Şimdi Ara

BAYİDEN '0' ARABA ALIRKEN İZLENEN PROSEDÜR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk kez araç alacağım.
    - belli bir peşinat vereceğim
    - bayinin anlaşmalı olduğu değil başka bir bankadan da kredi kullanmayı düşünüyorum.

    en baştan sona kadar izlenen prosedür nasıl arkadaşlar?

    -peşinat olan parayı ne zaman bayiye vereceğim mesela?
    elden mi vereceğiz bankadan havale mi yapacağım.

    bankanın anlaşmalı olmadığı başka bankadan alacağım kredi direk bayiye geçicek diye düşünüyorum nasıl ve ne zaman olacak bu işler?

    basit ve komik sorular belki ama kafamı kurcalıyor ilgilenlere teşekkürler.



  • Krediyi ihtiyaç olarak çek hocam 3 5 lira fazla ödersin ama ipotek olmaz araçta nakit indirimde alırsın. Satarkende bankayla uğraşmazsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rcpdrnc kullanıcısına yanıt
    bunu söylediğiniz çok iyi oldu gerçekten 1-2 sene sonra satmayı düşünüyordum zaten.
    teşekkürler
  • areels kullanıcısına yanıt
    %80 eskiden degil miydi?

    %60a kadar arac kredisi alinabilir diye biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bankalar Taşıt Kredisinin Yüzde Kaçını Veriyor

    Taşıt kredileri, tüketicilerin en sık kullandığı finansman türleri arasında yer almaktadır. 2.el ve 0 km araçlar için kredi kullanmak isteyen bireyler, bu hususta bir takım soru işaretleriyle karşılaşabilirler. Tüketiciler, genellikle bankalar taşıt kredisinin yüzde kaçını veriyor? diye merak etmektedirler. Siz de bankalar taşıt kredisinin yüzde kaçını veriyor? diye merak ediyorsanız yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.

    Bankalar, taşıt kredilerini genellikle kademeli olarak kullandırmaktadırlar. Bu 2 kademe arasındaki sınır tutar 50.000 TL’dir. Eğer satın alacağınız aracın değeri maksimum 50.000 TL ise çekebileceğiniz kredi tutarı, araç değerinin %70’i kadar olacaktır. Araç değeri, 0 km araçlar için aracın proforma faturasında, 2.el araçlar için kasko bedelinde yazan tutara eş değerdir. Diyelim ki 0 km bir araç satın almak istiyor ve bu aracı alırken taşıt kredisi çekmek istiyorsunuz. Aracın değerinin 40.000 TL olduğunu varsayalım. Yukarıda sözünü ettiğimiz gibi araç değerinin %70’i kadar finansman sağlayacağınız için bankanın size bu araç için verebileceği maksimum kredi tutarı 40 bin TL’nin %70’i olan 28 bin TL olacaktır. Dilerseniz 28 bin TL’den daha az kredi kullanabilirsiniz; fakat kullanabileceğiniz en yüksek kredi tutarı, bu araç için 28 bin TL olacaktır.

    50 bin TL’ye kadar olan araçlar hakkında kredi bilgisi verdikten sonra bir de değeri 50.000 TL’nin üzerinde olan araçlar için kullanılabilecek kredi tutarına göz atalım. Bankalar, araç değerinin 50.000 TL’yi aştığı durumlarda 50.000 TL’nin %70’i + kalan kısmın %50’si şeklinde kredi kullandırabilirler. Diyelim ki değeri 100.000 TL olan bir araç satın almak istiyorsunuz. Bu durumda 50.000 TL’nin %70’i olan 35.000 TL’ye ek olarak kalan 50.000 TL’lik kısmın %50’si olan 25.000 TL’yi kredi olarak kullanabilirsiniz. Yani bu araç için herhangi bir bankadan alabileceğiniz maksimum kredi tutarı 60.000 TL olacaktır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Önce aracı motor-şasi numarasını alın( gerekir ise 2-3 ön ödeme yapın). Elinizdeki nakit üzerine gelen krediyi kullanın, sonra tüm miktarı elden yada havale yapın(araç için olduğu notunu düşün).



    İşlemler için vekalet isterler(bazı bayiler sistemden hemen hallediyor) trafiğe gidebiliyorsanız vekalet vermeyin, o para boşa gidiyor. Biraz zaman kaybı olur ama noter parasına birşey alırsınız, faydası olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: areels

    araç bedelinin %80'ine taşıt kredisi çıkar, 100.000 liraysa 80.000 lirayı taşıt kredisini sağlayan banka bayiye gönderir. Bu işlemin tamamlanmasının ardından kalan %20'yi sizin bayiye vermeniz gerekir, ister kredi kartıyla ister havaleyle fark etmez. Krediyi nereden çektiğinizin bir önemi yok, kendiniz de çekebilirsiniz, taşıt kredisi için verilen para size hiç uğramaz, direk oto bayine verilir. Alacağınız yer yardımcı olur bu konuda.

    Para işi aradan çıktıktan sonra, trafik sigortası yapılır, ruhsat plaka işlemi halledilir, kasko yapılır. Bu kadar.

    Arkadaşlar yanlışlık var bilgide. 50 bine kadar olan kısmının % 70 i kalanı için de % 50 sini kredi çekebilir yani araç 80 bin diyelim. 50 bine kadar yüzde 70 i 35 bin eder. Kalan 30 bini için de yarısını alabilir. O da eder 15. Toplam 50 bin kredi çekebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.