Şimdi Ara

BAZILARI TÜRKİYE' Yİ ARKADAN MI BIÇKLIYOR? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hayalciruh

    @Siya;
    Bak Kars'ta katliam tanığı yok diyorsun ben sabahtan beri var diyorum ve ailem uğradı diyorum.Ben Kars'lı olduğuma göre demek ki varmış ama sen görmek yada araştırmak istemiyorsun yada işine gelmiyor.Selim'den senin gibi birisinin çıktığını gördüm ya artık oradaki insanlara bir başka gözle bakacağım(bu konuda ne düşündüğümü bilmek istiyorsan Nevruz ile ilgili yazdığına bak).Dedim ya siya ben senin foruma ayak bastığın günü de ne olduğunu da çok iyi biliyorum


    Ben de Kars lıyım.Selim li değilim merkez köyündenim.Hatta o yukarıda bahsedilen Kurudere var ya oradanım ve sanırım orada ki en büyük aile bizim aile olabilir.Bunun dışında Selim de teyzem var,Kağızman da da enişte ve tandıklar va var.yani Karsal organik bağlantım bayağı iyidir.Ayrıca o listede 10 bin ölü diye geçen Muradiye de 9 yıl falan oturduk hala oradan Ankara ya yolu düşenler gelir bize.Neyse bunlar önemli değil!

    İkincisi her insanın tabi ki terbiyeli olma gibi bir zorunluluğu da yoktur.Hele senin gibi "kimin ne olduğunu bilen" mistik cümleler kuran abilermizin böyle bir zorunluluğu hiç yoktur.İlginçtir demin birisi yine o tartışmayı hatırlattı.Ona da cevap verdim istersen oraya bakabilrisin (Demokrasi mi Ulusal Çıkar mı? başlığı).




  • @Siya;
    Yav siya hala ne diyorsun yani ben burada yalan mı söylüyorum.Yoksa ailem katliama uğradı diye yalan mı söylüyorum.
    Ayrıca madem hep sen ezilen yanındasın neden ezilen bu insanları hala reddediyorsun.Yoksa ezilen Türk ve ezen de komünist destekli olduğu için mi?
  • zaten soykırımı kabul edenlerin hepsinin altında Ç nin resmi gayet rahat gözüküyor..siz Ç yi desteklemeye devam edin..bizse Atatürkçü ve her zaman vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için herseyi göze almıs milliyetçiler olarak kendi çıkarlarını söz konusu edebilmek için vatan kavramını yok etmeye calısan sizin gibi insanların ! her zaman karsısındayız...


    .

    Ey Türk gençliği!
    Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

    Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

    Ey Türk istikbalinin evladı!
    İşte; bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.


    sen rahat ol atam cumhuriyeti bunlar gibi bölücülerin eline hiçbir zaman emanet etmiyeceğiz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klostrian -- 25 Eylül 2005, 1:08:29 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Siya

    quote:

    Orjinalden alıntı: aglamak

    quote:

    Orjinalden alıntı: Siya

    quote:

    Orjinalden alıntı: neu


    quote:

    Orjinalden alıntı: Siya

    Vay be nasıl da yakaladın beni? Nasılda cart diye geldin ve curt diye benim "o grup"la (hangi grupsa onu da anlamış değilim) ilglil olduğumu anladın? Tebrik ederim;yani sizden de bir uçan kurtuluyor bir de kaçan

    Hele hele sizin o memelekete küfür edenlere,özgürlük ayağıyla konferans tertipleyip düşüncelerini beyan etmeye çalışanlara,bizim gibi yüce bir milletin yanlışlıklar yaptığını söyleme ihtimali bulunanlara,halkı galeyana getirenlere göğsünüzü germeniz takdire şayan.

    Ciddiyete geçecek olursak:
    1-Üniveriste hocaları olmuş kişilerin (ne hakkında olacağı önemli değil) tarihsel bir olgu hakkında bir kkonferans düzelnemesinin hukukun dahi ayaklar altına alınarak engellenmesi baskıdır faşizmdir.

    2- 1. maddeyi yapmak ne vatanseverliktir ne de başka bir şeydir(ancak ve ancak vatan sevicilkitirBugün kendisini vatansever addeden kişilerin ülkeyi nereye getirdiği,ve ya getireceği açıktır).Demokrasi yi uygulamayana ülkeler şu anda tamamen karanlık bir şekildedir.Almanya gibi bir devlet insanlığın en büyük suçunu işlemesine rağmen bırakın bu konuda yapılabilecek bir konferansı engellemeyi devletin kendisi bu olayı lanetlemiştir (Bakın dünyanın en büyük katliamından bahsediyoruz)

    3-Forumda bu zihniyetin uzantısı olan bazı arkadaşlar "demokrasi" lafına kızgın boğalara gibi saldırıp,birilerini "ya bu adam da o gruplardan..." gibi nitelendirmektedir.İstisnasız hangi konu olursa olsun tartışmalarda bu lafı bir iki kere duymuş birisi olarak şunu düşünüyorum:Demek ki bu ülkede mevcut resmi ideoloji dışında düşünmek sakıncalıdan da öte,o zaman bu ülke de özgür düşünce yok.Özgür düşüncenin olmadığı bir ülke de de fikir üretilmez ve yapılan istatisltiklerde ancak Sudan la yarışırısn.Ve bu durumun olduğunu bilmelkerine rağmen bazı vatanseviciler hala da mevcut statüko ile beslenir.


    Arkadaşım neden anlayamıyorsun! Anlamak gerçekten bu kadar zor mu?

    Akademik toplantılar herhangi bir görüşün tek taraflı olarak dile getirildiği ve belir bir topluma hakaret edildiği toplantılar değildir!

    Örneğin Prof. Dr. Yusuf HALAÇOĞLU bir çok kez bu toplantıya katılmak istediğini dile getirmesine rağmen, Prof. Dr. Yusuf HALAÇOĞLU ve HALAÇOĞLU ile aynı görüşleri paylaşan insanlara bu toplantıda söz hakkı verilmedi.

    Ayrıca

    Bugünkü toplantıda Doç. Dr. Berktay dünya medyasının gözünün önünde Türkler, Anadolu Ermenilerininin hepsini yok etti dedi!

    Herhangi bir hukuk devletinde tek taraflı mahkemede haksız yere kimse seni katillikle suçlama hakkına sahip değildir! Suçlayamazda! Fakat Doç. Dr. Berktay gibi insanlar kendilerini hukuk devletinden üstün gördükleri için tek taraflı bir görüşün sunulduğu bir toplantıda bu hakkı kendinde buluyor! Eğer Berktay İngilterede, Fransada,Norveçde,İsviçrede,Belçikada, İspanyada,Amerikada,Rusyada,Çinde ve bir çok gelişmiş ülkede bulunduğu ülkenin tarihi ile ilgili Türkiyede olduğu gibi suçlayıcı bir açıklama yapsaydı yıllarca hapis çezasına çarptırılırdı!

    Fakat sen Almanların yahudilere yaptığı soykırımı alıp "bak almanlar kabul ediyor ve hatta kendi soykırımlarını lanetliyor"

    dedikten sonra sana ne anlatırsam boş





    Hocam Doğu Perinçek İsveç te "Ermeni Soykırımı yoktur" diyor ve Ermeni Soykırımı olarak tartışılan olgu orada kabul edilmesine rağmen savcı ceza vs vermiyor ve "Bu sizin düşüncenizdir" diyor.

    Bu birebir örenk olmakla beraber allahaşkına siz kendi verdiğiniz< örneklere inanıyor musunuz? TÜRKİYE YILLARCA EN ÇOK DÜŞÜNCE SUÇLUSU MAHKUMU OLAN ÜLKE KONUMUNDA İDİ ve belki hala öyledir (bu arada bu benim atmasyonum değil hürriyet Milliyet gazatelerinin dahi verebildiği sayılara dayalıdır) ve siz bunun üstüne "başka ülkede olsa neler yaparlardı vs vs diyorsunuz".Ben de soruyorum:" o zaman Türkiye de ki bu sayı ve bu tablo nereden geliyor?"

    Ben özellikle konunun düşünce özgürlüğü kısmında kalmaya dikkat edeceğim.Falz bilgi saihibi olmadığım Ermeni sorunu üzerine fazla konuşmak istemiyorum,Akşam gazetesini okumam,ciddiye çok fazla almam ve hazzetmem (özellikle Ahmet Tulgar olayından beri).

    Ayrıca verilen il ve ilçeler var.Orada 10 bin ölü olarak gösterilen Muradiye de büyüdüm (Van ın ilçesidir.9 yıl oturduk) ve böyle bir Ermeni katliamından ilk defa buradan haberdar oldum ayrıca Kurudere diye geçen yer sanırım Kars ta bir derenin kenarında dizilen 8 -9 köye verilmiş isim olan Kurudere.eğer öyle ise hem annem hem de babamın köyü orada ve hemen hemen her yıl gitmeme rağmen orada da böyle bir Ermeni katliamından bahsedilidğini duymadım.Yine teyzemin oturduğu Kars Selim in köyünde yine böyle bir katliamdan bahsedilidğini duymadım ve o köyün eski Ermeni yerleşimi olduğundan ve orada Ermeni gömüt (altın) vs olduğundan bahsedilir.

    Tabi ki ben yukarıda ki poaragrafı size bazı arkadaşlar gibi tarihi bir belge vs olarak sunamam çünkü inanıp inanmamaya açıktır.

