Şimdi Ara

BASİT HİDROLİK SİSTEM??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
23.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kullandığın pistona ve yaptırmak istediğin işe göre uygun valfi seçersin. Valfin devreye bağlanılışı yukarıdaki mesajlarda var.
  • Çok sağol güzel bi olaya benziyo bu yaw.Biraz çalışiym üzerinde ben bunun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hasbi 81

    Bence işin genel mantığını kavramak açısından hidrolik yerine pnömatikle başlasan daha iyi olur. Hem maliyetler çok daha düşük, hem de daha temiz bir iş (sızıntı olursa etrafa yağ saçılmaz). Ama sistemin geneline bakıldığında hidrolik ve pnömatik sistemlerin işleyişi arasında tabi ki büyük farklılıklar var.

    Eğer amacın bu konular hakkında genel bir görüş sahibi olmaksa (bizim gibi), bence pnömatikle başla. Yok, "bana özellikle hidrolik lazım, yüksek basınç ve güçlerde çalışacam" diyosan kesenin ağzını açmalısın. Hatta bu iş ev ortamında uygulaması yapılabilecek bir olay olmadığından ufak çapta bir atölye kurman bile gerekebilir, benden söylemesi.

    Bu arada zamanında, bir arkadaşımla birlikte bilgisayarla PLC programıştık ve PLC'ye bağlı selenoid valf ile iki pistonlu basit pnömatik bir düzenek kurmuştuk. İnsana gerçekten haz veren bir çalışmaydı. Topkapı civarındaki hurdacılarda işini görecek pistonlar ve valfleri ucuza bulabilirsin.

    arada büyük fark yok. hidrolikte sadece geri dönüş hattı var. pnömatikte ise yok.benim bildiğim tek fark bu..
    yanılıyorsam düzeltin. bu işin eğitimini aldığım halde .blmedilerim olabilir dhmi? rss_02




  • Eski ders kitabından enerji iletim sistemlerinin karşılaştırması(hidrolik.pnömatik,elektrik)
    istiyen olursa dewamını upload edebilirim


    Not : Engin hoca'nın (Haydarpaşa ATL) ders kitabından alıntıdır.



  • bu kıtabı yerden hatırlıyorum sanırım

    quote:

    Orjinalden alıntı: ikista

    Eski ders kitabından enerji iletim sistemlerinin karşılaştırması(hidrolik.pnömatik,elektrik)
    istiyen olursa dewamını upload edebilirim


    Not : Engin hoca'nın (Haydarpaşa ATL) ders kitabından alıntıdır.




  • bende bilgimi paylaşmak istiyorum başlangıç için pnömatik yani hava ile kontrollü sistemlerle başlaman daha iyi pnömatiğin hidrolikten pek farkı yoktur aslında pnömatik sistemler için hava üretiminde kopresör denen cihazlar kullanılır hidrolikte ise bir yağ tankı vardır ve arkadaşlar resimde vermiş dişli pompa vardır dişli pompa bir motor yardımıyla döndürülerek tanktan yağı alır ve valfe getirir valf yağın kontrolünü sağlayan elemandır burda yağ olarak genelde hidrolik yağı dediğimiz yağ kullanılır valf yağı pistona gönderir ve piston ileri geri hareket eder pnömatik sistemlerde 0-5 ton arasında güç elde edebilirsin daha yüksek güçler için hidrolik sistemler kullanılır hidrolik sistemlerle bir gemiyi bile kaldırabilirsin eğer daha fazla bilgi öğrenmek istersen herzaman yardımcı olurum maiil adresim kaanzaza@hotmail.com




  • arkadaşlar görüyorum ki herkes buraya yarım yamalak bilgileriyle , daha da önemlisi yanlış bilgileriyle insanların kafasını karıştırıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.