Şimdi Ara

==BATERİSTLER VE BATERİ ÇALMAYA HEVES SALANLAR BUYRUN== (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
17
Favori
254.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tmm gunde 1 2 saat takılıorum :D
  • Son verdiğiniz 2 site açılmıyor...
  • Ben şimdi girdim açılıyor. Herhangi bir sorun yok. Ancak gerçeğinin yerini tutmuyor bu flashlar..
  • Başlıktada denildiği gibi... "Davul Çalanlar ve Çalmak İsteyenler" !

    Davul çalanlara pratik, çalmaya heves edenlere de eğitim amaçlı bir yer olarak 12 senelik bir davul okulu/stüdyosu olan İstanbul Taksim Tünel'deki Drum Club'ı önerebilirim.

    Bakınız:www.drumclub.net
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Batuuu7


    quote:

    Orjinalden alıntı: bitirenadam

    Beyler 3 yıldır davul çalıyorum şu anda yaşım ufak ama yaşıma göre iyiyim hocamın çıktığı barda çıkıyorum ... Elimde bir sürü video var .... İsteyenlere burdan paylaşabilirim .... Öğrenmek isteyenlerede elimden gelen yardımı yaparım

    Piyasa davulcusu olarak eğitim görüyorum ilerde bu işten para kazanabilmek için .... Yani her türlüü şarkının hakkını vererek çalabilirim Pop olsun metal olsun jazz olsun farketmez ama çalarken kendimi kaybettiğim şarkılar Hit The Lights Lars ın attığı soloları atabiliyorum şarkıyı dinlerseniz anlarsınız Bikaç gün sonrada şarkıyı tümden çözerim ...

    Ayrıca size bikaç baterist öneriyim işte benim TOP4:

    1-Carter Beauford = gerçekten çok temiz çalıyor limewiredan aratırsanız bulursunuz.

    2-Buddy Rich= buda baterinin babası sanırsam öldü şimdi deli gibi çalıyor.

    3-Mike Portnoy= gerçekten yetenekli biri, dream theater ın bateristi .

    4-Lars Ulrich= bu arkadaşta pek benim tarzım deil çok dam dum çalıyor ama gzl parçalar da var ( örk:Nothing Else Matters)


    Slipknot'un bateristi Joey Jordison'ı söylemeyi unutmusun

    - Mike Mangini - bu adamdan iyisi yoktur şahsen youtube da videoları var.
    bende 3 yıldır çalıyorum. kursa gitmedim ama çalabildiğime inanıyorum evde hergün düzenli olarak stick control yapıyorum bide arkadaşın biri al 2 tane yastık onla stick control yap demiş. kesinlikle pad harici bişeyle çalışmayın çünkü padlerin verdiği sekmeyi yastık veremez eliniz yastığa alışırız zorluk çekersiniz




  • Bende Çalmaya Heves Ediyom Ama Kursa Gidecek Vaktim Yok Vede Bateri Alacak Param Yok Ama Bu Yaz Halletmeyi Düşünüyorum Gerçekten aCAYİP hEVES Ettim Yeni Başlayacak Olarak Bana Tavsiyeleriniz Nedir?
  • müziğe ayıracak zamanım kalmayana kadar bir süredir davul çalıyordum . çalabildiğimiz şarkıları ardarda sıralamak filan biraz boş işler . esas alanım olmadığı için çok derin bilgi veremiyorum fakat şunu söyleyebilirim davul çalmak şarkı çalmak değildir .

    ha ders almadan davul çalma konusuna gelelim ders almadan tabi ki davul çalabilirsiniz niye çalamayasınız fakat davulcu olamazsınız . bir şarkı üzerinde yoğunlaşırsanız ama 1 dakikada ama 1 ayda illa ki o şarkıyı çalabilir duruma gelebilirsiniz . düşünülenin aksine davulda tekniğin önemi gerçekten büyüktür . oldukça fazla teknik vardır ve birinin yardımı olmadan bu tekniğin hakkını vermek çok zordur . bir tekniğin hakkıyla kullanılabilmesi için doğru tutuşu ve vuruşu yakalayıp üzerinde uzun süre çalışmanız gerekir ve birinin yardımı olmadan tüm teknikleri kullanılabilir hale getirmeye değil 3 5 yıl ömür yetmeyebilir . ayrıca davulcu olmak iyi bir metronom ve ölçü bilgisi gerektirir . bu yüzden eğer gerçek bir davulcu istiyorsanız ve kendinizi adayacaksanız illa ki bir yardım almanız gerekir . ha bunu joey jordison ve türevleri gibi davul çalmak isteyenler için söylemiyorum eğer hedefiniz anlamsız hız ve şarkı çıkarmaksa bir davul alıp yeterince çalışarak istediğiniz seviyeye gelebilirsiniz ...




