Şimdi Ara

Başlangıç için kafamda deli sorular :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Selam

    Bu yıl ilk kez motosiklet kullanmaya başlayacağım, fakat henüz herhangi bir marka, model veya tip olarak karar verebilmiş değilim.

    Bütçem 7000 TL, ekipmanlar ve eğitimden geriye kalan bu :(

    Değerlendirdiğim modeller:

    Honda PCX ( Sıfırı zor, 2. el )
    Honda CBR 125R ( 2.el )
    Hyosung GV250 ( 2.el )
    Kuba Superlight 200 ( Sıfır )
    Kymco Xciting 250i ( 2.el )
    Yamaha D'elight ( Sıfır )

    Biliyorum düşündüğüm çoğu model tarz olarak birbirine hiç benzememekte ama benim de beğendiğim modeller bunlar. Alacağım motosikleti 2 yıldan önce Allah izin verirse satmayı düşünmüyorum.

    Aklımdaki sorular ise şunlar:

    1) Honda PCX çok satan bir model fakat yeni modelinin gelecek olması şu dönemde satın almayı düşünüdürüyor, satarken çok değer kaybeder diye
    2) CBR çok satan, çok tercih edilen bir model fakat çoğu zaman kız arkadaşımla bineceğim ve açıkçası artçının oturma pozisyonu beni düşünüdürüyor.
    3) Hyosung cruiser için iyi bir başlangıç motosikleti olarak bahsediliyor fakat 2. elde çok zayıf hep yüksek km li.
    4) Kuba yı geçen gün Beşiktaş'ta gördüm ve görür görmez vuruldum, model mükemmel gözüküyor fakat marka ve model hakkında hiç bir bilgim yok, internette de çok detaylı bilgi yok.
    5) Kymco çok beğendiğim kendini kanıtlamış bir motosiklet ama 2. elde alabileceğim modeller maalesef yüksek kmli, yine de ercih edilebilir mi?


    Yardımlar ve cevaplar için şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zkssharky -- 24 Şubat 2014; 16:02:50 >







  • zkssharky Z kullanıcısına yanıt
    pcx eski leri için konuşuyorum tabi ki parasını haketmeyen bir motor bence. herşeyi çok güzel ama bence ikinci üçüncü planda olur. fren sistemi berbat fiyatı yüksek.
    cbr güzel motor fakat temizini bulmalısın bir de artçı nın o kadar rahatsız olacağını eğik şekilde olacağını düşünmüyorum için rahat olsun. ama yine de bi dene bence.çünkü kasada değişti denemen en mantıklısı. ve de bu açıklama uzun yolda tam tersidir.
    kymco ve yamaha da listendde olsun ama bence gerisini çıkar. ve de kullanım amacını ve maddiyatla ilgili bilgi verirsen daha iyi yardımcı oluruz. çünkü benzin yedek parça bunlar önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arge48 -- 24 Şubat 2014; 16:14:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ve de söylemeyi unuttum kız arkadaşınla gezmek uzun yok yapmak istersen tabi ki kymco bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Listeden kafanızın biraz karışık olduğunu görüyorum. Yeni başlayan biri olarak ybr tazrı bir motor bakmanız tavsiye edilir genelde. Ancak bu sizin listede yok. Kullanım amacınızı belirleyin. Mesela daha çok şehir içi mi kullanacaksınız? Uzun yola çıkar mısınız? Bakım parça fiyatları çok önemli mi? İkinci el satışı kolay mı olmalı?

    Daha belirleyici olun. Bilen fikri olan yardımcı olmaya çalışacaktır.
    Ben xciting 250 kullanıyorum. Yeni başlayan olarak aldım. Ancak yeni başlayan birine ağırlığı ve oturma pozisyonun yüksekliği dolayısıyla pek tavsiye etmem. Zorlanırsınız yani. Sizin listeye bakınca aklıma ilk gelen motor cbr 250r oldu. Ancak bütçe yetersiz geliyor. Benim tavsiyem önce kolay satılabilen bir başlangıç motoru alın; ybr 125, cbf150 gibi. Bir sene sonra cbr250r a geçin. 7000 lira ile çinli motor işine girmeyin.

    Scooter düşünürseniz . Scarabeo ya bir bakın. Bütçe yetiyor. Kullanıcı yorumları olumlu bir alettir.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-aprilia-2011-aprilla-scarabeo-200-7.400-km-de-153343844/detay




  • Listeye Bajaj Pulsar 200 NS modelini de dahil et. Sifiri 7bin civari bir fiyat olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel motor italyan olması yeterde. türkiye şartları eski piaggio cuydum ama satması yedek parçası benzini öldürmüştü.
    abi pulsar yeni geliyor piyasa bence biraz beklenilmeli deneme tahtası gibi olmayalım sonra. kalitesini falan değilde piyasaya yeni giriş yapması dolayısıyla beklenmeli bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar öncelikle cevaplar için çok teşekkürler.

