Şimdi Ara

başladım!!! malzemeler tamam moda az kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nihayet modlamaya başlıyorum kasamı.ilk olarak yan kapakla adım atalım dedim.ve plexiyi sipariş edeceğim yarın fakat adam bişey sordu 3/4/5 kaç mm lik istiyorsun diye 5 çok kalın olur gibime geliyor 3 te çok ince 4 mm idealmidir acaba sizce kaç mm olmalı.

    birde fiyatından bahsedeyim karaköyde bir yer ölçüler şöyle 36,3 cm x 37 cm iki tane 12 cm fan deliği 12 cm çapındada bir radyasyon işareti oyulacak hani led vurunca parlayor.desen oyma işlemi lazermi olsun yoksa routermi dedi ben router olsun dedim.adam 4 mm 50 ytl 5 mm ise 60 ytl olur dedi.

    nasıl daha ucuza yapacak bir yer biliyormusunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiLvErDeMoN -- 3 Eylül 2008; 10:47:59 >



  • 3mm en ideal kalınlıktır. Ama tabiiki kaliteli plexi olursa..
    4mm olursa, azıcık daha kalın ve biraz daha pahalı olur sadece..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • pekiyi plexinin kalitesini nasıl anlayabilirim yani yaptıracağım adam gerçekten bahsettiğiniz kaliteli plexidenmi kullanıyor yoksa şişirme pleximi kullanacak nasıl anlarım.amatörümde o bağlamda yani.
  • bizim manisada adam bana 20 ytl dedi 45*45 alıcaktım sizce fiyatı uygun mudu alıyımmı kardeş senin kide çok pahalı söylemiş o desenleri elinle çizersin tabi kendi görüşün
  • Ben 50*50 aldım hiç para vermedim. Çünkü adamın elindeki son parçaydı. Bir hafta sonra iflas etti

    onunla yaptığım mod aşşağıda



    http://forum.donanimhaber.com/m_25296922/mpage_1/key_//tm.htm#25297614
  • Adı plexı nası olur dıyım sana feel2 nın plexısıne matkapla delık actım cat cut catladı senın alcan plexı bole olmıcak yanı yapıcan sey ıyı olur kalıtelısınden al 4mm ıdeal keser bıcersın yanyana ıkı delık acsan kırılmaz hıc olmasa
  • laser daha ucuz olur demişti bana 10 ytl fark ediyormuş yani 4 mm kalınlığa laser çizim 40 ytl router kazıma 50 ytl ama benimki çizgi değil işte radyasyon işareti orada gördüm yazı falan olsaydı öle yapacaktım ama değil işte resim yani.birde uv plexi nasıl oluyor acaba bir örnek verirmisin acaba resim olarak falan.açtığım konuda resimi göndereceğim sizce lasermi yoksa routermi olsa daha iyi olur.

    resimde aşağıda

    yani yuvarlak dış çember içinde sarı yerler kazıma siyah yerler şeffaf görünümlü olacak.işte bu bağlamda lasermi routermi daha güzel durur.



     başladım!!! malzemeler tamam moda az kaldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiLvErDeMoN -- 22 Ağustos 2008; 9:01:08 >




  • kesilecek plexinin ölçüleri resimde aşağıda

     başladım!!! malzemeler tamam moda az kaldı
  • Eğer radyasyon işaretinin arkasına resimdeki gibi turuncu ışıklar koyacaksan kesinlikle lazer kesimle yaptırt.Verdiğin paraya değecektir.Ancak sadece bir görünümde olacak dersen bence elle de kazıyabilirsin.
    devamını bekleriz
  • laserle yaptırayım diyorum ama turuncu kısımlar şeffaf kalacak yani muhtemelen belli olmazki logo yani çünkü sadece kenar çizgiler laserle oyulacak ama ortaları şeffaf kalacak.

    ama routerle yapılınca logo üzerindeki siyah yerler şeffaf kalacak turuncu yerler ise kazınacak yani logo kendini belli edecek.

    sizce?
  • ben amatörüm ve ilk defa böyle bişey yapacağım.ayrıca bunu yaparken sürekli siz amatör veya profesyonel olsanızda fikirlerinizi alacağım fikrinizin ne olduğu önemli değil.yarın öbür gün bu işe benim gibi yeni başlayan bir arkadaş olursa forumda en azından parça parça tüm forumu gezmek yerine herkesin fikrini burada toplayıp insanlara bu konu üzerinde fikir paylaşımında bulunmak daha mantıklı olacaktır.


    bu arada başlangıçtan bitişe kadar hem ne işlem yapmam gerektiğini size soracağım hemde ben bol bol resimli olarak adım adım anlatarak yapacağım umarım kendimede sizlerede yararlı olur.

    saygılar!!!
  • Amatör ve ilk denemen icin fazLa para harcamanı önermem..Router gibi msla..
  • bugün 4 mm lik plexiden istediğim şekli routerlatıp kestireceğim kasanın kapağınıda orada kesebilirsem kesip montajlayacağım.şayet kesecek imkan bulamazsam sonradan kendi imkanlarımla yapmaya çalışacağım.

    bu arada dremel fiyatları nedir.nerelerde bulurum.nasıl bir alete ihtiyacım var.ne gibi bir dremele ihtiyacım var.

