Şimdi Ara

Baykar tesisindeki casusluk iddiası tutuklama ile bitti: İşte detaylar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hırsızlık vakası olan birine kişi güvenlik belgesini çıkaran kişinin de başının yanması gerek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ardarulez A kullanıcısına yanıt

    Baykar işini yarım - eksik yapmış sizde biraz abartmışsınız, havaalanında işe giriş sürecim olmuştu evet kesinlikle gbt kaydı - temizliği isteniyor fakat ordu, emniyet'e girer gibi her personel için gidip muhtara kadar araştırma yapılma imkanı yok.


    Kaldı ki günümüz gerçekliğinde ne yazık ki ülkemizde kamuya girerken bile bu titizlikle araştırma, soruşturma gerçekleştirilmiyor veya gerçekleştirilse bile farklı politik - siyasi nedenlerle çok sorun yaşadık ve yaşamaya da devam edeceğiz bakınız 15 temmuz fetöcülerin darbe girişimi. Adamlar fetö mensubu olarak generalliğe kadar gelmişler sizde sivil havacılıkta muhasebeci olarak işe girerken mahallene gidip muhtara kadar sorgulama yapılır normalde demişsiniz 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 22 Kasım 2023; 19:33:18 >
  • barabarabarbara kullanıcısına yanıt
    Çünkü torpilsiz girilmiyor. AKp nin hiçbir kurumuna torpilsiz giremiyorsun :D Buda torpille girmiştir sicil kaydına gerek duyulmuyor.

  • AO A kullanıcısına yanıt

    Söz konusu şirketin başarısını küçümsemek, yermek için söylemiyorum ama arkadaşlar Baykar Intel, Amd, Lockeed Martin değil. Kaldı ki bugün bu şirketlerin bile benzer yatırımlarla 3 denemede olmasa da 5 denemede elde edemeyecekleri akıl edemeyecekleri öyle süper mükemmel tahmin edilmesi - benzerinin yapılması imkansız projelerin, taslakların olduğu bir dünyada da yaşamıyoruz.


    Baykar, şuan siha, iha alanında 3-5 yıl önceki Xiaomi gibi fiyat performans denkleminde düşük maliyetle etkili performans veren çözümler üreten bir şirket. Gerçi bu amatörlük kabul edilebilecek bir şey değil yine de savunma şirketi için orası ayrı.


    Kapitalizmde marifet üretebilmek değil satabilmektir arkadaşlar, 8 küsür milyar insan ile geçmişten gelen trilyonlarca bilgi, deneme, tecrübe ile istisnai ekstrem formüller, icat edilememiş - çözülememiş problemler dışında marifet benzer kalitede ürünü - hizmeti biri 5x birim fiyata satarken sende 5x birim fiyata satabilecek misin, yada başkası daha doğru pazarlama - güven duygusu ile 10x'e satabilirken sen aynı alanda başarısız olup 3x'e bile satış yapamayacak mısın o. Passat kalitesinde, A4 kalitesinde reno da araç üretebilir er yada geç daha fazla yatırım, daha nitelikli çalışanlar, daha fazla deneme ile ama nasıl ki Android camiası kırk takla atsa da Samsung dışında amiral gemisi liginde kaç kişi 1000 dolarlık Xiaomi, Oppo, Huawei tercih ediyor kaç kişi o paraya iPhone alır geçerim diyor.


    Baykar'ın kurucularının - önemli isimlerinin teknik - mühendislik, arge, finansal başarıları kadar politik - sosyolojik başarıları çok daha önemli. Başka türlü bütün dünya ile sorun yaşadığımız bir dönemde Rusya ile savaşın eşiğinden turizm - ekonomik ve politik nedenlerle çözüm yolu olarak ilk zeytin dalını uzattığı atmosferde Rusya ile papaz olmamak için Ukrayna'ya değil siha, iha büyük ihtimal araç bile satmazdık 


    Gerçi Ukrayna ile Abd kadar olmasa da ticari, askeri ilişkilerimizin Nato ülkeleri içerisinde daha fazla eleştiri veya ultimatom almamızı da engelliyor o da ayrı bir gerçeklik, hassas bir terazi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 22 Kasım 2023; 19:36:36 >




  • stajerde malum partilidir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • savunma sanayinde bir sektörde böyle bir güvelik olması çok ma çok saçma; senin iş yapma yerin güvenli bir ortamda olmalı nasıl böyle bir hataya düşersin? güvenlik protokolü koymak, yetkili bir insanın aklına hiç mi gelmedi???

  • Bögle bir adamin, Baykar gibi bir sirkete stajer olarak girmesi bir yana anlatilanlar pek inandirici gelmiyor ajan olabilir.Harddisk calmayi birak bilgi sizdiran yazilim bile kurmus olabilir cihazlara

  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Kimisi torpille girer kimisi zekasıyla sanırım bunu anlamayacak kadar chp'lisiniz.

  • ardarulez A kullanıcısına yanıt

    5 yıl sonra silineceğini söylediğiniz HAGB kaydı, süresi dolup silinmeden önce bile adli sicil kaydında görünmez. HAGB kaydı yalnızca Hakim veya Savcıların sorgulamasında çıkar. Bu durumda rahat rahat her kuruma başvurusunu yaparken temiz adli sicil kaydını gösterebilir.

  • Herkes birşey söylemiş. Böyle bir kurumdan kimse satmak için hdd çalmaz.

    Baykarın gbt va kontrolü yapmadığını nereden çıkardınız. Bu eleman yabancı istihbarat servisleri ile temiz gösterilip içeriye sokulduktan sonra görevini yerine getirmiş besbelli ama yakayı ele vermiş.

    Baykar muhtemelen bundan sonra daha ciddi güvenlik incelemeleri yapacaktır.

    Torpil vs ile girmiş diyenlere ise gülüp geçiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çalınan HDD lerde kritik bilgi olduğunu söyleyen oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • savunma sanayi kendini bile savunamamış. vay be

  • scientia kullanıcısına yanıt
    torpille girmiştir

  • Nasıl bi güvenlik sistemi var bunlar da açık var araştırma yapmadan mı çalışan alıyorsunuz eksi yazar bu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yorumlar acayip değişmiş. eskiden bunlar maket işe yaramaz yorumları yapılırdı. şimdi casuzluk girişimi yapılmış işe yaramaz firma denmeye başlamış.

  • joven kullanıcısına yanıt

    Senin ne eğitimin var ya böyle ahkam kesiyorsun? Odtü bilkent mezunu musun?


    qw.ekqw.lkjelqkwe

  • Ayrıntılar yok ama neresinden bakarsan bak boyle bir firma için cok ciddi prestij kaybı....

  • Hırsızlık sabıkası olan birisini mi işe almışlar, şaka mı?

  • Türkiyenin en iyi okullarından , derece almış kişiler staj için sırada beklerken bula bula bu çocuğu mu buldunuz stajyer olarak ? Hadi buldunuz, neden sicilini, GBT'sini araştırmadınız, ailesini filan ? Demek ki yeteri kadar güvenlik yok, gerekli tedbirler alınmıyor. Bu yakalanmış olan, daha haberi olmadıkları neler var acaba ?

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.