Şimdi Ara

Bel ağrılarından nasıl korunabiliriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Modern hayatın bedenlerimizi tembelleştirdiği bir gerçek. Vücudumuzu destekleyen kemik ve kaslarımızın güçlü olması önemlidir. Bel ağrılarından korunmak için belimizin de güçlü olması ve sağlıklı beslenmemiz gerekir.

    Kemiklerin yapı taşı kalsiyum ve fosfordur. Kalsiyumdan fakir beslenmek uzun vadede kemik ağrılarına sebep olacaktır. Bol kalsiyumlu süt ve süt ürünlerinden zengin beslenmek kemiklerimizi koruyacaktır.Özellikle gebelerin ve emziren kadınların kalsiyumlarını bebekleriyle paylaşmaları sebebiyle ilerleyen yaşlarda kemik erimesine (osteoporoz) yakalanma olasılıkları yüksektir. Bu sebeple özellikle annelerin bol bol kalsiyum almaları oldukça önemlidir.

    D vitamini ise kalsiyum ve fosforun emilimi konusunda oldukça önemlidir. Süt ve süt ürünleri tüketmekle beraber D vitamini için güneş ışığından bol bol faydalanmak gerekir.D vitamini üretimi için güneş ile aranızda cam vb güneş dalga boyunu kıracak hiçbir şey olmamasına güne ışığının doğrudan teninize temas etmesine dikkat ediniz.

    Belimizin güçlü olması için beldeki kaslarımızın da güçlü olması gerekmektedir. Kaslarımızn güçlü olması ise egzersiz ile mümkündür. Modern hayatın getirdiği masa başı pasif çalışma hayatları kaslarımızın zayıf ve vücudumuzun hantal olmasına sebep olacaktır. Kaslarımızın güçlü olması omurgalarımızı korur. Güçlü kaslar için düzenli egzersiz yapmanızı şiddetle öneririz. Düzenli egzersiz yapmak varislerden, bel ağrılarından, tip 2 diyabetten ve birçok diğer hastalıktan koruyucudur.İnsanın daha dinç olmasını ve psikoloji olarak daha iyi hissetmesini sağlar.

    Daha güçlü bir bel için kemik ve kaslara kan yani oksijen ve besin taşıyan damarların da sağlıklı olması gerektiğini belirtelim. Daha sağlıklı damarlar için sigara, alkol ve diğer toksik maddelerden uzak durmak gerekir.

    Bel ağrılarından korunmak için fazla kilolardan kurtulmak gerekir.Omurgaya binen yük arttıkça kemikler ve kaslar daha çok zorlanacaktır.

    Belimizi doğru postürde kullanmamız özellikle mekanik ağrılardan koruyucudur. Uzun süre ayakta kalmamak ve yük taşınması durumunda sık sık dinlenmek gerekir. Yere eğilerek çalışmak yerine bunu çömelerek yapmak gerekir. Ağırlık kaldırırken gücü belimize ya da bel omurgasına vermek yerine, çömelip ağırlığı kaldırarak bacak kaslarını kullanmak bel ağrısından koruyucudur.

    Cenin pozisyonu bel için dinlendiricidir. Cenin pozisyonu bebeğin anne karnındaki pozisyonudur. Cenin pozisyonu, düz zeminde yan tarafınıza uzanıp belin kavisli (hafifçe C pozisyonunda) ve bacakların karna doğru çekilmesi halidir.

    ______________

    Tam metin ve Kaynak:https://hekimimyanimda.com/aile-hekimligi/bel-agrilari/

    Sağlıkla ilgili aklında ne varsa hemen sor: HekimimYanimda.com/soru-sor

    Bel ağrılarından nasıl korunabiliriz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.