    Sıradan tüm soruları cevaplayayım.
    Motosiklet için 7000 TL ayıracağım tabi bunun içinde yedek parça, benzin gibi kalemler yok, onların maliyetini öderken Allah nasip ederse zorlanmam.
    CBR125R için çekindiğim nokta, artçının şekil olarak oturuş pozisyonu umarım anlatabilmişimdir. Yoksa artçının şikayet edeceği kadar uzun yol yapmayacağım.
    Şehirler arası kullanım yapmayacağım.
    YBR ve CBF görünüş olarak pek hoşuma gitmediğinden tercih etmiyorum.
    Bajaj ı fiyatı belirlenene kadar çok bekledim ama o fiyat bana çok yüksek geldi özellikle bu pazara yeni girecek bir motosiklet için.
  • Unutmuşum scarabeo çok beğendiğim bir motosiklet fakat ferco motor ve yedek parça fiyatları hakkında hiç hoş şeyler okumadım
  • Cüsseli değilseniz cbr125 alın bence
  • Kesinlikle cbr. Japon varken kore ya da Çinli motor bakmayın. Imkaniniz varsa servis imkanlari en iyi olan ve fiyat olarak diger japonlardan daha uygun olan hondayi seçin. Tercihim cbr 250r olur ama butce yetmeyecekse 125 de is görecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyum 1.80, kilo 88 ufak değilim yani :)
  • Bence kendi tarzını belirle ilk önce listende cup, communuter, chopper ne ararsan var.
  • Tarz olarak illa bir tanesine yönelmek istemiyorum, listede belirttiğim her motor bana görsel olarak güzel geliyor, fakat kullanıcı yorumlarına ihtiyacım var
  • Scarabeo güzeldir ama okuduğunuz şeyler kısmen ve hatta büyük ölçüde doğrudur. Parçalar cidden büyük sıkıntı ve masraf olabiliyor. CBR 125r da bence çok değerlendirme kapsamında olmamalı yani bana göre. Neticede 125cc bir motor ve başlangıç motoru olarak grenajlı olduğundan pek önereceğim bir motor olmaz. 1.80'lik boya da d'light biraz zor olur, o gidon bacaklara kesin çarpar. Ben 1.63 insanım, ben kullandığımda neredeyse bana bile küçük geldi ama tip olarak cidden hoş bir scooter.

    Tipe çok takılmazsanız YBR'den çok memnun kalırsınız. Nice insanlar tanıyorum pahalı ve büyük enduro sahipleri olup, şehir içinde gerek rahatlığı, gerek ekonomik oluşu adına ybr125'e biniyorlar.
  • zkssharky Z kullanıcısına yanıt
    Pcx yeni modeli ne zaman gelecek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haziran ayı içinde satışa başlayacağını söyledi Honda Türkiye
  • söylediklerin arasında cbr 125 en uygunu görünüyo.

    2. el almanda fayda var başlangıç için. artçıda çok zorluk çekmez rahat ol :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zkssharky

    Tarz olarak illa bir tanesine yönelmek istemiyorum, listede belirttiğim her motor bana görsel olarak güzel geliyor, fakat kullanıcı yorumlarına ihtiyacım var

    kullanıcı yorumu ve görünüşe göre motosiklet seçimi olmaz. motosiklet vitrinde gördüğün bir takım elbiseye benzer, çok beğenirsin arkadaşının üzerinde görürsün o da tavsiye eder ama bir giyersin üzerine olmaz. Önce bir eğitim almalı sonra ne tarz bir motor seçmen gerektiğine kendin karar vermelisin. Hepsinden beğendiğin modeller olabilir ama kullanacağın ve sahip olacağın motor tarzını önce bir belirle, en son görünüşü kalsın.
  • Hocam eğitim işini Honda Güvenli Sürüş te hallettim, tabii alınca da trafiğe kapalı alanda biraz daha pratik yapmak zorundayım. Eğitim öncesi aklımda hep scooter modeller vardı fakat vitesli motosiklet ile eğitim alınca aklım vitesli motosikletlere kaymaya başladı.
  • zkssharky Z kullanıcısına yanıt
    Hallettiysen kafanda bazı şeylerin netleşmiş olması lazım. Madem vitesli olacaksa listenden scooter modellerini bir çıkar. Başlangıç seviyesi için fazla da düşünmeye gerek yok. Çinli almayacaksan zaten seçeneğin de pek yok. Ehliyeti hallettiysen direkt trafiğe çıkarsın, pratiği de trafikte yaparsın. Honda CBR125 veya Yamaha YBR125 senin için ideal motorlar. Kızlar motora binmeye meraklı mı bu kadar bilmiyorum. Her halükarda rahatsız ve tehlikeli bir durum. İlk başlarda bu kız arkadaş taşıma olayını 1-2yıl ertelesen iyi olur bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 27 Şubat 2014; 11:51:51 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.