Şimdi Ara

Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrb arkadaşlar suan askerligim tecilli bedelli askerlige başvurmak istiyorum e devlet üzerinden nasıl yapabilirim birde sorularım var

    1.başvurduktan sonra ücreti ne zamana kadar yatırmalıyız?

    2. En erken ne zaman askere giderim?

    3 diyelim başvurup parayı yatıramama durumumda tecilimi tekrar devam ettirebilirmiyim? Bir de ileride tekrar bedelliye basvurma hakkımı kayıp mı ederim?

    Bilgi sahibi arkadaşlar sorularımı cevaplarsa sevinirim 🙂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Youtubeda bunu anlatan videolar var.
    En resmi olanı bu


    Bedelli askerlikte "bu sene ödersin, seneye gidersin" prensibi var. 1 ocak - 31 aralık arası ücret yatırma dahil işlemlerini tamamlayanların ertesi yıl ocak ayı sonunda sınıflandırma sonuçları açıklanır. Şubat - aralık arası bir ay, artık hangi birlik çıktıysa sınıflandırma sonucunda belirtilen tarihlerde birliğe katılış yapar, askerliği tamamlar ve terhis olur.

    Bedelli Askerlik ücretine 1 ocak ve 1 temmuz olmak üzere yılda 2 kez, memur maaş zammı kadar zam geliyor. Normalde ödemek için 2 ay süre veriliyor ama ücreti ödeyeceğiniz dönem hangi miktar geçerliyse o ücret alınır. Diyelim şimdi/bugün başvurdunuz, ödemeyi 1 temmuz sonrasına sarkıtırsanız zamlı ücret ödersiniz.

    Ücret ödeyemeyip, tecil hakkınız varsa kullanabilirsiniz. Tekrardan bedelliye çevirebilirsiniz. Bedelli askerlik şartlarına buradan bakabilirsiniz.
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/bedelli-askerlik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tsk ederim hocam yani hemen başvurup parayı haziranin sonuna kadar yatirmam gerekiyo gecerse zamlı yatıracagız😔 vede askerlik 2024 kalıyo yani


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Merhaba


    Ben üniden sonra 2 yıllık tecil erteleme işlemi yaptım. Suan 2024 ağustos ayının sonuna kadar resmi olarak tecilli gözüküyor. Bu hafta içinde tecil işlem iptal muayene + e devlet bedelli basvurus + ödemenin bankaya yatırılması işlemini yapicam . 1 temmuzdan sonra zam geliyor biliyorum . Ama bu ay bayram haftası muhabbeti veya ekstrem bir durum karşısında tekrar tecil devam edebilirimiyim kalanları yani 2024 ağustos ayına tecilli olarak . Hani olaki bir durum olursa diye . Normalde 2 ay içinde para yatırılması gerekiyor biliyorum ama temmuz zammı ne kadar olucak belli degil . Her kafadan farklı rakam ve sesler çıkıyor.


    Teşekkür ederim .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Riqus kullanıcısına yanıt

    Sıkıntı olmaz, süreç istediğiniz gibi gitmezse erteleme yaptırabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Bedelli Askerlik ücretine 1 ocak ve 1 temmuz olmak üzere yılda 2 kez, memur maaş zammı kadar zam geliyor. Normalde ödemek için 2 ay süre veriliyor ama ücreti ödeyeceğiniz dönem hangi miktar geçerliyse o ücret alınır. Diyelim şimdi/bugün başvurdunuz, ödemeyi 1 temmuz sonrasına sarkıtırsanız zamlı ücret ödersiniz."


    bu çok kötüymüş. Başvuru tarihi Temmuz olsa bile parayı ne zaman yatırdığına bakıyorlarsa. Sonuçta başvuru tarihim öncesinde 104k'lık fiyat ödemek lazımdı aslında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myscherzo -- 8 Haziran 2023; 8:51:13 >
  • Öncelikle tüm süreci e-devlet'teki "askerliğim" sayfası üzerinden yürütüyorsunuz. takip etmeniz gereken tek yer burası.


    -Önce teciliniz varsa tecil iptal başvurusuna tıklıyorsunuz. tecil iptal başvurusu yaptıktan sonra sayfa güncellenir ve "15 gün içinde durumunuz güncellenecek" şeklinde bir yazı çıkar. genelde hızlıca onaylanıyor ama işi garantiye almak adına bağlı bulunduğunuz askerlik şubesini arayın ve bedelli yapmak istediğinizi söyleyin hemen onaylarlar sistemden.


