Şimdi Ara

Baskı konusunda teknik yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bir süredir baskı ile ilgili araştırma yapıyorum fakat istediğim %100 bilgiye ulaşamadım.

    Amacım Laptop kapak kısmına yapıştırmak için sticker bastırmak. Yurt dışında genelde boyutları 38 - 27 olarak satılıyor ve malzeme olarak vinyl veya pvc yazıyor. Bu işi yapan yurt dışı firmaları ile görüştüm fakat kimi yüksek fiyat söyledi, kimi yüksek adet dışında gönderim yapmadıklarını.
    Türkiye'den bir çok baskıcıyla konuştum neredeyse çoğu farklı farklı malzemeler önerdiler. Kuşe kağıt, Folyo, opak vb.

    Elimdeki bilgiler şu şekilde :
    1) Öncelikle bir firmaya numunelik 2 adet baskı yaptırdım, mat laminasyonlu folyoya basıldı. Gördüğüm eksiler, Görüntü vectörel bir çizim, düzenlemesi photoshop'ta yapıldı fakat görüntüde ufak da olsa parazitlenme olmuş, görüntüyü büyük manada bozmuyor fakat istediğim HD görüntüye de sahip değil. Baskı yapan yerin makinesini bilmiyorum fakat edindiğim bilgiye göre bunu UV baskı yapan bir yer ile çözeceğim.

    2) Vinyl diye baskıcılara sorduğum da bir kısmından "folyo zaten o", yanıtını aldım, youtube vb yerlerde sticker uygulamalarının çoğunu izledim bir kısmı röntgen filmine benzeyen bir esnekliğe sahipken, bir kısmı benim bastırdığım materyale benziyordu. Bu uygulamalarda çoğu uygulamayı yaptıktan sonra düzeltmek için materyeli oynayabiliyor fakat ben folyoyu yapıştırırken direk yapıştı ve yerinden oynamadı.

    3) Bazı ürünlerde " 3m Controltac Graphic Marking System " kullanıldığını gördüm belki referans olması açısından bildiğiniz malzemeyse, bunun muadilleri nelerdir yada bu tür baskı için ne demeliyim.

    4) Örnek ürün linki :https://www.etsy.com/listing/258264712/geometric-macbook-decal-macbook-stickers?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=laptop+skin&ref=sc_gallery-1-14&plkey=c54139edf64fc9e3611c03c34ad777f91fd04e49%3A258264712

    Bir süredir araştırdığım fakat kesin sonuç alamadığım benim için önemli bir konu, şimdiden buraya kadar okuduğunuz ve değerli bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim.







  • Hocam istediğiniz orjinalliği yakalamanız zor. misal baskı yapan makine kaç piko litre ise o kadar detaylı görüntü alırsınız. ne kadar az pasta baskı yaparlarsa o kadar az dağılır ne kadar çok pas baskı yaparlarsada renk dolgunluğu o kadar iyi olur. Reklamcı olmanız lazım tam anlamanız için. size tavsiyem kaliteli folyo vs vs den önce mikronu yüksek yani olabildiğince kalın folyoya 2-3 pas baskı yatırın. renkler tutmazsa koyulaştırıp bastırın. malzemenin direk yapışmması için sulu yapıtırmanız lazım yoksa ileri teknikler gerekir. misalen rahle ile düzgün yapıştırmayı öğrenmeniz lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.