Şimdi Ara

Bedelli Amasya 15. Piyade Er Eğitim Tugayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bedelli askerlikte burası iyi midir, rahat mıdır gidenler bilgi verebilir mi?




  • şubatta Bedelli olarak gidiyorum yorumları takipteyim :)

  • Mart 2023 de gittim. Ben 1. taburdaydım. Çok zorlanmadık. Özellikle 1. taburda uçaksavar bölüğüne düşerseniz herkesin dilinde prenses bölüğü diye 😂


    İlk hafta selam verme, sağ dön sol dön, eğitim alanına yürürken bölüğe özel marşlar eşliğinde (işte geliyor X bölüğü tarzı) yürüyüşler şeklinde geçiyor.


    İkinci hafta G3 veriyorlar her yere giderken elinde taşıyon ama herkese verilmeyebilir (ben ilk defa atış yaparken aldım elime silah), yemekhaneye toplayıp slayt falan izletiyorlar silahın takılışı sökülüşü nasıl, atış ile ilgili anlatım vs.


    İkinci haftanın tahmini Cuma günü atış yaptırırlar. 3 mermi atıyon. Atış yapmak istemeyen dilekçe falan dolduruyor.


    Ondan sonra terhis olana kadar full yürüyüş provası. Tören alanına götürüp 3-5 tur yürütürler öğleden önce. Öğleden sonra da aynı şekil. En son yemin töreni ve bitiş. (Bizim dönemde çok yağmur yağdığı için tören iptal oldu yemekhanede yemin ettik sonra dağıldık)


    Valla genel olarak çok zorlanmadık, sadece tüm dünyadan izole oluyorsun, teknolojik aletlerden uzaklaşmak falan böyle 1980 lerde yaşıyormuşsun hissiyatı veriyor. Yemek alırken, kantinden bişey alırken, duş, traş her yerde 30 dk sıra beklemeye alışın sadece.


    Beni zorlayan tek şey hastalanmak oldu. Orada hastalanmamak mucize gerçekten. Koğuşta biri olduysa herkese geçiyor ve geçmeyen öksürük, ateş, o halde yürüyüşlere devam etmek falan zorladı.


    Duyduğum kadarıyla bir tek 4. tabur diğer taburlara göre şartları biraz daha ağırmış. Duş falan dışarıda alıyorlarmış biz sabah 5.30 6.00 gibi kalkardık onlar biraz daha erken kalkıyormuş falan.





  • Ben de Mayıs 2023'te gittim. Üstteki arkadaşın bahsettiği 4. taburdaydım. Taburlar da kendi içlerinde bölüklere bölüşüyor. Ben 4. taburun biraz daha rahat bölüğündeydim. Ama diğer bölüklerin günleri daha sert geçiyordu. Haftasonları bile eğitimlere kalıyorlardı bazen. Eğitim alanında da şınav, mekik gibi fiziksel olarak zorlayıcı şeyler yapıyorlardı. Biz onlara kıyasla daha rahattık. Duyduğum kadarıyla en rahat bölükler uçaksavar ve tanksavar.


    Eğitim kısmı üstteki arkadaşın bahsettiği gibi bizde de aynıydı. Atışı isteyen yapıyor istemeyen yapmıyor. Bir dilekçe doldurup atışa katılmıyorsunuz. Son 2 hafta full yürüyüş. Tüm bölükler bir arada tören alanında yürüyüş provası yapılıyor. Sıcağın altında zorluyordu bizleri.


    Duş kısmı 4. tabur için malesef biraz sancılı. Duş alanı dışarıda. Haftada 2 gün belirleniyor. Tüm bölükler toplanarak komutanla birlikte gidiyor. 5 dakikanız var duş için. Onun haricinde sabah 4-5 gibi ihtiyaç duşunu kullanabiliyorsunuz, o da bazen kapalı olabiliyor.


    Genel olarak zorlayıcı bir şey yok. Zorlansanız bile 28 günlük bir olay. Hatta iş stresinin olmaması, telefon, mail, bilgisayar bakmamak iyi geliyor insana.


    Kesinlikle çok fazla eşya götürmeyin. Dolaplar küçücük. Dolaplara sadece 5-6 tshirt, kamuflajlar, pijama, tıraş köpüğü, jilet, havlu gibi kişisel eşyalar sığıyor. Geri kalanını zaten çantanıza koyuyorsunuz. Çantanızı depolara kitliyorlar. İsteyince de gidip çantanıza ulaşamıyorsunuz. Toplam 2-3 kere depoları açtılar bizde anca o zaman gidip çantalardan eşyaları alabildik. Tüm ihtiyaçlar kantinde var zaten. Oradan halledersiniz.


    Hasta olmamak gibi bir şansınız yok. Bizim koğuşlar 60 kişilikti. Biri hasta olduğu an tüm koğuşa yayılıyor zaten. Vitamin falan getirmeye çalışın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manciaa -- 8 Şubat 2024; 14:39:14 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.