    Akademik toplantı olgusuna gelirsek.Eğer sen bu toplantıyı tek taraflı buluyorsan bunu hukuku ayaklar altına alıp engellem yoluna gitmemeli,buna alternatif bir toplantı yapmalısın.Konferansı kim düzenliyorsa sanırım onun kimi çağırıp kimi çağırmayacağına kara verme yetkisi vardır ki bu doğal karşılanmalıdır.Asam ın Kızıl elmacıların vs nin konferansaları da bu şekilde olmasına rağmen bu konuda herhangi bir itiraz olmaması ise bazı insanlarda ki çifte standarta en güzel örnektir.


    ya arkadaşım tutturmuşsun bir antikominizm toplantısını neden eleştirmiyorsunuz diye sorup duruyorsun...birincisi antikominizm toplantısına kim bilimsel toplantı dedi, büyük ihtimalle tehlikaye karşı insanlar bilgilendirmek amacıyla yapılan bir toplantıdır ki böyle bir toplantıya bir koministin çağrılması beklenemez zaten...(kominist sistemin iyiliği(!) anlatılırken sen bir kızılelma düşüncesine sahip birini çağırmalarını bekler misin.) ikincisi antikominist toplanıyla bu toplantıyı bir tutamazsın, bu toplantıda milli çıkarlar söz konusudur, berktay daha ilk dakikalarda ermenilerin öldürülmesinden bahsetmeye başladı, bu toplantıdan ne çıkacağı daha başından bellli...Türkler aleyhine olacak bir toplantı dan bu ülkeye yarar çıkarmı? elin gevuru yarın bir gün demiyecek mi sizin proflarınız bile bizi haklı buluyor dediğinde ne diyeceksin, nasıl savunacaksın bu ülkeyi...yarın bir gün elin ermenisi bizden toprak istediğinde, bizden tazminat istediğinde hala demokrasi, özgürlük mü diyeceksin...ben böyle özgürlüğün böyle demokrasinin...şimdiden başladı elin hristiyanı bizim bu kadar toprağımız gaspedildi demeye, ya bazı oyunları göremeyecek kadar kör olmayın...önce ülke menfati gelir...

    Hocam senin altıntı yaptığın yazıdan çok çok önce onu dedim ve burada ki bir arkadaşa örnek verdim.O zaman bu konferansta "kızıl elmacılara vs lerin tehlikesine karşı yapılan bir toplantıdır bir nevi,onların çağrılması beklenmez" de diyebiliriz.Aynı şekilde resmi ideolijinin dışına çıkmış bu hocaların yaptığı toplantıya neden resmi ideolojinin kalemşörlenin çağrılmasını neden bekliyorsun? (bak dikkat et sadece senin düşüncelerinden objektfiliğini sorguluyorum.Görüş falan bile belirtmedim henüz).

    "Milli çıkar","Ülke menfaati" vs konusunda Murat Belge nin yazısını paylaşmıştım.İsteyenler okuyabilir.Ekstra açıklamaya gerek duymuyorum.

    Ermeni Sorunu konusuna hakim olmadığımdan çok fazla konuşamıyacağım ama şöyle bir durum varsa,sıkıyorum -bak sıkıyorum!,cellalenme sonra- "Türkiye Cumhuriyeti devleti Ermenileri topraklarında sürüyor ve daha sonra katlediyor.50 yıl sonra bu tartışmalar çıktığında da "olmaz kabul edersek bizden toprak alırlar ya da bizim aleyhimize olur" diyorsa durum sakattır.

    Mesela 6-7 eylül olayları aydınlığ kavuştu.Asparagas bir haberle gayri-müzlimlerin dükkan vs neyi varsa basılıyor ve adamlar kapı dışarı ediliyor ve bu mesele çok sonra aydınlığa kavuşuyor.Mesela merak ediyorum acaba bunun sonucu ne oldu.Gayri-Müslimler geri gelip mallarını alabildiler mi yoksa "milli çıkarlarımız" a aykırı denilerek bu yapılmadı mı?


    bağlı bulunduğum devletin hiç bir zaman aman ben soykırımı kabul edersem benden toprak isterler, tazminat isterler diye bir beyanını duymadım...böyle bir beyan da olacağını sanmam ki böyle bir soykırım yok ortada çünkü...bu söz ben kendim söyledim...ama eğer gaflet içindeki yöneticiler evet Türkler soykırım yapmıştır derse ermeniler böyle iddialar da bulunacaktır ki, yanlış hatırlamıyorsam toprak haricinde 30 milyar dolar tazminat istiyorlardı...bu toplantı diğer toplantılardan çok farklı neden analamamakta direniyorsunuz...adamlar kalkmış Türklerin soykırımından bahsedecekler hakaret edecekler benim atalarıma buna özgürlük diyeceğiz demokrasi diyeceğiz yok öyle yağma...o zaman bende kalkar hepsine ve bunu savunanlara hakaret ederim demokrasi özgürlük der işin içinden çıkarım...ulusun çıkarları demokrasi ve özgürlüğün kısıtlanmasını gerektiriyorsa bu yapılmalı...örnek alınan avrupa ve abd yapmıyorlar mı kısıtlamıyorlar mı...abd savaş görüntülerinin hepsini gösteriyor mu? adamlar uçaktan ismi Müslüman ismi diye indiriyorlar ve bunu güvenlik için yaptık deyip kurtuluyorlar veya uçağa...ingiltere terör olaylarından sonra polise karşı gelenlere karşı sert önlemler alamadı mı, abd kasırgada yağma yapanların sorgusuz sualsiz vurulmasına izin vermedi mi???????????? sonuçta ülke ve millet çıkarları gerektirdiğinde özgürlükte kısıtlanır demokrasi de sekteye uğratılır...ve bu konferansta bu olağanüstü durumlardan biridir ve durdurulmalıydı




  • yaw konusmuycam konusmıycam dedim ama artık dayanamıycam..

    @Klostrian

    Kimse böyle bir soykırım var demdi sadece tartışılması engellenmemeli dedi.. Kaldı ki demokratik bir ülkede bu tür bir hareket cidden komik gözüküyor . Ayrıca çok ağır konusuyorsun bölücü falan bence editle msjını ya da şikayet edilirsin büyük ihtimalle(kimse etmezse ben edicem)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Siya
    Hocam Doğu Perinçek İsveç te "Ermeni Soykırımı yoktur" diyor ve Ermeni Soykırımı olarak tartışılan olgu orada kabul edilmesine rağmen savcı ceza vs vermiyor ve "Bu sizin düşüncenizdir" diyor.


    İsviçre, Doğu Perinçekin Türk Tarihi ile ilgili düşüncelerinden dolayı savcılık soruşturması açıyor! İsviçre tarihi ile ilgili değil

    Anlamak bu kadar zor mu? Kaldı ki isviçrenin yaptığının neresi demokratik?

    quote:

    Orjinalden alıntı: Siya
    Bu birebir örenk olmakla beraber allahaşkına siz kendi verdiğiniz< örneklere inanıyor musunuz? TÜRKİYE YILLARCA EN ÇOK DÜŞÜNCE SUÇLUSU MAHKUMU OLAN ÜLKE KONUMUNDA İDİ ve belki hala öyledir (bu arada bu benim atmasyonum değil hürriyet Milliyet gazatelerinin dahi verebildiği sayılara dayalıdır) ve siz bunun üstüne "başka ülkede olsa neler yaparlardı vs vs diyorsunuz".Ben de soruyorum:" o zaman Türkiye de ki bu sayı ve bu tablo nereden geliyor?"


    Örneğin, İnsan öldürmek ne zaman düşünce suçu oldu! Fakat Belçika hükümeti Fehriye Erdalı uzun süredir düşünce suçlusu olarak nitelendirdi ve korudu! Bir insanın en büyük hakkı olan yaşam hakkını gasp etmenin neresi düşünce suçu olabilir!

    Bugün PKK ve bir çok yasadışı örgütün silahlı eyleme girmiş üyeleri Avrupa devletleri tarafından düşünce suçlusu olarak korunuyor!


    quote:

    Orjinalden alıntı: Siya
    Ben özellikle konunun düşünce özgürlüğü kısmında kalmaya dikkat edeceğim.Falz bilgi saihibi olmadığım Ermeni sorunu üzerine fazla konuşmak istemiyorum,Akşam gazetesini okumam,ciddiye çok fazla almam ve hazzetmem (özellikle Ahmet Tulgar olayından beri).

    Ayrıca verilen il ve ilçeler var.Orada 10 bin ölü olarak gösterilen Muradiye de büyüdüm (Van ın ilçesidir.9 yıl oturduk) ve böyle bir Ermeni katliamından ilk defa buradan haberdar oldum ayrıca Kurudere diye geçen yer sanırım Kars ta bir derenin kenarında dizilen 8 -9 köye verilmiş isim olan Kurudere.eğer öyle ise hem annem hem de babamın köyü orada ve hemen hemen her yıl gitmeme rağmen orada da böyle bir Ermeni katliamından bahsedilidğini duymadım.Yine teyzemin oturduğu Kars Selim in köyünde yine böyle bir katliamdan bahsedilidğini duymadım ve o köyün eski Ermeni yerleşimi olduğundan ve orada Ermeni gömüt (altın) vs olduğundan bahsedilir.

    Tabi ki ben yukarıda ki poaragrafı size bazı arkadaşlar gibi tarihi bir belge vs olarak sunamam çünkü inanıp inanmamaya açıktır.


    Katliamlar ile ilgili tek dokümanlar osmanlı kayıtları değildir.

