Şimdi Ara

BAŞLARIM LAN BÖYLE HAYATA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
8
Favori
45.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
287 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yani tüm hayatının özeti bu : Ev- Araba - Tatil. :)
  • İnternet , sosyal medya , tv vb uygulamaların acilen kısıtlanması gerek , millet ınstagram keşfetten görüp ona buna özeniyor sonra da böyle isyana başlıyor.

    Güzel kardeşim ne şanslısın , ne şanssız. Tamam koç olarak da doğabilirdin fakat suriye'de filistin'de bir çocuk olarakta. Zengin olmasan da en azından elinde bir fırsat var , çalış çabala planlar projeler yap. Ticareti düşün ve üzerine düş , kazan. Kazandığını da harcamayı bil , dara düşme.

    böyle şeyler düşünüp kendini yıpratma.
  • başlaman çok sorun değil de bitiririm lan dersen sıkıntı
  • Tw Scott kullanıcısına yanıt
    Evet Avrupa şartları açık ara daha iyi ama orada her yer öyle değil. Evet belki asgari ücretli bile daha yüksek refaha sahip ama evsiz olmakta var oralarda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burada duyar kasan, “Yok Afrika’da insanlar ölüyor, yok efendim bunlardan şikayet eden birisin, yok efendim yaşın daha kaç vs.” isotçular lütfen saçmalamasın, başlık sahibi haklı. Biz de isteriz emek gösterip bir şeyler elde etmeyi, ama bu ülkede imkânsız! Avrupa'da 12-15 ay çalışıp Mustang alan insan elbette emek gösterip alıyor, aynısını Türkiye'de alın da göreyim! Bizim kaderimiz bu coğrafyada ölmek ne yazık ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pakaji

    -kısa vade mutluluklar uğruna geleceğini düşünmeyen hazır yiyici bir pe... isen,

    -kısa,orta,uzun vade planlar yapıp o planlara göre çalışmak yerine günümü dolu dolu yaşarım yarın ola hayrola diyorsan.

    -ne kasıcam olum, kaç kere geliyoz dünyaya. vur dibine eğlencenin euheheuheuehuee diyorsan.

    -hem bir halt yapmıyorsan hemde oturduğun yerden onun bunun hayatını kıskanıp kötülüğünü istiyorsan,o bölümü kazandı ama bak görücen bi işe yaramaz diyorsan.

    -tek yaptığın o bu (ailen,devlet,okul,çevre vs) hakkında şikayet ve bişeylerin neden olmadığı-olmayacağı hakkında bahaneler bulmaksa

    -canın çok kıymetli ve kendini hiç üzemiyorsan,çalışmadan yorulmadan rahat yaşama odaklanmışsan

    o zaman mutluluğu haketmiyorsun.
    Basit Ordinaryus Çocuğu cevabı vermişsin kimse kusura bakmasın da

    -2010 sigortalı işe başlama hayatım bir çok işte çalıştım elde var 0 yaş 27 ileri gidilmiyor bu şartlarda marmariste yaşıyorum bir kere kalkıp denize gidemedim adam akıllı istediğimi yapamadım ay sonunu düşünmekten sen yatağın da zıbarırken ben geceden sabaha çalışıyorum dünya şanslısı zenginlerin alkollülerin pisliğini çekiyorum(ö.g.g.)her gün dışarıdalar her gün barlarda eğlenmelerdeler kime sorsan işler kötü marmaris bitik e kaynak nerede ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenbalx

    Kendini geliştirde git yaşa para kazan dediğin ülkeler yüzünden afrika ve bizim gibi ülkeler bu halde. Zamanında sömürmüşler, gelişmesine izin vermemişler.

    Birde bunları yapanlar kendileri çalışmak varken açmış kollarını bizi bekliyorlar dimi. Biz suriyelilere nasıl davranıyorsak onlarda sana orda öyle davranacak...
    Yengem ve abim oraya gideli 2 sene oldu, deli gibi mutlular, sokaktaki insanlar basortulu annem dahil hepimize gecerken selam veriyorlar, komsulari dil bilmesek bile en azindan guleryuzlu bir sekilde seninle anlasmaya calisiyorlar. Hatta buradaki geneli patavatsiz anlayissiz millete bin basarlar. Gitmesek inanacagiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MachinaeSupremacy -- 16 Eylül 2019; 18:12:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evrenin bir köşesinde milyonlarca gezegenden aynı bizim gibi yaşam süren medeniyetlerin arasından denk gele gele dünyaya denk gelmek..
  • Mutluluk, sonsuz merdivenden yukarıya çıkmakla olur. Kimisi zeminden kimisi 20. basamaktan kimisi de 500. basamaktan başlar.

    Ama bazıları 20.basamaktaki 500.basamaktakini görünce hayata küser. Kimisi de oraya çıkmak için çabalar ve her andan zevk alır.

