Şimdi Ara

Baykar, dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firması arasına girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Baykar, dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firması arasına girdi
    Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI), 2022 gelirlerine göre küresel askeri harcamalar raporunu açıkladı. Dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firması listesine bu yıl 4 Türk firması girdi.  Son yıllarda özellikle Bayraktar TB2 SİHA ile hızlı bir büyüme sağlayan Baykar, ilk defa bu listeye giriş yaptı.



    Baykar ilk 100'e girdi






    Baykar, SIPRI'nin 2022 yılına ilişkin çalışmasıyla ilk kez uluslararası bir listede görünür oldu. Baykar, 2022 yılında gelirlerini önceki yıla göre yüzde 94 artırdı ve 1 milyar 420 milyon dolarla 76. sırada listeye güçlü bir giriş yaptı. Baykar, ilk 100 firma arasında satış gelirinin en fazla artıran firma olarak dikkati çekti.



    Ayrıca Bkz.Anduril, benzersiz Roadrunner insansız hava aracını tanıttı!



    Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, yaptığı açıklamada, Baykar’ın tüm projelerini öz kaynaklarıyla gerçekleştirdiğinin altını çizdi ve Bayraktar TB2 SİHA için 32, Bayraktar AKINCI TİHA için 8 ülkeyle olmak üzere bugüne kadar 33 ülkeyle ihracat anlaşması imzaladıklarını belirtti.



    Haluk Bayraktar, X üzerinden yaptığı açıklamada başarının sırrını teknolojik odaklanma olarak belirtti:



    “Bayraktar TB2 SİHA gibi yüksek teknolojiye sahip tek bir ürünü dünyanın en iyisi olacak şekilde geliştirerek başarı sağlıyoruz. Onlarca vasat seviye ürün yapacağımıza sadece bir tane niş ürüne odaklanarak dünyanın en iyisini yapmaya çalışıyoruz. 2022 yılında ise satışların yüzde 85'i ihracattan kaynaklandı. 2023 yılında ise ihracat gelirinin toplam satışlar içerisinde yüzde 90'dan fazla olmasını bekliyoruz.”



    SIPRI raporuna göre savunma sektöründeki en büyük 100 şirketin 2022'de silah ve askeri hizmet satışları yüzde 3,5'lik düşüşle 597 milyar dolara geriledi. Böylelikle satışlar 7 yıl aradan sonra ilk defa düşüş yaşadı.



    Baykar, dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firması arasına girdi
    Bununla birlikte SIPRI listesinde Baykar haricinde 3 Türk firması daha bulunuyor. Listede ASELSAN; 60., Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ); 82. ve Roketsan ise 100. sırada yer almayı başardı. Listedeki Türk şirketlerinin geliri ise yüzde 22 artarak 5,5 milyar dolara erişti. Türkiye, aynı zamanda satış gelirini dünya genelinde en çok artıran (%21,7) ülke oldu.



    Tüm bunlara ek olarak listenin tepesinde ise neredeyse hiç değişim olmadı ve ilk 5 firmanın tamamı bir kez daha ABD’li oldu: Lockheed Martin, Raytheon Techologies, Northrop Grumman, Boeing ve General Dynamics. ABD, ilk 100’e 42 firma sokarak bunlardan 302 milyar dolar gelir sağladı. Toplam satışların yüzde 51’i ABD tarafından yapılırken gelirlerde yüzde 7,9’luk düşüş yaşandı.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/savunma-sanayisi/bayraktar-tb2-siha-ihracati-baykari-kuresel-savunma-ligine-tasidi/3072610
    Kaynak:https://www.sipri.org/media/press-release/2023/rise-sipri-top-100-arms-sales-revenue-delayed-production-challenges-and-backlogs







  • ağaç yeni yeni meyve vermeye başladı. biraz kökleri güçlenip dalları uzayınca daha fazla meyve vermeye başlayacak. bu meyvelerden biride Kızılelma olacak.