    Fakat asıl sorun

    Bu bölgede yaşayıpta bir insanın ermeni katliamlarını bilmemesi imkansızdır! Bir insanın ya sağır ve kör olması yada bazı şeyleri anlama zorluğu çekmesi gerekir . Bir yabancı olarak gittiğim bu bölgede ben bile onlarca hikaye dinlerken sen nasıl duymamışsın

    Örneğin kadir Has Üniversitesinin fatihdeki kampüsünde(Belki ülkemizin devlet üniversitelerindeki kaynakları güvenmeye bilirsin. İstersen yurtdışında bir kaç üniversite adı da verebilirim!(Washinton University) ) Ermeni katliamı ile ilgilli iki çitlik yüzbinlerce Türkün ermeniler tarafından isim-isim, köy-köy nasıl öldürüldüğüne dair bir kitap bulabilirsin. Bu kitapdaki isimleri ve yerleri daha sonra yaşadığın bölgeye giderek teyid edebilirsin!



    quote:

    Orjinalden alıntı: Siya
    Akademik toplantı olgusuna gelirsek.Eğer sen bu toplantıyı tek taraflı buluyorsan bunu hukuku ayaklar altına alıp engellem yoluna gitmemeli,buna alternatif bir toplantı yapmalısın.Konferansı kim düzenliyorsa sanırım onun kimi çağırıp kimi çağırmayacağına kara verme yetkisi vardır ki bu doğal karşılanmalıdır.Asam ın Kızıl elmacıların vs nin konferansaları da bu şekilde olmasına rağmen bu konuda herhangi bir itiraz olmaması ise bazı insanlarda ki çifte standarta en güzel örnektir.


    Berktay dünya medyasının önünde haksız yere "bu ülkenin evlatlarının dedeleri katildir! Anadolu Ermenilerini yok etti" diyor.

    ve hala sen konferans da istediğini çağırır istediğini çağırmaz diyorsun!!






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neu -- 25 Eylül 2005, 1:07:54 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: darkordek

    yaw konusmuycam konusmıycam dedim ama artık dayanamıycam..

    @Klostrian

    Kimse böyle bir soykırım var demdi sadece tartışılması engellenmemeli dedi.. Kaldı ki demokratik bir ülkede bu tür bir hareket cidden komik gözüküyor . Ayrıca çok ağır konusuyorsun bölücü falan bence editle msjını ya da şikayet edilirsin büyük ihtimalle(kimse etmezse ben edicem)

    bak bakalım ne demişler:

    "Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampusu'nda devam eden "İmparatorluğun Çöküş Dönemine Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları" başlıklı konferansın bugünkü bölümü sona erdi.

    Yaklaşık on bir saat süren konferansın kapanışında o dönemleri yaşayan Ermeniler'in torunları konuştu. O günleri yaşayanların torunlarından Sarkis Seropyan yaptığı konuşmada, "O dönemler birçok Ermeni aile göçe zorlanmış. İstanbul'dan birçok aile göçe zorlanmış ve bu aileler de çalışan ve üreten beyinlermiş. Sadece Kütahya'dan Ermeniler göç edilmemiş. O dönem Kütahya Valisi olan Vali Faik dönemin hükümeti ile karşı karşıya kalacağını bildiği halde göçe izin vermedi. Vali Faik bu hareketinden dolayı İstanbul'a çağırılmış, giderken Ermeni dostlarına benim için dua edin, dönersem sizi kurtaracağım demiş. Tabii Vali İstanbul'a gidince Kütahya'daki polisler Ermeniler'e 'ya İslamiyet'i seçin ya da göç edin' demişler. Ermeniler düşünerek İslamiyet'i seçmişler. Fakat Vali Faik Kütahya'ya sağ salim dönünce Ermeniler'e isterlerse bu kararlarından vazgeçebileceklerini söylemiş. Herkes İslamiyet'ten ayrılırken bir aile İslamiyet'i seçmiş ve Vali Faik bu aileyi kötü örnek oldukları gerekçesiyle göçe zorlamıştır. Bu da gösteriyor ki o dönem Ermeniler'e karşı zulüm yapılırken, Ermeniler'i koruyan Müslümanlar da vardı" dedi.

    Anneannesinin o dönemlerde yaşadığını söyleyen Fethiye Çetin isimli konuşmacı ise, "Benim anneannem o dönemi yaşarken dokuz yaşındaymış. Anneannemin gözleri önünde jandarmalar bütün bir Ermeni Köyü'nü katletmiş. Fakat bir onbaşı anneannemi kurtararak evlatlık edinmiş. Ve ben o kadının torunuyum" diye konuştu.

    Tepki çeken açıklamalarda birini ise yine o dönemde anneannesinin yaşadığını iddia eden İrfan Palalı yaptı. Palalı, "Benim anneannem beş yaşındaymış. Jandarmalar köyün bütün erkeklerini katletmiş. Kadın ve kız çocuklarını da şimdiki Urfa'da bir kilisede tutmuşlar ve oradaki ailelere besleme olarak vermişler. Anneannem de bir eve gitmiş.

    Belli bir süre yaşadığı evin en küçük oğluyla evlendirilmiş. Belli bir süre kocası ölmüş. Anneannem birkaç kez daha evlenip boşandıktan sonra dedemle evlenmiş. Ben uzun yıllar anneannemin bir Ermeni'den dönme olduğunu, bana hademe Fatma dediklerinde araştırmaya başladım. Ve anneannemin beş yaşlarında Ermeni olduğunu ve daha sonra da bir aileye verildiğini öğrendim" şeklinde konuştu.

    Tepki çeken bu konuşmalarının ardından konferans sona erdi. İlk günün bitiminin ardından bir kokteyl düzenlendi. Kokteylden sonra konferansa katılanlar Bilgi Üniversitesi'nden ayrıldı. Konferans sonunda bir olay çıkmazken, konferansa yarın da devam edilecek.

    ''İTTİHAT VE TERAKKİ'NİN, ANADOLU'YU GAYRİ TÜRK UNSURLARDAN ARINDIRMA PLANI VARDI''

    Minnesota Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Akçam, ''İttihat ve Terakki Partisi'nin 1. Dünya Savaşı öncesinde Ege Bölgesi'nden başlamak üzere tüm Anadolu'nun gayri Türk unsurlardan arındırılması doğrultusunda bir plana sahip olduğunu, bu planı savaş yıllarında tüm Anadolu hattına yaydığını'' savundu.

    Akçam, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Yerleşkesi'nde devam eden ''İmparatorluğun Son Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları'' konulu konferansta, ''İmha Edilenleri ve Kalanlarıyla Osmanlı Belgeleri Işığında İttihat ve Terakki Yöneticilerinde Soykırım Kastı ve Soykırımının Organizasyonu'' başlıklı bir konuşma yaptı.

    ''Elimizdeki Osmanlı belgeleri İttihat ve Terakki Partisi'nin 1915-1916 yıllarında Ermeniler'e yönelik bir imha politikası izlediğini göstermektedir'' iddiasında bulunan Akçam, tezinin de bu olduğunu söyledi.

    ''Tezini, başta Başbakanlık Arşivi Dahili Nezareti Şifre Kalemi belgelerine dayanarak hazırladığını'' ifade eden Akçam, ''İttihat ve Terakki Partisi'nin 1. Dünya Savaşı öncesinde Ege Bölgesi'nden başlamak üzere tüm Anadolu'nun gayri Türk unsurlardan arındırılması doğrultusunda bir plana sahip olduğunu, bu planı savaş yıllarında tüm Anadolu hattına yaydığını'' savundu.

    Acaba merak ediyorum konferansa o gün ermeni zulmü yaşamış insanları da çağırıp konuşturacaklar mı????????????




  • ya bazı arkdaslar hala ordakilerin tarafsız oldugunu söylüo..birilerinin sizi öldürme planı yaptıgını duysanız uçarak gidersiniz savcılığa şikayet etmeye..bizim milletimizi yalan yere öldürmeye calısıyolar..ve bizim şikayet edebileceğimiz kimse yok..elimizden tek gelen onlarla çarpışmak..Irak ta yapılanları o masum halk hakettimi..HAYIR..ama amerikan askeri yaptı..her türlü kötülüğü yaptı..ve birileri cıkıpt Türkiye yi parcalamaya calısan insanları desteklerse bunun elbette karsısında dururum..şu an Dünya'da hak hukuk mu var..hangi özgürlükten bahsediosun...hadi özgürsen o kdr git ülkene yatırım yap..bakalım yaptırıyolarmı..kafana 2 tane cakıp gömmüyolarmı yerin dibine..başbakan bile bazılarının istegi dogrultusu hareket ediyor..hangi özgürlük oluo bu anlattıgınız..nese ben yatıyorum..
  • İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Yerleşkesi'nde süren ''İmparatorluğun Son Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları'' başlıklı konferansın ''Sorunlara Toplu Bakış'' başlıklı birinci oturumunda, konuşmacılar ile bazı dinleyiciler arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

    Dinleyiciler arasındaki Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Budak, konuşmacılara, ''Türkiye'de resmi söylem ölümleri inkar etmiyor. Siz Müslüman kayıplarla ilgili de söz edecek misiniz?'' sorusunu yöneltti.

    Bu soru üzerine oturum konuşmacılarından Doç. Dr. Halil Berktay, Türk ve Müslüman kayıplara da değinileceğini belirterek, 1915'te devletin emriyle yapılan tehcirde başka bir şey bulunduğunu ifade etti. Berktay, ''Devletin korumakla yükümlü olduğu tebaasının bir bölümü üzerinde hükümlü olduğu kanuni himayeyi kaldırması ve 'bunlar meşru avdır' demesi olayıdır. 'Av sezonu açılmıştır' demesi olayıdır'' şeklinde konuştu.
    Mustafa Budak ise böyle bir şeyin olmadığını vurguladı. Bunun üzerine Berktay, ''Böyle bir şey var. Öyle evraklar var ki, bunların Teşkilat-ı Mahsusa aracılığıyla icra edilen gizli katliam emirlerinden söz ettiği son derece açıktır'' dedi.

