Şimdi Ara

Başlangıç İçin Chopper Yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar daha önce chopper kullanmadım fakat motosiklet kullandım.Ben uzun yol seven adamım sürate ihtiyacım yok max. 10 bin tl'lik uzun yolda beni yarı yolda bırakmıycak chopper tavsiye eder misiniz? Chopper almışken de ses olması lazım harley-davidson'lardaki ses sahip chopper tavsiye eder misiniz? Ya da normal bi chopper'a bu sesi verebilir miyiz?

    Yardımlarınızı bekliyorum.



  • Direk regal raptor al diyecekler.Zaten seçenek çok az.Sağlam diyorlar.

    Birde küba superlight 200 var.Bunun şekli güzel ama önerilmiyor.çabuk dağılıyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görünüş açısından en iyisi Lifan Royal 250 bence. Tam birebir aynısı mı bilmiyorum ama ABD ve Güney Amerika'da da satılıyormuş. Buradaki pek kaliteli durmuyor ama kullananlara sormak en iyisi.

    Regal raptor görünüş açısından ikinci gelse de bana göre, kalitesini de düşününce bence en iyi tercih. Hatta bazıları logoyu kapatcak şekilde Harley Davidson stickerı yapıştırıyor depoya, bilmeyenler Harley sanıyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbforce1 -- 16 Haziran 2014; 2:50:07 >
  • Regal raptor benim de hoşuma gidiyo sanırım en iyi tercih o olur.Peki regal raptor'un sesini değiştirebilir miyiz? Değiştirebilirsek nasıl değiştirebiliriz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylemeyi unuttum 2007-2008 de olsaydık, kesinlikle Suzuki Intruder 250 önerirdim. Hala en az 6 yıllık ikinci elleri sahibinden de 7500-10300 arasında fiyatlanmış. Ne kondisyonda, parça-servis bulunurluğu nasıl bilemiyorum ama hem kalite hem görünüş açısından çok iyi duruyor.

    Egzoz sesi konusunda; suzuki ilanlarından birinde adam shadow 600 egzozu takmış ama ne kadar fark eder bilemem.
    Youtube da gördüğüm bi eleman da yine suzukisine drag pipes taktırmış, kesinlikle tatmin edici bir sesi vardı. Drag pipes ebayde var, gelişinde de sıkıntı olmuyormuş ama onu düzgün takacak yer bulmak sıkıntı olabilir.

    Bir de genelde Harley in stock egzozları bile susturuculu oluyor, onu alanların da para sıkıntısı olmadığı için de üstüne 1000+ dolara vance&hines genelde kısa egzoz taktırıyolar. Hiç egzoz kullanmayan da var ama mahallendekiler ertesi gün motorunu parçalayabilir bu yüzden.

    Real raptora 1000+ dolar yatırım yapmak pek mantıklı olmasa gerek. Sanayide egzozu kestirip susturucularını da çıkartabilirsin diye tahmin ediyorum. Bi nebze performans artışı da sağlar motora ama bu işlem egzozun ömrünü de kısaltabilir. Benim bilgim dar bu konularda, diğer forumlarda "regal raptor egzoz" diye aratmanı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbforce1 -- 16 Haziran 2014; 12:32:51 >




