Şimdi Ara

Beko LED TV'lerden Sizce Hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Model 1 :

    http://www.beko.com.tr/led-televizyonlar-102-ekran-b40-lb-5533-tv.html

    Model 2 :

    http://www.beko.com.tr/led-televizyonlar-102-ekran-b40-lb-6536-tv.html


    iki ürün arasında 100 tl'lik fark var ,
    lütfen farklı markaları tavsiye etmeyiniz bu iki üründen birisi alınacaktır ,
    yorumlarınız için şimdiden teşekkürler .







  • alpinepro kullanıcısına yanıt
    bundahttp://www.beko.com.tr/led-televizyonlar-102-ekran-b40-lb-5533-tv.html SRS - TruSurround HD (SES) biraz daha iyi. diğerinde yazmıyor diye srs yok diyemem fakat yazmamışlar arayıp sorsanız daha iyi olur.

    bu dahttp://www.beko.com.tr/led-televizyonlar-102-ekran-b40-lb-6536-tv.html internete giriyor digeri girmiyor sanırım internet olayından bahsetmemişler.

    dedigim gibi farklar bu fakat arayıp sorun eksik yazılmışta olabilir.




  • Elimde B42 Lb 8477 model televizyon var. Henüz canlı bir maç seyretmedim ama özet maçlarda spor moduna ayarlamadığınızda; bulanıklık olarak tanımlamasam da interlaced taramdan dolayı göz yorma durumu var. Spor moduna alınca nispeten düzelebilir mi orasını da bilmiyorum.

    Son zamanlarda araştırmalarımın yönü değişti. Önceden modelin serial yazılım ve paneliyle ilgili araştırma yapardım şimdi direkt ürün ağırlığından yola çıkmaya çalışıyorum.

    Çok hafif ağırlıkta Tv'lerde panel kalitesi ve kalınlığından şüphelenir hale geldim. Işık sızması dikey led kiriyle oluşan banding falan olabiliyor.

    Bu yüzden televizyon almadan evvela ağırlığına bakmaya çalışın.


    Samsung'un 7 kiloluk Led Tv'lerinden almak bana huylandırıcı geldiğinden vazgeçmiştim.

    Aldığım Tv de gerçi 9 kilo

    Bekonun veya Arçeliğin 2014 model 40 Lb-Lw 8467 modelleri 14.5 kilo. Buradan panel kalitesi hakkında az çok fikir sahibi olunabilir. 42 inç Ls 9378 ve Lb-Lw9377 model televizyonlarda ağırlık 16-17 kiloya çıkıyor. Her ne kadar ağır panel = iyi panel olmasa da ağır panel dayanıklı panel anlamına gelecektir.

    Televizyonlardaki genel görüntü tarama interlaced yani geçişli tarama ama bunu asıl yayın gönderici mi dahili hd uydu alıcısı mı yapıyor bilmiyorum.

    Yani Sd yayında 576i diye bilgi geliyor. Televizyon Full hd olduğu için 576 piksellik geçişli taramayı çözümlemekte zorlanıyor. İnterlaced taramadaki Sd yayın tüplü televizyon standartlara ancak erişebiliyor, ekran büyük olduğu için gözü dedaha fazla yoruyor.

    Televizyon bilgi ekranında progressive yani ilerlemeli tam tarama bilgisi bulunuyorsa, kanalı değişince Sd yayında 576p Hd yayında 720p veya 1080i yazıyorsa o televizyonu kesin alın.

    Boş zamanımda birebir teknoloji marketlerinden tv inceleyen biri değilim lakin gerek aldığım televizyon gerek televizyon incelemeleri hakkında çok kafa yoran gece yatağa yatmadan düşünen biriyim. Bu interlaced tarama tekniği çok canımı sıktı. 1080p'de Türkiye bünyesinde zaten yayın yapabilecek kuruluş yok. Ama Sd yayında 576p gayet yapılabilir.

    En olmadı 576p Hd'ye yakın deniyorsa 480p tarama versin. Ama tarama progressive olsun. Geçişli yani interlaced tarama; özellikle 50herz gerçek panel hızında 25 dilime ayırıp tarama yapıyor, kocaman ekranda 25 karelik yayın= çamur görüntü demektir.

    Panel hızı en azından gerçekte 100 herz olan bir Tv 50 dilimli interlaced tarama yapacağı için o kadar yorucu olmaz.

    Konuyu dağıtıp başka konulara girdim ama Tv bir kere alınıyor. Bugün şu kadar bütçem var hemen onu alıyım diye acele edildiğinde pişmanlıklar artıyor. En pahalıyı almakta en iyiyi almak demek değil. Ben 2.5 ay araştırdım B42 Lb 8477 aldım, panelin dayanım kalitesi bir defa zayıf bunu bilerek aldım, ancak görüntü olarak gerçekte 75 herze kadar kademeli düzeltim yapabileceğini düşündüm .

