Şimdi Ara

2 günde 2. ölüm Mete Durna Başıboş köpek tarafından boğazı parçalanarak ÖLDÜ! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
2
Favori
7.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hiç kimse başıboş köpekler ile yaşamayı dayatarak benim kamusal özgürlüğümü kısıtlayamaz. Bunu o beyninize sokun.


    Herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkı Anayasa'mızın 56'ıncı maddesinde yer alıyor ve devam ediyor; Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir, hükmünü içermektedir.



    Korkuluk mantık hatası: doğrudan bir fikri yıkmak, onun çarpıtılmış bir benzerini yaratıp onu yıkmaktan çok daha zordur.

    İnsanlar ölüyor, çocuklar ölüyor diyoruz, kopekboloklorodo saldırıyor, toptan hepsinin katledilmesini mi istiyorsunuz diyor. Argüman bulamayınca çok güzel korkuluk mantık hatası yapıyor.


    Başıboş köpek sevicilerine bu laflari disketle mi verdiler anlamadık ki. Toplam 4 cümle söylüyorlar hiçbirinin de akılla izahı yok. Bari bir cümleniz mantık temeline otursun.


    Sokakta başıboş köpek olmaz, insanlar, çocuklar ölüyor, sokaklarda birbirini yiyen köpeklerin sokakta başıboş olup bizi yemesini istemiyoruz.





  • Bu olay siyaset üstüdür! Devlet halletmeli bir an evvel!

  • Köpektaparlar bitmediği sürece başı boş köpek problemi bitmez.

  • Bizler, insanlar kendi camavarlarımızı kendimiz yarattık. Hayir hayır bu canavarlar köpekler felan değil bu canavarlar mama mafyasi, hayvan dernekleri vs.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu saldırgan köpekler çok yüksek oranda içkicilerin yanında geziyorlar,geceleri çöp toplayanların yanında geziyolar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar.bu ara çip muhabbetine sokağa çok kedi köpek atıldı
    bunların içinde ne cins olduklarını bilmediğimiz köpeklerde var
    adam pitbull bile atmış olabilir
    çok dikkat etmek gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkahn kullanıcısına yanıt

    Benim çocuğum olsa hayatımın kalanını buna adarım.

  • pottteee kullanıcısına yanıt

    Sokak köpekleri itlaf edilmeli ya da köpekler itlaf edilmeli. Bu iki önerme de köpeklerin (güya güvenlik maksadıyla) durduk yerde öldürülmesine çıkıyor. "Başıboş, sokak" vs sıfatlarıyla andıklarınız da köpek. Öldürelim diyorsunuz abi. Hem de daha anlamlı çözümler varken. Bu caniliktir. Vicdansızlıktır. Vahşiliktir. Lafta karşı olduğunuz şeysiniz ama farkında değilsiniz, zaten bunu bir türlü anlatamıyorsun. Üstüne bir de alenen nefret kusuyorsunuz. Alay ediyorsunuz. Ayrıştırıyorsunuz. Linç ve karalama kampanyası düzenliyorsunuz. Zehirlemeden, çocukları okula göndermemekten, tüfekle sokak hayvanı avlamaktan vs bahsedip suça azmettiriyorsunuz.


    Korkuluk safsatası diyorsunuz ancak benim gözümde sokakta bulunuyorlar veyahut evde bulunuyorlar, bu anlamda köpekler arasında bir fark yok. Sokaktakileri güvenlik maksadıyla durduk yerde öldürelim diyorsunuz, bunu cümle alem anlıyor zaten. Hani sokak köpeği saldırısı kaynaklı dolaylı veya doğrudan ölüm olmasın diye. İyi. Kana karşılık kan. Ölümü ölümle çözmek. Bu gayet hastalıklı ve empati yoksunu, hukuka, yasalara, sağduyuya, ahlaka aykırı ayrıştırıcı zihniyetle hayatta başarılar. Ne diyeyim ben size? Bir de hiç utanmadan sıkılmadan hayvanları besleyip onlara sahip çıkanlara saldırırlar garip, otomatik kabule dayalı köpek besleme -> artan köpek nüfusu -> artan köpek saldırısı korelasyonlarına dayanarak. İstediğiniz kadar besleyin, kısırlaştırılmış bir hayvan nasıl üreyebilir ki?


