Şimdi Ara

Basur Nasıl Geçer ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
9
Favori
237.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bulunur ama fiyatı biraz uçuk oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 03-09-2007

    şöyle bir yazı vardı

    HEMOROİD (BASUR) hastalığının ilaçla tedavisinin olmadığını, mutlaka cerrahi müdahele gerektiğini bildiren gazetelerde sık sık ilanlar görürsünüz.
    Doğrudur. Basur hastalığını tam tedavi edebilen bir ilaç henüz bulunamamıştır. Amerika ve Almanya gibi dev ilaç Endüstrileri, Hindistan Japonya gibi nebati menşeyli ilaç üretenler de maalesef bugüne kadar bir çare bulamamışlardır. Halbuki yapılan yapılan bir istatistiğe göre insanların %35'i bir diğerine göre de %55'i bu dertten muzdariptir.
    Bugün tatbik edilen cerrahi yöntemler:
    1-Fistülü lastikle boğup çürüyen kısmı koparmak.
    2-Bıçakla veya lazerle kesip dikmek.
    3-Lazerle eritmek veya yakarak kotarize etmek.
    Bulunduğu yerin hassasiyeti ve Enfeksiyonlara müsait olması nedeni ile bilhassa hanımlarda problem olmaktadır.
    Halbuki Ecdadımız bunu doğal bir yolla Ağrısız,sızısız kesip biçmeden tedavi etmeyi başarmış. Şahsen ben de bu hastalıktan böyle kurtuldum. Bana yapılan tavsiye patlıcan saplarını kaynatıp içmem şeklindeydi. Kaç tanesi ne kadar suda ne kadar kaynatılıp ne kadar içilecek belli değildi.
    Aşağıda tarif edeceğim kaynatma ve kullanma tariflerine lütfen aynen uyunuz. Kaynama süresinin azlığı-çokluğu,tencere kapağının açılmadan kendi kendine soğuması. Beş gün sürecek tedavinin perhiz ve Antibiyotik ile aynı zamanda yapılması çok mühim. Bunlara aynen uyulduğu taktirde Allah'ın izni ile beşinci günün sonunda ne fistül ne ağrı ne kanama yani BASUR diye bir derdiniz kalmayacak.
    DİKKAT! İhtiyaten hamilelik ve emzirme döneminde tedavi yapmayınız.
    TEDAVİNİN TARİFİ

    10 adet patlıcanın (Bostan patlıcanı olmasın) yeşil sap kısmını patlıcandan ayır. Temizce yıka; bir tencerede 10 bardak suyla kaynat. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapat.* Alevi iyice kıs, yarım saat * yavaş yavaş kaynasın sonra ocağı kapat. Kapağı açmadan * kendi kendine soğusun. Soğuyunca içindeki sapları at. Sarı renkli suyu buzdolabına koy.
    -Akşam yatarken aç karnına 1 su bardağı iç.
    -Sabah Kalkınca aç karnına 1 su bardağı iç.
    10 bardak su olduğuna göre bu tedavi 5 gün sürecek. Bu 5 gün içinde Sirke, Turşu, Domates, Bulgur, Çilek, Acı Biber yasak sonra hepsi serbest. Demir sandelyeye, taşa oturmak bunlara çıplak ayakla basmak ebediyyen yasak.
    Hamilelikten dolayı oluşan veya yakın bir zamanda meydana gelmiş Hemeroidlerde perhizi de aynı zamanda yapmanız şartı ile tedaviniz bu kadardır.
    Eski Hemeroidlerde fistülün içinde muhtemelen iltihap vardır. Bu yüzden vucut onu geri çekemez. Doktorunuza danışarak uygun bir antibiyotik ile bu iltihabı bertaraf etmelisiniz. Böylece patlıcan suyunu, perhizi, antibiyotiği aynı zamanda tatbik etmelisiniz.
    Allah'ın izni ile zahmetsiz, masrafsız, anadan doğmuş gibi bu dertten İnşallah kurtulursunuz . Tek borcunuz sadece hayır dualarınız. Siz de etrafınızdakilere duyurarak onların da kurtulmasına vesile olun. (Her akşam üç adet incir veya kayısı kurusu yiyerek kabızlığı önleyiniz.)
    Şİfa Allah(cc) 'tan...
    Eczacı H. Osman ALTUNTAŞ\İstanbul




    Allahın izni ile dedin mi orada duracaksın arkadaş. Burası koca karı ilaçları mekanı değil. Tedavinizi modern ve bilimsel tıbbın ışığında yapın. İnşallahla maşşallahla olacak işler değil bunlar. Köpeğin duası olsaydı gökten kemik yağardı.

