Şimdi Ara

Ballads of Hongye [ÇIKTI]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar,


    Geliştiricisi olarak çalıştığım Ballads of Hongye hakkında bir konu, yıllarımı verdiğim bu forumda da olsun istedim. Belki birilerinin ilgisini çeker :)


    Seasun Games tarafından, indie bir ekiple geliştirdiğimiz oyun antik çin/uzakdoğu temasında ve bir city-builder. Diğer city-builderlardan farklı olarak roguelike öğeler barındırıyor ve görev bazlı ilerliyor. Topraklarınızı büyütmek için konseyin hedeflerini takip edip, mücadeleleri aşmanız gerekiyor.


    - Oyunun hikayesini ilerledikçe ipuçları ve yazılı dökümanlar bularak keşfediyorsunuz. Size dayatılan bir hikaye yok, ilgisi olanların takip edeceği ama ilgisi olmayanlar tamamen yoksayabileceği bir şekilde tasarlıyoruz.

    - Oyunda danışman sistemi var, kendi kabinenizi kurup ülkeyi batırabilir ya da zenginleştirebilirsiniz. Danışmanların maaşlarını vs kontrol edebiliyorsunuz.

    - Her bölgede farklı bir konsey var ve bu konseyin hedeflerini ve istekleri doğrultusunda yeteneklerinizi ispatlamanız bekleniyor. Konseyden onayı aldıktan sonra o toprakları yönetme hakkını kazanıyorsunuz ve

    - Doğal ve insan kaynaklı birçok afete karşı koymak durumundasınız. Seller, fırtınalar, yangınlar, suç, isyanlar vb. Bunların hasarlarını azaltacak ya da tamamen ortadan kaldıracak güvenlik binaları mevcut.

    -Her yeni oyunda binaları rastgele açıyorsunuz. Rastgele verilen kartlar arasından farklı stratejilerle mücadeleleri aştıktan sonra, aldığınız puana göre en fazla 5 karta kadar seçip, mücadeleler dışında da kullanabiliyorsunuz. Bu da her oynayışınızda farklı bir tecrübe ve strateji üretmeniz gerekebilir demek.



    Konuyu güncel tutmaya ve sorularınızı sıkça cevaplamaya çalışacağım. Şuan oyunda Türkçe dil desteği bulunmuyor, ancak istek listesinin durumuna göre ekibi ikna edebilirim. İlginizi çekerse, oyunu istek listesine eklemeyi unutmayın. Steam sayfamızı inceleyerek daha fazla bilgi alabilirsiniz. Steam sayfamızda Discord linkimizde var. Katılmak isterseniz bekleriz.


    Ballads of Hongye [ÇIKTI]
    Ballads of Hongye [ÇIKTI]store.steampowered.com
    Ballads of Hongye on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1723560/Ballads_of_Hongye


    Sevgiler, iyi forumlar.





    Ballads of Hongye [ÇIKTI]


    Ballads of Hongye [ÇIKTI]


    Ballads of Hongye [ÇIKTI]


    Ballads of Hongye [ÇIKTI]



    Youtube kanalından şu ana kadar yayınladığımız promosyon videolarına göz atabilirsiniz:


    Ballads of Hongye [ÇIKTI]
    Ballads of Hongye [ÇIKTI]youtube
    Ballads of Hongye is a simulation city building + management strategy game with an ancient Chinese theme from Seasun Games. In the game, players will play the role of Hongye magistrate and build the ancient Chinese city of their dreams step by step by overcoming one challenge after another. Currently, Ballads of Hongye can still be tested upon requested (media and content creators only). If you have any questions, or requirements for exclusive text coverage, team interviews, video production and other cooperation. Please contact official E-mail: contact_hongye@seasungames.com
    https://www.youtube.com/c/BalladsofHongye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katıksız Manyak! -- 15 Kasım 2022; 15:16:36 >







  • Konu hayırlısı olsun hocam. Öncelikle keyifli ve sıkıntısız çalışmalar diliyorum. Küçük veya büyük bu tarz oyun stüdyolarında çalışan Türk arkadaşlar gördükçe insanın göğsü daha bir kabarıyor, hele ki sizin gibi topluluğun değerini anlayan, topkulukla gelişen oyunların uzun ömürlü olduğunu bilen geliştiricileri dinlemesi daha bir keyif veriyor. Şahsen attım istek listeme, umarım güzel ve sorunsuz bir çıkış gerçekleştirirsiniz. Umarım istek listesi sayıları TR için fazla olurda dil desteğini de eklersiniz.

    Kendi oyun deneyimlerime dayanarak nacizane birkaç öneri vermem gerekirse de özellikle bu tarz oyunların en büyük eksileri oyuncuya 4-5. saatten sonra verecek içeriğini tüketmeleri. Şahsen en az 10 saat oynanışı hedeflemenizi ve içerik açısından da olabildiğince nitelikli doldurma yapmanızı öneririm. Biliyorum zor ama tür içinde çok daha öne çıkabilir böyle. Özellikle 5-7.saatten sonra hikayeye de bir parça ağırlık verilerek 10 saate ulaşılabilir. Ayrıca anladığım kadarıyla tema olarakta Çin pazarı hedeflemesi öne çıkıyor ekibin. Bu açıdan içerik olarak sıkıntı çıkmayacaktır, bulunacak tonla şey vardır. Bunun dışında oyun taslak olarak güzel gözüküyor, umut vaadediyor. Umarım güzelde çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    Güzel sözleriniz için teşekkür ederim hocam. Elimizdeki grafik motorunun ve imkanların izin verdiği ölçüde oyunu dengeli bir şekilde geliştirmeye çalışıyoruz.


    Oyundaki binalara erişim aslında roguelike tarzında ilerliyor. Her mücadelenin başında hedefleri gördükten sonra oyuncuya rastgele oluşturulmuş inşa planları veriliyor. Oyun ilerledikçe bu havuz da büyüyor ve özellikle 2. bölgeden sonra çeşitlilik katıyor. Örnek verecek olursam, şansınıza dengeli bir üretim veren binalar geldi, bu binaları güzelce birbirine bağlayıp üretim bonuslarını vs toplayarak gelişebiliyorsunuz. Ama tek bir üretime dayalı endüstiriye sahip olursanız da market ve bankalarla ticaret/management temelli oynamak zorunda kalabiliyorsunuz. Eğer elinizdeki inşa planını beğenmezseniz, belli talentlarla oyun içindeki para karşılığı reroll atıp şansınızı tekrar deneyebiliyorsunuz.


    Mücadele içindeki görevleri tamamladıktan sonra o alan mücadeleler dışındaki ana toprağınıza katılıyor. Bu kısma etki edense sizin mücadele içerisinde kullandığınız inşa planları. Konseyin size verdiği skoru baz alarak 5 kart seçip ana toprağınızda kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Yazarak anlatması biraz zor oluyor ama fikri anlamanız için stabil sürümü yaptığımızda video atacağım. Ballads of Hongye [ÇIKTI] 


    Aslında bu kategorinin belli başlı öncülerinden de ilham olarak uzun vadede daha farklı şeyler eklemeyi düşünüyoruz. Ama şu an sadece





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.