    Hayatı iyi değerlendirmek daima geleceği düşünmek lazım. 17 yaşındaki çocuklar hayatını kurtarmak için sınavlara senelerini veriyorlar. Zincirin baştaki halkasını sağlam tutuyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu yüzden evlenmeyin, çocuk yapmayın, Dünya kötü bir yer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onaralemdar kullanıcısına yanıt
    Hocam Herkes her şeyin bedelini öder birileri gelip restoranda çatır çatır yemek yiyip gidiyorsa ya hırsızlık yapıyorlardır ya çalışıyorlar ya yatırımları vardır ya da babalarının dedelerinin kazançlarını yiyorlardır.o bedeli onlar ödememiştir ama babaları dedeleri o bedeli ödemiştir ve keyif yapanın ceremesini de çocuğu çeker. kendisi 60yaşına gelince defolur gider.kendisi 30-40larında çatır çatır yer onun ceremesini çocuğu çeker.

    bana gelince ben pederin keyif yapmasının ceremesini çok çektim. küçükken 13yaşımda sokaklarda çorap sattım 14 yaşımda Marangozda çalıştım Annem üveydir ve gram iyiliğimi istemez.babamı da kullanıp beni sayısız defa yoldular. aptal yerinde koydular. şuan milyon dolar birikime yaklaştım ve bunlar hep çalışarak oldu birkere hırsızlık yapmadım hatta hırsızlığa uğradım.sen gece vardiyasından gelip memleketinde yatarken ben 18yaşıma gelmeden ailemden 1000km uzaklara gittim 6-8kişilik yurtlarda kaldım, kendi donumu elimde yıkadım 17yaşımda. aysonunu kapatayım diye makarna patates yedim birzamanlar. dışardan kutu kola alıp yurda soktum diye fırça yedim.şimdide türkiyeden binlerce kilometre uzaktayım çalışıyorum para kazanıyorum yatırımımı yapıyorum.bu süreçte babam beni dolandırdı ve sürekli para göndermemi istedi. 1kere hayır dedim ve en kötü ben oldum. Anne desteği zaten Yok baba desteği yok geldik uğraşıyoruz paramı kazanıyoruz. şimdi gitsem türkiyeye beni görsen bir kafede sanarsın ki hazır yiyen zengin çocuğuyum.ama alakası yok. eğer şanslı gelmediysen bu dünyaya oturduğun yerde mızırdanarak bişeyleri elde edemezsin. ağlamak sadece zaman kaybı.ben yeri geldi boş muhabbetlerden kaçtım arkadaşlarımı bıraktım zaman kaybı diye gittim çalıştım. o zamanlar millet telefon açıp tamam kanka geliyim turluyalım diyordu.birşeylere ulaşmak istiyorsan bedelini ödeyeceksin mesajımda da bunu belirttim. oturup kısa orta uzun vade planını yapıp çalışacaksın. bugün bir almanı bir ingilizi bunu yapıyor. biz ise panikle sağa sola saldırıp saçmalıyoruz ve tembeliz. bu dünya zaten fani yat aşağı diyoruz. sonra ceremesini çekmeye gelince devlet şöyle omböyle bu böyle.bahane bul. bahane bulursun haklı da olabilirsin peki duruma bir pozitif katkısı var mı? eğer yoksa zaman harcamayacaksın.boşa ağlayarak zaman kaybetmemelisin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 16 Eylül 2019; 21:17:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CuteElephant C kullanıcısına yanıt
    Hasta mısınız arkadaşım her şeyi hükümete bağlayıp isyan etmenin anlamı nedir?Git ülken için bir şeyler yap da geliştir o zaman. Dünya nüfusunun ne kadarı avrupalı?Sanki bir biz avrupalı değiliz.

    Dünyadaki çoğu insandan daha çok imkana sahibiz.İster inan ister inanma.Gözünüzü avrupa amerikadan başka yere çevirin de bir dünyayı görün
  • Coğrafya kaderdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lol diyorum.

    Lise ve üniversite formalite okudum. Ortam olarak işe yaradı, diğer anlamda sıfır. Her şeyi internetten öğrendim.

    İnternetten öğrendiklerim ile web programcı oldum ve freelancer olarak yabancılara çalışıyorum. Cepte para var ama ne tatile giderim ne denize giderim.
  • Bunlar hep şükürsüzlük
  • ah sh here we go again

    Türkiye simülasyonuna hoşgeldiniz.
  • “Sipsinler bizi sipsinler abi”
    Diye sokaklara fırlayan bir genci konu alan bir çizgi roman vardı. “Bu ne abi ya bu ne abi”
    Ve benzeri haykırışlarla ona katılan bir şehri anlatıyordu.

    Ben yediğimiz haltlarla alakalı bu tür bir şey hayal etmiştim konuya girerken fakat tabi sen de haklısındır herhal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merdomable kullanıcısına yanıt
    abi mafyayı bulursan söyle de bende köpeklik yapayım.
  • o neylan 20 tl mi oldu eskiden 5 tl ye yiyordum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    Çıngıraklı bir maymun gibiyiz. Hokkaabaz gibiyiz hokkaabaz! Şu hale bak..
    Allah kurtarsın!!!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.