Şimdi Ara

Bazı oyunlarda yüksek fan sesi ve yüksek sıcaklık problemi...(Ekran kartı değişikiğinden sonra)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kısa bir süre önce ekran kartımı 6850'den 7870 xt'ye yükselttim. Tomb raider'ı full ayarlarda oynadım ve hiç sıcaklık ya da akıcılık konusunda bir sorun yaşamadım. Daha sonra taşındım ve yeni evimde internet olmadığı için daha fazla single player oynamak zorunda kaldım ve Max Payne 3 il e Bioshock İnfinite oyunlarına başladım . Ama farkettim ki bu oyunları oynarken ekran kartı fanım %25 kapasitenin üstüne çıkmasa da, Cpu fanım %90 devirlerde dönmekte (2600 rpm) . Böyle durumlarda oyunu durduruyorum ve hemen cpu sıcaklığına bakıyorum ki genelde 65 derece oluyor. Arkasından oyunu kapatıp bekleyince işlemci soğuyor ve tekrar eski devrine dönüyor. Bu arada oyunları yine oldukça yüksek ayarlarda oynuyorum.

    M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart1

    AMDPhenom II X4 970 Black Edition AM3 3.5GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

    İşlemcim ve anakartım yukarıda. İşlemci de hiç bir overclock işlemi yapmadım. Ben işlemcimin eski olsa da yeterli olduğunu düşünüyorum. Sizce donanımsal ya da yazılımsal bir sorun mu vardır ? İşlemci fanını değiştirsem mesela allttaki linkteki fanı alsam düzelir mi herşey.

    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/thermaltake-cl-p0600-contac21-lga775115511561366-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58990

    Ama bilgisayarı kendim toplamış olsamda işlemcinin üstünden fanı çıkarıp sonra tekrar macun sürüp takma konusunda hiçbir tecrübem yok(sıfırdan soğutucu takmışlığım var sadece). Yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden sağolun.







  • Bu arada sanıyorum linke koyduğum soğutucu su ile soğutuyor. Öyle bir şey değilde normal heatsinkli bir fan almak istiyorum.
  • BlackRobe B kullanıcısına yanıt
    islemcin 125 watt'lik isinmaya musait bir islemci. Yalnizca yuk altinda, yani oyunlarda vs. isiniyorsa yazilimsal bir sorun yoktur.

    Linkini verdigin sogucunun sivi sogutma ile ilgisi yok. Standard bir sogutucu.
    Bu modeli bilmiyorum ama thermaltake duzgun markadir.
    Sitesine bakarsan 140W kadar sogutur diyor. Yani senin isini gorur.

    http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001807

    Kendi kasani topladiysan bunu da takarsin. Gordugum kadariyla bunun backplate denen anakartin arkasina sabitlemen gereken bir tablasi var. Kasanda islemcinin arka tarafinda bir aciklik yoksa butun anakarti kasadan cikarman gerekir.




  • Cok tesekkurler cevabin icin.Bende sonra bakinca normal sogutucuoldugunu farkettim. Ama dedigin gibi farkli bir montaj ozelligine sahip bu sogutucu. Anakartin arkasinda bosluk olmadigi icin komple cikafmam gerekecek. Daha geleneksel bir coum arayacagim. Ama ayni zamanda oyun ayarlarini dusuk tutarak veya ekran karti fan hizini yuksek tutarak denemeler yapmak istiyorum. Islemciye olan yuku azaltirsam belki ise yarar die dusundum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 212 evo al neden 9cm lik fanla ugrasiyorsun???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki de sığmaz diye korktum açıkcası , ama tek sorun kasanın derinliği olabilir o da yeterli olur sanıyorum .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.