  • ole deme bomert kardeş ben varım vede meraklıyım kısmetse bu işin eğitimini almayı düşünüom inş. seninde böle palanın varsa olur vede merakımızı gidermiş oluruz
  • siteler için çok saol serco kardeş işime yaradı saolasın yine
  • ben profesyonel davulcuyum arkadaşlar sorularınızı cevaplayabilirim.tek davul değil birkaç enstrümanı iyi derecede sahnede çalmaktayım.
    müzik bölümündenim..eskiden buyana baya bişi yazılmış hepsine yazmam mümkün değil bu mesajımdan sonraki sorularda inşallah
  • merhaba arkadaşlar bende yaklaşık 5 yıldır davul çalıyorum..yeni başlayacak arkadaşlara naçizane tavsiyelerde bulunabilir, elimden geldiğince yardımcı olabilirim..selamlar...
  • vay biraz yazılara göz gezdirince sahnede çalan arkadaşlar olduğunu gördüm.tek sahneci ben değilmişim:) genede sorunlara ortak çözüm buluruz...
    elektro davulla ilgili birşeyler gördüm.bendede roland var ve roland zirvede tek olmakla beraber ikinci sıradaki elektro davulla birkaç gömlek fark oynuyo arada bunu söylemeden edemiycem.yani roland tektir arkadaşlar.
    sakın yamahaya para vermeyin.çünkü bu aradaki gömlek farkını hiçe sayarak fiyatları rolandla kafa kafaya gidiyo nerdeyse.saygısız yamaha:P =))
  • arkadaşlar ben 4.5-5 aydır bateri eğitimi alıyorum. eve elektronik bateri almayı düşünüyorum. sizce erken mi? alırsam daha mı hızlı ilerlerim?
  • İzmirde bateri calmasını bilen ve bana öğretebilecek uygun fiyatta baterist aranır...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: timur_26

    arkadaşlar ben 4.5-5 aydır bateri eğitimi alıyorum. eve elektronik bateri almayı düşünüyorum. sizce erken mi? alırsam daha mı hızlı ilerlerim?



    dostum bateri eğitimini ne denli aldığına bağlı.eğer baget kontrolu ağırlıklı başladıysanız senin için tekli çalışma pedi yetecektir.yani sadece bageti kontrol etmek için yeterli bu.
    ama bide geçen süreye bakarsak baya bi olmuş...ufaktan pedal ve baget kordinasyonlu bi çalışmaya geçmen için sana bi bateri şart.elektro bateri senin için bu aşamada gayet yeterli.ve metronomla çalışmanı tavsiye ederim.daha eğlenceli ve faydalı..
    yamaha dd65 tavsiye ederim.dd55 tavsiye etmem çünkü pedlerin dağılımı farklı.dd65 sana uygundur ve ikinci el düşünürsen 300 tl den başlar fiyatı.sıfırı 500-550 civarı.param var diyosan roland td3 öneririm.daha profesyonel..tabi keseyi baya bi açman lazım bunun için.başka soruların olursa yardım edebilirim..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: srcn35

    İzmirde bateri calmasını bilen ve bana öğretebilecek uygun fiyatta baterist aranır...



    bence izmirde bulunan müzikle ilgili üniversitelerin birinden,bi öğrenciden almalısın dostum.öğrenci olmasının sebebi daha ucuza verir dersi.fahiş fiyat çekerse pazarlık yap.neden okullu olsun diye sorarsan nota bilgisi tam olduğu için ve baterideki nota sistemini nota değerlerini sana iyi derecede anlatabilmesi için önemli.herhangi nota bilen biri olabilir okul şart değil fakat okulda bu özelliklerde birini bulman daha kolay..
  • Orjinalden alıntı: mustafakeman
    dostum bateri eğitimini ne denli aldığına bağlı.eğer baget kontrolu ağırlıklı başladıysanız senin için tekli çalışma pedi yetecektir.yani sadece bageti kontrol etmek için yeterli bu.
    ama bide geçen süreye bakarsak baya bi olmuş...ufaktan pedal ve baget kordinasyonlu bi çalışmaya geçmen için sana bi bateri şart.elektro bateri senin için bu aşamada gayet yeterli.ve metronomla çalışmanı tavsiye ederim.daha eğlenceli ve faydalı..
    yamaha dd65 tavsiye ederim.dd55 tavsiye etmem çünkü pedlerin dağılımı farklı.dd65 sana uygundur ve ikinci el düşünürsen 300 tl den başlar fiyatı.sıfırı 500-550 civarı.param var diyosan roland td3 öneririm.daha profesyonel..tabi keseyi baya bi açman lazım bunun için.başka soruların olursa yardım edebilirim..





    bateri eğitimi daha çok ritim ağırlıklı aldım. 4-4 lük, 1-2 tane aksak ritim biliorum.. ben bateri konusunda roland td3 düşünmüştüm. 2. el alsam sorun yaşar mıyım?




  • eğer o denli ritm atabiliyosan sana şart tabiki davul..td3 kolay kolay yıpranan bir cihaz değil.sonuçta üzerinde roland yazması onun evladiyelik olduğunu gösterir.eğer beynini ağır darplardan uzak tutarsan diğer davul parçaları 50 60 liraya değiştirilebilir şeyler.değişen parçalarıda kolay kolay zarar görmez ne kadar sert kullanılmış olursa olsun.
    bence 2. el almanda hiç bi sorun yok.tonlarıda on numara bi cihaz.çok temiz evde kullanılmış td3 bulmanda zor değil..
    ben yaklaşık 5 aydır sahnede td3 kullanıyorum ve acayip memnunum.ton problemini ortadan kalktı artık benim için.sezen aksuda gelse kablomu takar çalarım elli sağat kros tonlamaya luzum yok.. eğer gücün varsa rolanddan vazgeçme derim çünkü elektro davulda muadili diye aynı fiyatlara satılan davullardan 1 değil 3 gömlek üstün bi cihaz.




  • tavsiyelerin için saol. roland alacam heralde
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.