Şimdi Ara

Benim küçük HDD'm... Ben sana neler yaptım? (EXA Bilgisayar!?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 buçuk ay önce kadıköy exa bilgisayardan aldığım dvd-rw 1hafta önce durup dururken bozulmuştu.. hala garantide.. onunla aynı gün aldığım hdd 1-2 defa açılırken sorun yapmıştı, kabloları yeniden takmıştım falan düzelmişti, bugün durup dururken ses çıkarmaya başladı, bikaç sn pc kitlendi ve sonra kendine gelemedi, fişi çektm kablosunu söktm baştan taktım falan hemen olmadı, biraz uğraştım öyle.. açılırken zor açıldı ve şu an hd tune ile arıyorum daha yarıya geldi, 4 tane hasarlı alan bulmuş.. 9 senedir bilgisayar kullanıyorum, 10dan fazla hdd'm oldu, 1 ya da 2 defa formatladığım hdd'min durup dururken bozulmasına hiiiiiç anlam veremiyorum.. exa da bundan sonra 3 ytl ucuzluk için güven vermiyor..
    [DVD-RW: LG H12N]
    [HDD: WD2500KS]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukku -- 17 Mart 2007; 12:03:04 >



  • EXA bilgisayar ya da XXX bilgisayar, ne fark eder ki? Sizin şansına arızalısı gelmiş, ya da arızalanacağı tutmuş. HDD ve optik sürücüler her zaman durup dururken arızalanabilir. Garantiye verin değiştirin, exa'nın 3 YTL için hddleri bozup sattığını düşünmüyorsunuz umarım. Sonuçta yine kendilerine döneceği için bundan kazançları olmaz.
  • üzerindeki 200gb veriyi yedekleyip garantiye verdiğimde aynı hdd geri dönerse gayet öyle düşünücem..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukku -- 17 Mart 2007; 12:21:37 >
  • anakart eskiyse ve büyük kapasiteli hdd kulanıyorsanız, yani anakartın desteklemediği bir boyutta hdd kullanıyorsanız olmayan hasarlı bölgeler görülebiliyor.
  • P4P800-X kullanıyorum, hdd'ye göre eski fakat daha önce böyle bölgeler yoktu ve sorun çıkarmıyordu?
    dediğiniz problem sadece olmayan bozuk kesimleri görmek mi? yoksa onların varmış gibi problem çıkarması da bu hadiseye dahil mi?
  • önceden şöyle bir problemim wardı. p3 sistemimde 10gb hdd wardı,bir tane de 60 gb hdd almıştım. ama anakart 30 gb limitine takılıyordu (hddnin arkasınaki pinler gelmişti ilk aklıma ama onlardan olmadığı deneyince farkettik). hddnin tamamı görünüyor (60GB) ama 30 gbı aştığımda mavi ekran hatası weriyordu. hddyi tarattığımda kullanamadığım bu alanı sağlam olmasına rağmen bozuk olarak imleyebiliyordu.

    sizdeki problemin böyle birşey olduğunu sanmıyorum ama... çünkü anakartınız ztn yeterince yeni...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 17 Mart 2007; 12:49:44 >
  • ev arkadaşım exa bilgisayardan bi bilgisayar aldı.bilgisayar donanımsal bir sorun çıkardı.buraya kadar herşey normal...garantiye verdi aradan tam 3 ay geçti adamlar yok yurtdışına gönderdik yok yarın yok bugün diye hep salladılar en sonunda çocuk gitti aldı bilgisayarını bozuk bozuk adamlardan.tabi bi dünya beddua etti.çalıştığı şirketin avukatı aradı adamları mahkemeye vermekle tehdit etti adamlar banamısın demedi.nası bi yer anlamadım ben arkadaş....elektronik cihaz alıyoruz her yerden bozuk çıkma ihtimali var ama böyle fırsatçılarada pabuç bırakmamak lazım diye düşünüyorum.......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsynbl -- 17 Mart 2007; 12:49:52 >
  • P4P800x o bahsettiğiniz sorunu yapmayacak kadar yeni bir anakarttır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.