Şimdi Ara

bayan şehir bisikleti tavsiyesi 1000-2000 tl arası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar.
    şehir içinde günlük 2 saati geçmeyecek şekilde kullanmak amacıyla bisiklet bakıyorum. Ancak bisiklet konusuna oldukça uzağım. hafif ve yerden tasarruf sağlaması sebebiyle önce katlanır bisiklet baktım ama çocuk koltuğu takılamıyormuş , bu nedenle vazgeçtim.
    1.63 boy 60 kiloyum. ilk aşamada olmasa da sonrasında çocuk koltuğu da takacağım bisiklete.
    bütçem 1000-2000 tl arası . sıfır veya daha iyi modellerin ikinci eli şeklinde olabilir.
    kadın olmam hasebiyle bisikletim görsel olarak da beni mutlu etsin istiyorum :) bu nedenle beyaz tekerlekli , sepetli veya sepet takılabilir modeller ilgimi çekiyor.
    jant, vites, kadro boyu olarak bana uyan değerler ne olur,?
    sonuç olarak tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkürler



  • ablacım tarif ettiklerine göre sana bisiklet önereceğim.

    Carraro nun juliet modeli var. senin bütçen aralığında, beyaz tekerlekli önde sepet var. Arkaya çocuk koltuğu ekleyebilirsin ( öne eklenmiyor bu bisikletlerde diye biliyorum )

    Şehir bisikleti 21 vites ( eğer bulunduğun şehirde pek yokuş yoksa iyi )

    Alüminyum kadro olduğu için hafif olur. Örnek olması adına sana aşağı link bırakıyorum. Kargo dahil vs araştırır en uygunundan alırsın.
    https://www.epttavm.com/item/84697596_carraro-juliet-28-jant-sehir-ve-tur-bisikleti-2020-model

    Bir de Sedona nın gusto modeli var en son 2018 de üretildi diye biliyorum 2. elini bulursun. Onun lady versiyonu. Daha donanımlı bir model sıfırı 2300 gibi bişeydi. Çok tatlı bir model. Eşimin bisikletle arası olsaydı kesin ikimize de alırdım.




  • Atria kullanıcısına yanıt
    teşekkür ediyorum öncelikle.

    sedona gusto yu ben de baya beğendim ama baktığım kadarıyla bulamadım maalesef.


    carraro nun da Juliet ve Juliana modelleri ve ikisinin de 28'' 26'' lık modelleri var. bunu seçimi boyuma göre mi yapmalıyım, uygun lastiğin kolay bulunabilirliğine göre mi sizce ?

    bir sorum daha var ; eğer sepetli ya da retro görünümlü bir model arayışım olmazsa hangi bisikletleri tavsiye edersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeynepEn -- 11 Mart 2020; 16:22:18 >
  • zeynepEn Z kullanıcısına yanıt
    Sedona Gusto yu malum 2. el internet sitesinden bulabilirsiniz hatta ben baktım 1150 TL ye vardı.

    28" bence daha mantıklı. 26" i tercih edenlerin neye göre aldıklarını anlamış değilim. Zira fizikteki kasnaklardan örnek vermek gerekirse pedal çevirdiğinde 28" bir bisikletin 26" bisiklete göre çapı daha fazla olduğu için, daha fazla yol katettiğini söyleyebilirim. Yani aynı kuvvet daha fazla yol.

    Aslına bakarsanız Kadın olduğunuz için yine aynı veya benzer şehir bisikleti önerirdim. Çocuk söz konusu olmasaydı katlanır önerirdim.

    Yeni başlayan profesyonel olmayan insanlara genelde şehir bisikleti öneririm. Çünkü dağ bisikletinin dişlilerinden dolayı yolda hem sürtünmesi fazla hem de bu fiyat aralığında diğer seçeneklere göre daha ağır bisikletler. Yol/Yarış bisikleti genelde hızı seven ince teker ve adından anlaşıldığı gibi sadece yolda kullanıma uygun (atıyorum canınız sıkıldı bir patikada sürmek istediğinizde mümkün olmayabiliyor ) ayrıca çocuk koltuğu desteklemiyor.

    Sonrasında olur da fikir değiştirse dağ bisikleti veya yol bisikletine geçiş kolay olur.

    Belki bu ürünler dışında carraro sportive 225 ve corelli trivor 7.0 önerebilirdim. Bu bisikletler ayrıca hidrolik disk fren sistemine sahip. Hem bakım derdi yok hem de frene bastığın gibi zınk diye durur. Arabaların abs sistemi gibi düşünün. Diğer türlü V-fren bisikletlerde pabuç değiştirme derdi var, denge ayarı derdi var. Dengesi bozulursa pabuç frene temas ediyor ve hızınızı kesiyor. Ancak Hidrolik disk frende böyle bir dert yok. Kullanıma göre nadiren balata değişir o kadar. Şahsen benim 6 Yıl oldu daha değişmedim balatayı.




  • Merhaba 1.60 cm 60 kg bir bayan için Carraro Juliana 28 Jant Şehir Bisikleti 2020 mi, Corelli Frieda 24V V Fren 28 Jant Şehir Bisikleti mi yoksa Mosso Wılfıre 24 Jant Bayan Dağ Bisikleti V mi tavsiye edersiniz tşk ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akuruk

    Merhaba 1.60 cm 60 kg bir bayan için Carraro Juliana 28 Jant Şehir Bisikleti 2020 mi, Corelli Frieda 24V V Fren 28 Jant Şehir Bisikleti mi yoksa Mosso Wılfıre 24 Jant Bayan Dağ Bisikleti V mi tavsiye edersiniz tşk ederim
    Öncelikle arazi şartlarına girmeyecekseniz dağ bisikletini listeden çıkartmalısınız. Total ağırlıkları genel olarak daha fazladır. Ayrıca lastikleri daha kalın ve dişlidir. Bu nedenle sizin daha çok efor sarf etmenize sebep olur.

    Eğer kullanacağınız bölgede yokuş yoksa, yada yokuşta sıkıntı yaşamam derseniz carraroyu tavsiye ederim, 7 vites olması yokuşlarda sizi zorlayabilir. Ama yokuş vs var ise corelliyi tercih edebilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeynepEn

    teşekkür ediyorum öncelikle.

    sedona gusto yu ben de baya beğendim ama baktığım kadarıyla bulamadım maalesef.


    carraro nun da Juliet ve Juliana modelleri ve ikisinin de 28'' 26'' lık modelleri var. bunu seçimi boyuma göre mi yapmalıyım, uygun lastiğin kolay bulunabilirliğine göre mi sizce ?

    bir sorum daha var ; eğer sepetli ya da retro görünümlü bir model arayışım olmazsa hangi bisikletleri tavsiye edersiniz?
    Carraro 225 tam olarak fiyat / performans bisikletidir. Başlangıç seviyesi için uygun olur. Sıfır olarak bu aralar ortalama 2500 tl civarında satılıyor fakat ikinci el sitelerinde 1700 civarına kadar bulmak mümkün. Temiz bitane bulabilirsiniz.
    Eğer ki hafif araziye de girerim derseniz carraro daytona 2927 aynı fiyat aralığında ve kalitesi de sizi üzmez. Lastiği biraz daha kalın ve hafif dişlidir, fakat jantın ince olmasından ötürü istediğiniz zaman ince lastik taktırıp şehir bisikleti olarak da kullanabilirsiniz.




  • Kadro tipi, boyu ve Jant tavsiyeniz ile 1500 TL civarı marka model tavsiyeniz var mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.