Şimdi Ara

Başlangıç ​​Kamera Seti: Sony vs Fujifilm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telefondan aynasız fotoğraf makinesine geçiş yapan yeni bir acemi. Bu benim gerçek kameralara ilk adımım ve bu alt kamera, odak noktamı Sony ve Fujifilm seçeneklerine daraltmamda son derece yardımcı oldu.


    Bağlam açısından en çok kullanım seyahat, sokak ve manzara fotoğrafçılığı için olacaktır. Video kullanımı belki %25 olacaktır. Oldukça tropikal bir iklimdeyiz; bol güneş, sıcaklık, nem ve yağmur (yılın zamanına bağlı olarak).


    Aşağıdaki 3 seçeneğe bakıyorum:


    Sony a6400 + 16-50mm Kit Lens 765$


    Sony a6400 + 18-135mm f/3.5-5.6 OSS Lens 1020$


    Fujifilm X-T30II + XC 15-45mm OIS PZ Lens 1000 Dolar


    Bütçe maksimum 1000 $ (ancak Noel yaklaşırken, daha ucuz olan a6400 seçeneği gözüme çarptı).


    Bu 3'ten herhangi biri iyi bir başlangıç ​​kurulumu olarak öne çıkıyor mu? Canon veya Panasonic'in daha uygun olabilecek seçeneklerini ihmal ettim mi? Herhangi bir rehberlik/tavsiye çok takdir edilmektedir!



    xender.vip
    Xender – Download Xender App for Android, iOS, PC & Mac 2019
    https://xender.vip





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartik -- 10 Kasım 2023; 11:41:42 >







  • Bu konuya rez alıyorum sağolun açtığınız için

    Benim de gözümde a6000 ile XT3 kalmıştı. XT3'ü bir kere kullanmıştım ve kompakt olmasıyla birlikte güzel çekiyordu. Hem autofocus'u da güzeldi. Fakat a6000 biraz daha uygun olduğuna ve Sony'nin genel itibariyle adının iyi anılması, biraz aklımı çeliyor.
  • Renk kalitesi, simülasyonları ve kontrol kolaylığı açısından ben fujifilm derim. Editle uğraşmadan harika jpegler alabilirsiniz.

    Fujifilm x-s10'a da bakabilirsiniz, ibis olduğu için düşük enstantane hızında daha net görüntü alırsınız. Asıl fark video çekerken ortaya çıkıyor.

    Sony'de ise otofokus olayı çılgın seviyede iyi. Renkler nispeten kötü ama lightroom'da vs edit yapılacaksa çok da önemli değil zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 13 Kasım 2023; 0:56:47 >
  • Ciclista kullanıcısına yanıt
    Gözüme iki kamera ilişti. Belki şu an alamazsam bile hedef belirlemek için bir kamera belirlemek istiyorum;

    Sony Alpha A7 II
    Fujifilm XT-3

    A7 II düşündürmesinin sebebi ise XT-3 fiyatına full frame olması. Ama çıkışı biraz daha eski. 1080p kaydediyor.

    XT-3 ise epeyce kompakt oluşu ve autofocus özelliğinin iyi olmasından dolayı ilgimi çekti. Bayağı alet avucuma sığdı nerdeyse :D Bir keresinde bir günlüğüne kullanma şansım oldu, oradan biliyorum.

    Benim gibi video ağırlıklı arada bir de fotoğraf için kullanacak, başlangıç - orta için hangisi bir hedef olmalı? Bu ikisinden biri mi yoksa başka bir şey mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ItsAtakan24 -- 16 Kasım 2023; 12:3:58 >
  • ItsAtakan24 kullanıcısına yanıt

    Küçük gövdede full-frame sensörü ve lens habitatı yönünden alfaları seviyoruz ama A7 II artık epey eski... Touch screen yok, seri çekimde 11 fps'e karşılık, 5 fps çekim yapabiliyor, maksimum duyarlılık (ISO) XT-3'ün dörtte birleri seviyesinde. Videoda 1080p'ye karşoılık 2160p. Sony USB 2.0, Fuji USB 3.0... X-T3'den A7 II'ye geçseniz denizde koşuyormuş, kumda yürüyormuş gibi olur.


    A7 II varsa değerlendirilir tabii, ekipman fetişisti değilim, asıl mesele biz nasıl kullanıyoruz. Ama artık hedef olmak zamanı geçti bence, uğurlama zamanı geldi. X-T3, Alpha 7 III'le kıyaslanabilir. Sony'nin asıl güçlü yanı video, orada da 1080p olunca konu bence kapanıyor ama yine de sohbet olsun diye yazdım.


    Bu arada Fuji, 'fotograf makinesi'dir. Video için ilerde hedef olarak Sigma fp'yi de değerlendirmelisiniz bence. Onun arayüzü sinematografiktir. Fuji X-Trans bence en iyi sensör ve iyi objektilerle (Fujinon değil) harikalar yaratıyor ama video ağırlıklı çalışacak olsam Fuji ilk tercihim olmazdı. Yine de bu fark yaratacak, teknik yönden destekleyecek, push-up yapacak video kamerası asla A7 II değil.





