Şimdi Ara

Barnaba(s) İncili Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • star'dan Aziz Üstelin 21.01.2009 tarihli yazısı:
    Yıl 1981...Yer Şırnak, Uludere!..Avdan dönen köylüler bir mağaraya giriyor.

    Babat Aşiret Reisi Korucubaşı Hazım Babat’ın babası Ferhat Babat bir kitap buluyor bu mağarada. Kitap elden ele dolaşıyor. Derken dönemin Malatya Milletvekili Hakkı Şengüler’in eline geçiyor. Parşömene yazılmış. Hiçbir şey anlamayınca papazlar alıyor ele. Onlar da çözemiyor hangi dilde yazıldığını. Derken filolog Hamza Hocagil’e gidiyor kitap.

    Hocagil Aramice dilini sular seller gibi biliyor. Yani Hz. İsa döneminde konuşulan dili! Kitap,Aramice yazılmış ve Süryabi alfebesi kullanılmış. Kitabın ilk sayfası şöyle başlıyor:

    ‘Ben Kıbrıslı Barnabius. Tespihe layık alemlerin rabbinden bir bütün olarak, Ruhu’l Kudüs’le Meşaha’ya vahyolunan tıpkı İsa’dan duyduğum gibi, sadakatle, 48 gök yılları sonunda, dördüncü nüsha olarak aynen yazıyorum!’

    Hocagil, ‘Bu Kitap Barnabas İncili’ diyor!

    Yani 2000 yıldır kaybolan Hz. İsa’nın katibi, Aziz Barnabas yazmış.
    Tamamı için:http://www.stargazete.com/gazete/yazar/aziz-ustel/barnabas-incili-genelkurmayda-mi-163696.htm
    Yine Aziz Üstel'in 23.01.2009 yazısı:
    Nedense insanlar bazı şeyler öğrenilsin, araştırılsın istemiyor. Örneğin bu Barnabas İncili ve başına gelenler.

    Olay biraz Da Vinci Şifresi, az biraz polisiye, biraz da tarih. İntihar var, cinayet var, talan edilen Kıbrıs’ta Aziz Barnabas’a ait olduğu söylenen mezar var. Var oğlu var!

    Her şeyden önce bu İncil, M.S. 325’e kadar İskenderiye Kilisesi’nce resmen kabul edilmiş, elden ele dolaşmış.

    Derken M.S. 325’de Kral Konstantin’in başkanlığında şu ünlü İznik Konsülü toplanır. Kaynaklara göre 2 bin 48 dinadamı katılır bu bir dizi toplantıya. Kimileri Hz İsa’nın ‘Tanrı’nın oğlu’ olmadığını söylerken kimileri buna karşı çıkar. Toplantının asıl amacı, tarihçilere göre, Katolik Kilisesi’ni kurumsallaştırmak. Bu kurumsallaşmanın sonucu da yüzyıllar içinde Vatikan AŞ’nin oluşumu tabii!

    Hani kimileri Barnabas İncili ‘uydurmadır’ diyor ya... İşte İznik Konsülü, bu uydurma ve yine kimilerine göre ‘olmayan’ İncil’i yasaklıyor! Kilisenin resmi dört İncili var: Matta, Markos, Luka ve Yuhanna... Daha sonra M.S. 366’da, Papa Damasus’u bu İncil’i hepten yasaklıyor. Engizisyon dönemi İspanya’da ‘Barnabas’ adını fısıldadığınız an ateşte diri diri yakılıyorsunuz! Bu İncil’den ya da Barnabas’ın kaleme aldığı, kimine göre 13 sayfalık mektup kimine göreyse 227 sayfalık İncil’den niye bu kadar korkuluyor?
    devamı için:http://www.stargazete.com/gazete/yazar/aziz-ustel/barnabas-incili-viktoria-nin-ihtihari-vurulan-gazeteci-164127.htm
    Aziz Üstel tarafından gündeme getirilen Barnabasın yazdığı incil malatyahaber sitesinde haber oluyor ve filolog hamza hocagille zamanında yapılan söyleşi yayınlanıyor.hamza Hocagilin ağzında incilin bulunması ve devamındaki olaylar şöyle aktarılıyor:
    Soru: Barnabas İncil'i ile ilgili serüven nasıl başladı?

