Şimdi Ara

Bankaların Genel Ücretsiz Hizmetleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.708
Cevap
49
Favori
451.537
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akbankı asla affetmem, sevmem vede hiç çalışmam, arkadaşlarıma da çalışmamaları için tavsiye ederim. nedeni ise geçen sene ekonomik kriz var bahanesiyle 1500 çalışanının işe son verdi, ama aynı sene içinde banka kurulduğundan beri tarihinin en yüksek karını elde etti.
  • şekerbankta internet bankacılığında havale ve EFT ücretsiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti


    hangi banka ne zaman devlete %100 faizle para satıp %30 faizle mevduat toplamış? yok böyle bir olay. hiçbir zaman mevduat faiziyle merkez bankası repo/ters-repo faizi arasında bu kadar fark oluşmaz. bilmiyorsanız yorum yapmayın. kaldı ki BDDK diye bir kurum var. artık artık istediğiniz gibi dağıtamıyorsunuz temettünüzü. daha bankaların tam olarak nerelerden gelir elde ettiğini bilmiyorsunuz, oturduğunuz yerden ahkam kesiyorsunuz.

    son 10 yılda bankacılık sektörü çok hızı bir şekilde değişti ya da gelişti. öncelikle faizler çok düştü. 1990-2000 arasında %210ları gören bir faiz vardı. ama artık faizler çok düştü. merkez bankası repo da % 6,85 veriyor. bu noktada bankaların para kazanacağı marj düşüyor. faiz gelirleri düşen bir banka ya faiz dışı gelirleri yükseltmek zorundadır ya da personel giderlerini düşürmek. hatta akban 1-2 sene önce 1500 personelini bu nedenden işten çıkarmıştır. ayrıca sektörde teknolojik ilerleme çok hızlı olmuş bu nedenle operasyonel riskler ve teknolojik maliyetler artmıştır. kendi çalıştığım bankadan örnek vereyim; ziraat bankasında hali hazırda hiçbir şekilde işlem görmeyen 20 milyon hesap vardır. ve banka bunu 10 sene boyunca tutmak zorundadır. bu da ciddi bir sunucu ve güvenlik maliyeti getirmektedir. tekrar ediyorum burada bankaların herşeye komisyon vs almasını savunmuyorum. almalıdır da demiyorum. ama ortada yok merkez bankasına %100den borç verip %30 mevduat toplayıp farkını cebe indiriyorlardı gibi komik iddialarla gelen insanlar olunca bunu açıklama gereğini duydum. artık sektör çok şeffaflaştı ve bankalar karlarını yükseltmek için her yolu deniyorlar. ahlaki mi? tabi ki değil. ama bddk daha o kısımlara el atmadı.

    eft dediğimiz elektronik fon transferi anlamına gelen işlem sizin de bildiğiniz gibi bankalararası hesaplara para göndermek için kullanılıyor. ama hesap sistemi bankalar arasında çalışmıyor. siz bir eft talimatı verdiğiniz veya eft yaptığınız zaman para ilk başta merkez bankasına gidiyor orada kontrol edilip ondan sonra diğer bankadaki hesaba yatıyor. dolayısıyla merkez bankası eft den 21 kuruş mesaj ücreti alıyor. kendi bankam müşterisinden sadece bunu alıyor. eğer sizin bankanız sizden eftden ücret talep etmiyorsa kendi hesaplarından karşılıyor demektir ki bunu tazmin edebilmek için bir süre sonra sizden başka bir işlemden ya komisyon tahsil etmek zorunda kalacaktır ya da belli bir promosyon siteyecektir sizden.(otom. ödeme talimatı vs.) size nacizane bir tavsiyem var. internet hesaplarındaki maliyetlere bakarken sadece eft ve havale masraflarına bakmayın. toplam maliyetlendirmelere bakın. zira müşterisinden eft ücreti almayan banka mutlaka bunu başka bir yerden telafi etmek zorundadır.


    hiç hayatında hazine ihalesi inceledinmi? merkez bankasının %8yle borçlanıp %7 faiz vermesinide bi açıklasana.




