    domaincow.com

    Bu site domain adı olan kişilerin işine yarayacak bir sitedir.Domain adınızı bu siteye yönlendiğinizde yani DNS ayarlarını girdiğinizdewww.oemmail.com sayfasından isminiz@domainadınız.com şeklinde 11 tane mail hesabı veriyor.Ayrıca Domaincow sitesi domain adınızı istediğiniz siteye yönlendiriyor.Bence Domain adı olup ta bedava mail ve reklamsız yönlendirme isteyenlere birebir bir site.

    easy.to

    Adı üstünde akılda çok çabuk kalan bir URL hizmeti sağlıyor. (easy.to/isminiz)

    singlespad.com

    Size pek çok domain name içinden sub domain adı seçmenize izin veriyor. Örneklerden bazıları isminiz.homepad.com, isminiz.genxer.com, isminiz.singlespad.com, isminiz.indianet.org .Ayrıca sitenizi arama motorlarına kaydettiriyor.

    ismy.net

    Uzun url adresinize bir başka alternatif. isMyNet size İsminiz.isMy.net şeklinde bir çözüm sunuyor. Firma ayrıca banner değişim ve arama motoru kayıt hizmeti de veriyor.

    ipfox.com

    İsminiz.ipFox.Com şeklinde bir subdomain imkanı sunan firma ayrıca sitenizi arama motorlarına da kaydettirerek tanıtımında yardımcı oluyor.

    mp3fanatics.com

    Özellikle Mp3 ile ilgili sitesi olanlar için güzel bir yönlendirme servisi hizmeti. Uzun url adresinizi mp3fanatics.com/isminiz şeklinde akılda kalıcı hale getirebilirsiniz.

    stop.at

    Eğer url adresiniz çok uzun ve akılda kalıcı değilse bu servis işinize yarayabilir. Uzun url adresinize stop.at/isminiz şeklinde bir alternatif sunuyor. Ayrıca isminiz@stop.at şeklinde mail adresine sahip oluyorsunuz.

    surf.to

    Gene mantıklı akılda kalabilir diğer arkadaşlarına çok benzeyen ayri bir firma.(surf.to/isminiz)

    tiktik.net

    Türkçe alan adı destekli bir yönlendirme servisi. Adınızda yada soyadınızda türkçe karakter olması artık sorun değil. Mutlaka ziyaret edin.

    trfree.org

    Ücretsiz Türkçe destek... TR nin Türkiye FREE nin bedava anlamına geldiği tek site ayrıca ücretsiz @trfree.org email

    tsx.org

    Sonunda ne Com ,ne NET ,nede TO olan değişik bir yönlendirme sistemi.Çok hızlı server'ı ve çok fazla seçenekler sunan iyi bir firma. (isminiz.tsx.Org)

    tr.cx

    Yine bir Türk url yönlendirme şirketi bir güzel özelliği de sitenizi Geocities’te yapıp tr.cx’e yönlendirirseniz, banner görünmüyor denemesi bedava çok hızlı erişim kısa url isminiz.tr.cx

    yonlendir.com

    Bedava sitelerden alınmış uzun bir adresiniz varsa yonlendir.com size değişik seçenekler sunuyor. Bunların arasında isminiz.sayfasi.com / isminiz.com.tr.tc / isminiz.arsivi.com gibi url adresleri mevcut. Türkiye'de böyle servislerin olması gerçekten sevindirici. user1.7host.com/cemile gibi bir adrese sahip olmaktansa cemile.guzeldir.com adresi tabi çok daha iyidir. Mutlaka Ziyaret edin domaine para vermeyin.

    zooming.to

    Son olarak size farklı seçenekler sunan bir yönlendirme firmasını deneyebilirsiniz.http://zooming.to/isminiz şeklinde bir url adresiniz oluyor.




  • Arka Planlar TIKLA

    ANİMASYON TIKLA

    FONT

    Font Paket 1 TIKLA
    10Minutes, Abaddon, Abandoned, Abbey, ABCTech, Abduction, Acadian, AcadianTR, Acquaintance, Actionls, ActionlsTR, Adriator, Adventure, Aftermath, Aftershoch, AirCut, Alien, AngiePierced, Angioma, Another.


    Font Paket 2 TIKLA
    Antique, Argentum, Argosy, Averen, Babelfish, Babylon5, Babylon5Hollow, BaileysCar, Bamboo, Batman, BatmanOutline, Batmos, Battlestar, Bazaronite, BeastWars, BeatMyGuest, Bedbug, BenWitch, Beware, BeyondControl.


    Font Paket 3 TIKLA
    Biometric, Bizarre, BizarreBlack, BladeRunner, Blockstepped, BlockTilt, BloodDracula, BloodFeast, BloodGutter, Bloody, Bloomington, BlueCake, BlueHighway, BlueLines, Boomerang, BoomerangItalic, Bramalea, BraveNew, BrialPointed, BrocaineDecade.


    Font Paket 4 TIKLA
    BrokenToys, BrotherMan, Bruce, BubbleBath, BubbleGums, BudHand, BudmoJiglger, BudmoJiglgerBold, Buffied, BurnedRubber, BytePolice, Calisto, Calligrapher, Cameo, Cantabile, CaptainHowdy, CaptainSwabby, Carolingia, CarrKeys, Castro.


