Şimdi Ara

Benim Ülkem Neden Fakir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mns de sohbet ettiğim insanlar bana resimlerini gönderiyor ve konuştuklarımızdan onların yaşantıları hakkında da az çok bilgi sahibi oluyorum.Ve edindiğim izlenim maalesef bizim ülkemiz çok geride kalmış, fakr bir bir ülke.Benim ülkem neden fakir,neden geri kalmış, neden benim ülkemin insanları da diğer ülkelerin insanları gibi refah içinde yaşayamıyor.Neden onların çocuklukları,gençlikler, yaşlılıkları refah içinde geçerken benim doğumum borçlanmayla başlıyor,gençliğim parasızlıkla, ömrüm bir parça ekmek peşinde geçiyor ve belki de sefalet içinde ölüyorum?Artık bu benim çok zoruma gitmeye başladı.Sizce benim canım ülkem neden fakir?Saygılar...



  • sabırlı ol...Allah katında fakir olmak zengin olmaktan bin kat iyidir.....sen eger namusunla çalısırsan kimsenin hakkını yemessen ama fakirsen bile ahirette mukafatını alırsın....
  • kardeş zaten ülke olarak bunların cewabını bilsek fakir olmazdık...
  • devleti yönetenlerden diye düşünyorum şuan ki yönetim de dahil hepsi kendilerini şişirdiler ülkeye yönelik hizmette bulunmadılar eğitimsizlik anadolu halkına yönelik yapılan desteğin az olmasıda olabilir sonuçta heriflerde haklı devlet yardımda bulunmazsa gelirler istanbula sıkıntılar başlar.... yazılcak baya şey var aslında
  • Halkı yönetenler halkı değil kendi ceplerini düşünür, iş verenler işi yapabilenlere değil torpillilere öncelik tanır, din sadece siyasi düzene alet edilip gerektiği gibi yaşanamaz, birilerinin gözü hep birilerinin cebinde olur, devletin malı deniz yemeyen keriz zihniyeti hakim olursa, o ülkenin %10'u krallar gibi %90'ı aç afrikalılar gibi yaşamaya mahkum olur...
  • Halkı yönetenleri kim seçiyor o adamları başa kim getiriyor.Siz, oy verenlerin çok basit şahsi çıkarlar için ciğeri beş para etmez adamlara oylarını sattığını bilmiyor musunuz.Zamanın birinde milletvekilinin birisi miting kürsüsünden milletvekillerine serzenişte bulunan halka şöyle sesleniyordu:Sizin gibi sütten bizim gibi yoğurt olur!Çok yazık çok...
  • serbest piyasa ekonomisi ve tam rekabet koşullarında gelişen batılı kapitalizm dünyada ekonomik üstünlüğü
    asırlar önce ele geçirdi. sonra bunu tam olarak uygulayabilen bazı doğu asya ülkeleride zenginleşmeyi
    başardı. bugünün zengin ülkelerinin yükselişindeki temel değerler ne yazıkki
    milliyetçilik ve kapitalizm dir.
    bugün zengin olan toplumlarda milliyetçi ve kapitalist toplumlardır. dünya bir köy ve bu köyde birilerinin zengin yaşaması için birilerinin fakir yaşaması gerekiyor kapitalist sistem herkesi birden aynı anda zengin etmez.
    eğer bugün yoksul olan ülkeler zenginleşecek olursa şimdi zengin olan ülkelerin ortalama gelir düzeyi azalacaktır.
    bunları nerdenmi biliyorum ben iktisat okudum ve bu işlerden çok iyi anlarım.

    bugün yoksul olan ülkeler kendilerini soyan zengin ülkelerin temel değerleri olan milliyetçilik ve kapitalizme karşı
    büyük kin duyuyorlar ama bütün yapabildikleri bunları kendi toplumlarına yasaklamaktan ibaret kalıyor. çünkü onlara yasaklayamazlar.
    bu durumda ortaya çıkan şey yükselmek isteyen yoksul ülkelerin yükselmek için gerekli değerleri yasaklamaları ve yükselişin temelini yasaklamaları olduğu için aksine tam bir açmaz yaratıyor.


    türkiye bir müslüman ülkedir ve 21. yy ı yaşıyor.
    faizi bile yasaklayan islami ekonomik sistemin 16. yy ın henüz çok az sanayileşmiş toplumlarının kapitalist düzeniyle bile rekabet edemeyeceği bu tarz bir ekonomik sistemin çoktan devrinin kapandığı daha o devirde bile olmuştu.
    yani bizim için ipin ucu asırlar önce kaçtı. belki 500 belkide 700 yıl önce.

    bugün zengin olan ülkelerin batılı olanları daha o zamandan üstünlük sağladılar ve bu asırlardır devam ediyor.
    doğulu olanlarıda çok sağlam toplumsal değerlere ve çok güçlü ahlaki yapıya sahip olmaları nedeniyle son 50 ile 100 yılda onları yakaladılar. dikkat edin onların ahlaki ve toplumsal yapısı bizden çok daha güçlüdür... rüşvet kapitalist toplumlarda değil geri kalmış toplumlarda yaygındır.