    Savunma sanayimize sembolik de olsa destek olalım. örneğin. her ay düzenli olarak en az 1 adet Aselsan hisse senedi alabiliriz. şuan ki anlık fiyatı 50.05 TL

    Not: Ecemi iseniz sakın toplu para ile borsaya girmeyin ve tek bir şirket hissesi almayın. Aselsan bile olsa böyle bir hata yapmayın. ama azar azar düzenli alırsanız 10 yıl sonra keyfini sürersiniz.
  • Bu başarı tesadüf olmasa gerek.

  • ağaç yeni yeni meyve vermeye başladı. biraz kökleri güçlenip dalları uzayınca daha fazla meyve vermeye başlayacak. bu meyvelerden biride Kızılelma olacak.


    Savunma sanayimize sembolik de olsa destek olalım. örneğin. her ay düzenli olarak en az 1 adet Aselsan hisse senedi alabiliriz. şuan ki anlık fiyatı 50.05 TL

    Not: Ecemi iseniz sakın toplu para ile borsaya girmeyin ve tek bir şirket hissesi almayın. Aselsan bile olsa böyle bir hata yapmayın. ama azar azar düzenli alırsanız 10 yıl sonra keyfini sürersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 5 Aralık 2023; 10:41:37 >
  • Yakışır.

  • Baykar dedin şimdi clean coders gelecek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ardarulez A kullanıcısına yanıt
    çoktan geldim. sen biraz geçiktin

  • reyizimiz sayesinde hamdolsun. kainat liderimiz. ayrıca ekonomist. ne kadar şanslıyız.

    bugün okudum gazetede, bundan sonraki hedef uzay gemisiymiş. tabi ki %100 yerli ve milli. hülllooooooğğğğğğğğğğğ

  • Yapay zeka drone orduları kurun artık

    Ve bunların emp vb etkilerden korunacak şekilde sevk ve idaresi

    Bu şirketin olmasa da Tuşas'ın yeni hedefi bu olmalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 5 Aralık 2023; 11:13:19 >
  • Kagıt ustunde ozel, gercekte kamu istiraki firma. Yedirin millete. Aya yol yapsa inancak bir toplum. Harcarken dövlet orda para kazanırken aileye.

  • Türk şirket yöneticilerinin siyasi yorumlarda bulunmadan kendi işlerine odaklanması gerektiğini düşünüyorum. Selçuk Bayraktar seçim döneminde siyasi yorumlarda bulunup kendi alanı dışına çıkıyordu bunu çok yanlış buluyorum. Türkiye'de çok gergin bir siyasi atmosfer olduğu ve Selçuk Bayraktar'ın Erdoğan'ın damadı olduğu gerçeği ağzından çıkacaklara dikkat etmesi gerektiği gerçeği var.

    Tabi başarılı olmasında damat olmanın etkisi büyük ama Selçuk Bayraktar'ın ABD MIT'de okumuş olduğu ve başarılı bir eğitim hayatının olduğunu unutmamak gerek. Yani sadece önü açıldı diye başarılı olduğunu söylemek haksızlık olur. Kendisinin son derece zeki ve üretken bir insan olduğunu düşünüyorum.

    Bu başarıya ulaşmaları beni mutlu etti, tebrik ederim. Darısı bu alanda çalışma yapan tüm şirketlerimizin başına diyelim.

  • Gurur verici. Baykar, dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firması arasına girdi Baykar, dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firması arasına girdi Baykar, dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firması arasına girdi 

  • savunma sanayinin ne gereği var savaşamı girecez diyen kamil kılıç neredesin:)

  • Buna da çamur atmaya çalışacak olan yoktur herhalde...

  • sen ne yaşıyon yaa

  • Evren7 kullanıcısına yanıt
    ne güzel hüloğluyorsun sen!
    yakışıyor sizin gibilerine . . .

    daha fazla hüloğla, daha fazla prim teşvik veya fon alırsın.