    Font Paket 5 TIKLA
    Caveman, Cenobyte, ChainLetter, ChainsawGeometric, ChannelTuning, ChanticleerRoman, CheapFire, CheapPizza, CheLives, Chick, Chinese, ChiTown, Cloister, Concielian, CongaLine, ConnectionRegular, Convoy, CoventryGarden, Cowboys, CowsIntheUS.


    Font Paket 6 TIKLA
    Cramps, CreditRiver, CreepyGirl, Cretino, CrownTitle, CrystalRadioKit, Cuomotype, CybertronMetals, DanceStep, DasReichtGut, Dauphin, Diamond, DietDrCreep, EasyRegular, Eccentrical, Eclipse, EsperanzaTR, Fadgod, FiolexGirls, GoblinMoon.


    Font Paket 7 TIKLA
    Grease, GroupSex, HandPrinting, Hirosh, ImpressedMetal, KaptainKurk, KarloffRegular, MansonNights, Matisse, Mickey, Nasal, Neurochrome, Nightmare, Otherworld, PantsPatrol, PastorOfMuppets, PCLifeaugie, PCLifeExcelsior, PCLifeFlubber, PCLifeGamma.


    Font Paket 8 TIKLA
    PCLifeJustov, PCLifeneogeo, PCLifeOgilvie, PCLifePlanetS, PCLifeRadioactive, PCLifeRansom, PCLifeSteve, Quake, Quasidipitous, Queensland, Solstice, Umbles, Uncey, Unicorn, Urse, VTCoronaTR, WakeBake, WaltDisney, Xenowort, XXonXXoff.


    Font Paket 9 TIKLA
    Yawnovision, Year2000, YearSupplyOfFairyCakes, Yoinks, Yorstat, Yoshitoshi, YouAreTheOne, YoungStar, YourKeys, Zapped, ZeroHour, Zhang, Ziperhead, ZipperBluesBlack, ZipperBluesOutline, Zitcream, Zodiastic, ZoinkFat, Zombie, Zombified.

    ------------

    ICON - TIKLA




  • templates/temp4.zip
    Attention! password on archive - best-appz.com
    -
    Templates from biztime.biz:
    http://biztime.biz/dld/1.zip
    http://biztime.biz/dld/2.zip
    http://biztime.biz/dld/3.zip
    http://biztime.biz/dld/4.zip
    http://biztime.biz/dld/5.zip
    http://biztime.biz/dld/6.zip
    http://biztime.biz/dld/7.zip
    http://biztime.biz/dld/8.zip
    http://biztime.biz/dld/9.zip
    http://biztime.biz/dld/templates.zip
    http://tempsoft.w6.ru/3469.rar


    Webtemplateszone.com

    http://www.webtemplateszone.com/templates/templates_1.htm

    http://www.webtemplateszone.com/templates/templates_2.htm

    http://www.webtemplateszone.com/templates/templates_3.htm

    http://www.webtemplateszone.com/templates/templates_4.htm

    http://www.webtemplateszone.com/templates/templates_5.htm

    http://www.webtemplateszone.com/templates/templates_6.htm

    http://www.webtemplateszone.com/templates/templates_7.htm

    http://www.freewebtemplates.com Sol kısımda menuler var. business (556) dhtml (25) flash (233) hi-tech (180) html (237) others (284) şeklinde yazıyor yanında sayı olanları tıklayıp içinde templatelere ulaşabilirsiniz.

    http://www.interspire.com/templates/ Bir başka Template sitesi. Şu anda bu siteyi inceliyorum. Sizlerlede paylaşmak istedim.

    -----------------------------
    3000 tene tema

    TIKLAYIN
    --------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0mad34 -- 18 Nisan 2006; 19:19:32 >




  • abi sen napmışın ya yuh inanılmaz hayatta yazamazdım bu kadar.
  • eywallah akın abi
  • süppeeeeer olmuş ne diyebilirim ki? harika
    elinize sağlık
  • valla çok super çalışma saol kardeş
  • sağol baba yararlı biriş yapmışsın teşekkürler
  • Teşekkürler ellerine saglık :)








  • Rapid Sharede beklemeye Son!!!

    --------------------------------------------------------------------------------

    1.Yontem
    Normalde RapidSharede indireceginiz dosyanin linkini görebilmek için 30-35 saniye beklemek zorundasınız..Şimdi size anlatacağım yöntemle bu süreyi sıfırlıyoruz..
    Rapidsharele ilgili herhangi bir şey download etmek için linke tıkladığımızda açılan sayfada free yazan yeri tıklıyoruz.Sonra linki görmek için beklememiz gereken süreyi gösteren sayfa açıldığında adres çubuğundaki yazıyı silerek yerine javascript:c(countdown = 0); yazıyoruz..Daha sonra enter tuşuna basıyoruz..Her enter tuşuna basışımızda sürenin azaldığını göreceksiniz..Süre sıfırlanana kadar 5-6 defa bastıktan sonra link karşımızda..

    2.Yontem

    örnek:
    http://rapidshare.de/files/774293/A...YNAKLAR.rar.htm
    burada indirilecek dosyaya doğrudan ulaşmak için;
    • sonundaki ".htm" ’yi sileriz
    • "http://" ’nin yanına "dl1" yazarız.
    • dosya adından önce de "202/" dizinini ekleriz.
    sonuç:
    http://dl1.rapidshare.de/files/7742...E_KAYNAKLAR.rar
    gibi


    kolay gele....




  • Çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.