Şimdi Ara

Başlangıc İçin Öneriye İhtiyacım Var(detaylı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 24 yaşındayım ve 5 senedir trafikte aktif olarak otomobil kullanıyorum(+150,000 km yaptım). Geçtiğimiz yaz ayında malesef büyük bir kaza sonucu babam kendi arabasını kaybetti(keşke giden araba olsa, malesef anneannemi kaybettik). Doğal olarak benim arabamı artık o kullanıyor.

    Maddi olarak düşük bütçeli araçlara baktım fakat 2 kapılı 99 model meganelar bile 17 18 bin lira bandına çıkmış. Geçici olarak bisiklet kullanmaya başladım.

    Gün içinde çok yol yapıyorum ancak kısa kısa. 3-4 kilometrelik yolu 6-7 kere yapıyorum her gün diyelim.

    Alacağım motor hem başlangıç hem bitiş motoru olacak benim için. İlerde şundan alırım vb. düşüncem yok. O yüzden binmekten keyif alacağım, 4-5 sene kadar baktıkça hoşuma gidecek bir motosiklet aramaktayım.

    En önemli kriterim sağlam olması, sorun çıkarmaması. Bu bakımdan cbf-ybr ikilisi ön planda fakat görsel açıdan pek hoşuma giden modeller değil.

    Ekipmana ayıracağım bütçe tamamen ayrı. 3000 liralık motor da alsam 15000 liralık da alsam en güvenli ekipmanlar ile kullanacağım.

    Hız yapmak gibi bir derdim yok ama genelde artçı ile kullanacağım motoru. Trafikte otomobil ile edindiğim tecrübeye dayanarak tehlikeden kaçınmak adına biraz olsun hızlanabilen bir motosiklete ihtiyacım olduğuna inanıyorum. Artçım ile birlikte 150 kg civarında olacağız genelde.

    "Dur bi gaz vereyin bağırsın motor, akıp gideyim otobanda 150 basayım" gibi bir olay asla yapmam. Bu açıdan motorun hızlı olması birşey ifade etmiyor yani.

    150-250cc arası bir motosikletin benim ihtiyacımı son güne kadar karşılayacağını düşünüyorum. Sıkılmam daha büyüğü olsun demem. Zaten trafikte de hız sınırını mecbur kalmadıkça geçmem.

    Motosiklet önerilerinizi bekliyorum. Scooter düşünmüyorum kesinlikle. Bütçe olarak da 9.000-10.000 civarına kadar çıkabilirim. Daha düşük fiyatlara beğeneceğim bir motoru da almaktan çekinmem

    CF Moto 150Nk yı görsel açıdan çok beğendim ancak marka hakkında da ürün hakkında da bilgim yok. Fiyatı kadar eder mi bilmiyorum. İkinci el de elbette alırım eğer daha avantajlı olacaksa, ancak sıfır almak da cazip geliyor. Devrilir elbet ilk motor, koruma demiri olan/takılabilen bir model olursa iyi olur sanırım. Ama devirince sağı solu çizildiğinde içim gitmez. Parçaları elime almayım yeter.

    Dediğim gibi, sorunsuz, görsel açıdan tatmin edici, artçı ile kullanacağım, kendimi korumak adına ani hızlanabilecegim bir motor arıyorum. Hız tutkum yok, hatta ağır bir çanta ile geziyor olmasam ve artçım olmayacak olsa bisikletle devam ederim. Ama motosiklet şu anda benim ihtiyacım olan bir şey.

    Ehliyet sormanıza gerek yok, alacağım motordan evvel.

    Motor hayatıma aynı motorla başlayıp bitireceğimi göz önünde bulundurarak bir öneride bulunursanız çok sevinirim.
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Sovereign -- 8 Kasım 2017; 17:29:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam sizin ilacınız +2014 model cbr 250r ya da 2017 model pulsar 200ns.İkisininde kullanımı oldukça rahat.Sadece pulsar naked bir motor olduğu için daha fazla rüzgar alırsınız ama buna ek olarak absnin varlığı sizi daha güvende hissettirir.
    Hondanın işçiliği malum bajaj ile kıyaslamak çok doğru olmaz fakat 2017 pulsar fena değil ki absnin oluşu ve fiyatı göz kırpmıyor değil

    Bu iki motorunda parça fiyatı ve yakıtı şuan ki piyasaya göre oldukça iyi ve bayağı yaygın motorlar.
  • Motor hayatını aynı motorla başlayıp bitiren biri dünyada yoktur. Önce bunu bir kabul edip ilk fırsatta sağlam bir eğitime gidin sorularınızın cevabı orda. Motor seçmek almak kısmı işin en kolayı ve en son yapılması gereken bir şey. Bunu da eğitimde anlayacaksınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar hocam. Oncelikle motor kullanımı otomobil kadar işlevsel olmayacaktır benim adıma. Sık sık yük taşıma, 1 veya daha fazla kişiyle ulaşım sağlama durumum oluyor özel hayatımda. Motosikletle tabiki kısıtlı olacak bu ancak en azından ögrenim hayatım boyunca ulaşımımı sağlamak adına alıyorum. Mezun olup iş hayatıma başlamam ile beraber otomobile dönüş yapacağım. Bu sebepten ötürü değiştirme ihtimalimi pek olası bulmuyorum.



    Eğitim zaten olması gereken birşey. 3 sene değil 3 ay bile kullanacak olsam eğitimsiz trafiğe çıkmam.



    Bu sebepten dolayı eğer çok ilerde, kendi hayatımı kurduktan evimi aldıktan sonra maddi durumum el verirse motosiklet alırım otomobilin yanında. O zamana kadar ise elimden geçecek tek motosikletin alacağım motosiklet olacağından eminim bir aksilik çıkartmadığı sürece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hero hunk modelıne mutlaka bayıde gıdıp bır bakın derim.
  • Cbr 250r çok mantıklı bir seçenek. Ama aşk evliliği istiyorsan Kawasaki z250sl e bak derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.