    İnternet kullanmasını, bilgisayar kullanmasını bilen insan cahil olmamalı bence. Bu yüzden konu hakkında bilgisiz olduğunuzu düşünüyorum. Tedavinizi ve sağlıkta kendinizi Türk Doktorları'na emanet etmeniz dileği ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command_4 -- 26 Mart 2010; 1:07:11 >




  • Basur'u geriletebilirsiniz ama toptan yok edemezsiniz. İster patlıcan ister kabak suyu için, yaşam tarzınızda gerekli değişiklikleri yapmaz iseniz döner dolaşır yine azar.

    İnternette basur'u azdırmamak için yapmanız gerekenler konusunda pek çok yazı bulabilirsiniz. Uzman bir doktor da size bu konuda çok değerli tavsiyeler verebilir, doktora gidip muayene olmaktan korkmayın.

    Basur tedavisinde bir önemli konu da hastayı acı çekmekten korumaktır. Zira sürekli acı sizin dışkılama rejiminizi bozar, kabız kalmaya başlarsınız ve bu da bir kısır döngü yaratarak basur'u iyice azdırır. Doktor kontrolünde anestezik özelliği de olan kremleri kullanmanızı tavsiye ederim. (Örneğin Procto-Glyvenol)

    İleri derecelerde basur ciddi anlamda yaşam kalitenizi düşürür. Bugün artık minimum girişimsel yöntemler olan Lastik Bant Yöntemi ile Bağlama, Enjeksiyon (Skleroterapi), Isı ile Koagülasyon tercih ediliyor. Bunlar sizi biraz sıkıntıya soksa da bıçak cerrahisine göre çok daha basit ve az komplikasyonu olan yöntemler. Sürekli canınız yanacağına 1-2 hafta sıkıntı çekip kurtulabilirsiniz, utanmadan sıkılmadan doktora başvurun.

    Şu linke de göz atmanızı tavsiye ederim, faydalı bilgiler bulabilirsiniz;

    http://www.kolonrektum.com/basur-mayasil-hemoroid-hastaligi




  • doktordan korkma değilde utanma oluyor :( malum hastalık kötü yerde.
  • gunde en az 3 kere legen gibi bir seye ilik su koy otur rahatlatir hafifletir kurutmayi unutma
  • ameliyat oldum 1-2 sene önce bu aralar yine azdı anladım ki bundan kurtuluş yok yediğimize dikkat edicez başka çaresi yok sanırım
  • Basur sorununuz varsa bir kere ameliyat olayım ondan sonra ömür boyu rahatlayayım gibi bir durum yok, sürekli dikkat etmeniz lazım tekrarlayabiliyormuş çünkü. Yakın akrabalarda yaşandığı için biliyorum. Çok zor bir hastalık, koca koca adamların acıdan ağladığını gördüm.

    Benim tanıdıkta bitkisel tedaviler işe yaramadı, son safhaya gelmiş ameliyatla kurtuldu. Ankarada Mevlüt Topbaş diye bir doktor var muayenehanesi Kocatepe camisinin yanında (Geçen sene gittiğimizde oradaydı, eğer taşınmadıysa) ameliyatı o yapmıştı

    Yalnız hala dikkat ediyor, Kesinlikle kabız olunmayacak yani o bölge zorlanmayacak tekrar çıkıntı oluşma riski var, kabız olursanız duphalac diye şurup var, bağırsakları çözüyor, onu kullanın, acı baharat yasak her yemekte sürekli zeytinyağlı salata yemeye çalışın
  • Bugün doktora gittim dört tane ilaç yazdı.İki aylık bir tedavi sürecine girdim.Umarım düzelir :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: capo di capi

    Bugün doktora gittim dört tane ilaç yazdı.İki aylık bir tedavi sürecine girdim.Umarım düzelir :(

    Bendede var.Ne yaparsanız yapın basur memesinden kurtulamazsınız.Basuru tedavi etmenin en önemli yolu sebebini bulmaktır.Bagırsagınız iyi çalışmıyorsa basur hastalıgı kolaycana olur.Öncelikle bagırsagınızın düzenli çalışmasına dikkat edin.Yediginiz gıdalara dikkat edin.Kola ve asitli içecekleri bırakın.Acılı yiyebilirsiniz ama abartmayın.Tuvalet temizligine dikkat edin.Bol su için.Meyve yemeye özen gösterin.Asla ıkınmayın.Bunları uygulayı yemenize düzene Geçmiş olsun
  • çok şiddetli ağrınız oluyorsa ve dayanamayacak durumdaysanız hemen eczaneye gidip bir ULTRAPROCT POMAD isimli ilacı alın 4-5 TL civarı 5-10 dk içinde allahın izniyle ağrınız sızınız kalmayacaktır. kesinlikle deneyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n0mad34 -- 2 Nisan 2010; 19:18:29 >
  • arkadaşlar bir tavisyem var. karahalile denilen sert çekirdek bir bitki var bu aktarlarda satılıyor
    bu çekirdekleri bir damla kaşığı yapda tavada yumuşayana kadar ateşte tutun ama fazla değil.
    tadı gerçekten BERBAT. ateşte tutunca bunlar yumuşuyor. ÇOK EKŞİ BERBAT BİR TADI var fakat çok iyi geliyor
    günde 3 kere yemeklerden önce 1 çekirdek çiğneyin, yararını göreceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    geçmiyor sadece ilerlemesi duruyor..

