Şimdi Ara

Belalı Muayene, Muayene tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, uzun süredir forumda yazmıyordum son günlerimi sizlerle paylaşmak istedim.
    Anlatmaya başlayayım, hem sizinde muayeneler için aklınızda bulunsun.
    Aracım 2004 model Seat Altea 1.6 (dinazor) LPG'li, muayenesi 10 ekimde doldu, 25 ekime 16:00'a ancak randevu alabildim Dudullu TUVTÜRK'ten ondan öncesinde ise sızdırmazlık da aradan çıksın diye gene Dudullu MMO LPG&CNG merkezinden 14:45'e randevu aldım. Saat 2'de sızdırmazlık istasyonundaydım. Tabi insanların hararetli bir biçimde bagajlarını boşaltmalarına, muamelecilerle arabalarını incelemelerine anlam veremedim. Oradaki büyük ihtimalle mahallenin balicisi eleman bana randevu saatimi sordu, söyledim beni sıraya aldı, sıra yavaş yavaş ilerledi, Mühendis bey havalı havalı kaputu aç dedi, bildiğin bulaşık deterjanı sıktı kaputun içine. İlk fireyi orada verdim kaçak çıktı, sonra bagajı aç dedi, açtım tabi bi on dakikamızı aldı tanka ulaşmamız çünkü bagajım adeta bit pazarıydı, havalı mühendisimiz bana gıcık olmaya başladı... Tanka ulaştık, ikinci fireyi verdim tankın altında şilte yok! Neyse efendim ben umudumu tam olarak kaybettim. Mühendisciğim eğildi Tankın dolum ağzına baktı, ağız yanlış yerde dedi. Kendimi tutamadım NEY! diye bağırdım. (biraz yüksek sesli bir biçimde ağzımdan çıktı tam olarak bağırmak değil) Neymiş efendim egzozun yanından geçiyormuş! Len siz değilmiydiniz LPG'yi taktırınca bana ruhsat veren? Neyse istasyondan yüzüm buruk çıkıyorum bari muayeneden geçeyim diye. Bi eleman cama yapıştı geçemedin mi diye, evet dedim, gel bakalım çek şuraya dedi. Hemen yandaki tabelasında kocaman LPG yazan bi yere çektik arabayı. Eleman aldı test sonuç kağıdını inceledi. Kaçak ve şilte kolay iş dedi, dolum ağzını sacla kaplayıp yerini değiştireceğiz dedi. 90 TL de fiyat çekti. Eyvallah. dedim girişti eleman arabaya halletti. ama saat 16:00 da muayeneye yetişeceğim için baya acele etttik yeri geldiğinde bende el attım öyle bir acele yani. İstasyonun çıkış tarafına çektik arabayı tekrar. Bizim havalı mühendis geldi kontrol etti, dolum ağzı için amirine telefon açtı, onaylattı, ve sızdırmazlığı aldım!!
    Sızdırmazlık testi için tavsiyelerim;
    -Sıra beklerken aval aval bakınmak yerine bagajınızı boşaltın,
    -çok sıra var ise yakındaki bir yere baktırın
    -Arabanıza fazla güvenmeyin, eksiği gediği vardır
    -Mantık aramayın!!!

