Şimdi Ara

Bankamatik Hesabından Döviz ile Alışveriş Yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba benim İşbank TL ve Kron hesabım var yurtdışından deneme amaçlı bankamatik kartımla ufak bir alışveriş yaptım ama kron hesabım yerine TL hesabımdan kur farkıyla düşüldü. Yani biraz zararım oldu. Benim istediğim vadesiz kron hesabımdan direk kron olarak düşmesi, müşteri hizmetlerini aradım sizlerin yazdığı gibi şubeye gidip TL bankamatik hesabını kron hesabına bağlatmanız gerekiyor ve sonra online yurtdışı alışverişte direk kron hesabından düşülür dedi. Pazartesi bankaya gideceğim göreceğiz ama diğer bir konu alışveriş kron hesabından düşse bile ekstra bir komisyon alınıyor mu acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Banka ve debit kartlarda yabancı para cinsinden yapılan harcamalar TL'ye çevrilip hesaptan tahsil edilir. Sadece kredi kartlarında döviz ekstre seçeneği ile yaptığın harcamaları usd veya euro olarak ödeyebilirsin. Yalnız döviz ekstreli kredi kartı harcamalarında son ödeme tarihini 1 gün bile geciktirirsen anapara üzerinden %15 kkdf uygulanır, buna dikkat edin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenmate -- 8 Nisan 2023; 14:18:42 >
  • zenmate kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Ama benim kron hesabım var ve banka kartımı o hesaba bağlayacağım . İçinde de kron olacak ve kron alışverişim de içindeki krondan düşmesi gerekmez mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • muratmurty M kullanıcısına yanıt

    Bazı bankalarda fiziki alışverişlerde olabiliyor fakat USD, EUR, GBP para birimlerinde oluyor diye biliyorum. Kron için geçerli olacağını sanmıyorum.

  • metin0 kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı düşünmeye başladım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sadece Euro ve dolar cinsinden hesabınız olmalı be bu para cinslerinden alışveriş yapmanız lazım. Yani kron, yen,riyal falan hesabınız olsa bile bunları dolara çeviriyor öyle düşüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.