Şimdi Ara

Ben FM13'te Bunu Geliştirmek İstiyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar arkadaşlar, yavaş yavaş FM12'nin ilgisini kaybettiği yaz aylarına girerken böyle bir anket tarzında konu açmak istedim. Konunun konsepti gayet açık, neyi geliştirmek istediğinizle ilgili bir soru.

    fmscout.com sitesini incelerken gördüğüm bir konudan ilham aldığımı söyleyebilirim, bizde bunu kendi aramızda konuşabiliriz :icon_razz:

    Oylamada ilk şık olarak oyunda CA&PA bulunmaması gerektiği söylenmiş. Aldığı oy %5.4

    Oylamada ikinci şık olarak geliştirilmiş menajerler bulunuyor. Aldığı Oy %6.7

    Oylamada üçüncü şık olarak daha çok oyuncu özelliği bulunuyor, zaten o kadar özellik varken daha arttırmanın anlamı ne ki? Aldığı oy %7.5

    Oylamada dördüncü şık olarak daha gerçekçi bir oynanış yer alıyor. Benim oyum buna gitti diyebilirim rahatlıklıkla. Aldığı oy %28.4

    Oylamada beşinci şık daha gerçekçi transferler ve transfer bütçeleri. Buda önemli bir şık ama ben zaten gerçekçi oldğunu düşünüyorum. Aldığı oy %50

    Oylamada altıncı bir şık daha var ama ben türkçeye çeviremedim arkadaşlar, 'Tuffer competitions in the transfer market' adında bir şık. Aldığı oy %2.1

    Bunlar arasında katılıp katılmadıklarınız neler? Ya da sizin eklemek istedikleriniz?

    Konuyla ilgili yorumları okumak için; buraya tıklayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KmKz_Lito -- 6 Haziran 2012; 13:33:05 >







  • ''Oylamada beşinci şık daha gerçekçi transferler ve transfer bütçeleri. Buda önemli bir şık ama ben zaten gerçekçi oldğunu düşünüyorum.'' demişsin.

    Şöyle örnek veriyim;

    Schalkeden 18 yaşındaki julian draxler 30 milyon euro eder mi ?
    BVB Dortmund'dan mario götze 59 milyon euro eder mi ?
    Sao Paulo'dan lucas 59 milyon euro eder mi ?
    Schalkeden kyriakos papadoupoulas 46 milyon euro eder mi ?

    Böyle daha nice örnekler var, %50 oy alması herkesin ortak fikirde birleştiğinin göstergesi zaten.Gerçekten buna bir düzenleme şart, ayrıca oyun gerçekçiliğide önemli.Bir noktadan sonra önemli anları izlerken hangisinin gol olup, hangisinin olmayacağını anlayabiliyorsunuz Bunun da önüne geçilmesi lazım.




  • Oyum daha gercekci transferler ve transfer butcelerine
  • Artık radikal değişikliklerin olması gerekiyor her sene metinleri-kadroları değiştirip arayada birkaç özellik serpiştirip sunuyorlar artık arayüz mü değiştirirler "kulübü satın alma! " mı olur bilmem ama sağlam bi yenilik olsu şu oyunda ki oyun güncelliğini yeni oyun çıkana kadar sürdürebilsin.
  • Neden daha gerçekçi bir gameplay, çünkü arkadaşın dediği gibi gol olacak pozisyonlar çok belli oluyor artık. 2 kornerden biri gol oluyor, 25-30 metreden vurulan 3 şuttan biri gol oluyor.

    Kaleye şut çekiyorsun kaleci kıpırdamadığı halde top üstüne çarpıp kornere gidiyor, arkası dönük düz vurarak ileriye pas atan oyuncular mı desem, taç çizgisinden giren goller mi desem, kırmızı kart yedikten sonra gidip kuübeye oturan oyuncular mı desem. 3D geliştirmek demek stada 1 kat daha çıkmak demek değil maalesef.

    Kupa töreni diye bir şey yok oyunda, WE2004 oynardım eskiden hayalen hatırlıyorum el ele tutuşup seyircilere koşarlardı o zaman(PS1). Hatta kupa töreni vardı, tüm oyuncular heykel gibi durmasına rağmen kaptan Roberto Carlos gelip kupayı kaldırırdı ve konfetiler yağardı. Düşünün üstünden 8 sene geçtik ve oyun bilgisayar platformunda üstelik.

