Şimdi Ara

Baskı-Balata seti değişti, rulman sesi peydah oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler, Aracım 2008 model corolla 1.4 d4-4 117.000km de, debriyajım kaçırdığı için aisin marka set alarak baskı balata rulman ve şanzıman yağı olarak sanayide tanıdığım bir ustaya değiştirdim. Volant yüzeyi temiz oldugu için zımparalandı fakat daha aşağıda kavrama yapması için volanta baskının bağlandığı yer tornaya çekildi. yaklasık 500km yok yaptım fakat montajdan sonra gelen çırçırçır sesi hala gitmedi, bu ses pedala 1 cm bastığımda kesiliyor ve araç giderken de gelmekte. bozuk debriyajda bu ses yoktu. Acaba pedaldan bi ayar yapmak mümkün mü? yoksa sanzımanın tekrar inip bakılması gerekli? Kolay gelsin



  • "Daha aşağıdan kavrama yapması için volant'la baskının bağlandığı yer tornaya çekildi" demişsiniz. O gelen çırçırçır gibi sesi bi ustaya dinletin. Rulman değişmişse neden ses yapsın. Volant büyük bir ihtimalle "yaylı volant" diye tabir ettiğimiz tür volant'dır. Eğer öyleyse volant'daki yaylardan da geliyor olabilir o ses..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: müMKÜNsüz

    "Daha aşağıdan kavrama yapması için volant'la baskının bağlandığı yer tornaya çekildi" demişsiniz. O gelen çırçırçır gibi sesi bi ustaya dinletin. Rulman değişmişse neden ses yapsın. Volant büyük bir ihtimalle "yaylı volant" diye tabir ettiğimiz tür volant'dır. Eğer öyleyse volant'daki yaylardan da geliyor olabilir o ses..


    Üstat debriyaj çatalınınüstüne bir tornavidayla dokunuyorum ses kesiliyor, baskı yaylarından olsa küçük dokunmaya geçmez gibime geliyor.
  • İşaretli yerler 1-2mm taslandı.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Baskı-Balata seti değişti, rulman sesi peydah oldu
  • OpsMuDeDiN kullanıcısına yanıt
    Hocam 1 cm kavramayla alakali değildir. Ayni sorun benim basima geldi. Debriyaj yayından geliyordu. 2 dkda egilip halletti adam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arşadaşlar ses birebir bu videodakinin aynısı

    corolla debriyaj sesi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.