Şimdi Ara

ben de lg2 ye geçtim ve ilk izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar ben de htc one x imi bırakıp g2 ye geçtim. dün akşam 9 gibi 32 gb beyaz modelini aldım. ilk izlenimlerimi paylaşayım hemen,

    one x imden aşırı memnundum fakat son güncelleme ile şarj sorunu meydana gelmişti. yaklaşık 13-14 saatte şarjı bitiriyordum. oyunlarda ısınıyordu(ilk android telefonumdu belki diğerleri ile aynı ısınma seviyesindeydi bilemem), bunun haricinde şikayet ettiğim hiç bir yanı yoktu telefonun fakat g2 yi istediğim için geçiş yaptım.

    htc den sonra tek hayal kırıklığım sanırım ses olayı. günde yaklaşık 8 saat kadar müzik dinleyen bir insan olarak g2 bariz yetersiz geldi ses bakımından. derseniz ki kalitesiz mi,katiyen değil. ama htc nin ses yüksekliğine alıştığım için g2 nin son sesi eski telefonumun yarı sesi gibi gelmeye başladı. ki bu orjinal kulaklığında daha da aşağılara düşüyor. kutusundan çıkan kulaklığı test ettim,güzel kulaklık fakat bana yeterli gelmediği için kendi kulaklığımı kullanıyorum. telefona hemen 8 gb kadar flac müzik attım ve buna rağmen üzdü beni. aynı sorunu telefon görüşmelerinde de hissettim. fakat bu tarz sorunlar yazılımsal olduğu için düzelecek sıkıntılar. o yüzden kafaya hiç takmıyorum. aynı şekilde root yöntemi ile de çözülebilen bir sıkıntıymış fakat root işlerine pek sıcak bakmadığım için girişmedim.

    telefonun bir diğer gözüme çarpan saçmalığı ise telefonun yazı boyutunu en küçük olarak ayarlamama rağmen mesajlar dana kadar,ve küçültmenin bir yolunu bulamadım. koca ekranda klavye açık olmadığı zaman bile 4 tane baloncuk görünebiliyor ve çok saçma geldi. eğer bunun bir yolu varsa anlatırsanız sevinirim.

    bir diğer eksikliği tema sıkıntısı,stock rom da hepi topu 2 tane tema var. bu büyük bir eksiklik. bu sorun play store aracılığı ile giderilse de orjinalinde bu kadar az olması komik.

    şarj konusuna değineyim hemen, one x dediğim gibi son zamanlarda ortalama 13 saat kadar gidiyordu. aynı şekilde kullanım ile(ki dün akşam aldığımda telefonun şarjı %80 di) yaklaşık olarak 27 saat geçmesine rağmen %17 şarjım var,bu süper ötesi bir şey. bu süre boyunca internetim sürekli açık, yaklaşık olarak 4 saat kadar telefon görüşmesi yaptım, 2 saat kadar whatsapp konuşması, 3 saat kadar müzik dinledim. store dan gerekli uygulamaları indirdim, telefonu kurcaladım fakat şarj bana mısın demedi. bu çok büyük bir avantaj.

    ekran cidden kaliteli ve farkını hissettiriyor fakat çok parlak, alışamadığım için parlaklığı aldığım gibi 40% seviyesine çektim ve hala öyle kullanıyorum.

    kamerası anlatılanın aksine kötü falan değil. yeterli ışıkta güzel çekim yapıyor fakat söylendiği gibi karanlık ortamlarda bir sıkıntısı var ve bu düzeltilebilecek bir sorun.

    bazı arkadaşlar takılmalar olduğundan bahsetmiş,menüler arası geçişlerde bu takılmayı hiç yaşamadım fakat müzik dinlerken başka şarkıya geçme olaylarında 1 saniye kadar bazen takılmalar beklemeler oluyor,ki bu da yazılımsal bir sorun.

