Şimdi Ara

BENQ 24' XL2411

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde yaklaşık 1300 tl gibi bir bütçe var. Benim aklımda bu monitör var eğer ayın fiyata bundan daha iyisi var dedikleriniz varsa söyleyebilir misiniz?



  • asus vg248qe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Viewsonic xg2401 renk kalitesi olarak benq ten çok daha iyi, ayrıca usb3 hoparlör ve freesync gibi extralrı da mevcut. İkisinde kullanmış biri olarak xg2401 i öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Viewsonic XG2401

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Viewsonic öneren arkadaşlara bir şeyi hatırlatayım. BenQ'da Motion Blur'u ortadan kaldıran ULMB teknolojisi var. Ben de önceden Xg2401 önerirdim fakat XL serisini ULMB ile kullandıktan sonra fikrim değişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sparcle

    Viewsonic öneren arkadaşlara bir şeyi hatırlatayım. BenQ'da Motion Blur'u ortadan kaldıran ULMB teknolojisi var. Ben de önceden Xg2401 önerirdim fakat XL serisini ULMB ile kullandıktan sonra fikrim değişti.

    NVIDIA Ultra Low Motion Blur (ULMB) teknolojisi hareket izini azaltır ve ekrandaki nesneler hızlı hareket ederken hayaletlenmeyi (ghosting) en aza indirir. ULMB teknolojisi sayesinde hareketli nesneler normal ayarlara göre daha yumuşak görünür.



    Not:

    1. Ultra Low Motion Blur yalnızca 85Hz, 100Hz ve 120Hz’de çalışır.

    2. Sarı güç ışığı ULMB’nin AÇIK olduğunu gösterir.

    3. G-Sync ile uyumlu değildir. NVIDIA sürücü kontrol panelinde G-SYNC fonksiyonunu devre dışı bırakın.



    Monitörün değil de nvdia kartların özelliği olarak gözüküyor. Bu iki monitörü halihazırda kullanıyorum, renk kalitesi olarak viewsonic daha iyi o yüzden onu tavsiye ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ULMB Nvidia kontrol panelinden aktif edilebildiği gibi BenQ'nun arayüzünden de açılabiliyor.Adı "Blur Reduction" olması lazım. Hareketli sahnelerde ekranın bulanmasını ciddi oranda azaltıyor. Kötü tarafı ise ekran parlaklığını bayağı azaltması. ULMB'nin çalışabilmesi için Monitörün "backlight strobing"i desteklemesi lazım. XG2401'de bu teknolojiyi aradım fakat bulamadım.

    Renk kalitesi konusunda ise BenQ için internette bir çok ICC profili mevcut. Onları kullanarak renkleri kalibre edip daha seviyelere çekmek mümkün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.