    Öte yandan, gazeteci-yazar Cengiz Çandar'a, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Yerleşkesi'ne girerken protestoculardan bazıları yumurta ve domates attılar. Atılan yumurtalardan ikisi Çandar'ın sırtına isabet etti.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aglamak

    bağlı bulunduğum devletin hiç bir zaman aman ben soykırımı kabul edersem benden toprak isterler, tazminat isterler diye bir beyanını duymadım...böyle bir beyan da olacağını sanmam ki böyle bir soykırım yok ortada çünkü...bu söz ben kendim söyledim...ama eğer gaflet içindeki yöneticiler evet Türkler soykırım yapmıştır derse ermeniler böyle iddialar da bulunacaktır ki, yanlış hatırlamıyorsam toprak haricinde 30 milyar dolar tazminat istiyorlardı...bu toplantı diğer toplantılardan çok farklı neden analamamakta direniyorsunuz...adamlar kalkmış Türklerin soykırımından bahsedecekler hakaret edecekler benim atalarıma buna özgürlük diyeceğiz demokrasi diyeceğiz yok öyle yağma...o zaman bende kalkar hepsine ve bunu savunanlara hakaret ederim demokrasi özgürlük der işin içinden çıkarım...ulusun çıkarları demokrasi ve özgürlüğün kısıtlanmasını gerektiriyorsa bu yapılmalı...örnek alınan avrupa ve abd yapmıyorlar mı kısıtlamıyorlar mı...abd savaş görüntülerinin hepsini gösteriyor mu? adamlar uçaktan ismi Müslüman ismi diye indiriyorlar ve bunu güvenlik için yaptık deyip kurtuluyorlar veya uçağa...ingiltere terör olaylarından sonra polise karşı gelenlere karşı sert önlemler alamadı mı, abd kasırgada yağma yapanların sorgusuz sualsiz vurulmasına izin vermedi mi???????????? sonuçta ülke ve millet çıkarları gerektirdiğinde özgürlükte kısıtlanır demokrasi de sekteye uğratılır...ve bu konferansta bu olağanüstü durumlardan biridir ve durdurulmalıydı


    Buradaki konu soykırım olup olmaması değil, tartışılması. Düşünce özgürlüğü bir yerinize mi batıyor nedir? Konuyu ABD'ye getirip de saptırmayın burada kimse onların yaptıklarını savunmuyor. Demokrasi hiçbir zaman sekteye uğratılmamalıdır. Zira "ülke çıkarları" dediğin genellikle yönetimdeki sınıfın egemenliğinin muhalefetteki gruplar tarafından tehdit edilmesidir (bkz. 12 Mart ve 12 Eylül darbeleri).

    Karşıt düşüncelere bu kadar toleranssız bir güruh, internette bir forumda tartışmak için üye oluyorlar. Ben böyle şey görmedim. Sizin zihniyetinize göre neyin tartışılıp tartışılamayacağına siz karar vereceksiniz öyle mi? Aferin




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sturmovik

    quote:

    Orjinalden alıntı: aglamak

    bağlı bulunduğum devletin hiç bir zaman aman ben soykırımı kabul edersem benden toprak isterler, tazminat isterler diye bir beyanını duymadım...böyle bir beyan da olacağını sanmam ki böyle bir soykırım yok ortada çünkü...bu söz ben kendim söyledim...ama eğer gaflet içindeki yöneticiler evet Türkler soykırım yapmıştır derse ermeniler böyle iddialar da bulunacaktır ki, yanlış hatırlamıyorsam toprak haricinde 30 milyar dolar tazminat istiyorlardı...bu toplantı diğer toplantılardan çok farklı neden analamamakta direniyorsunuz...adamlar kalkmış Türklerin soykırımından bahsedecekler hakaret edecekler benim atalarıma buna özgürlük diyeceğiz demokrasi diyeceğiz yok öyle yağma...o zaman bende kalkar hepsine ve bunu savunanlara hakaret ederim demokrasi özgürlük der işin içinden çıkarım...ulusun çıkarları demokrasi ve özgürlüğün kısıtlanmasını gerektiriyorsa bu yapılmalı...örnek alınan avrupa ve abd yapmıyorlar mı kısıtlamıyorlar mı...abd savaş görüntülerinin hepsini gösteriyor mu? adamlar uçaktan ismi Müslüman ismi diye indiriyorlar ve bunu güvenlik için yaptık deyip kurtuluyorlar veya uçağa...ingiltere terör olaylarından sonra polise karşı gelenlere karşı sert önlemler alamadı mı, abd kasırgada yağma yapanların sorgusuz sualsiz vurulmasına izin vermedi mi???????????? sonuçta ülke ve millet çıkarları gerektirdiğinde özgürlükte kısıtlanır demokrasi de sekteye uğratılır...ve bu konferansta bu olağanüstü durumlardan biridir ve durdurulmalıydı


    Buradaki konu soykırım olup olmaması değil, tartışılması. Düşünce özgürlüğü bir yerinize mi batıyor nedir? Konuyu ABD'ye getirip de saptırmayın burada kimse onların yaptıklarını savunmuyor. Demokrasi hiçbir zaman sekteye uğratılmamalıdır. Zira "ülke çıkarları" dediğin genellikle yönetimdeki sınıfın egemenliğinin muhalefetteki gruplar tarafından tehdit edilmesidir (bkz. 12 Mart ve 12 Eylül darbeleri).

    Karşıt düşüncelere bu kadar toleranssız bir güruh, internette bir forumda tartışmak için üye oluyorlar. Ben böyle şey görmedim. Sizin zihniyetinize göre neyin tartışılıp tartışılamayacağına siz karar vereceksiniz öyle mi? Aferin


    sana katilsin desem bu düşünce özgürlüğü mü oluyor...o zaman sen katilsin...al sana düşünce özgürlüğü adam kalmış katliam yaptınız diyor bize ve biz bunlar yalan, bunları bize diyemezsiniz diyince biz suçlu oluyoruz...sen ve senin gibilere TÜRK kelimesi her zaman batar zaten...geçende de ikinizden birisi ülkücülere laf sokuyordu ama daha sonra rumları savunmaya başladı, neymiş bizim askerimiz Kıbrısta boşuna duruyormuş, rumların kıbrısı ele geçirmek gibi bir derdi yokmuş...kundaktaki bir çocuk bile biliyor rumun ne köpek olduğunu bir siz öğrenemediniz, aslında öğrendinizde işinize gelmez büyük abiniz rusya neden acaba Türkiye yi vuracak menzildeki s-300 füzelerini rumlara satmaya kalktı, dostluk için mi... siz bukelemun gibi bir şey oluyorsunuz anlaşılan...işinize geldi mi demokrasi özgürlük, işinize gelmedi mi yerden yere vur...yok öyle yağma...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aglamak



    sana katilsin desem bu düşünce özgürlüğü mü oluyor...o zaman sen katilsin...al sana düşünce özgürlüğü adam kalmış katliam yaptınız diyor bize ve biz bunlar yalan, bunları bize diyemezsiniz diyince biz suçlu oluyoruz...sen ve senin gibilere TÜRK kelimesi her zaman batar zaten...geçende de ikinizden birisi ülkücülere laf sokuyordu ama daha sonra rumları savunmaya başladı, neymiş bizim askerimiz Kıbrısta boşuna duruyormuş, rumların kıbrısı ele geçirmek gibi bir derdi yokmuş...kundaktaki bir çocuk bile biliyor rumun ne köpek olduğunu bir siz öğrenemediniz, aslında öğrendinizde işinize gelmez büyük abiniz rusya neden acaba Türkiye yi vuracak menzildeki s-300 füzelerini rumlara satmaya kalktı, dostluk için mi... siz bukelemun gibi bir şey oluyorsunuz anlaşılan...işinize geldi mi demokrasi özgürlük, işinize gelmedi mi yerden yere vur...yok öyle yağma...


    Alakaya maydonoz. Evet birine "katilsin" demek düşünce özgürlüğüdür. Bütün dünya "Katil ABD" diye bağırıyorsa bu düşünce özgürlüğüdür. Sen Ermenilere "katil" diyince düşünce özgürlüğü, Ermeniler sana "katil" deyince suç öyle mi? Kim işine gelince kullanıyor demokrasiyi acaba?

    Kaldı ki Rum konusundaki görüşlerimi anlamamakta ısrar ettiğini de görüyorum. Konuyla ultra alakasız olması bir yana, bu konuyla ilgili söylediğin "işinize geldi mi demokrasi özgürlük, işinize gelmedi mi yerden yere vur" lafıyla Rum konusundaki sözlerimin alakasını kuramadım?

    Sen bu kafatası milliyetçiliğiyle paranoyakça yaşamaya devam edebilirsin, ben devletlerin karşılıklı salaklıkları yüzünden iki halkın da acı çekip düşman olmalarını hiç tasvip etmiyorum. Rumlar köpek falan değil, zira yakından tanıdığım Rumlar gayet düzgün insanlardı. Kaldı ki tanıdığım Rum olmasa bile seninki gibi ırkçı faşist bir zihniyeti zaten onaylamam beklenemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmovik -- 25 Eylül 2005, 2:13:26 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sturmovik

    quote:

    Orjinalden alıntı: aglamak



    sana katilsin desem bu düşünce özgürlüğü mü oluyor...o zaman sen katilsin...al sana düşünce özgürlüğü adam kalmış katliam yaptınız diyor bize ve biz bunlar yalan, bunları bize diyemezsiniz diyince biz suçlu oluyoruz...sen ve senin gibilere TÜRK kelimesi her zaman batar zaten...geçende de ikinizden birisi ülkücülere laf sokuyordu ama daha sonra rumları savunmaya başladı, neymiş bizim askerimiz Kıbrısta boşuna duruyormuş, rumların kıbrısı ele geçirmek gibi bir derdi yokmuş...kundaktaki bir çocuk bile biliyor rumun ne köpek olduğunu bir siz öğrenemediniz, aslında öğrendinizde işinize gelmez büyük abiniz rusya neden acaba Türkiye yi vuracak menzildeki s-300 füzelerini rumlara satmaya kalktı, dostluk için mi... siz bukelemun gibi bir şey oluyorsunuz anlaşılan...işinize geldi mi demokrasi özgürlük, işinize gelmedi mi yerden yere vur...yok öyle yağma...


