Şimdi Ara

Baz istasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler dilerim. Bir sorum vardır. Şu binalardaki veya direklerdeki mobil bazların evimizdeki modemler gibi binadan sonra yerden internet hattına bağlanıyor mu yoksa kablosuz alıcı dağıtıcı verici wifiler gibi birbirine yerden internet hattına bağlanmadan iletişim kuruyor mu. Bu konuyu cidden merak ediyorum baz istasyonunlarının çalışma sistemi nasıl tam olarak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • 4.5g ile geçişten sonra fiber altyapı olan bölgelerde, bina üzeri ve kule baz istasyonları mevcut yer altı fiber internet kablolarından beslenir ise çok daha güçlü bir yayın yapıyor diye biliyorum.

    Turkcell ve Vodafone, Türk Telekom’dan fiber altyapıyı kira bedeli karşılığında kullarak Baz istasyonlarını besliyorlar diye okumuştum.

    Hatta bu fiber ile baz istasyonu besmeme oranın Vodafone için düşük olduğunu söyleyen bir makale vardı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısmen Fiber kısmen radyolink ile baz beslemesi yapılıyor. Fiber oranı TT ve Türcell de yüksek Vodafone ise çoğunlukla radyolink kullanıyor. Radyolink, fiber gibi stabil bir kapasite sunamıyor oldukça kısıtlı ama dereye alma açısından daha hızlı oluyor. Tabi bunların geri dönüşü maliyet ve kullanıcı başına düşen hızı belirliyor.

  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    Demek ki o yüzden Vodafone kullanıcıları internet hızından problem yaşıyor yani internet hızı Turkcell Tt gibi hızlı olamıyor pek ki Vodafone hiç mi fiber kullanmıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tekst79 T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Ben bu bazıları kablosuz sanmıştım. Anlamadım birşey var internet sağlayıcı Turkcell Superonlinenin internet hızı daha iyi Türk Telekomdan. Turkcell interneti Ttden anlıyor ama Tt Türkcellden daha yavaş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • burada ihalede alınan frekanslar da önemli fiber alt yapılan çok o frekanslar kullanılmasi önemli

    Turkcell, kamuoyunda 4.5G olarak bilinen LTE-Advanced teknolojisinde optimum bant kabul edilen 1800 MHz bandında en yüksek paket olan 2x29,8 MHz, nüfusun yoğun olduğu yerlerde yüksek kapasite sağlayan 2600 MHz bandında ise 2x25 MHz'lik paketin sahibi oldu. Bazı yerde bant birleştirme denen teknoloji ile hizmet verdiğinden turkcrll kalabalık yerde sikinti olmuyor tt isse bant cimrisi olarak bilinir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • phasan P kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom o yüzden kalabalık şehirlerde çekim sorunu yaşatıyor. 5 ihaleside yapılmadı gitti ama galiba üstü demir olan kutu gibi bazlar 5 baz istasyonlarına benziyor İstanbul'da çok gördüm bu bazıları

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.