    Barınaklar inşa edilsin, orada dursunlar diyorsanız, bu konuda devletin mercileriyle iletişime geçip onları ikna etmeye çalışın. Ne diye daimi bir linç halindesiniz? Yani bu akıl almaz histeri, nefret, agresyon hali, habire günah keçileri arama durumu nedendir? Bu arada elbette sokak hayvanının canına besleyerek sahip çıkanla öldürülmesini isteyen ahlaki perspektifte bu konuda aynı statüde olmayacak. Hayvan severler ya da köpek severler ahlaken itlafçılardan binlerce kez daha üstün. Bu tartışmaya açık bir şey değil hatta itlafçılar. Evinizde bir köpeğiniz varsa bir gözünün içine bakın da, biraz içiniz sızlasın. O hayvanınız sokakta da olabilirdi. Diyorsunuz ki, "güvenlik" için, "ölüm veya vahşet olmaması için" sokaktakileri öldürelim. Böyle bir şey olmaz.




    www.aa.com.tr
    Batıkent'te köpeklerin öldürülmesine ilişkin davada sanıklara 10'ar yıl hapis
    https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/batikentte-kopeklerin-oldurulmesine-iliskin-davada-saniklara-10ar-yil-hapis/1715483


    Sıkıysa yapın. Yargının karşısına çıkın. Cezanızı alın. Dünya kaç bucak görün. Bu nedir yahu? Neyse. Köpek (hadi kırmayayım, mantığa da uyayım sokak köpeği) itlafını savunan herhangi birisi alıntılarsa bloklayacağım. Size daha çok anlayış dilerim. Hani sadece küçük çocukları değil, hayvanları da kapsayacak biçimde. Öbür türlü itlaf / katliam isteğiyle bir timsah gözyaşları manzarası ortaya çıkıyor.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Yıllardır aynı muhabbet bıkmadınız hala aynı şeyleri yazmaktan.


    Kafalar zerre gelişmemiş. Biri köpek sevdiği için diğerine hakaret ediyor, biri de korktuğu için azar yiyor. Sorunun sebebi bu mu gerçekten?


    Birbirinize itip kakmayı bırakıp, çözüme yönelmeniz daha mantıklı olur.


    Avrupada, amerikada sokakta neden yok? Neden bu işte ciddi kanunları var? Köpek sahiplendiğinizde, yasalar o kadar korkutucu ki insanlar neden sokağa atamıyorlar köpekleri/kedileri?


    Toplatmak, itlaf etmek, sahiplendirmek vs. onlarca çözümün hepsinin maliyeti var. Yahu kısırlaştırma yapılmıyor belediyede veterinerler yatıyor acil duruma bakıyolar sadece.


    Yıllardır birileri rahatsız, birileri ölüyor, birileri yaralanıyor ve seçim yaklaşırken neden yüce devletimiz el atmıyor? Sence bunlardan haberleri yokmudur? Seçim yaklaşırken ödül gibi zam yapıyorlar (!) , tavuğun fiyatı düşüyor veisare.


    Yaklaşık tahmini sokak köpeği nüfusu 10 milyon türkiyede. Belkide daha da fazladır çünkü kontrol altına alan belediye yok, yasa da yok.


    Hepsini toplamaya kalksanız yüz milyonlarca lira maliyeti olacak. Sence devlet hazinesi buna harcamak yerine oy kazanacağı şeylere harcasa daha mantıklı olmazmı? Öyle yapıyor zaten.

    2023 de bu sorun çözülür.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bucephalas -- 31 Ocak 2023; 19:50:7 >




  • Dün binadan çıktım sabah işe giderken bina ana kapısından çıkar çıkmaz hızla pitbull cinsi tasmalı bir köpek üzerime atladi. Bacaklarimin arasında dolaşıp duruyor .Hayvanı sahibi sokağa bırakmış çok belli .Ama benim betim benzim attı korkudan .Belediyeyi arıyorum birsey yapamıyoruz felan diyorlar .Bizde kendi yontemlerimizle çozelim
    Yok mu kopeksavar bir sprey bir cihaz birsey ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köpeklere karşı bir kin ya da antipati beslemiyorum, eğer kendi özel ev/bahçe sınırlarınız içerisinde besliyorsanız.


    Lakin sen ben korkmasakta köpekten korkan fazlasıyla insan var. Köpeklerin beslenme/yaşam alanı sokaklar şehir merkezleri değildir.


    Yakınıma her hangi bir şekilde bir köpek tarafından zarar verilse bi gecede sessiz sedasız hepsini ordan kaldırırım. Hiç bir hayvanın canı da insandan kıymetli değildir.

  • Meselenin zaten başka bir boyutu da var. Hayvanlara herkes iki lokma dandik gıda atabilir, kimse tutup da hayvanda tümör olduğunda


    yaralanıp iltihap kaptığında tedavi ücretini ödüyor mu?


    Abi kimse uğraşmıyor ya, anca sokak köpekleri için deliren insanlar hesap falan açıyor yada atıyor birilerinden yardım bekliyor ve sonu yok..




    Bazıları da emir eri yerine koyuyor.


    Köpek ömür boyu senin artıklarınla doyup minnettar olacak, her akşam senin binanın önünde buz gibi soğukta, yazın kavurucu sıcağında


    yatacak, hırsız gelince tanıyıp ona havlayacak.. 12-15 yıl yaşamında bunlar senin ucuza bekçin olacak ha?


    Bir de köpeği köpekten daha iyi tanıyan var, ısırmaz, oyun oynar, orasına dokunma tepki koyuyor, şöyle yapma alınıyor şaka yapma kovalıyor vs vs..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 31 Ocak 2023; 20:48:5 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.