Şimdi Ara

Behringer UMC22 Mikrofon Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ses Kartı: Behringer UMC22

    Mikrofon: MXL 2003A Condenser

    Anakart: Asus Rog Strix X-670E-A Gaming


    Bilgisayarımı yeni topladım. Driver ve bios güncellemelerini yaptım. Behringer UMC22 ses kartım var. Bu ses kartımı bilgisayarıma bağlayıp mikrofonum ile kullandığımda mikrofonumdan ya ses alamıyorum ya da sesim cızırtılı çıkıyor. Sesimin altından bir zincir sesi geliyor. Sorunun ses kartımda veya mikrofonumda mı olup olmadığını kontrol etmek için farklı bir bilgisayarda denedik fakat sorun yoktu. Ses kartım ve mikrofonum o bilgisayarda sorunsuz olarak çalıştı. Kulaklığımın mikrofonunu denedim o da sorunsuz çalışıyor. Sorunun anakarttan kaynaklı olduğuna eminim ama günlerdir bir çözüm yolu bulamadım. Ayrıca yeni bilgisayarıma geçmeden önceki bilgisayarımda ses kartımı bilgisayara bağladığımda USB Audio Codec olarak gözükürken şimdi Line in Behringer USB Audio 2.8.40 olarak görüntüleniyor. İşin özü Asio4all indirdim olmadı, Behringer UMC22'nin driverını indirdim olmadı, anakart chipset güncelledim olmadı, anakart audio driver güncelledim olmadı, condenser mikrofon olduğundan ses kartında +48V açtım olmadı, USB'yi kasada farklı bir yere taktım olmadı. Bu sorunla günlerdir uğraşıyorum. Çözümü iletecek olana şimdiden çok teşekkür ederim..








  • Sadece yeni pcnizde çalışmıyorsa sorun belli ki ses kartı ya da mikrofon kaynaklı değil. Normalde asio4all çalışması lazım ama o biraz farklı bir durum. Asio4all driverı yüklediğinizde ses için işletim sistemi bypass ediliyor. Yani Windows'un sese katkısı sıfır oluyor. O yüzden asio4all driverını normal pc işlerinde kullanamazsınız. Kayıt programlarında kullanırsınız anca. Çünkü pc işlerinde sesi işletim sistemi oluşturuyor ve sizin de ona uygun driver bulmanız lazım. En basit örnek asio driverı kullanıyorken Windows ile sesi açıp kapatamazsınız. Direkt ses kartının üzerindeki gain potuyla artırabilirsiniz.


    Voicemeeter diye bir program var. Onu bir denemediniz öneririm. Asio driverı da seçebiliyorsunuz, Windows ile uyumlu driverları da seçebiliyorsunuz. Belki çözüm olur.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Söylediğinizi yaptım fakat aynı dip ses çınlama sesi devam ediyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.