Şimdi Ara

Bayraktar TB3 ile ABD’nin Mojave İHA’sı arasındaki yarış devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bayraktar TB3 ile ABD’nin Mojave İHA’sı arasındaki yarış devam ediyor
    General Atomics tarafından geliştirilen Kısa Kalkış ve İniş (STOL) kabiliyetine sahip Mojave insansız hava aracı, bu ayın ilk yarısında Kraliyet Donanması’nın en büyük uçak gemisi olan HMS Prince of Wales'te test edildi. Mojave, testler kapsamında uçak gemisine iniş ve kalkış gerçekleştirdi. Bilindiği üzere Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB3’ün kısa pistli gemilere iniş yapabilen ilk insansız hava arası olma hedefi bulunuyor. ABD önemli bir adım atmış olsa da bu anlamdaki yarış devam ediyor.



    Bayraktar TB3 ve Mojave yarışı sürüyor





    Dokuz metre uzunluğunda ve 17 metre kanat açıklığına sahip olan Mojave, görüş hattı uçuşunda testlerini gerçekleştirdi. General Atomics, Mojave’nin gelecekte tıpkı bir MQ-9'un bugün uçtuğu gibi, uydu üzerinden görüş hattı ötesinden kontrol edilebileceğini söyledi. ABD Ordusu'nun MQ-1C Gray Eagle'ının modifiye edilmiş bir versiyonu olan Mojave gibi daha büyük insansız hava araçları henüz Kraliyet Donanması tarafından kullanılmamakta. Dolayısıyla bu büyüklükteki bir insansız hava aracı ilk defa ABD Donanması dışındaki bir uçak gemisinden havalandı.





    Öte yandan Bayraktar TB3 cephesinde ise uçuş testleri sürüyor. Geçtiğimiz günlerde sekizinci uçuş testini gerçekleştiren Bayraktar TB3, 18.000 feet yüksekliğe tırmandı. ABD ile rekabet konusunda açıklama yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar şu ifadeleri kullandı:



    “Kısa pistli gemilerde katlanır kanatlı ve kısa mesafede iniş-kalkış özelliği… Dünyada bu alanda bir yarış var. Bazı teknolojik inovasyonlar yapıldı ama yeni başlayan yok. Bir anlamda yarış devam ediyor. ABD geçenlerde bir gösteri yaptı, daha henüz hazır değil. 2024’e hazırlanıyor, yarış devam ediyor. Bayraktar TB3 bugün 8’inci uçuşunu yaptı, 6 saatlik. Motoru da yerli olduğundan havacılıktaki en gelişmiş motorlardan biri. Çok üstün özelliklere sahip turbo dizel bir motora sahip. Biraz saat uçsun istiyoruz yerine çıkmadan önce. O yüzden seviyeli uçuş kampanyası devam ediyor.”



    Ayrıca Bkz.Kritik öneme sahip ASELSAN ASELFLIR-500 için seri üretim tarihi verildi



    Selçuk Bayraktar, TB3'ün, Kızılelma ile birlikte milli savaş uçağına yerleştirileceğini belirterek "Bayraktar, Kızılelma ile birlikte kısa pistli gemilere konuşlandığında dünya muharebe tarihinde devrim yapacak. Aynen SİHA'larla kazanılan ilk zaferi Türk orduları kazanıp dünya muharebe tarihine kaydını düştüğü gibi" dedi.



    Baykar, Bayraktar TB3’ün uçuş testlerini sürdürüyor. Önümüzdeki haftalarda Baykar, karaya kurulacak bir uçak pisti platformu ile de testler gerçekleştirecek. Yüksek ihtimalle karaya kurulacak olan bu platform TCG ANADOLU’nun pistinin bir benzeri olacak. Buradaki testlerin ardından da Bayraktar TB3’ün 2024’te TCG ANADOLU’ya iniş yapması hedefleniyor.




    Kaynak:https://breakingdefense.com/2023/11/uk-royal-navy-completes-mojave-uas-flight-and-recovery-from-prince-of-wales-aircraft-carrier/
    Kaynak:https://www.savunmasanayist.com/selcuk-bayraktar-tb3te-abd-ile-yaris-devam-ediyor/