    kabız olma
    bütün gün bilgisayarın başında oturma
    koşu yap
    lifli gıdalarla beslen
    çok çay kahve içme
    su tüketimine dikkat et
    çok baharat yeme acı falan


    Arkadaşın yazdılarını okumdan önce yazmıştım aklın yolu bir tabi.


    Üşütme, kafein içeren ürünleri az iç, çay kahve günde 2 bardakdan fazla içmesen olur herhalde
    spor yap
    fazla oturma
    çok baharatlı yeme,
    çok yeme :
    kola içme
    gazlı içecek çok içme
    kilon olması gereken seviyede olsun, boyunun 107-110 eksiği kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 19 Nisan 2010; 21:13:39 >
  • Sağol kardeş,şükür ilaçlarda iyi geldi.
  • ilaçların dışında TRAVZOL adlı kremi kullanmanı öneririm. Bu tip belirtilerde etkisini hemen gösteriyor ama geçti diye bırakma 2 hafta aralıksız günde 2 defa uygulaman lazım. Pişman olmazsın kullan sonra beni bul ve bildiğin tüm duaları et
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deluxe1

    ilaçların dışında TRAVZOL adlı kremi kullanmanı öneririm. Bu tip belirtilerde etkisini hemen gösteriyor ama geçti diye bırakma 2 hafta aralıksız günde 2 defa uygulaman lazım. Pişman olmazsın kullan sonra beni bul ve bildiğin tüm duaları et



    İlacın Endikasyonları - Kullanılması Gereken Durumlar
    Şiddetli iltihabi veya ekzematöz reaksiyonlarla seyreden derinin yüzeysel mantar enfeksiyonlarının (örn. ayak parmakları arası, ellerde, kasık ve genital alanlarda) başlangıç ve ara tedavisi için uygundur.

    Yukarıdaki merhemin hemeroidle olan ilgisini anlayamadım ?
  • Venapro adında büyük bir Amerikan firmasının üürnü var.Ameliyat olamayanlar için faydalı olabilir belki. %100 tedavi edici diye bas bas bağıran birçok yerli firmadan daha etkilidir diye tahmin ediyorum
  • bizim bi geometri hocası vardı yılan derisi falan diyordu bi araştırın bence
  • basur zor geçen bir hastalıktır.tuvalette fazla kalmayacaksın,ayakta durmamaya özen göstereceksin,maçlarda bağirmayacaksın,acı yemeyeceksin vs vs

    vaktiyle ankarada mevlüt adlı kasap görünümlü şahısa,ameliyat olmuştum ve adam resmen beni canlı canlı doğramişti!!
    fakat 1 seneye kalmadan sorun tekrar nuksetti ve 2 senedir belirli aralıklarla basur sorununu çekmekteyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: command_4

    quote:

    Orijinalden alıntı: 03-09-2007

    şöyle bir yazı vardı

    HEMOROİD (BASUR) hastalığının ilaçla tedavisinin olmadığını, mutlaka cerrahi müdahele gerektiğini bildiren gazetelerde sık sık ilanlar görürsünüz.
    Doğrudur. Basur hastalığını tam tedavi edebilen bir ilaç henüz bulunamamıştır. Amerika ve Almanya gibi dev ilaç Endüstrileri, Hindistan Japonya gibi nebati menşeyli ilaç üretenler de maalesef bugüne kadar bir çare bulamamışlardır. Halbuki yapılan yapılan bir istatistiğe göre insanların %35'i bir diğerine göre de %55'i bu dertten muzdariptir.
    Bugün tatbik edilen cerrahi yöntemler:
    1-Fistülü lastikle boğup çürüyen kısmı koparmak.
    2-Bıçakla veya lazerle kesip dikmek.
    3-Lazerle eritmek veya yakarak kotarize etmek.
    Bulunduğu yerin hassasiyeti ve Enfeksiyonlara müsait olması nedeni ile bilhassa hanımlarda problem olmaktadır.
    Halbuki Ecdadımız bunu doğal bir yolla Ağrısız,sızısız kesip biçmeden tedavi etmeyi başarmış. Şahsen ben de bu hastalıktan böyle kurtuldum. Bana yapılan tavsiye patlıcan saplarını kaynatıp içmem şeklindeydi. Kaç tanesi ne kadar suda ne kadar kaynatılıp ne kadar içilecek belli değildi.
    Aşağıda tarif edeceğim kaynatma ve kullanma tariflerine lütfen aynen uyunuz. Kaynama süresinin azlığı-çokluğu,tencere kapağının açılmadan kendi kendine soğuması. Beş gün sürecek tedavinin perhiz ve Antibiyotik ile aynı zamanda yapılması çok mühim. Bunlara aynen uyulduğu taktirde Allah'ın izni ile beşinci günün sonunda ne fistül ne ağrı ne kanama yani BASUR diye bir derdiniz kalmayacak.
    DİKKAT! İhtiyaten hamilelik ve emzirme döneminde tedavi yapmayınız.
    TEDAVİNİN TARİFİ