  • Ben internette biraz araştırma yaptım harley-davidson'ların çıkardığı o pat pat ses v motordan kaynaklanıyomuş.TAbi sizind ediğiniz gibi sanayide falanda yapılır illaki fakat orjinal olanlar v motor olanlarmış.Sahibinden'de baktım yamaha virago xv250,xv535,xv750,xv1100 serileri var başka forum sitelerinde olumsuz bişey göremedim.Sizin düşünceniz nedir yamaha virago xv250 yada xv535 hakkında?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecamci -- 16 Haziran 2014; 12:48:28 >
  • Güzel de çok eski bence motor yılı olarak, eski olmasında sıkıntı yoksa intruder almak daha mantıklı geliyor bana.
    Intruder ve Lifan da V-twin bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbforce1 -- 16 Haziran 2014; 12:57:00 >
  • Lifanla ilgili baktım internette çin malı olunca bir kişi bile tavsiye etmiyor baktığım sitede.Benim chopper motor kullanma amacımı söylüyüm belki daha iyi yardımcı olabilirsiniz.Ben gezmeyi yeni yerler görmeyi seven birisiyim o yüzden süratli olsun istemiyorum.Gittiğim yerlerin tadını çıkarmak istiyorum ben nevşehire falan gezmeye gitcem öncelikli hedefim bu katedeceğim mesafe en fazla 1000 km tabi sadece oraya gidip satmak değil başka yerlerede gitcem ve ben yolda sokakda ne zamna pat pat ses çıkaran bi motor görsem hayran kalırım beni choppera çeken bir diğer husus bu ve chopper'ın bi ağır abi yapısı vardır ya onada hayranım eğer uygun bi v motor bulabilirsem v motor alcam ama bulamazsam regal raptor alıp egzozuyla ayarlama yapcaz sizin başka tavsiyeleriniz yok mu?
  • Lifan nın görüntüsü gerçekten çok hoş sıfır almayı planlıyorsan başka modele yönelme derim. ikinci elde gv250 düşünülebilir herkesin memnun kaldığı motordur. Gerçi gv250 nin sıfırı 11,250 plaka ruhsat sigorta ile 11800 mal olur bütçeyi zorlar alabilirim diyorsan bu seçeneğide düşünebilirsin.
  • Onlarda güzel motorlar gelecek seneye kadar alıcam motoru o zamana kadar ne kadar param olursa alıcam bakalım ileriki zamnalarda tekrar forumda sorarım bide şey sorcam ben motorla otobanda seyehat edilebilir mi bu ücret olayı falan nasıl olucak
  • gv250 11,250 sanıyordum ama şu ilanı görünce şok oldum.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-hyosung-gv-250-168558611/detay

    Altından dolardan hızlı değerleniyor.
  • Hyosung lar nasıl beni yarı yolda bırakmaz değil mi?
  • Diğer forumlarda da yazıldığı gibi hiç bir motor bakımları yapıldığı ve zorlanmadığı sürece yarı yolda bırakmaz. gv 250 bu konuda biraz avantajlı 100 -110 da zorlanmadan gidebiliyor ve 140 kadar çıkabiliyor. Ülkemizde hız limitinin 120 olduğunu düşünürsek tam istediğim gibi. Kaliteli malzemeler kullanıldığı için kolay kolay dökülüp arıza vermiyor. Daha ne olsun

    Bende gv250 alacağım bir kaç aydır ilanlarını takip ediyorum ama ne zaman almaya yaklaşsam vazgeçiyorum.
  • gv 250 iyiymiş v motorlu sesi de istediğim gibi eski motorda değil yeni motor alınabilecek bi motor bi otoban konusunda bilgin var mı varsa bilgilndirirsen sevinirim otobana girerken ücreti nasıl veriyoruz.araçlarda hgs var ama motorlarda nasıl olcak bu iş
  • Arabalar daki gibi hgs kullanacaksın motorun camına yagmurda ıslanmayacak şekilde yapıştır Alacağın motora cam taktırmazsan kameraların göreceği şekilde elinde tutarakda geçebilirsin. Montunada yapıştıranlar var da var Seçenek çok motoru alırsan en son düşüneceğin şeylerden biri bu
  • Ama almadan düşünmemde lazım çünkü ben motoru gezmek için alıyorum 50cc'lik motor var zaten şehir içinde binmek için arabada var 250 cc'lik alıcam gezicem şehirden şehire onun için düşünmem lazım bunları
  • Modeli hiç önemli olmamakla bütçene uygun olarak kesinlikle japon cruiser almanı öneririm.. o fiyat barajında alabileceğin V makinalar 1996 -98 arası kawasaki VN 800 olup Harley Davidson subap teknolojisine en yakın sistemi kullanan modellerdir.. Yani bahsettiğin çalışma karakterini ve sesini alabileceğin ender makinalardan biridir... Karbüratörlü olduğu içinde değerlidir.
  • Güzel motor onlarda fakat modeli biraz eski olduğu için düşündürüyo.Peki hocam 250 cc'lik bir chopper beni uzun yolda yarı yolda bırakmaz değil mi?
  • emrecamci E kullanıcısına yanıt
    yeni nesil 250 cc motorlar uzun yolda sorun çıkarmazlar lakin kalitesiz materyallerle üretim yapıldığı için ( fiyatı düşük tutmak için bu gerekli) aşınma ve deformasyon daha çabuk oluyor.. yeni alırsan daha erken elden çıkarmaya bak.
  • Anladım hocam hâl böyle olunca chopper sevdam sönüyo peki v motorlu beni yarı yolda bırakmıycak en az 2002 model 10000 tl civarında chopper tavsiyeniz var mıdır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.