Şimdi Ara

Bazı oyunlar hata vererek veya hata vermeden kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, iki buçuk hafta önce Itopya'dan bilgisayar aldım, GPU dışındaki her şeyin montajını onlar yaptı, GPU'yu kendim taktım. BIOS'u, chipset'i ve ekran kartını güncelledim. Sorunsuz çalışmasını beklerken oyunlarda bazen hatalar eşliğinde kapanmalar bazen de hata vermeden kapanmalar oldu. Bir çok ingilizce / türkçe çözüm araştırdım ve BIOS'u varsayılan ayarlarına döndürdüm, ekran kartının driverlarını silip yeniden yükledim, clean boot yaptım. Sorun hala devam ediyor, son çare olarak bilgisayarı resetlemeyi veya Itopyayı aramayı veya bir bilgisayarcıya götürmeyi düşünüyorum, fakat onlardan önce sizlere sorayım dedim, bir bilginiz varsa yazarsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.



    AMD Ryzen 5 3600

    GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB GDDR6

    GIGABYTE B450M S2H V2 3600MHz OC DDR4

    x2 GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3600MHz CL18 DDR4

    SEAGATE 1TB Barracuda 64MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 HDD

    WD 500GB SN550 NVMe M.2 SSD

    SHARKOON SHP650 V2 650W 80+ PSU

    SHARKOON TG4 RGB Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa


    Windows 10 Pro 64 bit 20H2

    GeForce Game Ready Driver v461.72

    BIOS F60h (2/4/21)




    Aşağıya yazdığım oyunlarda oynadığım kadarıyla herhangi bir hata almadım veya kapanmadılar;


    Minecraft java (seus), little nightmares 2, horizon zero dawn, apex legends, 7 days to die, red dead redemption 2, star wars battlefront II, the forest


    Şu oyunlar ve program da hiçbir hata vermeden kapandılar;


    No man's sky, fortnite, battlefield v, blender 3d


    ------


    Aşağıya da aldığım hataları ve kapanan oyunları yazdım. Sırasını hatırlamadığım için sırayla yazmadım. Hata resimleri de bana ait değil, fakat resimdekilerle aynı hatalar bende de çıktı. Hatalar sırasında ne olduğunu veya ne yaptığımı oyunları oynamamış olsanız bile kafanızda bir fikir oluşabilmesi için hatırladığım kadarıyla detaylı yazmaya çalışıcam.



    Minecraft Bedrock'da Nvidia RTX resource pack'i kurdum, bir süre oynadıktan sonra bütün texture'lar siyaha döndü. İsim etiketleri ve alttaki arayüz hariç hiçbir şey görünmüyordu fakat hareket edebiliyordum. Oyundan çıkıp girmeden düzelmiyordu.


    ***


    Call of Duty Warzone'da bir süre sorunsuz oynadıktan sonra aşağıdaki "DirectX encountered an unrecoverable error" hatasını aldım ve oyun kapandı.


    Bazı oyunlar hata vererek veya hata vermeden kapanıyor



    Ayrıca "Disc read error [3.1]" hatasını aldım


    Bazı oyunlar hata vererek veya hata vermeden kapanıyor


    Ve "Dev error 6068" hatasını aldım


    Bazı oyunlar hata vererek veya hata vermeden kapanıyor


    Denediğim yöntemler;


    Oyunu silip baştan yüklemeden önce oyunu "-d3d11" komutuyla başlatmayı denedim, scan & repair yapmayı denedim, tam ekran optimizasyonlarını kapatmayı denedim, fakat silip baştan yükleme dahil hiçbiri işe yaramadı.


    MSI Afterburner kullanarak GPU overclock yapmayı denedim, ama yine bir değişiklik olmadı. Sonra OC'yi kapatıp, ayarları eski haline döndürdüm.


    Bir önceki ekran kartı driver'larını yükledim. Hata almadan bir süre oynadım ama yine aynı hatayı aldım. Çözümün bu olmadığını anlayınca driver'ın güncel sürümünü yükledim.


    Sistem ayarlarından HDD'de Virtual memory kullanmayı denedim, işe yaramayınca ayarları eski haline döndürdüm.