    10 adet patlıcanın (Bostan patlıcanı olmasın) yeşil sap kısmını patlıcandan ayır. Temizce yıka; bir tencerede 10 bardak suyla kaynat. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapat.* Alevi iyice kıs, yarım saat * yavaş yavaş kaynasın sonra ocağı kapat. Kapağı açmadan * kendi kendine soğusun. Soğuyunca içindeki sapları at. Sarı renkli suyu buzdolabına koy.
    -Akşam yatarken aç karnına 1 su bardağı iç.
    -Sabah Kalkınca aç karnına 1 su bardağı iç.
    10 bardak su olduğuna göre bu tedavi 5 gün sürecek. Bu 5 gün içinde Sirke, Turşu, Domates, Bulgur, Çilek, Acı Biber yasak sonra hepsi serbest. Demir sandelyeye, taşa oturmak bunlara çıplak ayakla basmak ebediyyen yasak.
    Hamilelikten dolayı oluşan veya yakın bir zamanda meydana gelmiş Hemeroidlerde perhizi de aynı zamanda yapmanız şartı ile tedaviniz bu kadardır.
    Eski Hemeroidlerde fistülün içinde muhtemelen iltihap vardır. Bu yüzden vucut onu geri çekemez. Doktorunuza danışarak uygun bir antibiyotik ile bu iltihabı bertaraf etmelisiniz. Böylece patlıcan suyunu, perhizi, antibiyotiği aynı zamanda tatbik etmelisiniz.
    Allah'ın izni ile zahmetsiz, masrafsız, anadan doğmuş gibi bu dertten İnşallah kurtulursunuz . Tek borcunuz sadece hayır dualarınız. Siz de etrafınızdakilere duyurarak onların da kurtulmasına vesile olun. (Her akşam üç adet incir veya kayısı kurusu yiyerek kabızlığı önleyiniz.)
    Şİfa Allah(cc) 'tan...
    Eczacı H. Osman ALTUNTAŞ\İstanbul




    Allahın izni ile dedin mi orada duracaksın arkadaş. Burası koca karı ilaçları mekanı değil. Tedavinizi modern ve bilimsel tıbbın ışığında yapın. İnşallahla maşşallahla olacak işler değil bunlar. Köpeğin duası olsaydı gökten kemik yağardı.

    İnternet kullanmasını, bilgisayar kullanmasını bilen insan cahil olmamalı bence. Bu yüzden konu hakkında bilgisiz olduğunuzu düşünüyorum. Tedavinizi ve sağlıkta kendinizi Türk Doktorları'na emanet etmeniz dileği ile.


    command_4 kardeş senin gibi cahil insanlara Allah hidayet versin.Kuran_ı Kerimde Furkan suresinde, De ki sizin dualarınınız olmasaydı Rabbim size değer verirmiydi buyrulur.Dua köpek işi değil o arkadaşta kesin geçicek dememiş.Yardım etmeye çalışmış.




  • evet arkadaşlar bu durum bendede vardı 2 yıl kadar çektim sonunda analfissür olduğu yani anüste yırtıklar olduğunu söyledi doktor fakat sonunda ameliyat oldum lazer le hallettiler şu an amliyat olalı 3 gün oluyor fakat tam olarak bir şey belli değil bekleyip görecez ameliyatın ağrısı yok denilecek kadar az oluyor bu konuda hiç çekinmeyin artık lazerle tedavi var sigortanız varsa özel bir hastaneye gidin ameliyat olun derim 1 kuruş bile ödemiyorsunuz...diğer türlü koca karı ilaçları hiç bir işe yaramıyor haberiniz olsun tedavi sağlamıyor sadece yavaşlatıyor ben 2 yıl fitil krem kullanmadığım şey kalmadı sonunda ameliyat oldum inşaallah kurtulurum...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.