Şimdi Ara

Banka Talimatı verip Aliexpress den geri ücret almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba. Aliexpreste Dispute 'yi haksız şekilde kaybedeceğim belli oldu. satıcı ürün üzerindeki adresi yanlış yada eksik yazdı ürün bana gelmedi, satıcıya geri gitti, şimdi 60$ kargo ücreti geri istiyor. satıcının 4500 işlemi olduğu için aliex onun tarafında.

    Tecrübeli arkadaşlardan yanıt rica ediyorum, Bundan sonra Bankaya talimat verip kaybedilen meblayı geri almak mümkün mü ? K. kartı kullandım..



  • magancı kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bankanıza bir dilekçe sunarak harcama itirazında bulunabilirsiniz. Harcama itirazında bulunma süresi yanlış hatırlamıyorsam 120 günü aşmamış olması gerekiyor. Bankanız daha sonra durumu değerlendirip ücret geri kredi kartınıza yatıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 170turgut kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam cevabınızın için. 120 gün süreyi bilmek iyi oldu.
  • magancı kullanıcısına yanıt
    O süre 90'da olabilir tam emin değilim hocam, ne kadar erken davranırsanız o kadar iyi. Benimde benzer birşey oldu çünkü sıkıntısız parayı aldım.
  • 170turgut kullanıcısına yanıt
    hocam bu gün bankayı aradım. (finans bank encard) alakalı kurum ile iletişime geçeriz kendileri uygun görürse geri ödeme yaparlar dendi. yani yatan/ çekilen miktarı banka geri alamıyor. sizin olay nasıl oldu? dispute açıp kaybetiniz yoksa yanlışlık la ekstra mıktar mı kartınızda çekilmişti.
  • magancı kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bankaya hiç görüşmemiştim. Faks cektim direk olarak kendileri dondu. Olay cozuldu. Bende Aliexpressten urun almistim. Takip iade edildigi halde satici almadigini beyan etmis. Dispute olumsuz sonuclanmisti. Banka Akbankti benim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.