    -tecil iptal olduktan sonra yoklama başvurusu butonu açılacak. yoklama başvurusunu başlatırken bazı kişisel bilgileri dolduracaksınız. burada vesikalık fotoğraf da lazım oluyor bilginiz olsun. onu da yükleyeceksiniz. başvuruyu tamamladıktan sonra askerliğim sayfası tekrar güncellenecek ve sizi sağlık muayenesi aşamasına geçirecek.


    -sağlık muayenesine gitmeden önce "kişisel sağlık bilgi formu" diye bir şey var. e-devlet içerisinde aratın çıkar. önce onu doldurmanız gerekiyor. onu doldurduktan sonra aile hekiminize gidiyorsunuz. kronik bir hastalığınız yoksa genelde muayene bile etmeden 5dk soru sorup dönderiyorlar. çok kısa bir işlem. sağlık muayenesi de tamamlandıktan sonra aynı gün içerisinde askerliğim sayfasına sağlık raporu düşer ve bir sonraki aşama açılır.


    -sağlık raporu aşaması da tamamlandıktan sonra celp tercihi butonu açılır. buradan yine bazı kişisel bilgileri dolduruyorsunuz ve "bedelli hizmeti" yazan yerde evet'i seçiyorsunuz. daha sonra 2024'ün hangi ayında gitmek istiyorsanız ayları sıraya diziyorsunuz ve yoklama başvurusnu tamamlıyorsunuz. celp dönemi bedelli askerlikte, hangi yıl içerisinde başvuru yapıyorsanız bir sonraki yıl içerisinde gidersiniz. 2023'ün ister ilk günü ister yılın son günü başvurun her koşulda 2024'e atar sizi(ikinci soruya cevaben).


    -son aşamada askerliğim sayfası tekrar güncellenecek ve ödemeniz gereken tutar vs. gibi bilgiler yazacak. ödeme süresi başvuruyu tamamladıktan sonra 2 ay. 2 aylık süre içerisinde zam dönemine denk gelirseniz(mesela önümüzdeki 1 temmuz'da zam gelecek) zamlı ücreti ödersiniz o yüzden elinizi çabuk tutmakta fayda var zamlı ödememek için. ödemeleri devlet bankalarından yapabilirsiniz. mobilden yapacaksanız ödemeler menüsünde muhasebat ödemeleri diye bir sayfa var. orada tc'niz ile arattığınız zaman bedelli borcunuz çıkar karşınıza. oradan ödemeyi yapabilirsiniz.


    -ödemeyi de yaptıktan sonra askeriğim sayfası tekrar güncellenecek ve sevk tarihine kadar başka hiçbir işlem yapmayacaksınız. her şey bu kadar. ocak ayına kadar bekleyip ocak ayında sevk yeriniz bu sayfada yazacak.





  • Creav kullanıcısına yanıt

    Verdiğiniz bilgiler çok kıymetli, çok teşekkürler. Kronik hiçbir hastalığım yok sadece gözden 3.5 derece miyopum var, gözlük kullanmıyorum. Gözlüğüm yok açıkcası ve 5 ay önce göz muayenesinde bu dereceyi almıştım. Aile hekimi muayenesinde göz testi yapılıyor mu? Yapılıyorsa normal hastanedeki gibi gözlük camları üzerinden harfleri görmemimi isterler acaba? Hastaneye sevk ederse yetişmez diye düşünüyorum, açıkcası bu durumdan çok korkuyorum. Aile hekimi çok inceler mi bu durumu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The biggest dreamer T kullanıcısına yanıt

    doktora göre değişiyor. benim aile hekimi hiçbir muayene yapmadı. bikaç tane soru sordu ve gönderdi. eğer bir rahatsızlığınız varsa bahsettiğiniz gibi mutlaka dokotora söyleyin o zaman kontrol eder. bir şeyim yok derseniz etmez.

  • Creav kullanıcısına yanıt

    Ben gözümde miyop var desem ve hastaneye sevk etse yine askerlikten muaf olamayacağım, benim korkum aslında daha önce göz ile ilgili gittiğim muayene ler sistemde gözüktüğünden direkt sevk eder mi bilemedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktora bağlı bu benim miyop vardı 2 derece ama sevk etti aile hekimi.Uzaktan harf okutmuştu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.