Şimdi Ara

Bedelli Askerlik Çıksın Diye Binlerce Başvuru Yapıldı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
0
Favori
13.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • değerli dostum, ben girimde ne bedelli askerlik ülkeyi yönetmek için doğru gelir modelidir dedim, ne bu ülke bedelliden alacağı parayla uçacak dedim, ne üretim yerine vergi ile ülke yönetilir dedim. söylemediğim argümana cevap vermisşiniz.

    benim dediğim şu. bedelli askerlik artık sosyal bir olgu oldu. zira toplumu alıştırdınız. belli ki bu devam da edecek. bari bedeli adam gibi belirleyin.

    bu kadar kısa ve net.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MOHER

    Bastır parayı işe gir, bas parayı hapisten yırt, bas parayı adam kayır, bas parayı askerlikten yırt... Halkı böyle kafada olan ülke de böyle yönetiliyor işte. O bastırdığınız paralar kurtarmayacak sizleri merak etmeyin. Kim ne derse desin bedelli isteyen adam bana göre vatan hainidir.



    Okuyana kısa dönem hakkı, ağır sağlık problemi olanıda almıyorlar. Daha belanı mı istiyorsun derler adama.

    devlete göre herkes vatan haini ona bakarsan herkes fetöcü ama onlara gelince KANDIRILDIK!..ne diyelim bu ülkede vatan haini olmayan mı kaldı bana göre sen sana göre onlar devlete göre herkes vatan hainidir.
  • bu yılda hala konyada ankarada nöbet tutup vatanı koruduğunu sanan var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerliğimi 15 ay yapmış birisi olarak söylüyorum zorunlu askerlik kaldırılmalı.
    Ordu profesyonelleştirilmeli.
    Neden derseniz arkadaş bu askerlik ciddi bir iştir disiplin ister,azim ister,çalışma ister,hırs ister en önemlisi de korkusuz olmayı gerektirir.
    Sen 1 ay acemi birliğinde silah eğitimi verdiğin nasıl verildiği de muamma neyse silah eğitimi verdiğin askeri sonra terör bölgelerine çatışmaya yollayacaksın olur iş mi bu?
    Ben doğuda yaptım askerliğimi korkudan uyuyamayan adamlar vardı.
    Bunlar daha 20 yaşında ana kuzusu.
    Sen sırf geleneklerinden ötürü zorunlu askerliği dayatırsan bu çocuk zaten teröristle çatışmak şöyle dursun psikolojisi bozulacak hatta daha kötü durumlara düşecektir.
    Asker olunmaz doğulur lafı var ya bu laf boşa söylenmiş bir laf değildir.
    Bir insanın damarlarında akan kanda,ruhunda,beyninde asker olmak yoksa o adamdan asker olmasını bekleyemezsin.
    O nedenle zorunlu askerlik safsatası kaldırılmalı.İnsanlar işini,gücünü,ailesini,çoluk çocugunu,hastasını bırakıp askere gitmeye zorlanıyor ayıptır yazıktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkann86

    bir önceki bedellide 18i verdim gitmedim. eşşek gibi gidenlere selam.

    misss gibi kardeş sen son yırtanlardan olmuşsun ama bir daha o şans gelmeyecek :)



    Çıkarsada 18 bin olmayacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fasist Diktator
    bu yılda hala konyada ankarada nöbet tutup vatanı koruduğunu sanan var

    Bebe ruhi, beklediğin cephanelik vatan değil mi, beklediğin garaj vatan değil mi?
    Bot nöbeti bile vatan görevidir.

    Birileri uyuyorsa birileri uyanık kalmalı.