    ***


    Death Stranding'de ise belli bir yere geldikten sonra aşağıdaki "C0000005h" hatasını aldım. Steamde oyunun dosyalarını tamir etmeyi denedim fakat işe

    yaramadı.


    Bazı oyunlar hata vererek veya hata vermeden kapanıyor


    İnternette biraz daha araştırdıktan sonra NVIDIA Control Panel'inden aşağıdaki değişiklikleri yaptım ve sürekli aynı yerde çıkan hata bir daha çıkmadı.


    Bazı oyunlar hata vererek veya hata vermeden kapanıyor


    Belki bu ayarlarla birlikte Warzone da düzeltir diye düşündüm, fakat öyle olmadı.


    ***


    Cyberpunk 2077'de de bir kaç farklı yerlerde aşağıdaki "Cyberpunk 2077 has flatlined" hatasını aldım. İnternetten bir kaç çözüme bakıp en sonunda NVIDIA Control Panel'inden "Debug mode"u açıp oyuna girdim, öncekilere kıyasla daha uzun süre oynayabildim fakat yine de aynı hatayı verdi.


    Bazı oyunlar hata vererek veya hata vermeden kapanıyor







  • Az önce Minecraft Java Launcher'ından allocated memory'i (oyunun kullanacağı maksimum RAM) 2 GB dan 6 GB'a yükselttim ve oyun bir dakika dolmadan kapandı. Sorunun ramlerden kaynaklanabileceğini düşünüyorum, hatta artık eminim diyebilirim, ama nasıl düzelteceğimi bilmiyorum.


    Edit: Minecraft'ın kullandığı RAM'i 5 GB'a düşürdüm ve 15 dakikadır arkada discord açık, firefox'da youtube açık, oyun kapanmadı. Warzone'da clean boot yaptığımı yazmıştım yukarıda, arka planda hiçbir uygulama açmadan oynamayı denemiştim, fakat kapanmıştı, aynı şekilde battlefield v'da kapanmıştı. RAM kullanımını kısıtlamak istemiyorum, doğru çözümün bu olduğunu sanmıyorum zaten. Windows ramlerin tamamını kullanmıyor olabilir mi?


    Edit #2: ISLC'yi indirip Warzone'a girdim ama o da bir işe yaramadı. Daha sonra BIOS'dan XMP'yi açıp Profile 1'e aldım. Warzone'da bir maç bitirip ikinci maça girdim ve henüz bir sorunla karşılaşmadım. Anladığım kadarıyla BIOS'dan XMP'yi açmanız Windows'un RAM'inizin tam gücünü kullanmasını sağlıyor. Battlefield V ve Cyberpunk'da da deneyip sorunun çözülüp çözülmediğini buraya yazarım.


    Edit #3: Warzone'da bir maç daha oynayabildim, fakat ikinci maçta 5 dk geçmeden oyun kapandı ve kapanırken windows error sesi dışında hiç hata vermedi. Yani burdan sorunun çözülmediğini anlıyorum. Kimsenin de bir şey yazmadığına göre internet kafeye götürmem en iyisi olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peepoHappy -- 4 Mart 2021; 22:33:56 >




  • Windows Olay Günlüğüne girip, PC kapanmadan önce hangi hatayı vermiş diye baktınız mı peki?

  • PC kapanmıyor, sadece o anki açık olan oyun kapanıyor ve bazı oyunlarda hata veriyor, bazılarında ise hiç vermiyor.

  • Tekrar merhaba, sorunlar hala devam ediyor. mart ayında aldığım sistemde o aydan bu yana çoğu oyunda masaüstüne atıyor ve genelde ekran kartıyla alakalı hatalar veriyor. Oyunların hiçbirinde (oynayabildiğim zamanlar) FPS problemi yaşamıyorum. Yedi aydır aldığım yerin servisine göndermek dahil denemediğim yöntem kalmadı. İki kez bir sorun yok deyip geri gönderdiler. Birçok İngilizce / Türkçe araştırma yaptım ve "çözüm" yöntemlerini denedim ama hiçbiriyle çözüme ulaşamadım. Ekran kartı factory OC, o yüzden OC kaldırma gibi bir seçeneğim yok, en fazla underclock yapabilirim. Ki MSI Afterburner'da denedim ama voltaj kısmı bana çok karışık geldi ve voltajları ellemeden sadece clock hızlarını düşürdüm. Bir faydasını göremeyince resetledim. Yardımcı olursanız sevinirim 🤗