    Alelacele muayeneye yetiştim, sıramı bekledim tam kanalın başındayım eleman bagajı aç dedi açtım tanka kadar. Sonra baktım bişey eksik burada, tankın kapağı yok! O tadilatı yapan eleman tankın kapağını takmayı unutmuş. O anda başımdan aşşağı kaynar sular döküldü. Bildiğin muayene elemanına yalvardım, vallaha kapak var hakikaten var cidden var takmayı unuttular az evvel falan filan ama nasıl dil döküyorum. Eleman TÜV'de çalışıyor diye alman disiplinine bürünmüş insiyatif kullanmadı kaynanası güzel! İstasyon şefine gittim onada bin türlü dil döktüm. Sonuç bariz Sıvı gaz sistemi kapakları arızalı/hasarlı : ağır kusur! Kaldık muayeneden. Bi hışım çıktım ben muayene istasyonundan, doğru LPG'ciye gidiyorum. Adeta incirlik üssünü basan polat alemdar, ne bileyim bi scarface edasıyla ama, LPG'ciye saldıracağım yani kafamda kurduğum o. Gittim, eleman elinde kapak beni bekliyor dükkanda, tabi ki saldırmadım. Elemandan bin bir türlü özür falan, yumuşadım biraz. Fakat öfkemi birinden çıkartmalıydım. Bi hışımla doğru TÜVTÜRK'e gittim. Oradaki eleman da sinirimi anlamış olacak ki, abi sen bi eve git yarın sabah gel hakikaten yapacağımız hiçbir şey yok dedi. Ben tamamen uçmuş bir biçimde, AL KAPAK AL AL BAK KAPAĞIM VAR DİMİ! tarzında cümleler sarfediyorum. Hani biraz hırçın davranırsam muayeneye yeniden alırlar diye ancak bu da yemedi. Kapağımı taktım ve eve döndüm...
    Araç Muayenesinde dikkat edilecek TEK BİR ŞEY VAR:
    -ARACINIZ ÜZERİNDEKİ EN TİTİZ GÖZ SİZSİNİZ!!!

    Bu sabah gittim kapağım vardı gururluydum. Girdim bandrolümü aldım ve çıktım! Bir unutkanlık ne kadar çok vaktime sebep oldu anlayacağınız.

    Gene bu gün birinin arabasının emniyet kemerine kulak pamuğu sıkışmış, dolayısıyla emniyet kemeri çekince gelmiyordu, o da kaldı...
    Küçük şeyler muayenelerde ciddi önem teşkil ediyor siz siz olun dikkat edin.

    Saygılar&Sevgiler
    Ghost&Roach







  • Aksilikler üst üste gelmiş ya. Delirmemek elde değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hLL Performance

    Aksilikler üst üste gelmiş ya. Delirmemek elde değil.


    Aslında denetleyen merciler taradından tolere edilebilecek kusurlar ancak bu ''Kuraldan çok kuralcı olmak'' anlayışı, Türkiye'de de hakim duruma geldiği için benim gibilerin başı ağrıyor.
  • tamam vatandaş her detayı bilemez de, en azından bazı şeyleri önceden tahmin edip hazırlamak gerek..

    mesela bagajı çok önceden boşaltmanız gerekirdi.. benim aracım LPGsiz olduğu halde bagajım bomboş gittim.. ilk yardım çantasını bile ilk bakışta görünsün diye trafik setinin içinden çıkarttım.. tüpü yuvasında çevirip son kullanma tarihini görünsün diye öne getirdim.. farların ışığı kırılmasın diye tozunu ve lekelerini sildim..

    emniyet kemerine çubuk sıkışması da ilginçmiş.. ama görevliye de hak vermek gerek.. kemer çalışmıyorsa çalışmıyordur, bitti.. adam "nesi var bunun" deyip kurcalamaya kalkarsa arkadakilere sıra gelmez..

    hadi geçmiş olsun..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha yeni muayeneye soktum aracı, sırf gereksiz insanların triplerini çekmemek için verdim aracı çekildim kenara. Baktılar, ettiler neticesinde kaldım muayeneden. Gittim yaptırdım ne varsa, 2. gidişimde geçtim güzelce. Hiç uğraşamam 3 kuruşluk yetki verilmiş kişilerin havalarıyla.
  • Muayene öncesi kontrol servislerinin bir kısmı bu kontrol sonrası ekstra ücret karşılığı muayeneye götürüp getiriyorlar. Muayene istasyonunda tanıdıkları var sanırım. Yarım saatte muayene yaptırıp evimin önüne getirdiler. Ben gitsem saatlerce beklerdim heralde. Ücret: 50 TL.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.