    YUKARIDAKİ SORUNUN CEVABINI AZ ÖNCE PLEXİNİN SİPARİŞİNİ VERMEYE GİTTİĞİM KARAKÖYDE BULDUM EN SAĞLIKLI METAL UÇLU DEKUPAJLA KESEBİLİRMİŞİM.

    EN YAKIN SÜREDE RESİMLERLE VE UYGULAMALARLA TEKRAR DÖNECEĞİM HELE BİR YARIN PLEXİMİ TESLİM ALAYIMDA.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiLvErDeMoN -- 25 Ağustos 2008; 13:28:11 >
  • kasanın kesilen kısımlarını ve içini boyamak için aldığım spray boya.

     başladım!!! malzemeler tamam moda az kaldı
  • Kardeş Dremel'i büyük yapı marketlerde yada 724magaza.com adlı siteden çok ucuza bulabilirsin.Eğer alacaktan Spral Şarftlı olan modeli almanı tavsiye ederim

    Spralli Set:100 YTL
    Spralsiz Klasik Set:62 YTL


    Fakat sen plexileri milimetrik olarak kesmek istersen biraz profesyonele kaçacak ama Yatar Daire Testere alman gerekecek.En ucuzları 724magaza.com da 150 ytl civarı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plexici -- 26 Ağustos 2008; 9:04:32 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Plexici

    Kardeş Dremel'i büyük yapı marketlerde yada 724magaza.com adlı siteden çok ucuza bulabilirsin.Eğer alacaktan Spral Şarftlı olan modeli almanı tavsiye ederim

    Spralli Set:100 YTL
    Spralsiz Klasik Set:62 YTL


    Fakat sen plexileri milimetrik olarak kesmek istersen biraz profesyonele kaçacak ama Yatar Daire Testere alman gerekecek.En ucuzları 724magaza.com da 150 ytl civarı




    üstad çok sağol plexinin pm de dediğim gibi siparişi verildi profesyonelce plexicide yapılacak benim kesme işim plexiyle değil anlıcaan plexiyi hallettik

    benim işim kasanın kapağıyla.kasanın kapağını plexinin oturacağı yeri neyle daha rahat ve düzgün keserim.metal ağızlı dekupajlamı yoksa dremellemi.yoksa spiral,jettaşı veya el taşlama işimi görebilirmi.

    bana şuan bunun cevabı lazım.

    ve dün öğlen pleximi teslim aldım kapağa cuk diye oturdu 4 mmlik yukarıdaki şeklin aynısı sıra geldi kapağı kesmeye ya dekupaj kesimi yapacağım yede bilen varsa laser kesimci istanbul avrupa yakasında nerede var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiLvErDeMoN -- 27 Ağustos 2008; 9:14:00 >




  • pleximi nihayet teslim aldım , spray boyaları zaten daha önce vermiştim,fiber folyoyuda sonunda buldum hemde dibimdeymiş.

    sıra geldi ledleri almaya.şerit led kullanacağım direk 12 v ile çalışanlardan.güzel bişey çıkacak gibi duruyor kafamda ama bide olsun bakalım.

    pleximin resmi:

     başladım!!! malzemeler tamam moda az kaldı


     başladım!!! malzemeler tamam moda az kaldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiLvErDeMoN -- 2 Eylül 2008; 9:07:18 >




  • şerit ledlerde geldi az kaldı az kaldı yakında operasyon başlıyor.vakit bulamadığım için böyle uzatıyorum yoksa şimdiye kadar ohoooo.
  • bnce radyasyon logosunu renklendir.kasanın içinde ısık yoksa gece guzel gozukur bnce
  • quote:

    Orjinalden alıntı: akakivanc

    bnce radyasyon logosunu renklendir.kasanın içinde ısık yoksa gece guzel gozukur bnce



    aklıma geldi fakat kasanın içi ışıklı olacak ayrıca plexiyede led ışıklarla aydınlatma olacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.