    Karşısına kedi çıkınca korkudan karşı kaldırıma geçen adamlara neler anlatıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 19 Ocak 2018; 12:32:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Beyefendi, siz bu şekilde idrak etmiş olabilirsiniz. Saygı duyarız. Ama saydığınız örnekleri ya da yapılması gereken hal ve hareketleri askere gitmeden öğrenemeyiz diye bir şey yok. Örnek olarak bütün düşünce dünyamızı oluşturan etkenler arasında antik yunan büyük yer kaplamaktadır. Ben hiç askeri disiplinle erdemlileşen filozof duymadım. İnsan, düşünerek doğruyu yanlışı zaten idrak edebilir. Her gün hayatta başka hiçbir işe yaramayan birinin “koğuş kaaaalk” diye bağırmasına gerek yok.



    Bir çift sözüm de bu meseleyi Ak Parti iktidarına bağlayan arkadaşlara olacak. Ben bedelli askerlikten yanayım. Bedelliye karşı çıkanların çoğunun boş milliyetçilik ve slogancılık yaptığını düşünmekteyim. Ama bunun Ak Parti ya da seçmeniyle ilgisi yok. Her meseleyi Ak Parti’ye bağlayarak sorunları halının altına süpürüyorsunuz. Sorun, doğrudan toplumun kendisidir. Sosyolojisidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Milletin analari sehit ogullarinin arkasindan aglarken, vatan sagolusun diyen kolpacilar, profilinde turk bayragi olan kolpacilar. Haydi simdi bedelli icin kredi cekmeye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xinglyan X kullanıcısına yanıt
    antik Yunandan bahsediyorsun sonra askeri disiplinle erdemleşen filozof duymadım diyorsun

    Peki Antik Yunan'da liderlerin (Mesela İskender gibi, Leonidas gibi, Aristides gibi, Pausinas gibi) yetiştirildiği ve eğitildiği Gymnasiumların eğitim sistemini bilmezmisin? Askeri mantık ve sistemle eğitildiklerini, filozofların onlara olan eğitimleri, öğrettikleri, telkinlerini?

    Mesela Tarih ve politika biliminin kurucusu olan Machiavelli'yi bilir misin? Medici kralı veliahtına tavsiye mektupları dizisinden oluşan Prens Kitabını okudun mu? Savaş sanatı kitabından haberdar mısın? Peki Machievelli gibi diplomasi, politika, liyakat, sosyalizm, gibi konuların babası olan bir adamın lideri ancak askeri disiplinle yoğurulursa hamurunda liderlik olur, mantığını ne yapacağız?

    Annesinin hadi evladım kalk dediği ve kahvaltıyı hazırladığı adam mı bazı şeyleri idrak eder, yoksa koğuş kallk çekilen bir adam mı daha iyi eğitilir? İdrak her bireyin sahibi olacağı bir özellik değildir, ama disiplinle herkes eğitilir.

    İşte Bu noktada dönüp kendi ülkene, o ülkenin tarihine, kültürüne, örf, adet, folklörüne bakıp bireyinde idrak yeteneği olup olmadığını anlar eğitim sistemini ona göre seçersin.

    (Talas savaşı ve MS 700 yılını baz alırsan) dini inancında referans aldığı Arapların, kendi kültürünü, dinin gerekliliği sanıp, içine kapalı, iman, itaat ve biat olgularını dininin gereği sanan, bunu inanç sisteminde uyguladığı gibi kendi kültürüne, sosyal hayatında uygulayan, sorgulamaktan, araştırmaktan, fikir üretmekten, fikir sunmaktan yoksun. Yöneticisini, inandığı dinin kutsal lideri ile aynı kefeye koyup, sonsuz sadakatle ve her bildiği, her eylediği doğrudur, nede olsa benim yerime düşünen biri var mantığı ile asırlardır yaşayan toplumda,

    en azından sosyal hayatında, kısmen bazı şeyleri öğrenmesi için, değil antik Yunan veya modern eğitim sistemlerini, yeni baştan bir eğitim düzeni de yapsan bunu adamın içinde o cevher, o potansiyel yoksa hiç bir işe yaramaz.

