Şimdi Ara

Banished (2014) [ANA KONU] (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
729
Cevap
28
Favori
113.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Banished (2014) [ANA KONU]  Banished (2014) [ANA KONU]

    Şuan için bi sıkıntımız yok kendi kendimize yetiyoruz ama. Hızlı bir nüfus artışı yaşadım son 7 yılda ve kıtlık oldu aç kaldılar dondular derken direkten döndüm toparladım köyü.




  • Bugün baya bi çözdüm oyunu.Yeni taktikler keşfettim.Oyunun başında bol bol tarla yaptım.Çünkü en başa bela şey açlık.5-6 tane tarla yaptıktan sonra yiyecekler depolara sığmamaya başladı.Ben de 3 tane daha depo yaptım.Böylece en başta yiyecek sorununu böylece çözdüm.Tarla konusunda dikkat etmeniz gereken konu , her tarlaya 5 adam koymanız en mantıklısı.Çünkü az adam olursa baharda ektiklerinizi kış gelmeden biçmeniz imkansız oluyo ve ekinler donarak boşa gidiyo.Tarlada çalışan köylüleriniz de kışın boş kalıyo.Kış geldiğinde boşa çıkan tarlacılarınızı etrafınızdaki odun , taş ve demiri elle toplamak için kullanın.Taş , demir ve kömr madeni yapmak için acele etmeyin.Çünkü elle toplamak , madenden toplamaya göre 10 kat hızlı.Bu yüzden başlangıçta odun , taş ve demiri elle toplatın.

    İkinci sorunsa yakacak odun sorunu.Genelde 50 nüfusa kadar bi tane odun kesici yeterli oluyo.Yakacaksız bırakmıyo insanları.Ancak odun toplama olayı baya bi sorun.Forester yapınca çok yavaş odun topluyo.Aslında forester daha çok kestiğiniz ağaçların yerine yenilerinin çıkmasını sağlıyo.Yani odun toplama işini manuel yapmak lazım.Bunu için de baya bi boşta adamınız olması lazım.Yine taş toplama ve demir toplama olayını elle yapmanız lazım.İlerde nüfus baya bi artarsa madencilikle bu ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.Tabi madenciliğe ayıracağınız nüfusu beslemek için sağlam bir çiftçi ordusu lazım.Dengeyi iyi kurmak lazım.

    Bütün bu dengeleri kurarken nüfus dengesi ve ev sayısı da çok önemli.Eğer yeterli ev yapmazsanız nüfus giderek yaşlanıp sizi sıkıntıya sokabilir.İlerde 5 kat fazla ev yapsanız bile insanlar üremiyebilir.Göçebe kabul etmekte baya riskli.Bir anda bütün dengeler alt üst olabilir.Göçebe kabul etmek için sağlam bir yiyecek stoğu yapmanızda fayda var.




  • new_montana kullanıcısına yanıt
    Hocam alacağınız ürüne göre değişiyor. Tohumları genelde et, deri, odun, demir karşılığı alabiliyorsunuz binayı yaptıktan sonra. Tavuk, koyun, inek almak içinde deri-odun-demir-kömür verebilirsiniz takas için.

    Takas yapmak için mercant gelicek ve size sağ altta mavi arkaplanlı bir kutucukla uyarı verecektir. Fakat trade post a gelen tüccarlar farklılık gösteriyor. Kimisi yiyecek satıyor kimisi araç gereç kimisi de hayvan ve tohum satıyor. Her gelen tüccarın sattığı bir olmuyor.

    Alacağınız ürün için ona eş değer ürün vermeniz gerek bunuda unutmayın. Örneğin tohumun fiyatı 2500 ise sizde 2500 edecek birşeyler vermelisiniz ama dediğim gibi tüccarlar herşeyi kabul etmeyebiliyor.
  • Demek Bu yüzden Bende hayvanlar çıktığı zaman sağ tarafta benim vereceğim ürünler aktifleşmiyordu,
    birde dediğiniz gibi odun, demir vs. ile deneyim teşekkür ederim.

    birde bu pazar ne işe yarıyor acaba?
  • İlk önce takas etmek istediğiniz materyalleri oraya taşıyın, inventory kısmından. Yiyecekler para etmiyor, kazma kürek, ceket, taş, kömür, demir, yakacak en çok değeri olanlar.

    Sol üstteki minik adacığı gözüme kestirdim, oraya hemen balıkçı kondurmalısın hocam oluyorsa eğer. Çok iyi balık olur orda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobo. -- 23 Şubat 2014; 21:36:16 >
  • new_montana kullanıcısına yanıt
    Market/Pazar yiyecek, giyecek ve araçları üretici yapılardan toplayıp halkın direk olarak marketten almasını sağlıyor. Yerleşim birimlerinin yakınına ya da ortasına yaparsanız daha verimli olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobo.

    İlk önce takas etmek istediğiniz materyalleri oraya taşıyın, inventory kısmından. Yiyecekler para etmiyor, kazma kürek, ceket, taş, kömür, demir, yakacak en çok değeri olanlar.

    trade port için geçerli dimi hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: U1H2

    Market/Pazar yiyecek, giyecek ve araçları üretici yapılardan toplayıp halkın direk olarak marketten almasını sağlıyor. Yerleşim birimlerinin yakınına ya da ortasına yaparsanız daha verimli olur.

