Şimdi Ara

Bedelli askerlik hangi aylarda yapılabiliyor..? Hangi olasıkla denk geliyor..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hocalarım merhabalar, askerlik konusunda fazla bilgim yok kusura kalmayın. Durumu izah edeyim...


    AÖF okuyorum ve DGS'ye çalışmak için bölümü olabildiğince hızlı bitirmek amacıyla yaz okulundan da ders alacağım. Bir yandan da askerliğin aradan çıkmasını istiyorum (dgs ye çalışma sırasında veya tekrar üniversite okurken askerlikle uğraşmayalım) bunun için aöf bahar dönemi final sınavı ile (26 mayıs) yaz okulu başlangıcı (1 temmuz) arası olarak haziran ayı boş ve benim için de çok uygun bir zaman, alternatif olarak eylül-ekim ayları da fena değil... Ancak benim kafamdaki soru bedelli askerlikte hangi ayları seçebiliyoruz, seçtiğimiz ayların çıkma olasılığı ne kadar? Bu ayların çıkma olasılığını arttırmak için yapabileceğimiz bir şey var mı?? Seçtiğimiz ay çıksa da çıkmasa da gitmek zorundayız..?


    Bu aylar olmaz ise benim için aöf sınavlarına çalışmak zorlayıcı olacak.. bu yüzden kararsız kaldım bedelliyi yapmak için.. eğer riskli ise sonra yaparız bedelliyi..








  • Bilmiyorum sorunun cevabini, ben 15 binlik tayfadanim da sen mecburide degil misin, ne aof'u, ne dgs'si haci? Yapistir gec ciksin aradan. Veya tus'u bekliyorsan da bekle 2 sene.
  • Bu sene gidenler için sevk tarihleri bunlar. Seneye de 3 aşağı 5 yukarı buna yakın tarihler olur.
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-bedelli-askerlik-celp-ve-sevk-duyurusu-512023

    2024 için tarihler, ocak 2024de duyuruda açıklanır.

    Şubat - Aralık arası askere alınıyorlar. İstediğiniz ay çıkmasa bile edevlet üzerinden bedelli celp değişikliği talebinde bulunursunuz. Duyuruya göre mazeret belirtmek de gerekmiyor.
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/54ecd5adf02249988d1e0f44b374e648




  • quote:

    Orijinalden alıntı: a-f-h

    Bu sene gidenler için sevk tarihleri bunlar. Seneye de 3 aşağı 5 yukarı buna yakın tarihler olur.
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-bedelli-askerlik-celp-ve-sevk-duyurusu-512023

    2024 için tarihler, ocak 2024de duyuruda açıklanır.

    Şubat - Aralık arası askere alınıyorlar. İstediğiniz ay çıkmasa bile edevlet üzerinden bedelli celp değişikliği talebinde bulunursunuz. Duyuruya göre mazeret belirtmek de gerekmiyor.
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/54ecd5adf02249988d1e0f44b374e648

    Sevk tarihleri uygun gözüküyor.. bir yerde haziran yok gibi bir şey görmüştüm ama değilmiş. Ayrıca celp değişikliği talebinin var olduğunu da bilmiyordum, bu da çok iyiymiş. Teşekkürler hocam.


    Askerlik şubesindeki bayan sorduğumda haziran ayına denk getirmen için 15-20 aralıkta ((bu 5 günlük aralıkta)) başvurup, aile hekimine muayene ol ve bedelli ücretini öde bu sayede denk getirme olasılığın artar demişti bu doğru mu? (aralıktan önce başvuranlar hazirandan daha önce, aralığa doğru başvuranlar da hazirana daha yakın gider gibi bir bağlantı söylemişti). E devlette önce veya sonra başvurmanın sevk tarihine bir etkisi olur mu? Sonuçta 5 gün kısa bir zaman ve Aralık sonu, bir şey olur geç kalırsak elimizdeki fırsatı tepmeyelim..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_mahmutpek -- 21 Kasım 2023; 22:44:25 >




  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt

    Evet mecburideyim, bu sırada aöf ve dgs ye çalışarak tekrar üniversite okuyacağım ancak çok iyi bir yer tutturmak istiyorum, bu yüzden fazlaca çalışıyorum ve zaman gerekiyor, askerliği de çalışma zamanımı bölmeyecek uygun bir zamana yerleştirmeye çalışıyorum. TUS da düşünmüyorum..

  • TR_mahmutpek kullanıcısına yanıt

    Ben de bir bağlantı kuramadım.

    Celp tercihi sıralaması yaptıracak sistem. En çok istediğiniz ayları başa sıralarsınız. İlk 3-4 sıradan biri denk gelir muhtemelen. O da olmazsa celp değişikliği yaparsınız.

    Son dakikaya da bırakmayın derim. Aile hekiminin sağı solu belli olmaz. Muayene süreci uzarsa sıkıntı olur. En iyisi tez zamanda işlemleri yaptırınız. Zaten parayı yatırmak için yıl sonuna kadar süreniz olacak.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Evet hocam ben de şimdi baktım istediğimiz ayları öncelik sırasına göre ayarlıyormuşuz.. e zaten öncelik sıralaması varsa erken ya da geç başvuramanın ne anlamı kalıyor ki..? Dediğiniz gibi pek bir bağlantı yok..

    Erken yapmak en iyisi, teşekkürler cevaplar için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.