    Ayrıca hayatı, kışla ile tarla arasında geçmiş bir toplumda, peygamber ocağı olarak adlandırılan bir kurum varken, hiç bir okul, hiç bir kampüs, hiçbir uygulamalı eğitim, asker ocağının vereceği eğitim gibi başarılı olmayacaktır.

    Bu durum şuna benzer, Sen Ferrari'ye binecek, hem para, hemde imkanlara sahipsindir (Burada marka eğitim sistemi olsun)

    Ama senin ülkenin yol durumu ile o arabayı sağlıklı, hasarsız, kullanabilecek yolun yoktur.

    *İşte 1923 te ilan edilen Cumhuriyetin sanki 1100 küsur sene ki (1 milenyum 1 asır yapar) olan yanlış eğilimlerini kökten silmiş gibi düşünüp, artık asker ocağının bir eğitim kurumu olmasının gerekliliği olmadığını söylemek, yaşadığın ülkeyi tanımıyorsun demektir.

    Sen, Ben iyi bir eğitim almış, batı veya muasır medeniyet seviyesindeki bir mantığa sahip bir ebeveyne, sosyal çevreye sahip olmuş olmamız, bütün ülkenin bu şekilde olduğunu düşündürmesi ve o yüzden askerliğin bir eğitim kurumu olmaması gerektiğini düşünüyor olabilirsin.

    Ama mesleği gereği 81 ilin 70 ine giden, gözlemleyen, insanları süzen birisi olarak, bu insanları küçümsememekle birlikte, diyorum ki bu adamı değil modern eğitimin en ortalama hali, Bu adamı Robert Koleji, Boğaziçine gönder, o adam köklerinin izini hiç bir zaman silemeyecek.

    İşte zaten bu yüzden son 15 senedir, bu ülkede toplumun bu kesiminin farkında olan, ve o insana değer veren parti tek başına iktidarda.

    İşte Bu yüzden RTE Boğaziçine dönüp Yerli ve Milli değerlere yaslanmadığını belirtirken bahsettiği durum tam da benim sana açıklamaya çalıştığım durumdur. RTE'nin bu görüşü sana göre bana göre yanlıştır, Boğaziçi ise Türkiyenin ODTÜ gibi, Hacettepe gibi, İTÜ; Gazi ülkenin sayılı iyi ünilerinden biri olabilir.

    Ancak senin toplumunun geneli yukarıdaki eğitim kurumlarının sistemi, metodu, müfredatı vs. sini istemiyor ve kendi değerlerinde bir eğitim şekli istiyorsa, ve ayrıca rejim gereği okul eğitimi zorunlu ama denetimi vs. si yoksa

    en azından zorunlu olan ve denetimi nispeten daha sıkı olan vatani görevde bir şeyler öğrensinler.

    Herkesi kendin gibi sanma, öyle olsaydı 'Milli ve Yerli' Değerlerimiz değişmez, değişen değerlerle ülkeyi 15 senedir tek başına yöneten bir liderimiz olmazdı.

    Yada yanına yıldız koyduğum paragrafla ilgili olarak, hatırlarsan bir ara 90 yıllık reklam arası bitti filmin 2. yarısı başlıyor derken neyi anlatmaya kast edilmezdi.

    Evet çok iyi eğitim kurumlarında eğitim aldığımı düşünüyorum, (Özel Türk Koleji, Ege Üniversitesi)

    ama şunu söyleyeyim benim bu ülkeden umudum yok. (Ha bu durumdan ötürü, forumdaki moda olan söylemle yurt dışına gitme gibi bir niyetim yok)

    Ama bu ülkenin toplumu benim ve ANtik Yunandan bile örnek verebilecek nitelikte olman varsayımıyla senin gibi bir eğitim değil, 'Milli ve Yerli' değerlere sahip bir eğitim istiyor. Çünkü diğeri günah. icat, yalan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: otofaresi mahsun

    Milletin analari sehit ogullarinin arkasindan aglarken, vatan sagolusun diyen kolpacilar, profilinde turk bayragi olan kolpacilar. Haydi simdi bedelli icin kredi cekmeye