    Anladım hocam depo gibi bir göreve sahip yani
  • new_montana kullanıcısına yanıt
    Evet öylede denebilir çünkü ahırlardan aldıkları malları kendileri stokluyorlar.
  • Evet, kömür elde etmeye başlayınca demir yerine çelik kazma-kürek üretin, en değerli o var. Sonrasında da koyun yünü ve deri karışımı ceketler. Bunları stokladınız mı ticaret çorak söküğü gibi gelir, istediğiniz tohumu rahatlıkla alır, istediğiniz hayvanı beslersiniz. Tabi tüccarlar getirdiği müddetçe, ek olarak en sağdaki sekmeden bir sonraki sevkiyat için özel sipariş verebilirsiniz. Tabi özel olarak getirdiğiniz için bir miktar komisyon da söz konusu.
  • Hobo. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür Ederim Verdiğiniz Bilgiler için arkadaşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi new_montana -- 23 Şubat 2014; 21:44:01 >
  • köy populasyonu 80lere ulaştı ama özellikte odun tam bir baş belası olmaya başladı, haritada ağaç kalmadı forester yetiştiremio zaten nolcak bilmiyorum, ayrıca maden de çok problem 7-8 işçi çalışıyo ama 10da1ini anca karsılayabilio ihtiyacın. yiyecekte sıkıntı yok 3-4 tarla ağaçlık vs var depo sağlam ama artık gına geldi diğer ürünleri elde etmek için. bunu çözebilen yada bi nebze rahatlatan varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byfurkan90

    köy populasyonu 80lere ulaştı ama özellikte odun tam bir baş belası olmaya başladı, haritada ağaç kalmadı forester yetiştiremio zaten nolcak bilmiyorum, ayrıca maden de çok problem 7-8 işçi çalışıyo ama 10da1ini anca karsılayabilio ihtiyacın. yiyecekte sıkıntı yok 3-4 tarla ağaçlık vs var depo sağlam ama artık gına geldi diğer ürünleri elde etmek için. bunu çözebilen yada bi nebze rahatlatan varmı ?

    Ben hardda oynuyorum. 4 forester lodge um var her birinde 3 er işçi çalışıyo. Madencide 1 kişi çalıştırıyorum genelde aşırı boşta işçi olursa madene salıyorum hepsini şuan 12 işçi çalışıyo mesela. Bu döngüyü genelde firewood da çalışan işçilerimle sağlıyorum. 1700 firewood limiti koydum fulleyince oradaki 6 işçiyi madenlere salıyorum. 1700 den firewood 700 lere inince tekrar madenden çekiyorum işçileri.(firewood işçileri madendeyken zaten foresterlar log stoğunu bitirmiş oluyorlar.) Forester ve yiyecek işçilerine hiç bir zaman dokunmuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 23 Şubat 2014; 22:47:14 >




  • 110 nüfuslu köyüme en son 5 kişi dışarıdan kabul edince her şey alt üst oldu diyebilirim. Ondan sonra çocuk sayısını bir türlü dengeleyemedim. 20 kadar çocuk vardı. Yiyecek sıkıntısından dolayı en sonunda iflas bayrağını çektim. Ne yaptıysam kurtaramadım köyümü. Açlıktan dolayı patır patır döküldüler. Artık başka bir haritada yeni bir macera için bakacaz. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arslanbey_01 -- 23 Şubat 2014; 23:31:53 >
  • Yeni başlayan arkadaşlar, Tutorial'ları mutlaka oynasın derim.
  •  Banished (2014) [ANA KONU]

    Hiç gerek yoktu böyle ödüllere ya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: U1H2

    Evet öylede denebilir çünkü ahırlardan aldıkları malları kendileri stokluyorlar.

    ben bu market işini anlmadım faydası farkı ne store dan?
  • Ses-müzikler bir felaket saatlerce tavuk sesi dinlemekten midem kalktı kestim topunu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: r0ket

    quote:

    Orijinalden alıntı: U1H2

    Evet öylede denebilir çünkü ahırlardan aldıkları malları kendileri stokluyorlar.

    ben bu market işini anlmadım faydası farkı ne store dan?

    Emin olmamakla birlikte mantıken her evdeki aile bireyleri evlerine yiyecek giyecek vb şeyleri kendileri stokluyor. Hatta evdeki stok biterse yapmış olduğu işi bırakıp evine stok yapmaya dönüyor. Benim anladığım markette diyelim 6 kişi çalışıyorsa yiyecekleri evlere tek tek bunlar stokluyor. Diğer çalışanlar işlerini bırakmıyorlar sanırım. Emin değilim yinede.
  • Arkadaşlar bu oyuna boşuna vaktinizi harcamayın.Oynanacak oyun değil.Oyunun başında etrafınız demir ve taş rezervleriyle dolu.Ama ilerleyen zamanlarda mecburen madencilik yapmaya başlıyosunuz ve madencilik çok yavaş ilerliyo.Madene demir üretmek için 15 tane madenci yerleştirdim ama yine de köylünün alet ihtiyacını karşılayamadım.Taş ocağı da aynı şekilde.Çok zor çıkıyo taş.Ağaç bi şekilde tekrar çıkıyo ama taş , demir ve kömür çıkarmak çok zor.Bi dünya medenci koysanız da yetmiyo.Tabi o kadar madenciyi beslerken ekonomi de çöküyo.Bence yakında bu oyuna bi patch gelir ve madenciliği düzene sokarlar.Ama benim için bu oyun bitmiştir artık.Vakit kaybından başka bişey değil.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.