    ekrana çift tıklama olayında ise dendiği gibi bazen algılamama sorunu var, 10 denemenin 7 sinde açıp kapatıyor fakat bazen tık yok. ki bu da yazılımsal bir sorun.

    bunların haricinde bana tuhaf gelen bir diğer sorun ise titreşim olayı, bazen telefonu duymuyorum,titreşimi her türlü denedim fakat titreme seviyesinde bir azlık var, cebinizdeyken falan hissedilmiyor. o yüzden bazı aramaları, mesajları duymadım bile.

    bir başka kötü yönü,ekranın üstünden parmak yardımı ile çektiğimiz bildirim çubuğu, ayarlar kısmı o kadar geniş tutulmuş ki ekranın tamamını kaplıyor resmen,bana kalırsa çok gereksiz büyüklükte. en üstte bulunan ve sağa sola kaydırılabilen kısım harici gereksiz geldi bana,belki kaldırılıyordur fakar ben telefonu yavaş yavaş tanımaya başladığım için bulamadım. mesaj,mail ya da bildirim geldiği zaman resmen o kısımda görünmüyor.

    bir diğer gözüme çarpan olay ise çoğu insanın belirtmiş olduğu gibi kurulum sonrası otomatik gelen uygulamaların saçmalığı, belki bunlar bir şekilde kaldırılıyordur fakat hiç denemedim. bana göre bunları kurmak veya kurmamak gibi bir tercih sunulması gerekiyordu.

    aynı şekilde hiç bir anlam veremediğim şey ise belki sadece bende vardır, menü ye girdiğim zaman,uygulamaların olduğu yerde sağ aşağıda 1 adet uygulama yeri boş duruyor ve bunu dolduramadım, simsiyah bir kare var, bu bilerek yapılmış bir şey midir hiç bir fikrim yok.

    arayüz konusunda sıkıntı çekerim diye bir korkum vardı fakat çabuk uyum sağladım. sadece tek alışamadığım olay ise klavyesi, 5 harf yazıyorum kendisi kafasına göre 10 harflik bir kelimeye tamamlıyor, kelimenin istemediğim kısmını silip düzeltmeye çalışıyorum fakat düzeltmeye çalıştığım kısmı da gidip bir başka kelimeye tamamlıyor,haliyle ortaya saçma sapan bir kelime çıkıyor. mesela nasıldır yazıcam,bu gidip nasılsınız yazıyor,ben sınız kısmını silip dır yazmak istiyorum ama gidip kendisi atıyorum asd ekliyor, haliyle kelimem nasılasd oluyor. böyle garip bir alışamama sorunum var.

    htc den sonra kasa kalitesi bakımından biraz sönük kaldı fakat bu fiyat ve özelliklere gayet normal, telefonun kasası malzemesi kesinlikle dandik değil fakat üst kalite de değil.

    telefonun daha bilmediğim,denemediğim veya beceremediğim bir çok özelliği var.

    bunların haricinde söyleyebileceğim pek bir şey yok. telefon çok iyi, şarjı çok çok iyi. sırf bunun için bile alınır. aklında soru işareti olan varsa gidip bir kurcalasın telefonu,hemen giderebilir bence o soru işaretlerini.

    bazı arkadaşların kafasında böyle bir sorun var bu yazılımsal mı donanımsal mı gibilerinden sorular var, dış görünüm gıcırtı,yamukluk harici tüm sorunlar yazılımsaldır. bunların hepsi bir güncelleme ile düzeltillebilir. telefonun android 4.4 , 5, 10 güncellemesi alması çokta önemli değil bu konularda,tek önemli olan lg nin kendi güncellemesi, telefon stabil bir halde olduğu için versiyon önemi çok olmuyor. tek yapmak zorunda olduğu iyileştirme güncellemesi.







  • Yav bu sarj niye bir tek bende az gidiyor araliksiz yogun kullanimda 5-6 saatte bitiyor sarji

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsunnn..?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.