    Bu hafta Battlefield 2042 Betasını her oynamaya çalıştığımda bağlantı kuruluyor ekranında oyun dondu ve bu hata penceresi açıldı:


    Bazı oyunlar hata vererek veya hata vermeden kapanıyor

    Evet, DDU ile bir kez daha sürücüleri silip yeniden yükledim, sorun çözülmedi.


    Arkadaşımdan ödünç aldığım ASUS Phoenix GTX 1050 TI ile Battlefield 2042 oynamayı denedim ama yine aynı hatayı verdi. Kendi ekran kartımı geri taktığımdaysa bir sorun yaşamadan bir saat oynadıktan sonra yine hatayı verdi. Tekrar tekrar denememe rağmen en fazla bir iki maç oynayabiliyordum. Oynayabildiğimdeyse FPS 75'in altına düşmüyordu. Ayrıca bu hafta ikinci kez daha önce hiç karşılaşmadığım bir sorunla karşılaştım. Battlefield 2042 Beta oynarken bilgisayar dondu ve mouse'u hareket ettirebilmek dışında Ctrl+Alt+Del menüsünü açmak dahil hiçbir işlem yapamadım. Tıkladığımdaysa mouse da diğer her şeyle birlikte dondu. Bilgisayarı power tuşuna basılı tutup kapatıp açtığımda bir hata vermedi fakat beş dakika sonra falan Windows 11 BSOD ekranı girdi, "VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR" hatasını verdi ve yeniden başladı.


    Bugün de ikinci kez aynı şey oldu. Battlefield V'i bir kez daha denemek istedim ve indirdim. Ana menüde 15 dk falan oyalandıktan sonra bir oyuna girer girmez (haritadan bir bölge seçip doğduğum an) hata vermeden masaüstüne attı. Tekrar girdiğimde yaklaşık 45 dakika falan sorunsuz oynadım, FPS 110'un altına düşmedi ama sonunda oyundan masaüstüne yine attı. Bu sefer oyun görev yöneticisinde açık olarak gözüküyordu ve 5 GB memory kullanıyordu. Kapatmaya çalışmama rağmen de kapanmıyordu. Bir dakika bile geçmeden bilgisayar dondu ve Battlefield 2042'de yaşadığım sorunla karşılaştım. Yine power tuşuyla kapayıp tekrar açtım. Bu sefer Windows 11 giriş sesini duymama rağmen giriş ekranı yerine siyah ekranla karşılaştım. Sadece mouse gözüküyor fakat hiçbir işlem yapamıyordum. Tekrar kapayıp açtığımda normal bir şekilde açıldı.


    Olay günlüğü hataları;

    Blender (Event 1, NVIDIA OpenGL Driver)

    Blender (Event 1001, Windows Error Reporting)

    Blender (Event 1001, Windows Error Reporting)

    Minecraft Java - Forge, Optifine (Event 1, NVIDIA OpenGL Driver)

    Minecraft Java - Forge, Optifine (Event 1000, Application Error)

    Monster Hunter World Iceborne (Event 13, nvlddmkm)

    Monster Hunter World Iceborne (Event 13, nvlddmkm)

    Animal Crossing New Horizons - Yuzu Emulator (Event 1, NVIDIA OpenGL Driver)

    The Legend of Zelda Breath of the Wild - Cemu Emulator OpenGL (Event 1, NVIDIA OpenGL Driver)

    The Legend of Zelda Breath of the Wild - Cemu Emulator OpenGL (Event 1000, Application Error)

    Cyberpunk 2077 (Event 1001, Windows Error Reporting)

    Cyberpunk 2077 (Event 1001, Windows Error Reporting)

    Devil May Cry 5 (Event 1001, Windows Error Reporting)

    Devil May Cry 5 (Event 1001, Windows Error Reporting)

    Devil May Cry 5 (Event 1001, Windows Error Reporting)

    Assassin's Creed Odyssey (Event 1001, Windows Error Reporting)

    Assassin's Creed Origins (Event 1001, Windows Error Reporting)

    Detroit Become Human (Event 1001, Windows Error Reporting)

    Detroit Become Human (Event 1001, Windows Error Reporting)

    Far Cry 5 (Event 1001, Windows Error Reporting)


    Yukardakilerin hepsinde "Display: Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered." uyarısını verdi.