    Spor,sinema vb modlarla belki bu mümkün ama maçlarda 75 herze spor moduyla çıktığınızı düşünün Perfect Picture Rate 400 herzlik yazılımla paneli algılayıp düzeltme yapana kadar 1.5 saniye geçiyor. Düzeltme gecikmeli olarakta oluyor ama göz yorma durumu oluyor. Tarama en fazla 37.5 birime ayırıp tarama yapıyor spor modunda yarım-1 puan daha iyi.

    Tv esasında Epey.com da epey de bir puan almış 49inç 8477 olanı 67, 42 olanı 66 puan almış fakat Epey.com da çalışanlar arçelik çalışanı mı onu da bilmiyorum.

    Bir de şunu düşündümki özellikle 2013'ten sonra üretilen Tv'ler planlı eskitmeye dönük üretiliyor. Önceleri markalar benimkisi kaliteli benden al demek için daha kaliteli üretiyorlardı, bunu başarıp, geniş arge ve ucuz fiyatlarla bazı Tv üreticilerini piyasadan çıkartınca bir dahaki sene kimse satış yapacağız diye kalitesiz veya insanı rahatsız eden Tv'ler üretiyorlar. Televizyon diyelimki bozulmadı adam ne diyor? eskisini şu kadara sayalım sen yenisini al.

    Artık dünya böyle bir hal aldı. Dürüstlük 80'lerde 90'larda kaldı. Eskiden üretilen beyaz eşyalar,elektonikler Vestel,Arçelik,Philips vs. farketmez süper kaliteli uzun dayanımlı ve uzun kullanımlı olurdu. Çünkü eskiden faydalı olma anlayışı, dayanıklılıkla vicdansal huzur bulma anlayışı vardı. Şimdi yalnızca ciro ve net kâr anlayışı var.

    Diğer odaya televizyon alırsam enerji verimliliğine falan bakmadan Toshibanın 2012 veya 2013'te ürettiği bir Tv'yi alacam. Sony'de düşünüyordum ama onlarda kâr hırsıyla Avrupalılarla bir dolu ortaklıklar yaptılar. Onlar da gözümden düştü. Kore gelişmekte olan piyasa değil mi? Amerikanın stratejik ortağı değil mi? işte bu sayede dolaşım serbestliği almışlar, kendileri gibi gelişmekte olan ülkelere çok rahatlıkla giriyorlar. Gelişmiş ülkelere de giriyorlar. Yalana gerek yok çalışkanlar genç nüfusları var. Tungsten yani Volfram adlı madenin nispeten bulunması ve bu madenin elektronikte kullanılması nedeniyle ucuza ürün mal edebiliyorlar hepsi bu.

    Gerçi bu Tungstenin en çok bulunduğu yer Çin. Onlarda fazla fazla çıkarmaktan bir solukta kaynakları tüketecekler gibime geliyor. Yani şöyle oluyorsa şaşırmayın Güney Kore dahil tüm elektronik üreticileri Çin döviz paritesi ucuz diye paneli Çinde ürettirip kendi patentiyle satın alıp üstüne marka adları basıyorlarsa şaşırmayın
    . Bir nevi aldığımız Televizyon bile Çin Malı olabilir.

    Neyse işte konu konuyu açıyor. Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki tüketim çılgınlığı için üretilmiş asla memnun olunmayan bir dolu ürünle evi barkı doldurduk. Tv tavsiye etmekten utanıyorum açıkçası. Çünkü ucuz etin yahnisi yenmiyor ki ucuz derken okkalı da parası var Türk standartlarına göre. 32 inç panel kalitesi gerçekte 100 herzden aşağı olmayan progessive tarama özelliğini bir şekilde sunan veya dönüştüren 1500-2000 arası ama gerçekten abartı fiyat sunmayan teknoloji marketleri veya sitelerinden kaliteli bir Tv bulursanız hemen alın.




  • Beko aldım pişmanım yav.
  • Niye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.beko.com.tr/urun_kiyaslama.aspx?kat=5641&uKods=26240,20164
    annemde 43 inch 6652 tv var smart tv full hd gayet memnun sorunsuz 1750tl aldı eski tv getirene 25tl indirm vardı suan 2000 tl
  • Arkadaşlar Beko B40-LB-6536 LED Televizyon aldım henüz gelmedi cihaz ama nasıldır sizce kullanan varmıdır ? Satın aldığımız bayi wifi inrernet girişi var dedi ama sitelerde wifi usb dongle ile gibi birşeylere denk geldim yani wifi bağlamak için ekstra bir usb wifi alıcımı kullanmam gerekecek bilemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.