  • Bankanın mevduatı, vatandaşın ağzını yorarmış. Ya da elini, neyse artık.
  • Arkadaşlar benim hepsiburada.com'a havale yapmam gerekiyor 45 TL. Fakat ziraat bankası yok seçeneklerde. Çarşıdan yatırsam hangisi daha avantajlı havalede? Bİr ara hepsiburadanın fortisle anlaşması vardı ve ücretsizdi. Şimdi var mı öyle bir kampanya?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: özgüç55

    maaşımı vakıfbanktan aldığım için eft havale bedava ayrıca world özellikli vakıfbank kredi kartına da yıllık ücret vs. yok.

    bende vakıftan alıyorum maaşımı ama benden havale ve eft parası kesiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: odrin34

    bazı bankaların internetten yapılan eft ve havaleleri ücretsiz olabilir ama birde hesap işletim ücreti diye birşey var.

    eft yapayım derken ona yakalanmayın. ben bankasyayı tek geçerim. herşeyiyle size çalışıyor banka çok güzel hizmet alıyorsunuz...



    Aynen. Bende kullanıyorum ve çok memnunum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thengir


    quote:

    Orijinalden alıntı: özgüç55

    maaşımı vakıfbanktan aldığım için eft havale bedava ayrıca world özellikli vakıfbank kredi kartına da yıllık ücret vs. yok.

    bende vakıftan alıyorum maaşımı ama benden havale ve eft parası kesiyor


    hocam isterseniz, genel merkezi arayarak konu ile ilgili bilgi isteyin. yukarıda yazdıklarım uzun zamandır geçerli, ayrıca vakıfbanktan 1200 tl maaş promosyonu bile aldık




  • hayal gücü bilgiden daha önemliymiş. Ülkemiz hayal edebileceğimiz kadar zengin ama bilgi bu zenginliği yaşayabilmemiz için yeterli mi bilemiyorum. Bir arkadaşım anlatmıştı. Dış ticaret müşteşarlığına yabancı bir işadamı ile gitmiş içeri almamışlar :). sebebide yabancı olması imiş. artık o arkadaş ürünleri başka bir ülkeden alıyormuş. acaba yukarılardan birileri kapıdakilere yabancı işadamlarını içeri almayın mı demiş. dostluklarımızı 5 dakikada yıkabilecek kadar hayal gücüne sahip olanlar ne bilirlerse bilsinler artık bunu düzeltebilmeleri çok zor görünüyor. ispanyolların yaptığı 250 km hızlı treni kullanıyoruz ama basit bir otobüs firmasının internetten yapılabilen işlemlerini yapamıyoruz. gazla çalışan sistemi yaptıktan yıllar sonra kanunlar izin verdi, hidrojen için bekliyoruz, yabancılar yapacak yine. acaba onlarda içeri giremeyenlermiydi? gidip orada yaptılar.
  • garantiden bankamatikten hesaba para yatırmaya 5 tl ödedim
  • Vakıfbank'ta yeni bir kampanya başlamış. Detayları aşağıda.

    http://www.vakifbank.com.tr/masraf-muafiyeti.aspx


    WebŞubem’de Havale ve EFT’ler tam 1 yıl ÜCRETSİZ!

    1 Temmuz – 30 Eylül tarihleri arasında Anında Şifre ile şifresini alıp, WebŞubem kullanmaya başlayanlar, BEDAVA yazıp 5724’e gönderince WebŞubem’de Havale ve EFT’yi 1 yıl ücretsiz yapıyor!

    Siz de WebŞubem kullanın, kazanın!

    Kampanya dahilinde, mevcut WebŞubem kullanıcıları 1 adet otomatik ödeme talimatı vererek kampanyaya dahil olabilir.

    Kampanya koşulları;