    Diğer hatalar;

    Devil May Cry 5 (Fatal Application Exit)

    Detroit Become Human (VK_ERROR_DEVICE_LOST)

    Shadow of the Tomb Raider (DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG)

    Battlefield 2042 (DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG)

    Call of Duty Warzone ("DirectX encountered an unrecoverable error", "disc read error [3.1]", "dev error 6068")

    Minecraft Bedrock Edition RTX (Bir süre sonra duman efektleri hariç herşeyin siyah olması)


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    ❌ Sorun yaşadığım diğer oyunlar / programlar;Adobe Substance Designer, Adobe Substance Painter, Resident Evil Village, Marvel's Avengers, Far Cry 4, Sunset Overdrive, Lego Builder's Journey, Minecraft Bedrock Edition (RTX on)


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    ✔️ Sorun yaşamadığım oyunlar / programlar;ZBrush (24sa+), Immortal's Fenyx Rising (7sa), Resident Evil 2 Remake (7sa), Little Nightmares 2 (6sa), Death Stranding (5sa+), Maya 3d (5sa+), Days Gone (4sa), Red Dead Redemption 2 (3sa+), Astroneer (3sa+), The Witcher 3 (3sa+), Yakuza Like A Dragon (3sa+), Assassin's Creed Unity (3sa), Genshin Impact (3sa), Hellblade Senua's Sacrifice (2,5sa), Tetris Effect (2,5sa), Metal Gear Solid V (2,5sa), Control (2sa+), The Forest (2sa+) Metro Exodus Enhanced Edition (2sa), GTA V (2sa), Final Fantasy XV (2sa), Dying Light (1sa+), Subnautica Below Zero (1sa).


    Minidump ve DirectX Diagnostic Tool raporu (Google Drive)






    AMD Ryzen 5 3600 (XMP açık)

    Gigabyte GeForce RTX 2060 OC 6 GB GDDR6 (GV-N2060OC-6GD)

    Gigabyte B450M S2H V2 3600MHz OC DDR4

    X2 G.Skill 8 GB Ripjaws V 3600MHz CL18 DDR4

    Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 HDD

    WD 500GB SN550 NVMe M.2 SSD

    Sharkoon SHP650 V2 650W 80+ PSU


    Windows 11 Pro 64-Bit (10.0, Build 22000)

    GeForce Game Ready Driver v472.12 (20/9/21)

    BIOS F61c (10/5/21)





  • Merhaba. Sorunu çözebildin mi dostum? Bende de aynı sorunlar var. Sinerji'den toplamıştım bilgisayarı ve ilk aldığım günden beri benzer oyunlarda bende de kapanmalar gerçekleşiyor.


    Ryzen 7 5800 + Geforce 3070 Ti + 32GB Ram + 2TB SSD M2 kullanmaktayım. 4K Ultrada da oynasam, 1080p'de oynasam her türlü kapanıyor.


    Çözümü bulduğun takdirde paylaşırsan sevinirim.

  • Güzel, detaylı bir konu. Çözüme ulaşabildiniz mi?

  • BabaVoss kullanıcısına yanıt

    madem hortlattınız konuyu birkaç tavsiye vereyim.




    hazır sistem alırken ekran kartını taktırmayın. sistem gelince bütün kabloları bağlantıları kontrol edin.


    ssd yada sabit dikleri test edin . temiz güncel bir windows kurulum yapın.


    bütün sürücüleri anakart sitesinden yükleyin. windows güncellemelerini en son yapın.


    yukardaki sorunları yaşayanlar için yapılacaklar


    1. işlemciyi dikkatli takmak. soğutucuyu gevşek takmamak sıkıca takılmalı ve macunu ne az ne çok kullanmak. nette baya örnek bulabilirsiniz.
    2. anakart ram uyumu hazır sistemlerde elde kalan ne varsa takar satarlar uyumluluk kontrolü yapın.