    Ben hala sözümün arkasındayım ve transfer ücretlerinden memnun olduğumu söyleyebilirim, kurduğum scout ekibimle çok iyi transferler yapıyorum ucuza, bunun sayesinde oyun zevkim 3-4 kat arttı.

    Birde CPU'nun zorluk seviyesi olmalı kanımca, oyun artık ezbere döndü gibi değil mi sizcede? Bilgisayarın kurduğu taktikleri yenmek çok kolaylaştı. Ligi çok kolay domine ettikten sonra ŞL'ye odaklanıyoruz ve oradan kaza bela elendiğimiz zaman tüm lig bana çok sıkıcı geliyor arkadaşlar bu yüzden zorluk seviyesi düşünülebilir.

    Bazı kupa statülerinde çok yanlışlar gördüm, yarı finalin tarafsız olması gereken karşılaşmalarda rakibin sahasında oynuyorsun çok ilginç bu.

    Ve oyunda hiç 'çirkinlik' olmuyor, evet zaman geçirme diye bir özellik var ama oyuna pek yansımıyor bu. Sakatlandı diye yere yatıp 5-6 dakika kalkmayan oyuncular görmüyoruz, veya gergin bir maçta sahaya atılan yabancı maddeleri. Yada oyuncular arası gerginliğe pek rastlamıyoruz, dirsek atıyor(hatta dirsek atar gibi animasyon çok kötü.) hakem geliyor kırmızı kartı veriyor adamda sahadan çıkıyor. Rakip oyuncular bu sert müdahaleyi görüp en azından rakibe 2-3 hareket yapmaz mı bazı oyuncular araya girmez mi? Bu oyunda futbol çok temiz geliyor bana.

    Başka bir forumda arkadaşın yazdığı; "hazırlık maçında dandik bir karşılaşmada 5-0 kazandığında taraftar memnun, ama RM ile Barcelona'yı 4-1 yendiğin zaman idare eder bu çok garip". bunun gibi gariplikler dolu oyunda.

    Son olarak yine başka bir forumda belirtilen bir eksiklik, oyunda paket transfer yok arkadaşlar. Xavi+Messi=Ronaldo+Kaka+XM£ tarzında teklifler verebilseydik keşke.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KmKz_Lito
    Son olarak yine başka bir forumda belirtilen bir eksiklik, oyunda paket transfer yok arkadaşlar. Xavi+Messi=Ronaldo+Kaka+XM£ tarzında teklifler verebilseydik keşke.

    işte bu transferler çok daha eğlenceli hale gelir, böyle bir sistem olsa.
  • Daha gerçekçi transferler ve transfer bütçeleri şıkkına verdim oyumu. Kesinlikle transferler sorunlu. Devre arası transfer döneminde sezon sonu sözleşmesi bitecek adamı almak istiyorum uçuk fiyat istiyor.

    Ayrıca yeni sözleşme buna mı dahil bilemiyorum ama elden geçirilmeli kesinlikle. Sivok ile sözleşme uzatmak istiyorum hem çok para istiyor hem de istediği para yetmiyormuş gibi çok yüksek menajer ücreti istiyor.
  • Daha gerçekçi transferler ve transfer bütçeleri olması gerekli.Çünkü daha 16-17 yaşındaki regenleri bile transfer etmek için 3-4 M € para istiyor klüpler.
  • Takas olayını çok yapmıyor kulüpler..
  • aslında oyunda sportif direktör olabiliriz veya scout oradan t.direktörlüğe başkanlığa bile yükselebilsek çok iyi olurdu.

    Transfer paketi olması lazım %100.

    Bazı oyuncular 60 milyon 70 milyon ediyor o çok saçma olur düzeltmeleri lazım.
  • Sakatlıklar...

    Aşırı derecede sakatlık oluyor. Saçma sapan maçlarda oyuncum 6 ay sakatlanıyor. Gerçekte kesinlikle böyle birşey yok. Höwedes'i aldım oyunun başında. Adam 4 sezonda toplam 17 ay sakat dolaştı. Bu tamamen saçmalıktır. Tüm oyuncular gizli "sakatlık statı" düşük olsa dahi aptalca sakatlanıyorlar. Hazırlık maçında daha bir dakika olmadan 47. saniyede sakatlanan adamım 5 ay sahalardan uzak kalıyor.
  •  Ben FM13'te Bunu Geliştirmek İstiyorum!