    Cevap: Hikmet Yayınevi'nde çalıştığım dönemdi. 80'lerin başıydı. Bir gün dönemin Malatya Milletvekili İsmail Hakkı Şengüler'in ricasıyla bana, Süryanice papirüsle yazılmış iki sayfa geldi.

    Bu sayfalar, bana gelene kadar birçok papaza götürülmüş ancak papazlar, metnin ne olduğunu anlamamışlar. Yaptığım tercüme sonucunda, metnin, Arami dilinde ve Süryani alfabesinde olduğunu ve bunun, Barnabas İncili'nin nüshaları olduğunu tespit ettim.

    Soru: Kitap nasıl başlıyordu?

    Cevap: Kitabın giriş kısmında; "Alemlerin Rabbi olan Allah tarafından, Mesih'e vahyedileni, ondan duyduğum gibi 48 yıl sonra, aynen duyduğum gibi, Demir Nüsha olarak yazıyorum. Ben Kıbrıslı Barnabas'ım" ifadeleri vardı.
    Devamı için:http://www.malatyahaber.com/haberler/templates/malatya-new.asp?articleid=21037&zoneid=1&y=

    internette bu kitabın aleyhine çok fazla site var kitap kabullenilmiyor eğer yukarıda bahsedilen olaylarıda göz önüne alınca neden kabul edilmediği ortada.Ayrıca kitaba carbon testide yapılmış ve ispatlanmışken.
    Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.







  • Bu arada Barnabas hakkında vikipedi'deki bilgi:
    'Barnabas (başka yazılışı ile 'Barnaba') İncil'in Elçilerin İşleri bölümüne göre Mesih İsa'ya Kudüs'te iman eden ilk İsrailliler'dendi (İncil: Elç. İşl. 4: 36-37). Barnabas'ın asıl adı Yusuf (Joseph) idi. Karakterinden dolayı İsa'nın havarileri ona 'Barnaba' (Cesaret verici) adını vermişlerdi. Kıbrıs doğumlu ve İsrail halkının Levi oymağından idi.

    Daha sonra İsa'nın başka bir elçisi olan Tarsuslu Pavlus ile Antakya kilisesinde hizmet etti (Elç. İşl. 11:25). Barnaba, Elçi Pavlus ve yeğeni (İncil: Koloseliler 4:10) olan Markus (başka ismi: Yuhanna)ile Antakya'dan çıkıp Kıbrıs ve Anadolu'da İsa hakkında vaaz etmeye başladılar (Elç. İşl. 13:1 - 14:28). Barnaba'nın yeğeni Markus bu yolculukta onlardan ayrıldığı için daha sonra Pavlus ile Barnaba arasında bir anlaşmazlık çıktı ve bundan sonra ayrı ayrı yolculuk etmeye başladılar (Elç.İşl. 15:35-41). Bu anlaşmazlığın konusu sırf kişisel bir tercih idi (Markus'u yanlarına almak ya da almamak). Teoloji konusunda Pavlus ile Barnaba arasında İncil'e göre farklılıklar gözükmüyor.

    Rivayetlere göre (bu konularda en yakın kaynak olan İncil'de bilgi yok) Aziz Barnabas M.S. 75 yılında Kıbrıslı Yahudiler tarafından öldürülmüştür. M.S. 400 lü yıllarda kendi adını taşıyan kilise şu an GaziMagosa'nın 10 km Kuzeyine Salamis'in Doğusuna yapılmıştır. [1] Kıbrıs'ta öldürüldüğüne inanılır.[1] Her yıl 11 Haziran, "Aziz Barnabas Günü" olarak kutlanır.[1]




  • Kimsenin bu konuda yorumu yok sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.