  • Yarışı kazanamasak bile bizim gözümüzde Baykar 1. dir. Geç olsun güç olmasın.
  • haberin kıyısına köşesine steam zammı yazın haberi okumadan buraya dolarlar taktiği bilmiyorsunuz.
  • Ya yarışmak bile gurur verici.
    Biz güçlendikçe tüm Müslümanlar, mazlumlar güçleniyor.
  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    Kendi akrabasını hak etmedikleri halde kurumlara yerleştiren müslümanlar güçlenmesin. Milletin malı mülkü mirasına mafya gibi çöken ama Cumada fotoğraf vermekten de geri kalmayan müslümancıklar güçlenmesin. Gerçek iman sahibi ihlâslı kullar hak ettikleri en güzel yerlere gelir umarım.
  • Bi' şeyi merak ediyorum, bu SİHA'ların azami hızı neden çok düşük? Bi' Kızılelma ve Anka-3 biraz daha hızlı ama yine de standart bir savaş uçağının ulaşabileceği hızdan çok uzaklar :(.
  • Bizim ki kısa uçak gemisi olmayandan inip kalkacak. Bunu kullanabilecek ama uçak gemisi sahibi olamayacak bir sürü ülke var dünyada. Onlar satamaz biz satarız yine herkese.
  • umarım bu yarışta biz öne geçeriz.
  • Surface Area S kullanıcısına yanıt

    pervaneli uçak oldukları için. ama bu birazda avantaj sayılır. yavaş uçtukları için çok uzun süre havada kalabiliyorlar. buna karşın savaş uçakları çok kısa süre havada kalabiliyorlar.

  • Yorumsuz yıl 2013


    Northrop Grummanyoutube
    Northrop Grumman's X-47B unmanned combat air system demonstrates how to successfully takeoff and land from the deck of a moving aircraft carrier. #NorthropGrumman #X-47B Learn more: http://www.northropgrumman.com/Capabilities/X47BUCAS/Pages/default.aspx
    https://www.youtube.com/watch?v=WC8U5_4lo2c
  • khaos kullanıcısına yanıt

    Bu kısa pist değil

  • Çalışınca yapıyoruz ne güzel, inşallah daha iyi yerlere geliriz ve gelişiriz
  • Surface Area S kullanıcısına yanıt
    F16 gibi uçakların menzili roketsiz silahsız ekstra yakıt tankıyla 4200 km. 4200 km sonunda ya iniş yapacak yada havada yakıt alacak. Tam yüklü bombalı roketli muharebe yarı çapı 550 km. Hava üssünden kalkacak 550 km gidecek bombaları atacak 550 km geri dönüp inecek. Sihalar ise 24 saat havada kalıyor. Hatta Aksungur 24 saati de geçiyor. Operasyon maliyetleri de çok farklı. Savaş uçaklarının ömrü saatle ölçülür. Meela der ki F16nın ömrü 10.000 uçuş saati. 10.000 saat dolunca sen onu uçuramazsın. Ya modernizasyon yapıcan yada kapsamlı bir bakım (motor janat ne varsa değişecek.) TAbi bu parçaları yurtdışından alıcaksın. Halbuki Sihada maliyet ucuz parça Türkiyeden.
  • khaos kullanıcısına yanıt

    Amerikalı mısın?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: faniseyler

    Ya yarışmak bile gurur verici.
    Biz güçlendikçe tüm Müslümanlar, mazlumlar güçleniyor.

    Madem arap kardeşlerini bu kadar çok seviyorsun bu ülkede ne işin var? Bu ülkede yapılan herşey Türk milleti içindir, senin arap kardeşlerin için değil.

  • Yarışı kazanmak bir yana abd gibi bir güçle kazanma ihtimali olan bir yarışa girmek bile bir başarıdır. Bu adamlar yıllardır bu işin içinde, bizde 20 sene öncesine kadar bir şey yoktu.

  • Bayraktarı çekemeyenler hasetinde boğulsun.

  • khaos kullanıcısına yanıt

    yorum belli istemezük

  • kazanamasak derken gözden kaçırdığın bişey var adamlar uçak gemisi pistine indi yani kısa pistli değil.
  • Üye arkadaşlarımızdan biri demiş ki ;

    "Ya yarışmak bile gurur verici.

    Biz güçlendikçe tüm Müslümanlar, mazlumlar güçleniyor."



    Bir başka üye arkadaş ise, bu mesajı alıntılayıp şu ifadeyi yazmış ;


    "Madem arap kardeşlerini bu kadar çok seviyorsun bu ülkede ne işin var? Bu ülkede yapılan herşey Türk milleti içindir, senin arap kardeşlerin için değil."



    ***************

    ***************


    Yani özetle; ikinci mesajdaki üye, "müslüman = arap" olarak değerlendirdiği için, aklı sıra milliyetçilik yapmış... Bari milliyetçi olsaydı... Bayraktar TB3 ile ABD’nin Mojave İHA’sı arasındaki yarış devam ediyor 


    Kendisi de %98 ihtimalle müslüman olduğu için, aynı zamanda kendi kendini arap yapmış olmuyor mu ? Bayraktar TB3 ile ABD’nin Mojave İHA’sı arasındaki yarış devam ediyor 


    Hey Allahım ne günlere kaldık... Atatürk boşuna dememiş; "Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur." diye...





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.