    Değeri 5m. İstedikleri para 58m.
  • Oyuncu korner kullanmak için topu direğe gelip oradan alıyor...
  • Arkadaşla oynuyoruz kayserispor altyapısında regen çıktı 15 yaşında kayserinin talep ettiği ücret 13Milyon Euro 1M değeri olan oyuncu için istedikleri ücret 28M 500B euro yıllık alan 19 yaşında ki oyuncu 2016'a kadar sözleşmesi devam etmesine rağmen yeni sözleşme istiyor ve 4,5M euro yıllık istiyor ayrıca adam yedek için alınmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [Pato]

     Ben FM13'te Bunu Geliştirmek İstiyorum!


    Değeri 5m. İstedikleri para 58m.

    Hocam takım satmak istemediği oyucuya böyle uçuk bir fiyat istiyor, alırsan onların kârına almazsanda onların istediği oluyor. Bu bence oyunun güzel yanı.
  • Arkadaşlar bence oyunda forvetlerin bitiriciliği kötü ve kontra ataklarda topu alınca süremiyor ve tüm pozisyon gidiyor.






    http://www.facebook.com/Enes0Tezcan
  • Oyunda şöyle birşey varmı bilmiyorum.
    Ben mesela genç bir oyuncu aldım yaşı olsun 17.
    Bu oyuncu 22 yaşına geldiğinde aradaki atıyorum hız:20 olmuş.
    17 yaşındaken hız 11 miş gibi.

    Oyuncunun gelişimi kısaca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raunk

    Oyunda şöyle birşey varmı bilmiyorum.
    Ben mesela genç bir oyuncu aldım yaşı olsun 17.
    Bu oyuncu 22 yaşına geldiğinde aradaki atıyorum hız:20 olmuş.
    17 yaşındaken hız 11 miş gibi.

    Oyuncunun gelişimi kısaca.

    evet var. butun ozellikleri gelisiyor oyuncularin. eger eksik bir ozellik varsa ona odaklanip o ozelligi de calistirabiliyorsun. sadece bazi mental ozellikler hic degismiyor. aggresion, determination gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle transfer ücretlerini gerçekten uçuk oluyor bunu ayarlamaları lazım. Aynı zamanda sözleşme yenileme de iyi performans gösteren adamlar eski maaşlarının 5 katına varan zamlar istiyorlar gerçek hayatta böyle bir şey tahmin ediyorum çok nadir olur.

    Aynı zamanda yönetim güveni de ezbere yapılmış diyebilirim. Mesela ben sezonun birinde 9. sıradaydım ama liderle aramda 6 puan vardı çok sıkışma vardı oralarda ama yönetim güvene baktığımız da sıram düşük olduğu için berbatlar bu ezbere yapıldığını gösterir çünkü 5 maçlık bir süreçte liderlik bile gelebilir bariz şekilde ortada bu.

    Bir durum daha var o da kanattan ceza sahasına süzülen oyuncular pas atsalar kesin gol ama saçma sapan şutlar atıyorlar ki şut atma durumunu en aşağı indirdiğim halde oluyor bunlar. Ayrıca forvetlerde pas atmak yerine şut atmaya programlanmış gibi. Forvetlerde ayrıca çok saçma gol kaçırmalar mevcut yani %100 gol diyebileceğimiz pozisyonlar kaçıyor.

    Oyuncular sakatlanması da çok fazla ve uzun oluyor bu doğru mu bilemiyorum ama bana abartılı gelmeye başladı.

    Son olarak söyleceğim bir durumsa çok saçma transfer politikaları izliyor diğer takımlar. Gerçi genelde ligimizde oynarım ama galatasaray ve beşiktaş çoğu zaman gerçekte yapmayacakları çok değişik transferlere imza atıyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: [Pato]

     Ben FM13'te Bunu Geliştirmek İstiyorum!


    Değeri 5m. İstedikleri para 58m.

    Aynı ya ahanda aynı dertten bende müzdaribim 2-3 milyonluk adam için 30 mılyona kadar çıktım kabul etmemıslerdı ya




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.