Şimdi Ara

Beko çamaşır makinesi aşırı gürültülü (RESİMLİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
72.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar gerçektende beko uçak motoru gibi çok gürültülü bakınız bizim evdeki bekonun videosu sizde şaşıracaksınız mutlaka izleyin..:)





    http://www.youtube.com/watch?v=8vqwXcGHKi0
  • merhaba beko 2313c makınam var bugun seslı sekılde ses cıkardı ve ayar duğmesı dozuldu sızce problem nedır yenı makınamı almalıyım yaptırırsam ne kadar a mal olur
  • benimde arçelik 4900 model çam makinesi var su boşaltmıyor diye ''yetkili servisi''ni çağırdık içerisine sıkışan bebek çorabını çıkardılar sonrasında olan oldu makinaya kireç çözücü satmamız lazım dediler 20 tl satın alıp çalıştırdılar sonrasında makinanın altından sular gelmeye başladı 4 kez gelip gittikten sonra su kaçırma arızası düzeldi ama alakası olmayan parçaları değiştirdiler.( deterjan kutusu) tamburun önündeki kapak tan kaçırıyormuş slikon alıp gelip bir gün kurumaya bırakıp çalıştırdılar su gelmedi ama sonrasında sorunlar bitmedi makine nin içi ve çamaşırlar da pis bir koku oluştu belki 9-10 kez yıkama ve bol deterjanla yıkayarak koku azaldı
    şimdiki kireç çözünün açtığı diğer sorun uçak gibi sesi benim makinemin de çıkartıyor olması...
    resimlerde de gördüğüm gibi pistona su kaçma sebebiyle rulmanların bozulması veya kazan rulmanları hangisi bilmiyorum ama
    servis; miadı dolmak üzere olan makinelere kireç çözücü satarak ve onun fişini müşteriye vermeyerek makinenin verdiği bir çok arıza sebebiyle kullanımdan kaldırılmasını ve parça üretimini durdurmasını amaçladığını düşünerek..
    sizlere tavsiyem eskiyse kolay kolay kireç çözücü kullanmayın derim
    saygılarımla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gökoş

    Makinenin kazanın üstünde niye beton var anlamış değilim??Ayrıca kazanı niye plastik? Eski arçelik-beko makinelerinde demir, yenilerde ise sadece Miele ve Bosch-Siemens 8kg lık modellerinde demir..

    Eski bir mesaj ama bilmeyenler için yanıtlayayım. O beton balans denge ağırlık betonudur. Makineye attığınız eşyaya eksi bir kuvvet uygular dönerken. santrifüj işlemi sırasında motorun yavaş yavaş hızlandığını ve bu ilk hızlanmada eğer çok çamaşır atmışsanız herkesin başına gelmiştir makine yerinden hoplamaya başlar. İşte bunu engellemek için bu beton var. Ama hanımlar haddinden fazla doldurduğu için bazen, hem amortisörler çabuk eskiyor hemde bu denge ağırlık betonu bir işe yaramıyor :)

    Büyük makinelerde bu daha da çoktur. Makinenizden ses geliyorsa normal çalışmada büyük ihtimal motor ve kayış sistemindedir. Santrifüj esnasında sürekli gıcırtı falan oluyorsa dış plakaların gevşemesi ya da amortisörlerin artık işevini yerine getirememsinden kaynaklanır. Bizde de beko var 2002 senesinde almıştık son 3 senedir ses yapmaya başladı hele son 1 senedir santrifüj esnasında baya ses var. Aslında beko arçelik kaliteli ama ya bazı ürünlerinde sorun var ya da TR ye biraz dandik mal pazarlıyor yurt dışına daha iyilerini yolluyor.




  • Bende de beko çamaşır makinesinden var. Ancak makine su sızdırıyor ve çok sesli çalışıyor. Özellikle sıkma aşamasında. Teknik servis rulman ve bilyalarda sorun olduğunu söyledi ve masrafı hakkında merkezden arayıp söyleyeceklerini belirtti.

    Neden teknik servisten gelen usta herhangi bir meblağ söylemek istemedi anlam veremedim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 18 Kasım 2013; 22:33:27 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.