  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Evet ya! Sigma'yı görmüştüm, bakın o da olabilir sağolun

    Arayüz konusunda daha "sinematografik" olması bir nebze de olsa basit olmasını da kapsıyorsa benim için tadından yenmez. Şu sıralar üniversitemin kamerası Sony XDCam vesaire kullansam da halen Blackmagic'in (Cinema Camera 6K kullanmıştım bi 7 8 ay bir atölyede) o arayüzünün basitliği özlettiriyor ufaktan, çok değil

    A7 II'nin çıkış tarihinden dolayı zaten bi ufak kuşkum oluşmuştu ama bunları da öğrendiğim iyi oldu.

    Kıyaslama meselesinde ise A7 III'ler XT-3'ten de pahalı ikinci elde. Bu Sony daha iyi mi demek bilemem; kaldı ki çok göreceli bir mevzu.

    Fuji'nin daha çok fotoğrafa elverişli olduğunu bilmiyordum. Geriye kaldı iki alternatif: Ya Sony ama a6000 ya da 6400 6500 gibi türleri ya da Sigma. Bu konuda ne dersiniz?

    (Dipnot: FP'nin bu sıra ilanları yok ve bazı yerlerde 60 65 70 bin aralarında yazıyor. Aşağı yukarı ikinci elde yine XT 3 civarlarında mı oluyor? O fiyat bantlarında bilindik iyi neler var)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ItsAtakan24 -- 16 Kasım 2023; 17:54:17 >




  • ItsAtakan24 kullanıcısına yanıt

    Ben bir ay önce a6000 den fuji xt2 ye geçtim hocam fotoğraf hobi işleri için.

    Video kısmında pek bir fark yok 1080 aynı gibi fujinin 4k sı var ama sağa sola çevirince görüntü hemen bozuluyor yoksa sabitken çok çok iyi videosu ( OİS kapatınca normale dönüyor) Ayrıca fujide kalitesi kötü de olsa ağır çekim ve mikrofon girişi var. Video için bence sony a7 3 daha iyi olur hem gövdede sarsıntı engelleyici var çok önemli video için. Fuji xt4 de var bu sarsıntı sistemi

    Fotoğraf içinse fuji hepsini döver :) Kaliteden değil hissiyatı ve renkleri çok iyi yoksa raw dosyası sonylerle az çok aynıdır ama havanız olur baya sony emekli albay gibi duruyor fujinin yanında

  • Egzozdumanı E kullanıcısına yanıt
    Artık az buz kavramaya başladım sanırım. Fuji fotoğrafta, Sony videoda iyi. Sony A7 III eğer uzun süre götürecek kapasitedeyse o zaman fiyatı yükseltme uğruna tercih ederim elbette. Sizce öyle bir alet mi o? Yani daha gideri var mı 2018 çıkışlı olmasına rağmen?
  • ItsAtakan24 kullanıcısına yanıt

    Video için sony nin baya bir uygun zv1 zve10 ve rx100 5 var. Bunlar çok küçük amatör gibi fiyat için karizmadan tasarruf edip prof standartta video çeker. Daha önce kamera kullanmayan için en iyisi a6000 dir bu arada. Kara gün dostudur küçük diye dikkat çekmez ama efsane fotoğraflar çeker . Fuji gövde fiyatına 3 lensli set dizersiniz tabi videosu kötü o ayrı. Sonyler bilgisayarda editlemek baya kolay mesela herkesin elindeki karpuz boyu canon makineler edit yaparken pastırma olur. ( canon yurtdışında fakirin yüzü gülsün makinasıdır bu arada ondan bizde çok yaygın)

    Bence a7 mark 3 her işi görür tabi ona bir lens lazım bir de sonylerin bataryaları çöp oluyor en az 3 tane lazım. A7 2 3 ve üstünde gövdede sarsıntı sistemi olduğundan eski filmli makinelerin lensleri takılabilir. Ben 6000 e 800 e aldığım pentax lens takmıştım sony nin kendi prime lensiyle (6k en ucuzu) aynı performansı veriyordu bazıları çok çok iyi çıkıyor. A7 için dediğim her şey fuji xt3 değil ama xt4 ve xt5 için geçerlidir. Bu arada fujifilmin herhangi bir modeli sonyden daha şekildir kullanması da kolaydır aklınızda olsun.





  • Bu arada dümdüz fotoğraf için a7r 2 3 full frame sağlam modellerdir.

  • yeni Canon R10 aldım o bütçeye bence alınabilecek en iyi kamera ama siz başka yoldan gitmek isterseniz tabi başka seçenekler de var. ama R10, 6400 e göre çok daha yeni bir model.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.