Şimdi Ara

Balon Sinoplasti ile Sinüzit Tedavisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Balon sinoplasti; tıkanan nazal sinüslerin tedavisi için uygulanan endoskopik cerrahi işlemidir. Hastalara kronik sinüzit tanısı konulduktan sonra, ilaç tedavisi yanıt vermeyebilir. Son yıllarda sinüs cerrahisindeki gelişmeler ile beraber, doktorların hastalarda ameliyatsız sinüzit tedavisi yöntemi olan balon sinoplasti operasyonunu tercih ettiğini söyleyebiliriz.

    Sinüs cerrahisinde iki seçenek mevcuttur. Bunlar; balon sinoplasti ve fonksiyonel endoskopik sinüs cerrahisidir. Balon sinoplasti; sinüzit hastalığından muzdarip olan hastalar için endoskopik bazlı bir sistemdir. Daralan sinüs geçitlerini büyütmek için, küçük esnek balonlar kullanılır. Balon şişerken, sinüs kanalları yeniden yapılandırılır ve sinüs astarına zarar vermeden normal sinüs drenajını geri kazanmak amacıyla, sinüs kanallarının duvarları genişletilir.

    Kulak Burun Boğaz ana bilim dallarında uygulanan balon sinoplasti sinüzit tedavisi son derece güvenli ve etkili bir teknolojidir. Çalışmalarda, hastaların hiçbir olumsuzluk yaşamadığı ve kronik sinüzit semptomlarının da klinik anlamda iyileşme gösterdiği istatistiksel veriler ile kanıtlanmıştır. Kulak burun boğaz doktorları tarafından kullanılan balon sinoplasti tedavisi, tıkanan arterleri açmak için anjiyoya benzer bir uygulama olup, minik balonlar ve balon sinoplasti cihazları kullanımı ile tıkanan sinüslerin eski haline dönmesini sağlar.

     Balon Sinoplasti ile Sinüzit Tedavisi


    Balon sinoplasti sistemi; sinüslerde açıklık oluşturmak için kullanılan bir grup tıbbi cihaza verilen addır. Sinüslere ulaşmak için küçük, esnek balonlar buruna yerleştirilir. Balonlar yavaş yavaş şişirilerek, tıkanan sinüs kanallarının normal haline dönmesi amaçlanır. Türk Tabipler Birliği kılavuzuna giren balonla sinüzit tedavisini sosyal güvenlik kurumları karşılamaktadır. Doktorunuz bu yöntemi sizler için uygun gördüğü takdirde, sizlerin de balon sinoplasti ücreti giderleri sağlık sigortanız tarafından desteklenecektir.

    Balon Sinoplasti Cihazları Nelerdir?

    Balon sinoplasti cihazları, yetkili kuruluşlar tarafından onaylı, sinüs cerrahisi için özel olarak tasarlanmış endoskopik ve kateter bazlı araçlardır. Balon kateteri nazikçe ve sinüse zarar vermeden, sinüs açıklığına yerleştirilir ve şişirilerek, tıkanan sinüslerin açılmasını sağlar.

    Ameliyatsız kronik sinüzit tedavi yöntemi olarak balon sinoplasti işlemi uygulandıktan sonra, tedavinin sonuçları bireye göre değişiklik gösterir. Balon sinoplasti teknolojisi ile sinüzit ameliyatı geçiren hastalarda, bu tedavi sonrasında aşağıdaki sonuçlar ortaya çıkmıştır.

    Yurtdışında 1.036 hasta ile sürdürülen balon sinoplasti tedavisi sonrasında; 10 ay boyunca hastalar izlenmiştir. Bu 10 aylık süreçte, hastaların %96’sında sinüzit semptomlarının azalarak, neredeyse tamamen iyileşme sürecine girdikleri çıkan istatistiksel sonuçlardır.
    Başka bir çalışmada, balonla sinüzit tedavisi yapılan 65 hasta 2 yıl boyunca takibe alınmıştır. Bu hastalarda da ciddi bir iyileşme gözlemlenmiştir.

    Balon Sinoplasti Riskleri Nelerdir?

    Balonla sinüzit tedavisinde, sinüsleri oluşturan kemikler kenara itilerek, sinüs açıklıkları genişletilir. Lider Kulak Burun Boğaz doktorları tarafından güvenli olduğu kanıtlanmıştır. Balon sinoplasti, herhangi bir kemiğe ya da dokuya zarar vermez ve hastalar tedavi sonrasında hızlı bir şekilde normal hayatlarına geri dönebilirler. Tüm yayınlanmış klinik veriler sonrasında, balonla sinüzit tedavisinin hastalara kesin bir yan etkisi olmadığı bildirilmektedir. Ancak balon sinoplasti tedavisi; doku ve mukoza travması, enfeksiyon, enfeksiyona ya da olası optik yaralanma riskleri taşıyabilir. Bu tedavinin sizler için uygun olup olmadığına doktorunuz karar vermelidir.

    Balonla sinüzit tedavisi sonrasında hastalar ne kadar sürede iyileşirler?

    Balon sinoplasti operasyonunun süresi, her bireye göre farklılık gösterir. En doğru cevap için doktorunuza danışmanızı sizlere öneririz. 1.036 hastada uygulanan bu operasyonla beraber, hastaların genelinin cerrahi ve anestezi sonrasında iyileşme sürelerinin 3 saat olduğu belirtilmiştir. Operasyon sonrasında, hastanın hastanede yatması gerekmemektedir.

    Balonla sinüzit tedavisinde hangi anestezi yöntemi kullanılır?

    Balonla sinüzit operasyonu; çoğunlukla genel anestezi prosedürü dahilinde yapılmaktadır. Ancak bazı hastalarda lokal anestezi prosedürü altında da operasyon yapılabilmektedir. Sağlık kuruluşu hastalar için en iyi anestezi seçeneğini belirlemektedir. İyileşme süresi hastadan hastaya değişir iken, birçok hasta hızla normal aktivitelerine geri dönebilmektedir.

    Eğer sinüzit hastalığından muzdarip iseniz ve yalnız ilaç tedavisi ile kronik sinüzit semptomlarının hafifletilmesi etkili olmuyorsa, balon sinoplasti cihazları kullanılarak yapılan ameliyatsız sinüzit tedavisi doktorları tarafından hastalara önerilebilir.

    Balon sinoplasti operasyonunun geçtiğimiz yıl itibariyle sigorta kapsamında olduğunu da okuyucularımıza hatırlatmak isteriz. Sinüzit için ağrısız, ameliyatsız en pratik tedavi yöntemini sigorta desteği ile hemen yaptırabilirsiniz.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.