Şimdi Ara

ben keçi- rölanti katır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar,
    Fikir beyan edeceklere ve yardım edeceklere şimdiden teşekkürler. Sorunumu gerçekten çözecekler içinse Allah 2 cihanda da onları mutlu etsin, her dilediğini versin.
    Çünkü arkadaşlar bir sorundan muzdaribim ve 1 sene oldu neredeyse.
    Araçta bir titreme ve çekiş düşüklüğü vardı Kelebek, map sensörü volan sensörü bobin, bujiler ve buji kablosu değişti, beyne bakıldı bu arada bayağı bi mıncıklandı. En son katalitiğin bozuk olacağında karar kıldık. Söktük bu gitmiş dendi, yeniledik. İlk gün çok iyiydi yaklaşık bir ay önce. Şimdilerde yine ufaktan ritimsiz çalışıyor. Valla artık onu da geçiyorum arabanın rölanti dikiş tutmuyor. Elimde 2 kelebek var, elektrikçi ikisine de sağlam diyor. Şase direnci demeyin bakıldı ve 0 direnç. Araç multiecuscanda rölanti motoru arızasını bazen veriyor bazen de vermiyor. Kimse çözemedi ben de illallah dedim, Eski arabam da 98 mareaydı bu ise 2005. Mareayı çok sevdiğim için yine aldım ama 2. ellerin alayından da soğudum. Çözeyim diye 15 gb.lık BOSCH programı bile indirdim nafile.
    Sizce sorun ne olabilir? Acaba araç bi yerden hava mı alıyor, yoksa ecu değerleri mi bozuldu? Bi de rölanti motoruna fazla akım gitmesi gibi bi ihtimal var mıdır?
    Yardımlarınız bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeru78 -- 7 Mayıs 2015; 23:42:28 >







  • sente ayarına bakıldı mı hocam? sente kaçıksa da düzensiz çalışır. rolanti dalgalanması şiddetliyse gaz kelebeği ama titreme şeklindeyse sente ayarı da olabilir.
  • Bakıldı bakıldı bakılmaz mı? Rölanti genelde 2000- 3000 civarında duruyor. Çok nadir normal çalışıyor. Elimde 2 kelebek var, elektrikçi ikisine de sağlam diyor. Ayrıca bi tane de iade ettim. Parçacı, onda bi sıkıntı yoktu ben başkasına sattım ve şikayet gelmedi, diyor.
    Bi de ecuscandan kalibrasyon nasıl yapılıyor? Ben yaptığımı düşünüyorum ama yine de bi sorayım dedim.
  • Pm Attım
  • Muhtemelen bakılmıştır ama gaz telinde bir sorun olabilir mi. Kelebek, beyin vs elden gecmis. Bakilmadiysa gaz teline de baktirin bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarslan724 S kullanıcısına yanıt
    Evet takılı değilken de denenmişti. Zaten rölanti oynuyor, sabit değil.
  • Şase durumuna bakıldı demişsiniz ama anlattıklarınızda ECU-Potansiyemetre arası siyah şase kablosu sorununa çok benziyor. Birde ECU içindeki entegrelerin lehim sorununda da buna benzer bir sorun yaşandığını okudum az önce..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -coco-

    Şase durumuna bakıldı demişsiniz ama anlattıklarınızda ECU-Potansiyemetre arası siyah şase kablosu sorununa çok benziyor. Birde ECU içindeki entegrelerin lehim sorununda da buna benzer bir sorun yaşandığını okudum az önce..

    .Soğuk lehim çatlağından bahsediyorsunuz ona da bakıldı. Aslında bakılmayan pek bişey de kalmadı. Acaba kendime mi baktırsam, nedir bu uğursuzluk, çözümsüzlük anlamadım
  • Daha önce rolanti yüksek diye gaz kelebeğini değiştirdiğimde yeni gaz kelebeğiyle araç kendi kendine gaz vermeye başlamıştı. Eski bilgisayarlarda sanırım adaptasyon tam olarak yapılamıyor. Yetkili servise götürdünüz mü? En azından sorunun nereden kaynaklandığını kesin olarak belirlerler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarslan724

    Daha önce rolanti yüksek diye gaz kelebeğini değiştirdiğimde yeni gaz kelebeğiyle araç kendi kendine gaz vermeye başlamıştı. Eski bilgisayarlarda sanırım adaptasyon tam olarak yapılamıyor. Yetkili servise götürdünüz mü? En azından sorunun nereden kaynaklandığını kesin olarak belirlerler.

    Bulunduğum yerde servis yok. Müsait bir zamanımda Ankara'ya gideceğim artık. Ama birçok insan Marea'nın bu adaptasyonu kendi yaptığını söylüyor. Sorun sanki başka bir şeyden gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.