  • euludag kullanıcısına yanıt

    basarili olmasında damat olmasının gram katkısı olduğunu düşünmüyorum.ancak damat olmasında başarılı olmasının etkisi var.bir diger diyeceğim ise gerçekten çektiler be takozculardan anlattıkları hikayeler gerçek isim vermiyorlar ama bukadar üretken ve birikimli biri gerekmedikçe sivri dilli konuşmaz tayyibin damadi olduğu yada siyaset için konuşmuyor anlattıkları da gerçek siyasi bir söylem değil. sen yinede inanmak istediğine inanabilirsin.başarılı işler yapıldı ve ağır ve geçersiz eleştiriler alındığı için yapılanları benimsediler mi evet bunun sonucunda siyasi bir argüman oluşmuş olabilir şunada değinmek isterim baykar hükemeti en az öven şirket savunma sanayide diğer şirketlere daha çok para aktı ve daha çok bağış topladılar insanlardan.bi kotili dinle bakalım ne anlatıyor. kaç yıllık şirket bunlar neler yapılmış bi anla .açık açık diyeceksin biz bu basarıları bu hükümet ile görmek istemiyoruz diye evirip cevirmeyin abi yok' siyasi mazeme olmasa destekleriz' ne demek.traktör dagitacagiz altin dagitacagiz 400 milyar getireceğiz diyen siyasiler bunları bile siyasi mazeme yapacaktı yerli arabami yapilmasin iha mi yapilmasin kopru tünel marmaray mı yapılmasın gözünü seveyim valla bak kendimizi anlatamiyor muyuz? bi akp tayyip yok bütün siyasileri hizaya getirmeye çalışın hepsini eleştirin.birkere cidden muhalefetin secmeninde de örgütlerinde de Atatürkculuge ve milliyetçiliğe kendi ilkelerine zarar veren insanlar var benim gibi düşünen çok insan var oy verirken taraftar gibi oy vermiyoruz yani kendimize göre bir terazimiz var. enflasyona toplumun manipüle edilmesinin hicbir etkisi olmadığını düşünmek saçmalık değil mi?ekonominin bu hale gelmesinde herkesin payının olduğunu düşünmem yanlış mı ( hükümet dahil).bu yüzden yapacağım dediğini yapan bununla övünen hic bir siyasi bana nahoş gelmiyor.siyaset bu yapalim ama biz yaptik demeyelim diyen siyasetçi var mı tanıdığın dünyada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolferto -- 5 Aralık 2023; 21:49:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşte DAMAT


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bravo tebrikler!


    Bir de bu firmaya halen laf söyleyenler var ya hayret ediyorum. Adamın tek suçu damat olması.


    Oysa, Baykar tam 40 yıllık firma, gerçekten 40 yaşında giriyor yakında:))


    ------


    Adolf Hitler, VWyi kurdu, Nazi Partisi Üyesi Ferdinand Prosche'a, Kaplumbağa'yı tasarlattı. Siemen ve Bosch, Nazilere yıllarda parasal ve ekonomik destek verdi. Siemen, Yahudileri çalıştırıdı bedavaya. Mercedes, Hitlerin en sevdiği makam aracı idi hatta reklamını yaptılar Hitler adı ile.....


    Sonra Nazi yıkıldı, tek bir Alman hükümeti veya vatandaşı, bu markalara zerre laf söylemedi. Ama bizdeki muhalefet partileri boyuna Baykar'a taş atıp duruyorlar.


    Kim, vatansever sorgulamak lazım burda.

  • Bi almanla, yok alman toplumuyla turkleri kıyaslama gafletinde bulunma. Kendinizi , içinde yasadınız toplumu tanıyın artık.


    Gecmişe bakmakla baslayın buna. Milyonlarca insanın asgari ucretle kölelik yaptıgı, verginin hesabını sormayan umursamayan ama futbolcuların parasını merak eden, cocuguna avakado alamayan ama ucak yaptık diye ovunen bi toplum degildir almanlar. Rasyoneldirler. Buraya sayfalarca yazarım.


    Kendinizi tanıyın artık.


    Yakından uzaktan kıyas olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 6 Aralık 2023; 14:43:3 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.