    ne yazık ki islamın değiştirilemez kuralları müslüman ülkelerde sağlam bir ekonomik sisteme izin vermedi ve asırlarca süren yoksulluğun kronikleşmesi geleceğe yönelik bir umutsuzluk ve bir açmaz yarattı.
    kronik yoksulluk ve kronik umutsuzluk da ahlaki bir çöküşü getirdi. işte zaten bu yüzden rüşvet kapitalist toplumlarda değil geri kalmış toplumlarda yaygındır.

    ayrıca kıskançlık: umutsuzluğun yarattığı kronik bir kıskançlık hemde. onun varda benim niye yok ben yiyemiyorsam onunda olmasın mantığı ile insanlar kıskançlık içinde birbirinin ayağını kaydırmak için çaba harcamaya başladı.
    şimdi bu durumda da zengin ülkelerin asıl üzerinde yükseldiği "ülkesinin ve halkının çıkarları ile kendi şahsi çıkarlarını birleştirmiş olan bir burjuva sınıfı" nın doğmasına engel oluyor.

    ama bunlar yalnızca dine bağlı değil. geleneksel toplumsal yapının ve ahlaki değerlerin zayıf olduğu diğer din ve kültürlerde de aynı şeyi görebilirsiniz. gerek müslüman toplumlarda ve gerekse genel olarak müslüman olmasalarda bütün yoksul toplumlarda topluma ve geleneksel yapıya olan güvenin çökmesinin etkisi bugün hala devam ediyor.
    bu devam ettikçe de yoksulluk ahlaksızlığı doğuracak ahlaksızlıkda yoksulluğu doğuracak ve bu çıkmaz çember böyle dönüp gidecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsgan -- 22 Ağustos 2005, 4:27:03 >




  • quote:

    Orijinalinden alıntı: Blitzkrieg

    sabırlı ol...Allah katında fakir olmak zengin olmaktan bin kat iyidir.....sen eger namusunla çalısırsan kimsenin hakkını yemessen ama fakirsen bile ahirette mukafatını alırsın....


    bu yüzden fakir


    dürüst çalışıyom fakirim allah katında zenginim.. kusura bakmayın bu işten bişey anlamadım.. neden çalıştığım emeğin karşılığını alamıyorum ne alakası var bunun üst katla?

    sırf emeğim bedavaya gidiyo cennetemi gidecemğim yani ? hehe komik geldi biraz daha açarmsısın?




  • benim ülkem para kazanma olayının legal yollar içindeki çeşitlerni (paradan para kazanma)(gerçi bazılar karpayı ayağına faiz dağıtıyo ama-BU NE YAMAN ÇELİŞKİ-) bile günah olduğunu düşündüğü için, küçük olsun benim olsun mantığı yürüttüğü için, devleti iş kapısı olarak gördüğü için fakir.

    bunları aşan insanların genelinin yaşamı iyi(benim gözlemim)(aşmıştır helal olsun )

    kendi emeğinin sömürülmesini öbür dünyada sevap olarak alacaklar için zaten bu dünya önemli diiilMİŞ(AHADA 2. GÖZLEM)

    ben zaten olmuşum eperyalist




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korncu21 -- 22 Ağustos 2005, 2:24:24 >
  • tambelliz (çoğunluk yani)
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: kanguner

    tambelliz (çoğunluk yani)


    +1 . millet kolay yoldan köşe dönme sevdasında. kimse çalışıp kazanmayı düşünmüyor. askeri krumlarda " vatanını en çok seveni görevini en iyi yapandır" yazar. bu sözü hayata geçirebildiğimiz zaman eminim fakirlik yok olacaktır.
  • yaw hiç boşuna neden aramaya gerek yok bence , şu dış borç bittiği anda(ki bitecekmi bilmiom dahada batıoz gibime gelio) toparlanmaya başlıyacağız
  • o borç kapanmaz
  • yattığı yerden para kazanmak isteyenlerle hırsızların ve hortumcuların çok olduğu ve bunlara çanak tutanların bol olduğu bir ülkede yaşıyoruz da ondan .
    emekcinin emeğinin verilmediği ;
    ama uyduruk işler için trilyonların harcandığı,
    kendini sanatcı zannedenlerin sanaatkarları solladığı ve milletin gözünü boyayarak soyduğu, bir ülke;
    sanırım bu kısa açıklama çok şey ifade eder...




  • bu kadar gerizekalı insanlar olduğu sürece hiç bi şey deişmez
  • Çalışmıyoruz kardeşim.
    Bulunduğum yerde ( bir ilçe ) 6000 seçmen var.
    bunların 3000 i erkek diyelim.
    100 küsür kahvehane var, her mevsim tıka basa dolu.
    Adamların arazisi var, ekmiyorlar.
    yeşilkart ve doğrudan gelir desteği ile yaşayıp gidiyorlar.
    Hep şikayet ederler ama hiçbiri birşey yapmaz. tarlalar boş durur.
    Tanıdığım birkaç kişi var, durumları iyidir ve onları daha kahvede hiç görmedim.
    Çalışan kazanıyor, yatan halinden şikayet ediyor.
    Bence fakirliği hakediyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.