    Alakaya maydonoz. Evet birine "katilsin" demek düşünce özgürlüğüdür. Bütün dünya "Katil ABD" diye bağırıyorsa bu düşünce özgürlüğüdür. Sen Ermenilere "katil" diyince düşünce özgürlüğü, Ermeniler sana "katil" deyince suç öyle mi? Kim işine gelince kullanıyor demokrasiyi acaba?

    Kaldı ki Rum konusundaki görüşlerimi anlamamakta ısrar ettiğini de görüyorum. Konuyla ultra alakasız olması bir yana, bu konuyla ilgili söylediğin "işinize geldi mi demokrasi özgürlük, işinize gelmedi mi yerden yere vur" lafıyla Rum konusundaki sözlerimin alakasını kuramadım?

    Sen bu kafatası milliyetçiliğiyle paranoyakça yaşamaya devam edebilirsin, ben devletlerin karşılıklı salaklıkları yüzünden iki halkın da acı çekip düşman olmalarını hiç tasvip etmiyorum. Rumlar köpek falan değil, zira yakından tanıdığım Rumlar gayet düzgün insanlardı. Kaldı ki tanıdığım Rum olmasa bile seninki gibi ırkçı faşist bir zihniyeti zaten onaylamam beklenemez.


    alıştık artık sizden her devletini milletini savunana ırkçı, faşist damgasının vurulmasına...okuldada ŞANLI TÜRK BAYRAĞI'NIN altına "ya sev ya terket" yazmıştım da öküzün biri durup dururken faşist demişti..(sayenizde forumda argo da kullanmaya başladım, teşekkürler)...

    "Kaldı ki Rum konusundaki görüşlerimi anlamamakta ısrar ettiğini de görüyorum. Konuyla ultra alakasız olması bir yana, bu konuyla ilgili söylediğin "işinize geldi mi demokrasi özgürlük, işinize gelmedi mi yerden yere vur" lafıyla Rum konusundaki sözlerimin alakasını kuramadım?" demişsin

    alakayı kurmana yardımcı olayım, bir keresinde demiştin ki ülkücüyse diyerek başlamıştın cümlene ve hemen karalamıştın insanları...yani adam ülkücüyse direk karalanmalıydı sana göre...ama aynı gün rumları savunmuştun şimdi yaptığın gibi...yani bir ermeniye, bir ruma gösterdiğin hoşgörüyü nedense bir ülkücüye gösteremiyorsun(ne kuyruk acın varsa artık)çıkmışsın bir kaç rum tanıyorsun diye iyi yapmışsın adamları...ben hiç birini tanımıyorum ve tanımakta istemiyorum, ama bayrağıma el uzatan, Türkleri kadın çocuk demeden katledenlaeri de sevmemi bekleme sen istediğin kadar sev...onlar ilk fırsatta aynısını yapacaklar ki zaten o gün katliam yapanlara madalya vererek, KKTC den alışveriş yapanları tutuklayarak gösteriyorlar ne kadar dost olduklarını...sen dost görmeye devam et, biz bize dost olanları dost görüyoruz (en azından ben öyleyim, mesela Pakistanlı, Çeçenistanlı, Iraklı, Filistinli, Malezyalı, Doğu Türkistanlı vs vs... benim sadece dostum değil, aynı zamanda kardeşimde)


    ben ermenilere katil diyorsam belgelerde beni desteklediği için diyorum, onların ne belgesi var ellerinde göstersinler madem katliam yapmışız o zaman...sen, düşmanı dost olarak görmeyi insanlık, düşmanı düşman olarak görmeyi de kafatasçılık olarak görüyorsan senin gibi olmaktan Allah'a sığınırım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviGece -- 25 Eylül 2005, 2:31:59 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aglamak


    alıştık artık sizden her devletini milletini savunana ırkçı, faşist damgasının vurulmasına...okuldada ŞANLI TÜRK BAYRAĞI'NIN altına "ya sev ya terket" yazmıştım da öküzün biri durup dururken faşist demişti..(sayenizde forumda argo da kullanmaya başladım, teşekkürler)...

    "Kaldı ki Rum konusundaki görüşlerimi anlamamakta ısrar ettiğini de görüyorum. Konuyla ultra alakasız olması bir yana, bu konuyla ilgili söylediğin "işinize geldi mi demokrasi özgürlük, işinize gelmedi mi yerden yere vur" lafıyla Rum konusundaki sözlerimin alakasını kuramadım?" demişsin

    alakayı kurmana yardımcı olayım, bir keresinde demiştin ki ülkücüyse diyerek başlamıştın cümlene ve hemen karalamıştın insanları...yani adam ülkücüyse direk karalanmalıydı sana göre...ama aynı gün rumları savunmuştun şimdi yaptığın gibi...yani bir ermeniye, bir ruma gösterdiğin hoşgörüyü nedense bir ülkücüye gösteremiyorsun(ne kuyruk acın varsa artık)çıkmışsın bir kaç rum tanıyorsun diye iyi yapmışsın adamları...ben hiç birini tanımıyorum ve tanımakta istemiyorum, ama bayrağıma el uzatan, Türkleri kadın çocuk demeden katledenlaeri de sevmemi bekleme sen istediğin kadar sev...onlar ilk fırsatta aynısını yapacaklar ki zaten o gün katliam yapanlara madalya vererek, KKTC den alışveriş yapanları tutuklayarak gösteriyorlar ne kadar dost olduklarını...sen dost görmeye devam et, biz bize dost olanları dost görüyoruz (en azından ben öyleyim, mesela Pakistanlı, Çeçenistanlı, Iraklı, Filistinli, Malezyalı, Doğu Türkistanlı vs vs... benim sadece dostum değil, aynı zamanda kardeşimde)


    ben ermenilere katil diyorsam belgelerde beni desteklediği için diyorum, onların ne belgesi var ellerinde göstersinler madem katliam yapmışız o zaman...sen, düşmanı dost olarak görmeyi insanlık, düşmanı düşman olarak görmeyi de kafatasçılık olarak görüyorsan senin gibi olmaktan Allah'a sığınırım...


    Evet bir adam ülkücüyse o adam benim gözümde iyi olamaz. Zira ülkücülerin faşist ve ırkçı zihniyetine tamamen zıt bir felsefeye sahip olmam bir yana, sadece 12 Eylül öncesi, süresinde ve sonrasında yaptıkları dahi ülkücülerden nefret etmek için tek başına yeterli bir sebeptir.

    Kendinle çeliştiğinin farkında mısın? Ben tüm ülkücüleri "karalıyorum" (hoş benim karalamama ihtiyaç duymadan da yeterince pisliğe batmış insanlar bunlar ya, neyse), sen de tüm Rumları ve Ermenileri karalıyorsun.

    Pek çok pislik Türk var dünyada. Peki bu Türklerden nefret etmek için sebep mi? Kesinlikle değil.

    Kaç sene önce olanları gündeme getirip de düşmanlık yaratmanın ne anlamı var?

    Sen bütün Rumları kendine düşman olarak görürsen, bu yaptığına "faşistlik" ve "ırkçılık" denir. Zira sen insanların sadece ırklarına bakarak böyle bir yorumda bulunuyorsun. Zaten "Rumları tanımam tanımak da istemem" gibi ipe sapa gelmez laflar da böylesine çarpık bir zihniyetin ürünü.

    "Ya sev ya da terk et" lafı da faşistçe lafın tekidir. Bu mantığa göre memleketini eleştirme hakkına sahip değilsin. Niye kardeşim? Memleketi kendi görüşüne göre düzeltmeye çalışmak neden kötü olsun? İlle de bu köhne düzen altında yaşamak veya terk etmek zorunda mıyız? Sen ne yaptın bu memleket için bugüne kadar? O beğenmediğiniz solcular üniversite mezunu olup paraya para demeden yaşayabilirlerdi. Fakat onlar memleketlerine doğru olduğunu düşündükleri şeyleri yapmak için kendi gençliklerini ve geleceklerini feda edip devrim için savaştılar. Kimsenin birisine çıkıp da "ya sev ya da terk et" demeye hakkı yoktur, olamaz

    Bu arada senin "dost" saydığın Çeçenlerin Türkiye'de yaptıkları terörist eylemleri ne kadar çabuk unuttun? Kendi mantığına göre Çeçenlerden de nefret etmen gerekmiyor mu? PKK'yi Kürtler kurdu diye bütün Kürtlerden nefret etmesini biliyorsunuz ama (Kürtlerin büyük çoğunluğu PKK karşıtı olduğu halde)? İşte faşizm böylesine çarpık bir zihniyet arkadaşlar.




  • Pkk ile çeçenlerin yaşadığı dramı sen nasıl aynı kefeye koyabilirsin!

    Unutma çeçenistan rusya tarafından işgal edilmiş özgür ve demokratik bir ülkeydi. Bugün çeçen nüfusunun yarısı ruslar tarafından öldürüldü! Fakat senin için bir toplumun yok edilmesi önemli mi ki???? (Birde solcu olarak geçinirsiniz!!! Asıl solcular emperyal güçlerin kuklaları olmayanlardır!)

    Bu arada çeçenler ile pkk'yı karşılaştırmadan önce unutma ne Türkiyede kürdistan diye bir devlet ? Nede pkk bu devletin temsilcisidir!