    * Kampanya 1 Temmuz – 30 Eylül tarihleri arasında geçerlidir.
    * Kampanyaya yalnızca Bireysel segmentte yer alan müşteriler katılabilir.
    * Kampanya yalnızca kullanıcı bazında olup, her kullanıcı kampanyadan yalnızca 1 kez yararlanabilir.
    * Kampanyaya katılım için daha önce VakıfBank İnternet Bankacılığı WebŞubem’i kullanmayan müşterilerimizin şubelerinde gerekli başvuruları yaparak,www.vakifbank.com.tr adresinde yer alan Anında Şifre ile şifre alıp, WebŞubem’e giriş yapmaları ve BEDAVA yazarak 5724’e göndermeleri gerekmektedir.
    * WebŞubem kullanıcısı olan müşterilerimizin WebŞubem’den 1 adet otomatik ödeme talimatı vererek BEDAVA yazıp 5724’e göndermeleri yeterlidir.
    * Kampanya sonunda, kampanyaya katılan müşterilerin işlemleri incelenerek ödüle hak kazananlar belirlenecektir.
    * Kampanya ödülü WebŞubem ‘den 1 yıl boyunca ücretsiz Havale ve EFT yapmaktır. Ödüle hak kazanan müşterilerimizin masrafsızlık tanımlamaları kampanya süresince içinde bulunulan ayı takip eden ay, bir önceki ayda kampanyaya katılan müşterileri kapsayacak şekilde yapılarak, tanımlama yapılan müşterilerimize sms’le bilgi verilecektir.
    * Masrafsızlık tanımlaması yalnızca Havale işlemi masrafını ve yurtiçi EFT masrafını kapsamaktadır.
    * Masrafsızlık tanımlamasına hak kazanan ve hesabına gerekli tanımlama yapılan müşterilerimiz Havale ve EFT’leri için yalnızca WebŞubem’den işlem yaptıklarında masraf ödemezler.
    * Masrafsızlık muafiyeti başka bir kampanyayla birleştirilemez, WebŞubem dışında başka bir kanalda kullanılamaz.
    * Masrafsızlık tanımlamaları 1 yıl sonra otomatik olarak hesaplardan kaldırılacaktır.
    * Kampanya öncesinde WebŞubem kullanıcısı olmayıp, kampanya kapsamında kullanmaya başlayan müşterilerimizin 3 ay üst üste WebŞubem’e giriş yapmaması durumunda masrafsızlık tanımlamaları iptal edilir.
    * Kampanya sırasında WebŞubem kullanıcısı olup, otomatik ödeme talimatı veren müşterilerimizin, sözkonusu faturalarının 1 yl içerisinde 3 ay üst üste ödenmemesi durumunda masrafsızlık tanımlamaları iptal edilir.
    * Kampanya tarihinden itibaren 1 yıl boyunca otomatik ödeme talimatı veren müşterilerin ödeme talimatlarını iptal etmesi durumunda masrafsızlık tanımlamaları iptal edilir.
    * Kampanya süresi dahilinde iptal edilerek tekrar otomatik ödeme talimatı verilen faturalar kampanyaya dahil edilmeyecektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iyigun

    BankAsya normal müşterisiyim, internet şubeden eft ve havale bedava
    otomatik fatura ödeme talimatım var, bu şekilde hesap işletim ücreti de ödemiyorum,
    ayrıca kredi + KGS kartı özellikli bir mastercard kredi kartım var, onda da yıllık işlem ücreti üyelik bilmemne yok..


    Bankalar konusunda biraz mürekkep yalamışlığım var.Sık sık nerde ne var ne yok araştırırım.Garanti Bankası Müşterisiyim ama EFT ve Havale gibi işlemlerimi Bank Asya hesabımdan yapıyorum,ücretsiz çünkü.Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankasında da EFT Havale bedava.Haliyle müşteri kapabilmek için bedava sanırım bu bankalarda Eft ve Havaleler.
    Kuveyt Türk de Katlayan Altına Altın hesabı açtırdım,hesap işletim ücretleri de yok.
    Bank Asyadaki hesabım içinde yıllardır işletim ücreti ödemedim ama bu sene başından beri her 3 ay için 5 TL alıyorlar,itiraz ettim gerçi,ocak-şubat-mart için aldıkları 5 TL yi geri yatırdılar.

    Büyük bankalarda ücretsiz EFT ve işlem ücreti alınmayan hesap aramayın boşuna.