    Kredi çekmeme gerek yok yerimden bile kalkmadan cep telefonumdan havale yapicam ağla kudur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fasist Diktator


    quote:

    Orijinalden alıntı: otofaresi mahsun

    Milletin analari sehit ogullarinin arkasindan aglarken, vatan sagolusun diyen kolpacilar, profilinde turk bayragi olan kolpacilar. Haydi simdi bedelli icin kredi cekmeye

    Kredi çekmeme gerek yok yerimden bile kalkmadan cep telefonumdan havale yapicam ağla kudur

    Bedelli çıkmayacağı için o paranı çarşı izninde kahvaltı yapmak için harcarsın tabi gittiğin yerin çarşısı olursa ahahahah :D kafanızda hep o soru işareti var ya o beni bitiriyor işte

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zeen


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fasist Diktator


    quote:

    Orijinalden alıntı: otofaresi mahsun

    Milletin analari sehit ogullarinin arkasindan aglarken, vatan sagolusun diyen kolpacilar, profilinde turk bayragi olan kolpacilar. Haydi simdi bedelli icin kredi cekmeye

    Kredi çekmeme gerek yok yerimden bile kalkmadan cep telefonumdan havale yapicam ağla kudur

    Bedelli çıkmayacağı için o paranı çarşı izninde kahvaltı yapmak için harcarsın tabi gittiğin yerin çarşısı olursa ahahahah :D kafanızda hep o soru işareti var ya o beni bitiriyor işte

    Çıkmasa da gitmiyorum. gücü yeten götürür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Su eşek gibi gideceksiniz diyenler , taptıkları siyasetçilerin bedelli askerlik yapan , muaf olan ya da bedelli bekleyen çocuklarına , ben gittim siz de esek gibi gidin deseler de semerlerden semer begenseler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bloodletting. kullanıcısına yanıt
    biz zaten zorunlu askerliği değil bedelliyi tartışıyoruz. zorunlu askerlik bence de kalkmalı ama bedelli askerlik de öyle. gitmiycekse kimse gitmesin bu hesap parayla ödenemez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yibo90

    Su eşek gibi gideceksiniz diyenler , taptıkları siyasetçilerin bedelli askerlik yapan , muaf olan ya da bedelli bekleyen çocuklarına , ben gittim siz de esek gibi gidin deseler de semerlerden semer begenseler

    Eşşek gibi diyince belli bir yere mi taptıgımızı zannediyorsunuz :D Sizin anlamak istemediğiniz adaletsizlik.



    Gidiliyorsa herkes gidecek gitmiyorsa kimse.



    İş çakallığa bırakılırsa. Bu memlekette sürüyle var. Sizin gözünüzde her giden enayi ya o yüzden söylüyorum :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeen kullanıcısına yanıt
    Sen bu ülkede eşitliği nerede gördün ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askerlik konusunda düzenlemelerin yapılması bir zorunluluktur benim fikrimce.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fasist Diktator


    quote:

    Orijinalden alıntı: otofaresi mahsun

    Milletin analari sehit ogullarinin arkasindan aglarken, vatan sagolusun diyen kolpacilar, profilinde turk bayragi olan kolpacilar. Haydi simdi bedelli icin kredi cekmeye

    Kredi çekmeme gerek yok yerimden bile kalkmadan cep telefonumdan havale yapicam ağla kudur

    Ben askerlik yapali 13 sene oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dawras

    Bedelli askerliğin korkaklıkla ilgisi ne?

    Korkmuyorsan neden gitmiyorsun?
  • Ben şu anda kaçak durumdayım fakat bedeli askerlik askerliğini yapmış insanlara en hafif tabiri ile hakarettir bedelli diye bişey olamaz ya zorunlu askerlik tamamen kaldırılır yada bedeli denen saçmalık bidaha çıkartılmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.