    Bırak kardeşim senin gibiler provakasyon yapıyor!! Türkiyede kimse pkk'dan dolayı kürtleden nefret etmiyor! Aksine benim ailemde bile kürt akrabalarım var! Şimdi ben onlardan nasıl nefret edebilirim ?? Bizler et ile tırnak gibiyiz. Bizi kimse parçalayamaz!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neu -- 25 Eylül 2005, 13:47:20 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: neu


    Pkk ile çeçenlerin yaşadığı dramı sen nasıl aynı kefeye koyabilirsin!


    Unutma çeçenistan rusya tarafından işgal edilmiş özgür ve demokratik bir ülkeydi. Bugün çeçen nüfusunun yarısı ruslar tarafından öldürüldü!

    Türkiyede kürdistan diye bir devlet mi var? Nede pkk bu devletin temsilcisi!

    Bırak kardeşim senin gibiler provakasyon yapıyor!! Türkiyede kimse pkk'dan dolayı kürtleden nefret etmiyor! Aksine benim ailemde bile kürt akrabalarım var! Bizler et ile tırnak gibiyiz. Bizi kimse parçalayamaz!!


    ya sen cidi misin. .Benim de babam kürt annem türk bizim de bağlarımız sıkı ama.. bu forumda bile kürt diyince herkes aşağılıyor..

    http://forum.donanimhaber.com/m_4198407/mpage_1/key_//tm.htm#4198831 şu konuya da bir göz at istersen.. Bi de sırf kürt oldukları için dışşlanan kişilere bak..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: darkordek

    quote:

    Orjinalden alıntı: neu


    Pkk ile çeçenlerin yaşadığı dramı sen nasıl aynı kefeye koyabilirsin!


    Unutma çeçenistan rusya tarafından işgal edilmiş özgür ve demokratik bir ülkeydi. Bugün çeçen nüfusunun yarısı ruslar tarafından öldürüldü!

    Türkiyede kürdistan diye bir devlet mi var? Nede pkk bu devletin temsilcisi!

    Bırak kardeşim senin gibiler provakasyon yapıyor!! Türkiyede kimse pkk'dan dolayı kürtleden nefret etmiyor! Aksine benim ailemde bile kürt akrabalarım var! Bizler et ile tırnak gibiyiz. Bizi kimse parçalayamaz!!


    ya sen cidi misin. .Benim de babam kürt annem türk bizim de bağlarımız sıkı ama.. bu forumda bile kürt diyince herkes aşağılıyor..

    http://forum.donanimhaber.com/m_4198407/mpage_1/key_//tm.htm#4198831 şu konuya da bir göz at istersen.. Bi de sırf kürt oldukları için dışşlanan kişilere bak..



    Bugün eğer Türkiyede kürt toplumana karşı gerçekten dışlama olsaydı! Ne bu ülkede bir kürt Cumhurbaşkanı nede üst kademelerde bir kürdün bulunmaması gerekirdi! Arkadaşım yunanistanda arnavut kökenli öğrencilerin yunan bayrağını bile taşıması suç! Bizde ise Türkiyenin nufüsünun %15-20'si kürt olmasına rağmen meclisin yarısı kürt kökenli milletvbekillerinden oluşuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neu -- 25 Eylül 2005, 13:45:47 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sturmovik

    quote:

    Orjinalden alıntı: aglamak


    alıştık artık sizden her devletini milletini savunana ırkçı, faşist damgasının vurulmasına...okuldada ŞANLI TÜRK BAYRAĞI'NIN altına "ya sev ya terket" yazmıştım da öküzün biri durup dururken faşist demişti..(sayenizde forumda argo da kullanmaya başladım, teşekkürler)...

    "Kaldı ki Rum konusundaki görüşlerimi anlamamakta ısrar ettiğini de görüyorum. Konuyla ultra alakasız olması bir yana, bu konuyla ilgili söylediğin "işinize geldi mi demokrasi özgürlük, işinize gelmedi mi yerden yere vur" lafıyla Rum konusundaki sözlerimin alakasını kuramadım?" demişsin

    alakayı kurmana yardımcı olayım, bir keresinde demiştin ki ülkücüyse diyerek başlamıştın cümlene ve hemen karalamıştın insanları...yani adam ülkücüyse direk karalanmalıydı sana göre...ama aynı gün rumları savunmuştun şimdi yaptığın gibi...yani bir ermeniye, bir ruma gösterdiğin hoşgörüyü nedense bir ülkücüye gösteremiyorsun(ne kuyruk acın varsa artık)çıkmışsın bir kaç rum tanıyorsun diye iyi yapmışsın adamları...ben hiç birini tanımıyorum ve tanımakta istemiyorum, ama bayrağıma el uzatan, Türkleri kadın çocuk demeden katledenlaeri de sevmemi bekleme sen istediğin kadar sev...onlar ilk fırsatta aynısını yapacaklar ki zaten o gün katliam yapanlara madalya vererek, KKTC den alışveriş yapanları tutuklayarak gösteriyorlar ne kadar dost olduklarını...sen dost görmeye devam et, biz bize dost olanları dost görüyoruz (en azından ben öyleyim, mesela Pakistanlı, Çeçenistanlı, Iraklı, Filistinli, Malezyalı, Doğu Türkistanlı vs vs... benim sadece dostum değil, aynı zamanda kardeşimde)


    ben ermenilere katil diyorsam belgelerde beni desteklediği için diyorum, onların ne belgesi var ellerinde göstersinler madem katliam yapmışız o zaman...sen, düşmanı dost olarak görmeyi insanlık, düşmanı düşman olarak görmeyi de kafatasçılık olarak görüyorsan senin gibi olmaktan Allah'a sığınırım...


    Evet bir adam ülkücüyse o adam benim gözümde iyi olamaz. Zira ülkücülerin faşist ve ırkçı zihniyetine tamamen zıt bir felsefeye sahip olmam bir yana, sadece 12 Eylül öncesi, süresinde ve sonrasında yaptıkları dahi ülkücülerden nefret etmek için tek başına yeterli bir sebeptir.

    Kendinle çeliştiğinin farkında mısın? Ben tüm ülkücüleri "karalıyorum" (hoş benim karalamama ihtiyaç duymadan da yeterince pisliğe batmış insanlar bunlar ya, neyse), sen de tüm Rumları ve Ermenileri karalıyorsun.

    Pek çok pislik Türk var dünyada. Peki bu Türklerden nefret etmek için sebep mi? Kesinlikle değil.

    Kaç sene önce olanları gündeme getirip de düşmanlık yaratmanın ne anlamı var?

    Sen bütün Rumları kendine düşman olarak görürsen, bu yaptığına "faşistlik" ve "ırkçılık" denir. Zira sen insanların sadece ırklarına bakarak böyle bir yorumda bulunuyorsun. Zaten "Rumları tanımam tanımak da istemem" gibi ipe sapa gelmez laflar da böylesine çarpık bir zihniyetin ürünü.

    "Ya sev ya da terk et" lafı da faşistçe lafın tekidir. Bu mantığa göre memleketini eleştirme hakkına sahip değilsin. Niye kardeşim? Memleketi kendi görüşüne göre düzeltmeye çalışmak neden kötü olsun? İlle de bu köhne düzen altında yaşamak veya terk etmek zorunda mıyız? Sen ne yaptın bu memleket için bugüne kadar? O beğenmediğiniz solcular üniversite mezunu olup paraya para demeden yaşayabilirlerdi. Fakat onlar memleketlerine doğru olduğunu düşündükleri şeyleri yapmak için kendi gençliklerini ve geleceklerini feda edip devrim için savaştılar. Kimsenin birisine çıkıp da "ya sev ya da terk et" demeye hakkı yoktur, olamaz

    Bu arada senin "dost" saydığın Çeçenlerin Türkiye'de yaptıkları terörist eylemleri ne kadar çabuk unuttun? Kendi mantığına göre Çeçenlerden de nefret etmen gerekmiyor mu? PKK'yi Kürtler kurdu diye bütün Kürtlerden nefret etmesini biliyorsunuz ama (Kürtlerin büyük çoğunluğu PKK karşıtı olduğu halde)? İşte faşizm böylesine çarpık bir zihniyet arkadaşlar.


    "Kendinle çeliştiğinin farkında mısın? Ben tüm ülkücüleri "karalıyorum" (hoş benim karalamama ihtiyaç duymadan da yeterince pisliğe batmış insanlar bunlar ya, neyse), sen de tüm Rumları ve Ermenileri karalıyorsun." demişsin

    ben kendimle çelişmiyorum sen çelişiyorsun, bana sırf rum diye karalayamazsın diyorusun, ama sen sırf ülkücü diye karalıyorsun...ben çelişmiyorum çünkü vatan, millet için gerekirse özgürlüklerden, demokrasiden taviz verilir diyorum, beni sevmeyen rumu sevmem diyorum ve yapıyorum da ama sen burada insanlıktan dem vuruyorsun ve içinde çok şerefli insanın bulunduğu ülkcüleri sırf isminden dolayı silip atıyorsun, yani senin insanlık kılıfın ancak Türk olmayanlara uyuyor Türklere bu elbiseyi giydiremiyorsun anlaşılan...çelişen sensin, iyi okursan yazdıklarını anlarsın...

    "Kaç sene önce olanları gündeme getirip de düşmanlık yaratmanın ne anlamı var?" demişsin

    peki aynı soruyu bu konferansı yapanlara neden sormuyorsun??? neden olmamış bir olayı olmuş diye söylüyorlar, neden 90 yıl önceyi karıştırıyorlar?... sahi aynı konferansı düzenleyenlere neden 3 Ekimden önce yapıyorsunuz bu toplantıyı, bu kritik zamanda yeri mi, bizi Avrupaya malzeme mi yapmak istiyorsunuz diye bir sorsan ya...