    ürün sitesinde kolayca bulabilirsiniz listeleri

    3 ekran kartı sıkıca oturmuş mu emin olunmalı güç kablosu kontrol edilmeli .

    4 sırayla remler başka yuvalara takılmalı tek modül olarak ta denenmeli. başka bir psu ile denenmeli. bios varsa yükseltilmeli .


    yukardakiler yapıldıktan sonra hdd testi yapılmalı. temiz format atılmalı.


    sürücü yükleme sırası


    1. ekran kartı 2. çipset sürücüsü 3. ses sürücüsü 4. lan sürücüsü. bu 4 sürücü sonrası


    her işlemde yeniden başlat yapın sonrası size kalmış .


    sorun hala çözülmez ise garantiye yollanmalı pc de garanti yoksa anakart değiştirilmeli.





  • @BabaVoss @GunoX7 Hayır maalesef sistem hala aynı durumda, ramleri ve fanı değiştirmek için para biriktiriyorum yavaş yavaş. Çözümün ramleri değiştirmek olduğunu düşünüyorum. Ama oyunlarda 90 dereceye çıktığı oldu CPU'nun. BSOD bile girdi beş - on kere... O yüzden kesin bir çözüm yolu sunamam :(


    @kara6655 Bunun ekran kartıyla bir alakası olduğunu zannetmiyorum, başka pcyle ram değiştirdiğim oldu ve bu sefer o pcde oyunlardan atmaya başladı, ama hala %100 emin değilim. Zaten ekran kartı kutuda geldi İtopyadan.

  • Ram bileşenin test ettiniz mi? Prime95 programı var deneyebilirsiniz, ram ve işlemciyi stres altına sokuyor.

  • @ApexiRubber Onu tam olarak nasıl yapacağımı ram geldikten sonra anladım (testi başlattıktan sonra 12~24 saat açık tutmak yeterliymiş), fakat hayır, denemedim. Gelen ramleri taktım ve Forza Horizon 5 ve Blender'ı denedim, normalde yarım saat bile olmadan atardı fakat bir saati aşkın bir süre açık kalmalarına rağmen masaüstüne atmadılar. Ramlerden kaynaklı olduğuna şuan %97 eminim, bir kaç farklı oyun ve programlarda deneyip buraya dönüş yaparım. İmkanınız varsa farklı öncelikle ramler olmak üzere, anakart veya diğer bileşenleri değiştirip atıyor mu diye bakmanızı öneriririm.


    Edit: Aldığım ramler bu arada "Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2Z3200C16 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16"




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peepoHappy -- 24 Haziran 2022; 15:9:28 >
  • peepoHappy kullanıcısına yanıt

    https://download.gigabyte.com/FileList/BIOS/mb_bios_b450m-s2h-v2_f63b.zip

    Bios'u da güncel tutmayı unutmayınız.

    Bazen birçok sorunu çözüyor. Performans, stabilite, uyumluluk artıyor.

  • Bir çok oyun denedim ve artık eminim sorunun eski ramlerden kaynaklandığından, büyük ihtimalle anakart sitesinde gördüğüm gibi uyuşma veya tam uyuşma sağlanmadı. O sorunu çözdüm, neden sıcaklık sorununu da çözmeyim dedim ve Amd Wraith Prism işlemci soğutucu da aldım, normalde 90~95 dereceleri gördükten sonra kapardım oyunlarda, şimdi görmüyorum. Masaüstünde bile işlem olmadan 60~65c görüyordum, şimdi ise 40c :))))

  • peepoHappy kullanıcısına yanıt

    Hocam suan bende 2. El bi pc topladimda genellikle ekran karti driveri veya bazen baska hatalar veriyo oyunlarda sizce sorun ramdemi nasil anliyabilirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklı RAMler takıp deneme şansın varsa öyle bak istersen, en kesin yöntem o olur anlayabilmen için. Ama sorun herhangi bir şey olabilir açıkçası, emin değilim :((

  • Hayırlı olsun yeni RAM'lerle birlikte güle güle kullanın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.