    En avantajlı bankalar,Bak Asya,Türkiye Finans,Kuveyt Türk , Halk Bankası dır,paranız bol değilse ve faizden para kazanma peşinde değilseniz başka bankalarla hiç zaman kaybetmeyin derim.Diğerlerinin tek avantajı bankamatiklerinin çok oluşu.Ben bank asyanın internet kullanımını diğer bankalardan iyi buluyorum mesela.Yapı Kredi,Garanti boşuna sağdan soldan dostlarından aldıkları ödüllerle müşteriyi etkileme kurnazlığından vazgeçsinler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Soickan

    Bank Asya ve INGBankası da İnternetten Havale ve EFT ücreti almıyor.



    quote:

    Orijinalden alıntı: iyigun

    BankAsya normal müşterisiyim, internet şubeden eft ve havale bedava
    otomatik fatura ödeme talimatım var, bu şekilde hesap işletim ücreti de ödemiyorum,
    ayrıca kredi + KGS kartı özellikli bir mastercard kredi kartım var, onda da yıllık işlem ücreti üyelik bilmemne yok..



    Konuyu hortlattığım için kusuruma bakmayın ama Bank Asya bugünden itibaren Havale : 0,75 Kr EFT : 2 TL, posta yoluyla eve gönderilen kredi kartı ekstresinden de ücret alıyor bilginize. Hatta benim maaşım yattığı halde benden bile alıyorlar. Sanki çok az kâr yapmış gibi benim ,75 kuruşuma veya 2 lirama muhtaç olan zihniyeti protesto ediyorum ve maaşımı bundan sonra günü gününe çekiyorum ve Türkiye finans'a yatırıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albayrakibrahim -- 1 Eylül 2010; 15:02:13 >




  • kuveytturk internet şubesi bedava..üstelik hesap işletim ücreti yok..Adamlar hesap işletim ücreti alınmasının dinen caiz olmadığı konusunda görüş almışlar..Ama Türkiye Finans ve Bankasya böyle değil..Türkiye Finansta 3 ayda bir 15 lira hesaptan para kesiyorlar...
  • geriye kuveytturk mu kaldı şimdi?
  • yav kardeşim şubesi olmayan,atm si olmayan banka,masraf almasa ne olur ki?ben atm-şube arayacaksam ne anlamı var,arkadaş ülkede çalışacak banka kalmadı masraflar yüzünden

    bankasya ptt den yatan kredi kartı ödemelerinede 2,5 tl komisyon yansıtacakmış ekstreye artık,kredi kartı bi halta yaramıyor zaten heryerde tek çekim,taksit olayı yok.şu son eft havale masraflarından sonrada artık havalarını alırlar ancak..
  • BankAsya patladı arkadaşlar...
    Hem internet şubesinden yapılan tüm işlemlerden ücret alıyor.
    Hem de ptt'den gönderilen paralardan 2.5 tl komisyon kesiyor...


    Ben bu durumu kınayan bir mesaj gönderdim.
    Siz de göndermek isterseniz ilgili link:
    http://www.bankasya.com.tr/mutlu_musteri/index.jsp?kaynak=anasayfa&banner=MutluMusteri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

    BankAsya patladı arkadaşlar...
    Hem internet şubesinden yapılan tüm işlemlerden ücret alıyor.
    Hem de ptt'den gönderilen paralardan 2.5 tl komisyon kesiyor...


    Ben bu durumu kınayan bir mesaj gönderdim.
    Siz de göndermek isterseniz ilgili link:
    http://www.bankasya.com.tr/mutlu_musteri/index.jsp?kaynak=anasayfa&banner=MutluMusteri



    Ben de eleştirimi yazdım.2 yıldır srekli hesabımda para var en az 5000 tl ve sürekli eft yapıyorum.Önce hesap işletim ücretleri yoktu,sonra 3 ayda bir 5 TL esap işletim ücretini icat ettiler,şimdi de eft den para alacaklar.
    Bombayı patlattınız,samimiyetimi ve insanlara bakış açınızı gösterdiniz dedim.Kimse Yokmu Derneğine Pakistan için bağış yapacaktım,vazgeçtim IHH ya yapacağım artık dedim ayrıca.Yazdım gönderdim.
    Kuveyt Türk'ten başka,internet EFT den ücret almayan banka yokmu şu an,şimdi tek tek bütün bankaların sitesinde araştırmak vaktimi alacak.




  • Halkbank da internetten eft ve havale ücreti almıyor galiba...
    Ziraat ise eft için 0.21 kuruş alıyor.
  • Galiba değil almıyor...

    Halkbank internet şunesi havale ve eft ücretsiz...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.