    "Ya sev ya da terk et" lafı da faşistçe lafın tekidir. Bu mantığa göre memleketini eleştirme hakkına sahip değilsin." demişsin...

    biraz okuduğunu anlamaya çalış, bu sözden ülkeyi eleştirme denmemiş sev denmiş, yaşıyorsan bu ülkede seveceksin..."ya eleştirme, ya terket" denmemiş...

    merak ettim, şu devrim için savaşanlar neyin devrimini yapmak için savaştılar, ne eksikti ki bu ülkede değiştirmeye kalktılar...aksak yönleri iyileştimek varken hangi devrimi getirmek için savaştılar, bu ülkeye iki amerikan askerini taşlamaktan başka ne hizmetleri oldu...


    "Bu arada senin "dost" saydığın Çeçenlerin Türkiye'de yaptıkları terörist eylemleri ne kadar çabuk unuttun? Kendi mantığına göre Çeçenlerden de nefret etmen gerekmiyor mu? PKK'yi Kürtler kurdu diye bütün Kürtlerden nefret etmesini biliyorsunuz ama (Kürtlerin büyük çoğunluğu PKK karşıtı olduğu halde)? İşte faşizm böylesine çarpık bir zihniyet arkadaşlar" demişsin

    Çeçenler hangi terörist eylemi yapmışlar bu ülkede, kimi öldürmüşler mesela...bir de kim burda kürtleri kötüledi, benim ağzımdan kürtleri kötüleyen bir şey çıktı mı? ne alakası var şimdi? benim bölücü olmayan kürtlerle bir sorunum yok ve bir çok kürt arkadaşım var...bizim kürtlerle sorunumuz yokta senin bizimle bir sorunun var sanırım.(ayrıca ben ülkücü değilim, sadece senin çelişkilerine dikkat çekmek için bunları yazdım) Kısacası sen anlamak istediğin gibi anlamışsın ve ona göre cevap vermişsin...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aglamak


    "Kendinle çeliştiğinin farkında mısın? Ben tüm ülkücüleri "karalıyorum" (hoş benim karalamama ihtiyaç duymadan da yeterince pisliğe batmış insanlar bunlar ya, neyse), sen de tüm Rumları ve Ermenileri karalıyorsun." demişsin

    ben kendimle çelişmiyorum sen çelişiyorsun, bana sırf rum diye karalayamazsın diyorusun, ama sen sırf ülkücü diye karalıyorsun...ben çelişmiyorum çünkü vatan, millet için gerekirse özgürlüklerden, demokrasiden taviz verilir diyorum, beni sevmeyen rumu sevmem diyorum ve yapıyorum da ama sen burada insanlıktan dem vuruyorsun ve içinde çok şerefli insanın bulunduğu ülkcüleri sırf isminden dolayı silip atıyorsun, yani senin insanlık kılıfın ancak Türk olmayanlara uyuyor Türklere bu elbiseyi giydiremiyorsun anlaşılan...çelişen sensin, iyi okursan yazdıklarını anlarsın...

    "Kaç sene önce olanları gündeme getirip de düşmanlık yaratmanın ne anlamı var?" demişsin

    peki aynı soruyu bu konferansı yapanlara neden sormuyorsun??? neden olmamış bir olayı olmuş diye söylüyorlar, neden 90 yıl önceyi karıştırıyorlar?... sahi aynı konferansı düzenleyenlere neden 3 Ekimden önce yapıyorsunuz bu toplantıyı, bu kritik zamanda yeri mi, bizi Avrupaya malzeme mi yapmak istiyorsunuz diye bir sorsan ya...

    "Ya sev ya da terk et" lafı da faşistçe lafın tekidir. Bu mantığa göre memleketini eleştirme hakkına sahip değilsin." demişsin...

    biraz okuduğunu anlamaya çalış, bu sözden ülkeyi eleştirme denmemiş sev denmiş, yaşıyorsan bu ülkede seveceksin..."ya eleştirme, ya terket" denmemiş...

    merak ettim, şu devrim için savaşanlar neyin devrimini yapmak için savaştılar, ne eksikti ki bu ülkede değiştirmeye kalktılar...aksak yönleri iyileştimek varken hangi devrimi getirmek için savaştılar, bu ülkeye iki amerikan askerini taşlamaktan başka ne hizmetleri oldu...


    "Bu arada senin "dost" saydığın Çeçenlerin Türkiye'de yaptıkları terörist eylemleri ne kadar çabuk unuttun? Kendi mantığına göre Çeçenlerden de nefret etmen gerekmiyor mu? PKK'yi Kürtler kurdu diye bütün Kürtlerden nefret etmesini biliyorsunuz ama (Kürtlerin büyük çoğunluğu PKK karşıtı olduğu halde)? İşte faşizm böylesine çarpık bir zihniyet arkadaşlar" demişsin

    Çeçenler hangi terörist eylemi yapmışlar bu ülkede, kimi öldürmüşler mesela...bir de kim burda kürtleri kötüledi, benim ağzımdan kürtleri kötüleyen bir şey çıktı mı? ne alakası var şimdi? benim bölücü olmayan kürtlerle bir sorunum yok ve bir çok kürt arkadaşım var...bizim kürtlerle sorunumuz yokta senin bizimle bir sorunun var sanırım.(ayrıca ben ülkücü değilim, sadece senin çelişkilerine dikkat çekmek için bunları yazdım) Kısacası sen anlamak istediğin gibi anlamışsın ve ona göre cevap vermişsin...




    Ne alakası var şimdi. "Ülkücülük" bir düşünce biçimidir. Bir insan, bir düşünce biçimini onaylamayabilir. Bu yüzden o düşüncedeki insanları tasvip etmeyebilir. Ben bunda yanlış bir şey görmüyorum. Ama ırk yüzünden insanları yargılamak apayrı bir konudur. Kimse hangi ırktan doğacağını seçemez, ancak ne düşüneceğini seçebilir. Sen insanları dünyaya geliş şekilleri yüzünden değil fakat seçimleri yüzünden yargılayabilirsin. Bu kadar basit.

    Sizin "ülkeyi sev"lerinizi de biliyoruz. Zaten size göre 6. Filo'yu taşlayanlar da vatan hainiydi. Kelime oyunu yapma bana, herkes ülkücülerin ne mal olduğunu biliyor. Senin "şerefli" olarak nitelendirdiğin ülkücüler, sürekli anti-emperyalist geçinmelerine rağmen ABD'nin düzenlediği 12 Eylül darbesine en büyük desteği vererek tabiri caizse resmen "vatanı satmışlardır". Bana bu "şerefli" ülkücülerden birkaçının adını ve nasıl olup da "şerefli" olduklarını belirtirsen sevinirim.

    Eğer bu ülkede birisi altında Porschelerle lüks villasına giderken onlarcası açlıktan kıvranıyorsa, 46000$ olması gereken GSMH 3000$ ise o ülkede birşeyler yanlış demektir. O devrimciler bunun için savaşıyordu. Ki devrim de aslen düzenin aksayan yönlerinin tamamen değiştirilmesi olarak da tanımlanır.

    Evet bu ülkeye bir hizmetleri olamadı, çünkü "şerefli" ülkücüler, ABD ve faşist ordu elele hepsinin canına okudular. İstediklerini yapmalarına izin vermediler.

    Ben Kürt olayını örnek olarak verdim, gerçi senin PKK ve Kürtler hakkındaki yazılarını da biliyoruz ya neyse (bugünkü silinen "PKK Kürdistan'ı kurarsa" konusunu hatırlatırım). Swissotel baskınını Çeçenler yapmamış mıydı? Avrasya feribotunu kaçıran kimlerdi? Ha bunlar bence Çeçenlerden nefret etmek için sebep değil ve olamaz da, sadece senin "beni sevmeyen Rumu ben de sevmem" gibi bir zihniyet güttüğüne göre Çeçenlere aynı yaklaşımı göstermemeni bir çelişki olarak gördüğümden belirtiyorum.

    Konferans ile Rum olayı tamamen alakasızdır. Rumlarla yaşananlar tamamen dönemin emperyalistlerinin kışkırtması ile Kurtuluş Savaşında olmuştur. Üstelik iki taraf da yaptıklarını inkar etmemektedir, geçmişle hesaplar görülmüştür. Ermeni soykırımı ise Osmanlı Devletinin kendi iradesi ile yapılan, ve hala inkar edilmeye devam edilen bir olaydır. Tabii batı devletlerinin bunu bu kadar sene sonra gündeme getirmelerinin sebebi hak yerini bulsun diye değildir, tamamen politik çıkarları üzerinedir orası ayrı. Ama bu Ermeni soykırımını inkar etmek için sebep sayılamaz.

    Bu arada "ülkücü değilim" diyorsun ama bütün görüşlerin ülkücülerin görüşleriyle anlaşılmaz (!) bir benzerlik içerisinde. Ben seni ülkücü kesimden biri olarak görüyorum, sen aksini iddia etsen de söylediklerinden başka bir sonuç çıkmıyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sturmovik

    quote:

    Orjinalden alıntı: aglamak


    "Kendinle çeliştiğinin farkında mısın? Ben tüm ülkücüleri "karalıyorum" (hoş benim karalamama ihtiyaç duymadan da yeterince pisliğe batmış insanlar bunlar ya, neyse), sen de tüm Rumları ve Ermenileri karalıyorsun." demişsin

    ben kendimle çelişmiyorum sen çelişiyorsun, bana sırf rum diye karalayamazsın diyorusun, ama sen sırf ülkücü diye karalıyorsun...ben çelişmiyorum çünkü vatan, millet için gerekirse özgürlüklerden, demokrasiden taviz verilir diyorum, beni sevmeyen rumu sevmem diyorum ve yapıyorum da ama sen burada insanlıktan dem vuruyorsun ve içinde çok şerefli insanın bulunduğu ülkcüleri sırf isminden dolayı silip atıyorsun, yani senin insanlık kılıfın ancak Türk olmayanlara uyuyor Türklere bu elbiseyi giydiremiyorsun anlaşılan...çelişen sensin, iyi okursan yazdıklarını anlarsın...

