Şimdi Ara

Ben bu anakartla ne yapayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Belli bir yaşa gelmiş bilgisayarımı severek kullanıyordum ve memnundum taa ki geçenlerde bozulana kadar, tamire götürdüğüm yer hatırladığım kadarıyla anakart üzeinde bişey bişey işlem birimi*? ve ram slotları yanmış diye bir şey dedi ve ayrıca bu anakartı yapabileceğini ama tekrar bozulma ihtimalinin olduğunu söyledi fakat bunun yerine bana bilgisayarın orda kalmasını ve aynı slotlara sahip bir anakartın gelmesinin daha mantıklı olduğunu söyledi bende elimdeki en iyi fikir bu olduğu için kabul ettim, şuan bilgisayar hala orda bekliyor yeni bilgisayar alacak kadar param yok, bilgisayara anakart bulamıyorum çünkü eski, şimdi ben ne yapayım?

    Sistem;

    Asus q87m plus (anakart)

    Asus R7 240 2gb 128bit

    4gb ram

    500gb hdd




  • Bu eski sistemlerde en çok ve en erken iflas eden şey anakart oluyor. Bende de sizinkinin bir önceki nesli işlemcilerin anakartı vardı. (H61) evimde iki sistem kuruydu bu ve anakart değiştirip veya tamir ettirip devam ettim ama sonunda stabil çalışmamaya başlıyor sistem. Birinde bellek frekanslarını düşürerek kulanmak zorunda kaldım ve biri de bios pili sağlam da olsa elektrik kesintilerinde biosu resetleme yapmaya başladı ve bir ram slotu çalışmamaya başladı. Sizin anakartın avantajı overclock yapılabiliyor olmasıdır muhtemelen. Eğer overclock yapmıyorsanız başka anakart da işinizi pek ala görür. Ama çinli eski çipsetlere anakar üreten firmalar berbat ses kartları ve dandik bioslarla kart üretiyorlar, iş görseler de kalite düşük oluyor.


    Ufak da olsa bir ihtimal tamirci çakallık yapıyor olabilir. Ama tamir olduktan sonra da pek uzun ömür beklemeyin, kondansatörün birini değiştirse öbürü şişer kısa süre sonra... Sistem donmaları ve restlemeler, arada bir bilgisayar açılırken görüntü gelmemesi gibi garipliklere hazır olun... Uzun ömürlü bilgisayar için kasanızı serin tutun.





  • overclock hiç yapmadım hiç yapmayı da düşünmüyorum,sizce başka bir anakart nereden bulabilirim?

  • işlemci ne? 1150 soket anakart serisinden alabilirsin arattığımda bu anakart çıkıyor devamlı bide

    asus global
    Q87M-E | Motherboard | ASUS Global
    https://www.asus.com/Commercial-Motherboard/Q87ME
  • i5 4450 diye hatırlıyorum, bende çok bilgili değilim herhangi bir 1150 soket anakart işimi görür mü?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.