    "Kaç sene önce olanları gündeme getirip de düşmanlık yaratmanın ne anlamı var?" demişsin

    peki aynı soruyu bu konferansı yapanlara neden sormuyorsun??? neden olmamış bir olayı olmuş diye söylüyorlar, neden 90 yıl önceyi karıştırıyorlar?... sahi aynı konferansı düzenleyenlere neden 3 Ekimden önce yapıyorsunuz bu toplantıyı, bu kritik zamanda yeri mi, bizi Avrupaya malzeme mi yapmak istiyorsunuz diye bir sorsan ya...

    "Ya sev ya da terk et" lafı da faşistçe lafın tekidir. Bu mantığa göre memleketini eleştirme hakkına sahip değilsin." demişsin...

    biraz okuduğunu anlamaya çalış, bu sözden ülkeyi eleştirme denmemiş sev denmiş, yaşıyorsan bu ülkede seveceksin..."ya eleştirme, ya terket" denmemiş...

    merak ettim, şu devrim için savaşanlar neyin devrimini yapmak için savaştılar, ne eksikti ki bu ülkede değiştirmeye kalktılar...aksak yönleri iyileştimek varken hangi devrimi getirmek için savaştılar, bu ülkeye iki amerikan askerini taşlamaktan başka ne hizmetleri oldu...


    "Bu arada senin "dost" saydığın Çeçenlerin Türkiye'de yaptıkları terörist eylemleri ne kadar çabuk unuttun? Kendi mantığına göre Çeçenlerden de nefret etmen gerekmiyor mu? PKK'yi Kürtler kurdu diye bütün Kürtlerden nefret etmesini biliyorsunuz ama (Kürtlerin büyük çoğunluğu PKK karşıtı olduğu halde)? İşte faşizm böylesine çarpık bir zihniyet arkadaşlar" demişsin

    Çeçenler hangi terörist eylemi yapmışlar bu ülkede, kimi öldürmüşler mesela...bir de kim burda kürtleri kötüledi, benim ağzımdan kürtleri kötüleyen bir şey çıktı mı? ne alakası var şimdi? benim bölücü olmayan kürtlerle bir sorunum yok ve bir çok kürt arkadaşım var...bizim kürtlerle sorunumuz yokta senin bizimle bir sorunun var sanırım.(ayrıca ben ülkücü değilim, sadece senin çelişkilerine dikkat çekmek için bunları yazdım) Kısacası sen anlamak istediğin gibi anlamışsın ve ona göre cevap vermişsin...




    Ne alakası var şimdi. "Ülkücülük" bir düşünce biçimidir. Bir insan, bir düşünce biçimini onaylamayabilir. Bu yüzden o düşüncedeki insanları tasvip etmeyebilir. Ben bunda yanlış bir şey görmüyorum. Ama ırk yüzünden insanları yargılamak apayrı bir konudur. Kimse hangi ırktan doğacağını seçemez, ancak ne düşüneceğini seçebilir. Sen insanları dünyaya geliş şekilleri yüzünden değil fakat seçimleri yüzünden yargılayabilirsin. Bu kadar basit.

    Sizin "ülkeyi sev"lerinizi de biliyoruz. Zaten size göre 6. Filo'yu taşlayanlar da vatan hainiydi. Kelime oyunu yapma bana, herkes ülkücülerin ne mal olduğunu biliyor. Senin "şerefli" olarak nitelendirdiğin ülkücüler, sürekli anti-emperyalist geçinmelerine rağmen ABD'nin düzenlediği 12 Eylül darbesine en büyük desteği vererek tabiri caizse resmen "vatanı satmışlardır". Bana bu "şerefli" ülkücülerden birkaçının adını ve nasıl olup da "şerefli" olduklarını belirtirsen sevinirim.

    Eğer bu ülkede birisi altında Porschelerle lüks villasına giderken onlarcası açlıktan kıvranıyorsa, 46000$ olması gereken GSMH 3000$ ise o ülkede birşeyler yanlış demektir. O devrimciler bunun için savaşıyordu. Ki devrim de aslen düzenin aksayan yönlerinin tamamen değiştirilmesi olarak da tanımlanır.

    Evet bu ülkeye bir hizmetleri olamadı, çünkü "şerefli" ülkücüler, ABD ve faşist ordu elele hepsinin canına okudular. İstediklerini yapmalarına izin vermediler.

    Ben Kürt olayını örnek olarak verdim, gerçi senin PKK ve Kürtler hakkındaki yazılarını da biliyoruz ya neyse (bugünkü silinen "PKK Kürdistan'ı kurarsa" konusunu hatırlatırım). Swissotel baskınını Çeçenler yapmamış mıydı? Avrasya feribotunu kaçıran kimlerdi? Ha bunlar bence Çeçenlerden nefret etmek için sebep değil ve olamaz da, sadece senin "beni sevmeyen Rumu ben de sevmem" gibi bir zihniyet güttüğüne göre Çeçenlere aynı yaklaşımı göstermemeni bir çelişki olarak gördüğümden belirtiyorum.

    Konferans ile Rum olayı tamamen alakasızdır. Rumlarla yaşananlar tamamen dönemin emperyalistlerinin kışkırtması ile Kurtuluş Savaşında olmuştur. Üstelik iki taraf da yaptıklarını inkar etmemektedir, geçmişle hesaplar görülmüştür. Ermeni soykırımı ise Osmanlı Devletinin kendi iradesi ile yapılan, ve hala inkar edilmeye devam edilen bir olaydır. Tabii batı devletlerinin bunu bu kadar sene sonra gündeme getirmelerinin sebebi hak yerini bulsun diye değildir, tamamen politik çıkarları üzerinedir orası ayrı. Ama bu Ermeni soykırımını inkar etmek için sebep sayılamaz.

    Bu arada "ülkücü değilim" diyorsun ama bütün görüşlerin ülkücülerin görüşleriyle anlaşılmaz (!) bir benzerlik içerisinde. Ben seni ülkücü kesimden biri olarak görüyorum, sen aksini iddia etsen de söylediklerinden başka bir sonuç çıkmıyor.


    neymiş benim kürtler hakkımdaki düşüncelerim bir örnek ver siteden...pkk ile ilgili düşüncelerimiz aynı değil mi yoksa...o silinen konuda ne yazım varmış benim...

    bir kaç şerefli ülkücü
    ABDİL GÖK
    Abdulkadir BİLİR
    ABDULLAH GÜLBAHAR
    ABDULLAH İZCİ
    Abdurrahman GÜNEŞ
    ABDURAHMAN KILIÇ
    ABDÜLKADİR TOMA
    ADEM PEKMEZCİ
    ADEM TAŞTAN
    ADEM TOMAY
    ADİL DEMİRÖZ
    ADİL KARAGÜLLE
    Adil KOÇAK
    ADİL ŞAKAR
    ADNAN BAYDİLİ
    ADNAN KOÇ
    Adnan ÖZÇİFTÇİ
    ADNAN ÜNVER
    ADNAN YILMAZ
    ADNAN YÜZGÜN
    Ahmet AKKAŞ
    AHMET ADİL OKUR
    AHMET AVLAMAZ
    AHMET AYBAK
    Ahmet BAYRAKTAR
    Ahmet BÖLÜKBAŞI
    AHMET ÇAKIROĞLU
    AHMET ÇEBİ
    AHMET ÇETİN ÇAVDAR
    AHMET DURAN ÖZHORTA
    AHMET EVCİMEN
    AHMET FAZIL KURTOĞLU
    AHMET GÖKOĞLU
    Ahmet GÜLEÇ
    AHMET İLKER
    AHMET KARAMAN
    AHMET KERSE
    Ahmet KILIÇ
    AHMET LEVENT PAMUKÇU
    AHMET MELEK
    AHMET METİN İZLER
    Ahmet ÖZKAN
    AHMET SALMAN
    AHMET SARPKAYA

    daha fazlasını istersenhttp://www.bozkurt.net/html/ulkucu_sehit.htm burdan bakabilirsin...ben ülkücü değilim vatanımı, milletimi savunuyorum diye ülkücü mü oluyorum yani...sizin bakış açınız zaten böyle, biri vatan, millet dedimi dar kalıp açınız çalışıyor ve hemen ülkücüsünüz diye aklınız sıra küçümsüyorsunuz...evet herkes ülkücülerin ne olduğunu biliyor ayrıca sizin de ne mal olduğunuzu adı gibi biliyor..madem hizmetleri olmadı öldürüldüler, sizin ne gibi hizmetleriniz oldu, veya 80 li yıllardan sonra sen ve senin gibi düşünenler bu ülke için ne yaptı...soykırım yaptığımızı söylüyorsun, demek ki aynı milletten değiliz çünkü benim milletim hiç bir zaman soykırım yapmadı ve yapmazda...


    "Konferans ile Rum olayı tamamen alakasızdır. Rumlarla yaşananlar tamamen dönemin emperyalistlerinin kışkırtması ile Kurtuluş Savaşında olmuştur. " senin anlaşılan 1960 ve 1974 olaylarından haberin yok biraz araştır da neler olmuş bak bakalım...kurtuluş savaşı 1974'te değil 1919 da başlamıştır...




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.